Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου 2015 Ανάψαμε το τζάκι, την στάχτη τι να την κάνουμε; Την πετάμε; ΟΧΙ βέβαια!!!

Πολλοί θα ζεσταθούν φέτος με τζάκι ή ξυλόσομπες. Βρήκαμε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο για τις χρήσεις της… «άχρηστης» στάχτης.

Είναι πολύ ευχάριστο να ζεσταινόμαστε το χειμώνα από την φωτιά, με μια ξυλόσομπα ή τζάκι!
Από αυτή τη φυσική ζέστη φωτίζεται το σπίτι, ψήνεται το φαγητό, στεγνώνονται τα ρούχα, ζεσταίνεται το νερό, και φυσικά μένει στο τέλος η πολύτιμη στάχτη!

Δεν πετάμε την στάχτη, δεν είναι καθόλου άχρηστη ή σκουπίδι.
Συνεχίζουμε να την χρησιμοποιούμε, όπως έκαναν και παλιά και αυτό μας κάνει να νοιώθουμε απερίγραπτη χαρά!

Η στάχτη από ξύλα είναι η σκόνη που έμεινε από την καύση τους . Ξύλα εννοούμε μόνο φυσικά, όχι με βαφές, κόλες ή επεξεργασμένα. Πρέπει να προσέχουμε να μην πετάμε μέσα στην φωτιά πλαστικά, αποτσίγαρα, ή οτιδήποτε άλλο σκουπίδι που μπορεί να μολύνει την στάχτη. Περιμένουμε να κρυώσει εντελώς και μετά την συλλέγουμε. Από την στάχτη ξεχωρίζουμε την άσπρη στάχτη που έχει μείνει πάνω-πάνω από τα καρβουνάκια και την αποθηκεύουμε σε ένα μεταλλικό δοχείο με καπάκι. Τα καρβουνάκια τα κρατάμε σε άλλο δοχείο. Δεν πετάμε τίποτα, γιατί όλα χρειάζονται!

Πάμε τώρα να αναλύσουμε τι περιέχει η στάχτη και είναι τόσο πολύτιμη!

Η στάχτη περιέχει κυρίως ανθρακικό ασβέστιο από 25% έως 45%(το οποίο είναι ένα ανόργανο αλάτι με χημικό τύπο CaCO3.), λιγότερο από 10 % περιέχει Κάλιο (Κ), και λιγότερο από 1% φωσφορικό άλας. Υπάρχουν ιχνοστοιχεία σιδήρου, μαγγανίου, ψευδαργύρου, χαλκού και μερικά βαρέα μέταλλα (όπως ο μόλυβδος, το κάδμιο, το νικέλιο και το χρώμιο). Δεν περιέχει άζωτο. Ωστόσο αυτοί οι αριθμοί ποικίλλουν ανάλογα με την θερμοκρασία καύσης των ξύλων. Η καύση επηρεάζει πολύ τη σύνθεση και την ποσότητά της στάχτης, και κατά συνέπεια υψηλότερη θερμοκρασία μειώνει την απόδοση της στάχτης. Οπότε για καλύτερη ποιότητα στάχτης η χαμηλή θερμοκρασία είναι ιδανικότερη. Σκληρά ξύλα συνήθως παράγουν περισσότερη στάχτη από τα μαλακά, όπως των κωνοφόρων και ο φλοιός και τα φύλλα παράγουν γενικά πιο πολύ στάχτη από το εσωτερικό ξυλωδών τμημάτων του δέντρου. Κατά μέσο όρο, η καύση των ξύλων δίνει περίπου 6-10% στάχτες.
Παρακάτω θα αναλύσουμε τις χρήσεις της στάχτης, για να μπορούμε να γνωρίζουμε πώς να την χρησιμοποιήσουμε!

Χρήσεις της στάχτης

1. Μπορούμε να φτιάξουμε αλισίβα, απλά βράζουμε 2 με 3 κουταλάκια στάχτη σε 1 μπρίκι με νερό και μετά την σουρώνουμε με ένα φίλτρο του καφέ. Είναι το καλύτερο απορρυπαντικό γενικής χρήσης, καθαρίζει, λευκαίνει και απολυμαίνει ρούχα, πατώματα, τζάμια, ασημικά, πιάτα, σκουριές που έχουν ποτίσει στα μάρμαρα, κα.
2. Βουτάμε ένα υγρό πανί σε στάχτη ή σε αλισίβα και. Καθαρίζει τις γυάλινες πόρτες από το τζάκι. Τρίβουμε τα τζάμια με ένα υγρό σφουγγάρι βουτηγμένο στη στάχτη. Μια πάστα από στάχτη και νερό μπορεί να αφαιρέσει τους λεκέδες από τα έπιπλα.
3. Αν θέλουμε να φύγει γρήγορα ένας λεκές από τα ρούχα την στιγμή που έγινε, βάζουμε πάνω του λίγη στάχτη και μετά από πέντε λεπτά τον τρίβουμε με ψίχα ψωμιού.
4. Η στάχτη χρησιμοποιείται για να διώξουμε τις άσχημες οσμές. Απλά την βάζουμε πάνω σε οτιδήποτε μυρίζει άσχημα. Πχ. Σε παλιές τουαλέτες, τουαλέτα της γάτας.
5. Για να ξεμυρίσει το ψυγείο μας βάζουμε μέσα ένα πιάτο με καρβουνόσκονη (από ξυλοκάρβουνο), και την ανανεώνουμε μέχρις ότου φύγει κάθε μυρωδιά.
6. Χρησιμοποιείται και στο πλύσιμο των δοντιών, έχω αναρτήσει μια συνταγή για την οδοντική σκόνη εδώ.
7. Μπορούμε να λουστούμε πολύ φυσικά με την αλισίβα, και να χρησιμοποιήσουμε ξύδι στο ξέβγαλμα, αυτό ευνοεί περισσότερο το λιπαρό μαλλί.
8. Την αλισίβα την χρησιμοποιούμε στην κουζίνα μας σε πολλά γλυκά και φαγητά, όπως στην παρασκευή μουσταλευριάς, στα μελομακάρονα, στο ψωμί. Εκτός από την υπέροχη γεύση και την βελούδινη υφή που δίνει στα φαγητά μας καθαρίζει το έντερο από τους παθογόνους μικροοργανισμούς. Το ψωμί γίνεται πιο αφράτο και το βοηθά να μην τρίβεται.
9. Για μεγάλο χρονικό διάστημα η στάχτη του ξύλου έχει χρησιμοποιηθεί στη γεωργία, δεδομένου ότι ανακυκλώνει τα θρεπτικά συστατικά πίσω στην γη. Η στάχτη χρησιμοποιείται και ως λίπασμα, αλλά δεν περιέχει άζωτο. Επίσης δεσμεύεται διοξείδιο του άνθρακα από τους μικροοργανισμούς μέσα στο χώμα η ανάπτυξη των οποίων ενισχύεται από τη στάχτη και η γη γίνεται πιο εύφορη. Λόγω της παρουσίας του ανθρακικού ασβεστίου εξουδετερώνεται η οξύτητα του εδάφους, αυξάνοντας το pH του και αυξάνει την δραστηριότητα των βακτηρίων του εδάφους. Η αύξηση της αλκαλικότητας του εδάφους επηρεάζει την θρέψη των φυτών. Θρεπτικές ουσίες είναι πιο εύκολα διαθέσιμες στα φυτά, όταν το έδαφος είναι ελαφρώς όξινο. Αλλά επειδή αυξάνεται πολύ το pH του εδάφους με την προσθήκη μεγάλων ποσοτήτων μπορεί να κάνει κακό παρά καλό. Η στάχτη δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε φυτά που αγαπάνε όξινα εδάφη, όπως είναι οι πατάτες, τα βατόμουρα. Είναι καλο να χρησιμοποιείται με φειδώ και γίνεται τακτικά έλεγχος του PH του εδάφους.
10. Δυναμώνει τα φυτά που αγαπούν το ασβέστιο, όπως είναι οι ντομάτες, τα αμπέλια, οι φασολιές, το σπανάκι, ο αρακάς, τα αβοκάντο, τα σκόρδα κα. Ακόμα ευδοκιμούν και οι τριανταφυλλιές. Μπορούμε να προσθέσουμε 1 / 4 φλιτζανιού σε κάθε λάκκο κατά τη φύτευση.
11. Μια κουταλιά στάχτη ανά 1000 λίτρα νερό δυναμώνει υδρόβια φυτά.
12. Βοηθάει τα φυτά να μην παγώσουν τον χειμώνα αν ρίξουμε πάνω τους μια στρώση από στάχτες.
13. Απωθεί ζώα, τίποτα δεν πλησιάζει την στάχτη! Με την στάχτη απομακρύνονται από τον κήπο διάφορα έντομα και παράσιτα όπως γυμνοσάλιαγκες και σαλιγκάρια κα.
14. Διώχνει τα μυρμήγκια αν ρίξουμε λίγη στάχτη στην μυρμηγκοφωλιά τους. Δεν μπορούν να μεταφέρουν την στάχτη όποτε θα αλλάξουν φώλια!
15. Σκορπίζουμε στάχτη στις γωνίες και στα σκοτεινά σημεία της αποθήκης μας ή του σπιτιού μας. Όσο υπάρχει στάχτη δεν θα πλησιάζουν ποντίκια, κατσαρίδες, έντομα.
16. Απωθεί τις ψείρες (στο τριχωτό της κεφαλής), τους ψύλλους και τα τσιμπούρια από τα κατοικίδια ζώα. Μπορούμε να φτιάξουμε ένα μίγμα στάχτης μαζί με ξύδι ώστε να γίνει μια πηχτή λάσπη και να την αλείψουμε στο τριχωτό.
17. Απωθεί τον σκόρο. Μπορούμε να ρίξουμε στάχτη στα ρούχα μας και μετά να τα αποθηκεύσουμε και όταν θα θέλουμε να τα χρησιμοποιήσουμε απλά τα τινάζουμε. Μπορούν έτσι να μείνουν αρκετά χρόνια χωρίς να πάθουν τίποτα απολύτως.
18. Η ποτάσα (Υδροξείδιο του καλίου, ΚΟΗ) μπορεί να παραχθεί από στάχτη και αποσταγμένο νερό, η οποία με τη σειρά της μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην παραγωγή σαπουνιού. Η διαδικασία είναι λίγο πολύπλοκη και χρονοβόρα και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή γιατί η ποτάσα είναι καυστική.
19. Χρησιμοποιείται στα αιώνια αυγά, τα οποία είναι κονσερβοποιημένα αυγά που φτιάχνουν στην Ανατολή και χρησιμοποιούνται στην κουζίνα τους. Τα αυγά μπορούν να διατηρηθούν με μείγμα πηλού, στάχτης, αλάτι, ασβέστη, και φλοιού του ρυζιού για αρκετές εβδομάδες έως αρκετούς μήνες, ανάλογα με τη μέθοδο της επεξεργασίας.
20. Η σόδα (Ανθρακικό νάτριο Na2CO3, σόδα πλυσίματος) μπορεί να παραχθεί από την στάχτη. Η σόδα είναι γνωστή για την καθημερινή χρήση της ως αποσκληρυντικό του νερού.
Na2SO4 + CaCO3 + 2 C → Na2CO3 + 2 CO2 + CaS
Η σόδα παράγεται από βράσιμο του μίγματος στάχτης και νερού, και στη συνέχεια συλλέγεται όταν το νερό εξατμιστεί.
21. Η στάχτη λιώνει τον πάγο επειδή περιέχει αλάτι. Είναι λίγο πιο από το αλάτι ή άλλες χημικές ουσίες που χρησιμοποιούνται στις μέρες μας.
22. Φίλτρο
Τα κάρβουνα που μένουν από την καύση (τα μαύρα κομμάτια, όχι η γκρι / λευκή στάχτη) μπορούμε να τα χτυπήσουμε με ένα σφυρί και στη συνέχεια να τα αλέσουμε με ένα γουδοχέρι ή μπλέντερ και να πάρουμε μια λεπτή σκόνη. Η σκόνη αυτή από τα κάρβουνα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως φίλτρο.
23. Χρησιμοποιείται για να φιλτράρουμε το κρασί μας αν μας βρήκε λίγο θολό.
24. Αν το νερό πηγής μας έχει σκουλήκια ή κυπρίνους μπορούμε να το φιλτράρουμε την στάχτη και παίρνουμε ένα πεντακάθαρο νερό.
25. Αφύγρανση
Κομμάτια από άνθρακα (κάρβουνο) τοποθετούνται σε μεταλλικά δοχεία με τρύπες και μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση υγρασίας σε μέρη όπως τα ντουλάπια, τα υπόγεια, κάτω από τους νεροχύτες κλπ.
26. Σβήνουμε τη φωτιά , πολύ εύκολα και γρήγορα πετώντας στάχτη πάνω της.
27. Τα παλιά χρόνια χρησιμοποιούσαν για την συντήρηση των σπόρων όπως των φασολιών μεγάλα πήλινα δοχεία που από πάνω τα κάλυπταν με παχύ στρώμα από στάχτη. Αυτό βοηθούσε να μην τα φάνε τα σκαθάρια. Μία μελέτη στη Νιγηρία δείχνει ότι η στάχτη ξύλου αφυδατώνει τους σπόρους και τους καθιστά λιγότερο επιρρεπή σε μόλυνση.
28. Χρησιμοποιείται σε πληγές για να σκοτώσει κάθε μικρόβιο και να γίνει η επούλωση πολύ γρήγορα. Διαλύουμε λίγο χειροποίητο σαπούνι μέσα στην αλισίβα και πλένουμε με αυτό την πληγή χωρίς να την ξεπλύνουμε μετά.
29. Ψυγείο χωρίς ηλεκτρικό. Μπορούμε να διατηρήσουμε φρούτα και λαχανικά χωρίς να πάθουν τίποτα για πολλές μέρες έως και χρόνια! Σκάβουμε έναν λάκκο, τον γεμίζουμε με στάχτη τοποθετούμε τα λαχανικά έτσι ώστε να μην έρχονται σε επαφή το ένα με το άλλο αλλά ούτε και με το χώμα. Σκεπάστε τον λάκκο με ,ένα ξύλο και τα αφήνουμε.
30. Παλιά για να διατηρήσουν την πυτιά, την βάζανε μέσα σε ένα κέρατο, το γεμίζανε με στάχτη, το σφραγίζανε με λάσπη και κρεμούσανε σε ένα δέντρο. Το αφήνανε εκεί για χρόνια χωρίς να πάθει τίποτα απολύτως η πυτιά.

Σίγουρα θα υπάρχουν και αλλες χρήσεις που δεν ανακάλυψα ακόμα!!!


Πηγή: Φυσικά προϊόντα & καλλυντικά

Το διαβάσαμε από το: Ανάψαμε το τζάκι, την στάχτη τι να την κάνουμε; Την πετάμε; ΟΧΙ βέβαια!!! http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2015/11/blog-post_865.html#ixzz3qenizKeV

Μυκηναϊκή κατασκευαστική τέχνη για την μαγειρική

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΝ ΜΥΚΗΝΑΪΚΗ ΕΠΟΧΗ ΕΙΧΑΝ ΜΑΓΕΙΡΕΣ ,ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ , ΕΦΤΙΑΧΝΑΝ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΧΥΤΡΕΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΑ ΣΚΕΥΗ ΕΙΧΑΝ ΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΕΣ ΕΣΧΑΡΕΣ ΓΙΑ ΨΗΣΙΜΟ ΚΡΕΑΤΟΣ Ή ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΜΕ ΟΒΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΟΠΩΣ ΑΡΥΤΑΙΝΕΣ , ΗΘΜΟΥΣ (ΣΟΥΡΩΤΗΡΙΑ) ΧΡΗΣΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΕΚΤΗ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΤΟΥΣ .




Πειράματα μαγειρικής δείχνουν ότι οι μυκηναϊκοί δίσκοι για σουβλάκι ήταν ένα φορητό μαγειρικό σκεύος που χρησίμευε για σκεύος για μαγείρεμα στο ύπαιθρο ή αλλού . Φωτ: Julie Hruby




Οι αρχαίοι Έλληνες Μυκηναίοι είχαν φήμη ως τεχνίτες αλλά και οικοδόμοι κατασκευαστές παλατιών αλλά και πολεμιστές, αλλά ήταν επίσης και αρκετά εξελιγμένοι μάγειρες. Περισσότερο από 3.000 χρόνια πριν, χρησιμοποιούσαν φορητές ψηστιέρες ,δίσκους-εσχάρες για να κάνουν σουβλάκια αλλά κατασκεύαζαν και αντικολλητικές γάστρες-τηγάνια για να φτιάξουν ψωμί, όπως δείχνουν νέα πειράματα και έρευνες για τον τρόπο που μαγείρευαν οι Έλληνες την αρχαιότητα .



Μαγειρικά σκεύη μυκηναϊκής περιόδου .Στα τηγάνια ,το ένα με υποπόδιο, βλέπουμε τις μικρές αντικολλητικές καμπυλότητες που δημιουργούσαν -Αρχ Μουσείο Ναυπλίου


Ο Ελληνικός « Μυκηναϊκός » αυτός πολιτισμός, ο οποίος ήταν το σκηνικό για τα ποιήματα του Ομήρου "Οδύσσεια" και "Ιλιάδα", άνθισε στην Ελλάδα κατά την ύστερη Εποχή του Χαλκού περίπου από το 1700 π. Χ. μέχρι που αυτή η κοινωνία μυστηριωδώς

κατέρρευσε γύρω στο 1200-1100 π. Χ.
Οι Μυκηναίοι άφησαν πίσω τους καταπληκτικά παλάτια και κατεργασία του χρυσού υψηλής καλλιτεχνικής ποιότητας κυρίως μέσα σε τάφους , σε μέρη όπως στην Πύλο και τις Μυκήνες.
Όμως σε αυτά τα μέρη, οι αρχαιολόγοι βρήκαν επίσης μερικά λιγότερο λαμπερά αντικείμενα, που κατασκευάζονταν από άργιλο όπως σκεύη ψησίματος για σουβλάκι ψηστιέρες αλλά και γάστρες ,[ή γάστρα =δοχείο με κοιλιά (γαστήρ = κοιλιά)]. τηγάνια .



Η καθ. Julie Hruby με ευρήματα από την Πύλο


Δεν ήταν σαφές πώς χρησιμοποιήθηκαν αυτά τα δύο είδη μαγειρικών σκευών ,δήλωσε η Julie Hruby Επίκουρη Καθηγήτρια Κλασικών Σπουδών στο πανεπιστήμιο Dartmouth παρουσιάζοντας την έρευνά στο Αρχαιολογικό Ινστιτούτο της Αμερικής



Χύτρα ταχύτητας 2.700 ετών .Ένας από τους συνολικά 5 πύραυνους που ήρθαν στο φως σε νεκροταφείο της Αξιούπολης Κιλκίς






Κρατευτές που ενθυλακώνουν ξύλινα σουβλιά (οβελοί) για σουβλάκι -Θήρα 17ος αι π.Χ. Και την «μινωϊκή » περίοδο χρησιμοποιούσαν μεταφερόμενα BBQ...




"Δεν έχουμε καμία από τις συνταγές τους ," λέει η Hruby «Αυτό που χρειάζεται όμως να γνωρίζουμε είναι από δισκία με γραμμική Β γραφή που μιλούν για διατάξεις και διαδικασίες αλλά και για τις γιορτές τους , έτσι έχουμε κάποια ιδέα για το ποια είναι τα συστατικά που θα μπορούσαν να έχουν για να μαγειρεύουν, αλλά όσον αφορά την κατανόηση πώς οι άνθρωποι μαγείρευαν τότε , τα σκεύη αυτά που έχουμε είναι πραγματικά το καλύτερο στοίχημά μας.για να μπορέσουμε να μάθουμε για την μαγειρική τους "









Ιδεογράμματα της Γραμμικής Β γραφής που.συμβολίζουν διάφορα αρωματικά φυτά.Κορίανδρος, σουσάμι, κύμινο, σέλινο και άνηθο




Οι δίσκοι για σουβλάκι ήταν ορθογώνια κεραμικά σκεύη , εσχάρες δίσκοι ,που τοποθετούνται σε διαμήκεις ένθεν και ένθεν εγκοπές επάνω τους σουβλάκια κρέατος,πιθανά και λαχανικών. Οι επιστήμονες δεν ήταν σίγουροι αν αυτοί οι δίσκοι οι ψηστιέρες δηλαδή ,θα έχουν τοποθετηθεί κατά την χρήση απ 'ευθείας πάνω από μια φωτιά, για να πιάσει το λίπος από τα σταλάγματα κρέατος , ή εάν τα σκεύη θα κρατούσαν εσωτερικά κάρβουνα σαν ένα φορητό σημερινό BBQ (μπάρμπεκιου) .




Απόλυτα χρήσιμο και μέσα σ΄ ένα πλοίο σε μακρινά ταξίδια ή σε γενικά μεγάλες διαδρομές κάτι κοινό για την εποχή,τα υποπόδια που έχει η εσχάρα δεν αφήνει την επαφή με το ξύλο του σκάφους και έτσι το καθιστά χρηστικό μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον εν πλω .


Ψηστιέρα κρητομυκηναϊκής περιόδου που βρέθηκε στην Πελοπόννησο .
Πιθανά θήκες για τοποθέτηση άδειων σουβλιών (οβελοί) για επαναχρησιμοποίηση τους



Επίσης τα άλλα ,τα στρογγυλά σκεύη οι γάστρες -τηγάνια , εν τω μεταξύ, έχουν μία λεία πλευρά και μία πλευρά καλυμμένη με μικροσκοπικές οπές και κοιλότητες, και οι αρχαιολόγοι έχουν αναρωτηθεί ποια πλευρά θα πρέπει να είχαν στραμμένη προς τα επάνω κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.





ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΕΙΧΑΝ ΗΘΜΟΥΣ (ΣΟΥΡΩΤΗΡΙΑ)



Μινωικός ηθμός (σουρωτήρι) με γραπτό γραμμικό διάκοσμο, που προσαρμοζόταν πιθανότατα σε στόμιο προχυτικού αγγείου. Μοναδικός τύπος ηθμού με διακόσμηση ρυθμού Κουμάσας. Πρωτομινωική ΙΙ περίοδος, 3000-2300 π.Χ. Μέγιστο Ύψ. 0,065 μ., μήκ. 0,14 μ





Θραύσματα αγγείων με τρύπες υπάρχουν ήδη κατά τη Νεότερη Νεολιθική Ι, αλλά πραγματικά σκεύη με τοιχώματα εντελώς διάτρητα δεν εμφανίζονται παρά στη Νεότερη Νεολιθική ΙΙ. Αν και αναφέρονται συνήθως με τον ουδέτερο όρο « σουρωτήρια » (« ηθμοί », στη γλώσσα των ειδικών), ερμηνεύονται συχνά ως στραγγιστήρια τυριού, δηλαδή σκεύη προορισμένα για την αποστράγγιση του γάλακτος και την προετοιμασία του τυριού, και συνδέονται ως εκ τούτου με μια αύξηση της χρήσης των γαλακτοκομικών σε αυτή την περίοδο. Αλλά οι αναλύσεις των οργανικών καταλοίπων που έγιναν μέχρι τώρα στο Ντικιλί Τας δείχνουν ένα εντελώς διαφορετικό περιεχόμενο: το κερί μέλισσας. Επομένως, είναι πιθανό ότι αυτά τα αντικείμενα χρησιμοποιούνταν για την συγκέντρωση του μελιού, ή απλά καλύπτονταν με κερί πριν χρησιμοποιηθούν για το στράγγισμα άλλων ουσιών.









ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ



Τα πρωτότυπα σκεύη από όπου φτιάχτηκαν τα αντίγραφα





Για την επίλυση αυτών των μυκηναϊκών μυστήριων της μαγειρικής, η καθ. Hruby και η κεραμίστρια Connie Podleski, του Όρεγκον College of Art έφτιαξαν με άργιλο σκεύη που να μιμούνται τα πήλινα μυκηναϊκά και δημιούργησαν δύο τηγάνια και δύο δίσκους για σουβλάκι στο αρχαίο ύφος. Από ένα χονδροειδές αντίγραφο και προσπάθησαν να μαγειρέψουν στο μεν το κρέας και στο άλλο ψωμί.



Ερευνητές εξέτασαν δύο πιθανούς τρόπους με αυτά τα σκεύη της μυκηναϊκής κεραμικής που θα μπορούσαν να είχαν χρησιμοποιηθεί για να μαγειρέψουν το κρέας. . Η μία η δεξιά θέση παρήγαγε τα καλύτερα αποτελέσματα Φωτ: Julie Hruby


Η Hruby και η Podleski διαπίστωσαν ότι ο δίσκος ,το σκεύος για το σουβλάκι ήταν πολύ παχύ για να μεταφέρει τη θερμότητα επάνω στο κρέας όταν τοποθετείται αυτός πάνω από ένα λάκκο φωτιάς, με μη λειτουργικό αποτέλεσμα ,ενώ τοποθετώντας τα κάρβουνα στο εσωτερικό του δίσκου ήταν μια πολύ πιο αποτελεσματική μέθοδος μαγειρέματος.



Εσχάρες ρεπλίκες που έγιναν από την καθηγήτρια Julie Hruby στο Dartmouth και μία φοιτήτρια έχει εναποθέσει σκεύη στα κάρβουνα σε ένα λάκκο με φωτιά το ένα και στο άλλο τοποθέτησε μέσα στην εσχάρα κάρβουνα Δεν είναι ακόμα σαφές τι είδους πηγή καυσίμου - ξύλο ή κάτι άλλο - θα μπορούσε να έχει χρησιμοποιηθεί .




"Θα πρέπει πιθανώς να οραματιζόμαστε πως αυτές οι φορητές συσκευές μαγειρικής - ίσως να έχουν χρησιμοποιηθεί κατά τη διάρκεια ενός Μυκηναϊκού " Πικ-νικ", δηλώνει η Julie Hruby.






Φυσικά θα ήταν απόλυτα χρήσιμο και μέσα σ΄ ένα πλοίο σε μακρινά ταξίδια ή σε γενικά μεγάλες διαδρομές κάτι κοινό για την εποχή,τα υποπόδια που έχει η εσχάρα δεν αφήνει την επαφή με το ξύλο του σκάφους και έτσι το καθιστά χρηστικό μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον .



Σκεύος ψησίματος από άργιλο από τον μυκηναϊκό κόσμο έχει συχνά μία πλευρά με μερικές διατρήσεις και την άλλη πλευρά γυαλισμένη. Η πλευρά με τις οπές έχει αποδειχθεί ότι είναι πιο αποτελεσματική στη μαγειρική ιδίως στο ψωμί όταν οι ερευνητές παρήγαγαν αντίγραφο ψησίματος και τα δοκίμασαν πάνω στην φωτιά και στα κάρβουνα . Φωτ.: καθ.Julie Hruby


Όσο για τις γάστρες τηγάνια, το ψωμί ήταν πιο πιθανό να κολλήσει όταν μαγειρεύονται στην ομαλή πλευρά της γάστρας-τηγανιού [γάστρα=τ δοχείο με κοιλιά (γαστήρ=κοιλιά)].



Μυκηναϊκή περίοδος τηγάνι ψησίματος Αρ.Μουσ.Ναυπλίου


Ωστόσο,οι οπές,οι διάσπαρτες μικρές κοιλότητες δηλαδή, φαίνεται να είναι μια αρχαία αντικολλητική τεχνολογία, διασφαλίζοντας, ότι το έλαιο θα απλωθεί αρκετά ομοιόμορφα πάνω στο σκεύος.






Οι ταπεινές γάστρες και άλλα μαγειρικά σκεύη συχνά παραβλέπονται, ή ακόμα τις άφηναν έξω από την αρχαιολογική μελέτη , κατά τη διάρκεια ανασκαφών σε πρώιμες μυκηναϊκές θέσεις στον 20ο αιώνα, αλλά οι ερευνητές σήμερα έχουν αρχίσει να αποδίδουν μεγαλύτερη προσοχή σε αυτά τα σκεύη για να συμπληρώσουν μια πλήρη εικόνα του αρχαίου τρόπου ζωής.



Η Julie Hruby επικ. καθηγήτρια Κλασικών Σπουδών στο Dartmouth, παρουσιάζει ένα δείγμα εδάφους από το παλάτι του Νέστορα που περιέχει κάρβουνο για μαγείρεμα . Οι αποθήκες τροφίμων (Δωμάτια 18-22) από το παλάτι του Νέστορα στην Πύλο παρέχει μια ιδανική ευκαιρία να μελετήσει τους τρόπους με τους οποίους οι ίδιοι οι Μυκηναίοι κατατάσσουν την αγγειοπλαστική τους. Βρέθηκαν 3000 κύλικες 1000 κούπες, 1000 μικρότερες κούπες .Αυτό συμβαίνει επειδή το υλικό είναι πλούσιο και ποικίλο, καλά διατηρημένο, σε μεγάλο βαθμό





Η ΑΡΧΟΥΣΑ ΜΥΚΗΝΑΪΚΉ ΤΆΞΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΊΧΕ "ΣΕΦ"





Μυκηναϊκό -μινυακό μονόωτο ηθμητό κύπελλο -κτέρισμα περιοχή Ρουτση Πυλία




Όσο για το ποιος χρησιμοποιούσε τους δίσκους για σουβλάκι ,εσχάρες γάστρες τηγάνια , η καθ.Hruby λέει ότι ήταν πιθανό ότι υπήρχε ένας σεφ για να μαγειρεύει για τη μυκηναϊκή άρχουσα τάξη.



Ένα ιδεόγραμμα αγγείου της Γραμμικής Β (-Ρ. Olivier; Τμήμα Κλασικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο του Cincinnati).Τα ιδεογράμματα , τα ονόματα και οι περιγραφές για τις πινακίδες της Γραμμικής Β από την Πύλο αναφέρουν ποια χαρακτηριστικά χρησιμοποιήθηκαν από τους Μυκηναίους στη διαφοροποίηση των τύπων κεραμικής και τη σχετική σημασία των παραγόντων αυτών.





"Έρχονται από την ελίτ των κοινωνικών δομών, αλλά πολύ αμφιβάλλω ότι οι ελίτ έκαναν οι ίδιοι το μαγείρεμα," είπε η Hruby «Υπάρχουν μάγειρες που αναφέρονται στην Γραμμική Β και είναι ένα ρεκόρ παλαιότητας ενός επαγγέλματος για αυτούς ,γι 'αυτό θα πρέπει να οραματιζόμαστε επαγγελματίες μάγειρες να χρησιμοποιούν αυτά τα σκεύη ."



Μυκηναϊκό σκεύος γάστρας φούρνου




Το αποτέλεσμα, είπε η καθ. Hruby, είναι ότι, ενώ οι Μυκηναίοι είχαν θεωρηθεί ότι έχουν λιγότερο σύνθετη και προηγμένη κουζίνα από εκείνη του Μίνωα στην Κρήτη, τα ευρήματά τους έχουν αποδείξει ότι Μυκηναίοι είχαν μια εξελιγμένη τεχνολογία, περισσότερο από ό, τι νομίζαμε "Τα ευρήματά τους δείχνουν επίσης τις ταξικές διαφορές, ιδίως στην περίπτωση των ψησταριών για σουβλάκι. "Η Ελίτ είχε ,τον τρόπο μαγειρέματος και το φαγητό με τρόπο διαφορετικό από τις άλλες τάξεις," .



Τριποδική χύτρα μυκηναϊκής περιόδου .Κατ'εξοχήν σκεύος για μαγείρεμα




Ενώ οι αρχαίοι Έλληνες μάλλον δεν βασίζονται σε ορισμένες βάσεις τροφών που έχουμε τώρα, όπως το γάλα από αγελάδες, είχαν όμως μια ποικίλη διατροφή, τρώγοντας, ελάφια, κυνήγι ,τα αυγά, το βόειο κρέας, κατσικίσιο, χοίρους, πρόβατα, τα ψάρια και τα διάφορα πουλερικά, αν και δεν είναι μέσα σε αυτά το κοτόπουλο.



13ος αι. π.Χ. Μεγάλη αρύταινα. Λαβή κατακόρυφος, ταινιοειδης, λοξή, με οπή ανάρτησης. κοίλη βάση. Ανάκτορο Νέστορος, δωμάτιο 60




Έτρωγαν επίσης μαλάκια, τυρί, μέλι, γλεύκους σταφυλιών και πολλά δημητριακά, συμπεριλαμβανομένων κριθάρι, σιτάρι, φακές, κεχρί, βρώμη, όλυρα ( αγριοσίταρο ή σπέλτα, Ζειά, βρίζα ,ερυσιβώδης όλυρα ) και όσπρια όπως οι φακές και τα ρεβίθια.



Μυκηναϊκό μαρμάρινο μαγειρικό γουδί αλλά και στίφτης υγρών


Έπιναν κρασί και πιθανά ζύθο .Επίσης οι αστικές ελίτ έτειναν να έχουν μια πιο θρεπτική διατροφή από τους αγρότες.




ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ κ.Julie Hruby
ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΓΝΩΜΩΝΑ





Το διαβάσαμε από το: Μυκηναϊκή κατασκευαστική τέχνη για την μαγειρική http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2015/11/blog-post_633.html#ixzz3qemWSrd6

Ερευνητές απέδειξαν πώς ο διαλογισμός και η σκέψη αλλάζουν τα γονίδιά μας



Ερευνητές, απέδειξαν επιτέλους, πώς ο διαλογισμός και οι σκέψεις μπορούν να προκαλέσουν συγκεκριμένες μοριακές αλλαγές στα γονίδιά μας.
Συνεχώς, αυξάνονται οι αποδείξεις ότι, η εκπαίδευση του νου ή η εφαρμογή συγκεκριμένων συνειδησιακών προτύπων, μπορεί να έχουν ευεργετικές επιδράσεις στην υγεία. Οι επιστήμονες προσπαθούν να κατανοήσουν πώς αυτές οι πρακτικές επηρεάζουν φυσικά το σώμα . Μια νέα μελέτη από ερευνητές στο Wisconsin, την Ισπανία και τη Γαλλία αναφέρει τα πρώτα στοιχεία των συγκεκριμένων μοριακών αλλαγών στο σώμα μετά από μια περίοδο εντατικού διαλογισμού.
Η μελέτη διερεύνησε τα αποτελέσματα μιας ημέρας εντατικού διαλογισμού σε μια ομάδα έμπειρων διαλογιστών. Τα αποτελέσματα αυτά συγκρίθηκαν με μια ομάδα ερασιτεχνών, οι οποίοι απλώς βρίσκονταν σε κατάσταση ηρεμίας και χαλάρωσης. Μετά από οκτώ ώρες διαλογισμού, οι συμμετέχοντες στην πρώτη ομάδα έδειξαν ένα φάσμα γενετικών και μοριακών διαφορών, που περιλάμβαναν αλλαγές στα επίπεδα του μηχανισμού γονιδιακής ρύθμισης, καθώς και μειωμένα επίπεδα προ-φλεγμονωδών γονιδίων, γεγονός το οποίο συσχετίζεται με την ταχύτερη φυσική αποκατάσταση από μια αγχωτική κατάσταση .
Ο συγγραφέας της μελέτης Richard J. Davidson , ιδρυτής του Center for Investigating Healthy Minds και του William James and Vilas, καθηγητής Ψυχολογίας και Ψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο του Wisconsin – Madison αναφέρει ότι “απ` όσο γνωρίζουμε, αυτή είναι η πρώτη επίσημη μελέτη, που δείχνει τις γρήγορες αλλαγές στη γονιδιακή έκφραση που σχετίζεται με την άσκηση του ενεργού διαλογισμού”.
” Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι οι μεταβολές παρατηρήθηκαν σε γονίδια που είναι στόχοι των αντιφλεγμονωδών και αναλγητικών φαρμάκων”, λέει ο Perla Kaliman, πρώτος συγγραφέας του άρθρου και ερευνητής στο Ινστιτούτο Βιοϊατρικής Έρευνας της Βαρκελώνης στην Ισπανία ( IIBB – CSIC – IDIBAPS ), όπου διεξήχθησαν οι μοριακές αναλύσεις .
Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Psychoneuroendocrinology .
Η εξάσκηση στον ενεργό διαλογισμό έχει δείξει ευεργετικά αποτελέσματα στις φλεγμονώδεις παθήσεις, όταν προηγούνται κλινικών μελετών και για αυτό τον λόγο έχουν εγκριθεί από το American Heart Association ως προληπτική παρέμβαση. Τα νέα αποτελέσματα υποδεικνύουν την πιθανή ύπαρξη βιολογικού μηχανισμού που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για θεραπευτικούς σκοπούς.


Η γονιδιακή δραστηριότητα μπορεί να αλλάξει ανάλογα με την αντίληψη
Σύμφωνα με τον Δρ Bruce Lipton, η γονιδιακή δραστηριότητα μπορεί να αλλάζει σε καθημερινή βάση. Αν η αντίληψη στο μυαλό σας αντικατοπτρίζεται στη χημεία του σώματός σας και αν το νευρικό σας σύστημα αρχίζει να διαβάζει και να ερμηνεύει το περιβάλλον και στη συνέχεια να ελέγχει τη χημεία του αίματος, τότε μπορείτε να αλλάξετε κυριολεκτικά τη μοίρα των κυττάρων σας αλλάζοντας τις σκέψεις σας.
Στην πραγματικότητα , η έρευνα του Δρος Lipton καταδεικνύει ότι αλλάζοντας την αντίληψή σας, το μυαλό σας μπορεί να αλλάξει τη δραστηριότητα των γονιδίων σας και να δημιουργήσετε πάνω από τριάντα χιλιάδες παραλλαγές των προϊόντων κάθε γονίδιου . Δίνει περισσότερες λεπτομέρειες λέγοντας ότι τα προγράμματα του γονιδίου περιέχονται εντός του πυρήνα του κυττάρου, και μπορείτε να ξαναγράψετε αυτά τα γενετικά προγράμματα αλλάζοντας τη χημεία του αίματος σας .
Με απλούς όρους, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε, αν θέλουμε να θεραπεύσουμε τον καρκίνο. (Διαβάστε για τον Δρ. Χάμερ)”Η λειτουργία του νου είναι να δημιουργεί συνοχή μεταξύ των πεποιθήσεων μας και της πραγματικότητας που βιώνουμε , ” είπε ο Δρ Lipton . ” Αυτό σημαίνει ότι το μυαλό σας θα προσαρμόσει τη βιολογία και τη συμπεριφορά του σώματος σας για να ταιριάζει με τις πεποιθήσεις σας. Αν σας πουν ότι θα πεθάνετε μέσα σε έξι μήνες και το μυαλό σας το πιστέψει, η πιθανότατα είναι ότι θα πεθάνετε μέσα σε έξι μήνες. Αυτό ονομάζεται επίδραση nocebo και είναι το αποτέλεσμα της αρνητικής σκέψης. Αυτό είναι το αντίθετο της επίδρασης του εικονικού φαρμάκου, όπου η θεραπεία επιτυγχάνεται με τη θετική σκέψη και ονομάζεται placebo.” Διαβάστε περισσότερα για το nocebo
Τα δυναμικά σημεία σε αυτό το τριμερές σύστημα είναι : υπάρχει το μέρος σας που ορκίζεται ότι δεν θέλει να πεθάνει (το συνειδητό μυαλό), υπάρχει η πλευρά σας που πιστεύει ότι θα πεθάνετε ( η πρόγνωση του γιατρού που μεσολαβεί από το υποσυνείδητο μυαλό), η οποία στη συνέχεια βάζει σε κίνηση την χημική αντίδραση ( που προκαλείται από τη χημεία του εγκεφάλου ) για να βεβαιωθεί ότι το σώμα προσαρμόζεται στην κυρίαρχη πεποίθηση ( η νευροεπιστήμη έχει αναγνωρίσει ότι το υποσυνείδητο ελέγχει το 95% της ζωής μας).
Τώρα, τι γίνεται με το μέρος που δεν θέλει να πεθάνετε – το συνειδητό μυαλό; Το συνειδητό μυαλό δεν επηρεάζει τη χημεία του σώματος μας; Ο Δρ Lipton είπε ότι τελικά αυτό που έχει σημασία είναι, το πώς το υποσυνείδητο μυαλό, το οποίο περιέχει τις βαθύτερες πεποιθήσεις μας, έχει προγραμματιστεί. Είναι αυτές οι πεποιθήσεις που τελικά ρίχνουν την αποφασιστική ψήφο.
« Είναι μια περίπλοκη κατάσταση , ” είπε ο Δρ Lipton . Οι άνθρωποι έχουν προγραμματιστεί να πιστεύουν ότι είναι θύματα και ότι δεν έχουν κανέναν έλεγχο . Έχουμε προγραμματιστεί από την αρχή με τις πεποιθήσεις της μητέρας μας και του πατέρα μας. Έτσι , για παράδειγμα , όταν αρρωστήσαμε , μας είπαν οι γονείς μας ότι έπρεπε να πάμε στο γιατρό γιατί ο γιατρός είναι η αυθεντία στα θέματα της υγείας μας . Έτσι όλοι πήραμε το μήνυμα κατά την παιδική μας ηλικία ότι οι γιατροί είναι οι ειδικοί για την υγεία και ότι εμείς είμαστε θύματα σωματικών δυνάμεων πέρα από την ικανότητά ελέγχου μας. Το αστείο, όμως, είναι ότι οι άνθρωποι συχνά γίνονται καλύτερα, ενώ βρίσκονται στο δρόμο για το γιατρό . Αυτό συμβαίνει γιατί τότε, η έμφυτη ικανότητα αυτοίασης δραστηριοποιείται. Αυτό είναι άλλο ένα παράδειγμα του φαινόμενου placebo .

Η πρακτική στο Διαλογισμό επηρεάζει συγκεκριμένα τις Ρυθμιστικές Διαδρομές
Τα αποτελέσματα της μελέτης του Davidson δείχνουν μείωση των ρυθμιστικών γονιδίων που έχουν εμπλακεί σε φλεγμονή. Τα γονίδια που έχουν πληγεί συμπεριλαμβάνουν τα προ-φλεγμονώδη γονίδια RIPK2 και COX2 καθώς και αρκετές αποακετυλάσεις ιστόνης ( HDAC ) γονίδια τα οποία ρυθμίζουν τη δραστηριότητα άλλων γονιδίων επιγενετικώς, αφαιρώντας ένα τύπο χημικής ετικέτας . Επίσης ,ορισμένα από αυτά τα γονίδια συνδέθηκαν με την ταχύτερη ανάκαμψη της κορτιζόλης σε εξέταση κοινωνικού άγχους, που περιλαμβάνει αυτοσχέδια ομιλία και εργασίες και απαιτεί νοητικούς υπολογισμούς που έγιναν μπροστά σε ακροατήριο και βιντεοκάμερα .
Οι βιολόγοι έχουν υποψιαστεί εδώ και χρόνια ότι κάποιο είδος επιγενετικής κληρονομικότητας συμβαίνει σε κυτταρικό επίπεδο .Τα διαφορετικά είδη κυττάρων στο σώμα μας, δίνουν ένα παράδειγμα .Τα κύτταρα του δέρματος και τα κύτταρα του εγκεφάλου έχουν διαφορετικές μορφές και λειτουργίες , παρόλο που έχουν ακριβώς το ίδιο DNA . Πρέπει λοιπόν να υπάρχουν μηχανισμοί – εκτός από το DNA – που φροντίζουν ότι τα κύτταρα του δέρματος θα παραμένουν κύτταρα του δέρματος , όταν χωρίζουν .
Ίσως προκαλεί έκπληξη, λένε οι ερευνητές, αλλά δεν υπήρχε διαφορά στα ελεγχόμενα γονίδια μεταξύ των δύο ομάδων των ανθρώπων κατά την έναρξη της μελέτης . Οι παρατηρούμενες επιδράσεις παρατηρήθηκαν μόνο στην ομάδα των διαλογιζομένων που εξασκούσαν την πρακτική του ενεργού διαλογισμού. Επιπλέον , πολλά άλλα γονίδια DNA- τροποποίησης δεν έδειξαν διαφορές μεταξύ των ομάδων , γεγονός που υποδηλώνει ότι η πρακτική του διαλογισμού επηρεάζει ιδιαίτερα ορισμένες ρυθμιστικές οδούς .
Το βασικό αποτέλεσμα είναι ότι οι διαλογιζόμενοι παρουσίασαν γενετικές αλλαγές, μετά την πρακτική, που δεν παρατηρήθηκαν στην ομάδα που εξασκούσε χαλαρωτικές δραστηριότητες – ένα αποτέλεσμα που παρέχει απόδειξη της αρχής ότι, η πρακτική του διαλογισμού μπορεί να οδηγήσει σε επιγενετικές αλλαγές του γονιδιώματος.
Προηγούμενες μελέτες σε τρωκτικά και ανθρώπους έχουν δείξει τη δυναμική της επιγενετικής αλλαγής με φυσικούς παράγοντες, όπως το άγχος, η διατροφή ή η άσκηση, μέσα σε λίγες ώρες .
«Τα γονίδια μας έχουν δυναμικότητα στην έκφρασή τους και τα αποτελέσματα αυτά δείχνουν ότι η ηρεμία του μυαλού μας μπορεί να έχει πραγματικά επίδραση στην έκφραση τους , ” λέει ο Davidson .
« Η ρύθμιση των HDACs και των φλεγμονωδών μονοπατιών μπορεί να αντιπροσωπεύει κάποιους από τους μηχανισμούς που διέπουν οι θεραπευτικές δυνατότητες μέσω του διαλογισμού , ” λέει ο Kaliman . «Τα ευρήματά μας θέτουν τη βάση για μελλοντικές μελέτες για να αξιολογηθούν περαιτέρω οι στρατηγικές διαλογισμού για τη θεραπεία των χρόνιων φλεγμονωδών καταστάσεων. “

Οι Υποσυνείδητες Πεποιθήσεις είναι το κλειδί
Πάρα πολλοί θετικοί στοχαστές γνωρίζουν ότι το να κάνει κάποιος καλές σκέψεις – και να απαγγέλει επιβεβαιώσεις για πολλές ώρες – δεν επιφέρει πάντα τα αποτελέσματα που υπόσχονται τα βιβλία θετικής σκέψης .
Ο Δρ Lipton δεν διαφωνεί με αυτό το σημείο , επειδή οι θετικές σκέψεις προέρχονται από το συνειδητό νου, ενώ οι αρνητικές σκέψεις έχουν συνήθως προγραμματιστεί στο πιο ισχυρό υποσυνείδητο μυαλό .
” Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι οι άνθρωποι έχουν επίγνωση των συνειδητών πεποιθήσεων τους και της συμπεριφοράς τους , αλλά αντιθέτως δεν έχουν επίγνωση των υποσυνείδητων πεποιθήσεων και της συμπεριφοράς τους . Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν αναγνωρίζουν καν ότι το υποσυνείδητο μυαλό τους είναι στο παιχνίδι , τη στιγμή που το υποσυνείδητο μυαλό είναι ένα εκατομμύριο φορές πιο ισχυρό από το συνειδητό και λειτουργούμε 95 έως 99% της ζωής μας σύμφωνα με το υποσυνείδητο πρόγραμμα. .
«Οι υποσυνείδητες πεποιθήσεις σας , είτε εργάζονται υπέρ σας είτε εναντίον σας! Η αλήθεια όμως είναι ότι δεν έχετε τον έλεγχο της ζωής σας, επειδή το υποσυνείδητο μυαλό σας αντικαθιστά το συνειδητό σας έλεγχο. Έτσι, όταν προσπαθείτε να θεραπευτείτε από ένα συνειδητό επίπεδο – επικαλούμενοι δηλώσεις και λέγοντας στον εαυτό σας ότι είστε υγιείς – μπορεί να υπάρχει ένα αόρατο υποσυνείδητο πρόγραμμα που να σας σαμποτάρει .”
Η δύναμη του υποσυνείδητου μυαλού, κομψά αποκαλύπτεται σε άτομα που εκφράζουν πολλαπλές προσωπικότητες . Ενώ καταλαμβάνει το μυαλό μιας προσωπικότητας , το άτομο μπορεί να έχει σοβαρή αλλεργική αντίδραση στις φράουλες . Στη συνέχεια, καταλαμβάνει το μυαλό μιας άλλης προσωπικότητας και αυτός ή αυτή τις τρώει χωρίς κανένα πρόβλημα .
Η νέα επιστήμη της επιγενετικής υπόσχεται ότι κάθε άνθρωπος στον πλανήτη έχει την ευκαιρία να γίνει αυτό που πραγματικά είναι , πλήρης με αφάνταστη δύναμη και με την ικανότητα να θεραπεύει το σώμα και την κοινωνία, επιτυγχάνοντας την ειρηνική διαβίωση.
Μετάφραση: Μελίνα Ευσταθίου
Πηγές

http://www.news.wisc.edu/22370
http://www.brucelipton.com/media/epigenetics
preventdisease.com / enallaktikidrasi.com
awakengr.com

Το διαβάσαμε από το: Ερευνητές απέδειξαν πώς ο διαλογισμός και η σκέψη αλλάζουν τα γονίδιά μας http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2015/11/blog-post_110.html#ixzz3qelDNfyG


















Δείτε τα 9 απίστευτα φυτά που καθαρίζουν τον αέρα καλύτερα από κάθε συσκευή που μπορεί να αγοράσετε!!!





http://www.oocities.org/ima_digger/images/Spider_white_center.jpg

Ο βρώμικος αέρας που κυκλοφορεί στο σπίτι μας είναι ένας από τις κύριες αιτίες για διάφορες αρρώστιες. 
Οι περισσότεροι από εμάς ζούμε σε κτίρια από τούβλα και μπετόν που συνεχώς εκπέμπουν τοξικά
χημικά. 
Διάφορα βακτήρια, μούχλα, σκόνη και διοξείδιο του άνθρακα
κάνουν επίσης τη δουλειά τους και δηλητηριάζουν τον αέρα γύρω από την κουζίνα.
Ευτυχώς, μπορούμε πάντα να έχουμε την βοήθεια των φυτών. Ελάχιστοι άνθρωποι ξέρουν ότι
αυτά μπορεί να είναι η καλύτερη λύση για το πρόβλημα του κακού αερισμού στο σπίτι.

Να λοιπόν, εννιά από τους καλύτερους φυλλώδεις καθαριστές που μπορούν να τοποθετηθούν 
στο γραφείο ή στο σπίτι -και αναπνεύστε ευκολότερα σαν αποτέλεσμα.

Χρυσάνθεμα



Αυτό το φυτό βρέθηκε από την NASA ότι είναι ένας πραγματικό θηρίο καθαρισμού του αέρα. Απομακρύνει αμμωνία, βενζίνη, formaldehyde και xylene. Είναι δημοφιλές και φτηνό και μπορεί να φυτευτεί και έξω.

Χλωρόφυτο ή φυτό αράχνη




Αυτό το φυτό είναι η καλύτερη λύση για αυτούς που δεν έχουν χρόνο και ξεχνούν να ποτίζουν τα λουλούδια τους. Απαιτούν ελάχιστα και είναι εύκολο να το βρείτε από τους γείτονες που σίγουρα θα έχουν. Φυτέψτε λίγα κλωναράκια και θα έχετε το δικό σας φυτό.

Το χλωρόφυτο απορροφά όλα τα χημικά που ψεκάζετε για να καθαρίσετε το σπίτι.


Δράκαινα




Υπάρχουν πάνω από 40 ποικιλίες του φυτού έτσι εύκολα θα διαλέξετε αυτό που σας αρέσει καλύτερα. Η Δράκαινα καθαρίζει τον αέρα από benzene,trichloroethylene και xylene. Ωστόσο, αυτός ο μικρός φίλος σας ίσως είναι λίγο τοξικός για γάτες και σκυλιά, έτσι σκεφτείτε το καλά αν έχετε ένα σπίτι γεμάτο κατοικίδια.

Φίκος



Ο φύκος είναι το πιο δημοφιλές μίνι δέντρο στον κόσμο. Εάν το βάλετε σε γλάστρα και το αφήσετε να μεγαλώσει μπορεί να φτάσει σε πραγματικά εντυπωσιακό μέγεθος. Κατά μέσο όρο βέβαια φτάνει από 60 μέχρι 120 εκ. Την άνοιξη και το καλοκαίρι μπορείτε να το έχετε έξω.

Σπαθίφυλλο




Παρά το ότι το λουλούδι του είναι υπερβολικά όμορφο, αυτό το φυτό δύσκολα πεθαίνει. Γενικά ανθίζει το καλοκαίρι και προτιμά σκιά και υγρασία,(όχι πολύ υγρό χώμα).

Απορροφά ammonia, benzene, formaldehyde και trixhloroethylene.



Φτέρη



Ευδοκιμεί σε κρύο υγρό μέρος και αρκετά φωτεινό. Το μπάνιο είναι το τέλειο μέρος για τον μικρό πράσινο βοηθό σας. Η φτέρη καθαρίζει τον αέρα από το xylene.

Σανσεβιέρια (ή Φίδι)

http://www.green-report.ro/wp-content/uploads/2015/03/6719390991_8cddf7b7e9_z.jpg

Αυτό το φυτό το βλέπουμε παντού κυρίως σε γραφεία και εστιατόρια. Γιατί; Δεν χρειάζεται καμιά φροντίδα. Χρειάζεται μόνο να το ποτίζετε μια φορά τον μήνα. Του αρέσει ο ξηρός αέρας και λίγο φως από τον ήλιο.

Βοηθάει να απομακρυνθούν benzene, formaldehyde, trichloroethylene και xylene από τον εσωτερικό αέρα.

Χαμαιδωρέα (φοίνικας-μπαμπού)

http://www.invitromagazine.gr/wp-content/uploads/2015/03/Chamaedora.png

Καθαρίζει τον αέρα από την formaldehyde. Καλύτερα να το βάλετε στο πρεβάζι του παραθύρου αρχικά για να έχει αρκετό ήλιο. Μπορεί να φτάσει τα τρία μέτρα και σας δίνει πολύ καθαρό αέρα. Έχει και απίθανη εμφάνιση. Απομακρύνει benzene, formaldehyde και trichloroethylene.

Αλόη

http://www.paragogi.net/thumbnail?filepath=/contentfiles/all/aloh.jpg&width=600

Ένα φυτό για όλα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί όταν καείτε ή όταν κρυώσετε αλλά και για να καθαρίσει τον αέρα. Μια μόνο Αλόη μπορεί να καθαρίσει κάθε μικρό σπίτι. Απομακρύνει την formaldehyde από το εσωτερικό του σπιτιού.