Μαγειρική , η Ιαματική και άλλα .. ! . Υγιεινά , Ιαματικά , ενδιαφέροντα !!!

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Σούπερ τροφές με λίγες θερμίδες




Πειραματιστείτε με νέες γεύσεις, νέες συνταγές και νέα τρόφιμα...με λίγες θερμίδες και πλούσια γεύση.


Δημοσίευση: 5 Φεβρουαρίου 2014

Γράφει: Σηφακάκη Μελίνα
Διαιτολόγος-Διατροφολόγος






Το κλειδί για την επιτυχή και μόνιμη απώλεια των περιττών κιλών είναι η υιοθέτηση μίας διατροφής, όχι μονό ισορροπημένης αλλά και απολαυστικής. Πιο συγκεκριμένα, μία από τις πιο συχνές αιτίες που οδηγούν σε εγκατάλειψη της υγιεινής διατροφής είναι η έλλειψη γευστικής απόλαυσης. Και αυτό είναι απολύτως αναμενόμενο όταν η γευστική απόλαυση περιορίζεται σε ένα πολύ μικρό αριθμό τροφίμων. Εάν θεωρείτε πχ ότι το μοναδικό γλυκό που είναι νόστιμο είναι η σοκολάτα, τότε θα δυσκολευτείτε πολύ να χάσετε βάρος, διότι θα νιώθετε μονίμως ότι στερείστε το αγαπημένο σας τρόφιμο. Αν το καλοσκεφτείτε όμως υπάρχουν εκατοντάδες τρόφιμα που μπορούν επίσης να σας καλύψουν γευστικά. Και εσείς από όλα αυτά περιορίζεστε μόνο σε ένα…

Άρα το πρώτο βήμα για να επιτύχετε τον στόχο- βάρους σας είναι να επαναπροσδιορίσετε την έννοια του ‘’νόστιμου’’. Πειραματιστείτε με νέες γεύσεις, νέες συνταγές και νέα τρόφιμα. Παρατηρείστε τις οργανοληπτικές τους ιδιότητες και τη γεύση που σας αφήνουν μετά. Θα εκπλαγείτε βλέποντας ότι μπορούν να είναι εξίσου απολαυστικά!

Ακολούθως αναφέρονται ενδεικτικά κάποια παραδείγματα…

Σαλάτες: Δίνουν ελάχιστες θερμίδες και πολλές φυτικές ίνες, δημιουργώντας έτσι πιο εύκολα αίσθημα κορεσμού. Αγγουράκια, καροτάκια, φύλλα μαρουλιού κλπ. μπορούν να καταναλώνονται άφοβα όταν θέλετε να τσιμπολογήσετε κάτι με ουσιαστικά… μηδενικές θερμίδες! Φροντίστε μόνο να υπάρχουν πάντα στο ψυγείο σας για να έχετε εύκολη πρόσβαση (Μπορείτε πχ να έχετε ένα τάπερ με ήδη πλυμένα φύλλα μαρουλιού). Πρακτικά μπορείτε να καταναλώνετε άφθονες ποσότητες από σαλάτες καθημερινά χωρίς να πάρετε ούτε γραμμάριο. Φροντίστε μόνο να υπάρχει ΠΟΙΚΙΛΙΑ στα λαχανικά που επιλέγετε, διότι σε αντίθετη περίπτωση υπάρχει ο κίνδυνος να βαρεθείτε και να στραφείτε σε τρόφιμα με υψηλό θερμιδικό περιεχόμενο.

Γιαούρτι: Το γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά αποτελεί μία έξοχη επιλογή για όσους προσέχουν τη διατροφή τους. Κι αυτό διότι είναι ένα πολύ νόστιμο και δροσιστικό τρόφιμο που σας χορταίνει χωρίς να σας επιβαρύνει όμως με πολλές θερμίδες και λιπαρά (το 1 κεσεδάκι έχει 120-180θερμίδες). Επιπλέον, σας παρέχει πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, όπως ασβέστιο, βιταμίνη D και πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας. Επιλέξτε το σαν επιδόρπιο και συνδυάστε το με δημητριακά, φρούτα, βρώμη, μέλι κλπ. Πολλά ροφήματα και γλυκά έχουν ως βάση το γιαούρτι: μην διστάσετε να τα δοκιμάσετε!

Αντί γλυκού: Τα γλυκά είναι τρόφιμα με πολλές θερμίδες, οπότε καλό θα είναι να τα καταναλώνετε με σύνεση. Το πιο light γλυκό είναι το ζελέ: Τα 100γρ. ζελέ έχουν μόλις 80θερμίδες- σε αντίθεση με τα 100γρ. σοκολάτα που έχουν 550θερμίδες! Καλές εναλλακτικές είναι επίσης το ρυζόγαλο (τα 100γρ. έχουν 106θερμίδες) και τα γλυκά του κουταλιού. Εάν επιμένετε στη σοκολάτα προτιμήστε τις μπάρες δημητριακών με σοκολάτα που κυκλοφορούν στην αγορά ή φτιάξτε ένα ρόφημα σοκολάτας με νερό (οπότε θα πάρετε μόνο 60 θερμίδες) ή τέλος δοκιμάστε να φάτε λίγα δημητριακά μαζί με ένα ποτήρι γάλα και 1κουτ. του γλυκού κακάο.

Θαλασσινά: Τα θαλασσινά έχουν τη μοναδική ιδιότητα να είναι οι πιο άπαχες πρωτεϊνούχες τροφές! Πιο συγκεκριμένα, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι γενικά τα τρόφιμα με πρωτεΐνη όπως πχ. το κρέας, το ψάρι, το αυγό κλπ σας χορταίνουν πιο εύκολα, για αυτό και προτιμώνται στα προγράμματα διατροφής. Ωστόσο, σε σχέση με τις υπόλοιπες πρωτεϊνούχες τροφές τα θαλασσινά έχουν το επιπλέον πλεονέκτημα ότι είναι χαμηλά σε λιπαρά:120 γρ. έτοιμου μαγειρεμένου τροφίμου καλύπτει το 50% των ημερήσιων αναγκών σε πρωτεΐνη, αποδίδοντας μόνο 112 θερμίδες και λιγότερο από 1 γρ λίπους! Επομένως μπορείτε να τα προσθέτετε σε σαλάτες ή να τα επιλέγετε ως κυρίως γεύμα. Χρειάζεται μόνο προσοχή στο μαγείρεμα (αποφύγετε κοκκινιστά ή τηγανητά- προτιμήστε τα ψητά ή βραστά).

Ποπ-κορν: Μία εύκολη, γρήγορη και νόστιμη επιλογή. Μιλάμε για το ποπ κορν που φτιάχνετε μόνοι σας και όχι για τα έτοιμα σνακ. Τα 3 φλιτζ. του τσαγιού ποπ- κορν θα σας δώσουν μόλις 80 θερμίδες. Προσοχή μόνο στην ποσότητα του ελαιολάδου που θα χρησιμοποιήσετε- 1 κουτ. της σούπας έχει από μόνη της 90 θερμίδες!

Τυρί cottage: Τα τυριά παρόλο που είναι πολύ θρεπτικά τρόφιμα έχουν δυστυχώς υψηλή περιεκτικότητα και σε θερμίδες και σε λιπαρά. Αν είστε λάτρης του τυριού μπορείτε να επιλέγετε τυρί cottage: πρόκειται για το πιο άπαχο τυρί που κυκλοφορεί στην αγορά. Ενδεικτικά τα 100γρ. cottage θα σας δώσουν μόλις 105 θερμίδες σε αντίθεση με όλα τα υπόλοιπα τυριά κανονικής περιεκτικότητας σε λιπαρά, που στην ίδια ποσότητα θα σας δώσουν πάνω από 280θερμίδες…

Επομένως, να θυμάστε ότι οι πιθανότητες να ακολουθήσετε δια βίου μία ισορροπημένη διατροφή πολλαπλασιάζονται με γεωμετρική πρόοδο εάν αυτή η διατροφή σάς καλύπτει γευστικά. Παραπάνω δόθηκαν μερικές πρώτες ιδέες- συζητήστε με τον διαιτολόγο σας πώς μπορείτε να τις ενσωματώσετε στην καθημερινή σας διατροφή και ζητήστε του και άλλες παρόμοιες επιλογές. Αποτελεί μία μεγάλη πρόκληση για κάθε διαιτώμενο να καταφέρει να διευρύνει την έννοια του ‘’νόστιμου’’. Αποφύγετε την παγίδα ότι απολαυστικά είναι μόνο τα τρόφιμα υψηλού θερμιδικού περιεχομένου και έχετε κάνει μία πολύ καλή αρχή…
http://www.iatronet.gr/
Αναρτήθηκε από Μαγειρική , η Ιαματική και άλλα .. ! . Υγιεινά , Ιαματικά , ενδιαφέροντα !!! στις 12:48 π.μ. Δεν υπάρχουν σχόλια:
Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου BlogThis!Κοινοποίηση στο XΜοιραστείτε το στο FacebookΚοινοποίηση στο Pinterest

ΠΟΥ: Το κατεργασμένο κρέας μπορεί να οδηγήσει σε καρκίνο


Το International Agency for Research on Cancer, του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, τοποθέτησε στην πρώτη κατηγορία το κατεργασμένο κρέας, καθώς υπάρχουν ‘’επαρκείς ενδείξεις’’ για σχέσεις με τον καρκίνο. Πιθανό καρκινογόνο και το κόκκινο κρέας.


Δημοσίευση: 26 Οκτωβρίου 2015





Η κατανάλωση κατεργασμένου κρέατος μπορεί να οδηγήσει σε καρκίνο των εντέρων, ενώ το κόκκινο κρέας είναι πιθανή αιτία της νόσου, δήλωσαν ειδικοί του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας- κάτι που θα μπορούσε να οξύνει τη συζήτηση για τα οφέλη της διατροφής που βασίζεται στο κρέας.

Το International Agency for Research on Cancer (IARC), του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, τοποθέτησε στην πρώτη κατηγορία το κατεργασμένο κρέας –όπως ζαμπόν και χοτ ντογκ- καθώς υπάρχουν ‘’επαρκείς ενδείξεις’’ για σχέσεις με τον καρκίνο. Στη συγκεκριμένη κατηγορία περιλαμβάνονται ο καπνός, ο αμίαντος και τα καυσαέρια.

Ο Dr Kurt Straif, του IARC, δήλωσε ότι για έναν άνθρωπο ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου στο παχύ έντερο λόγω της κατανάλωσης κατεργασμένου κρέατος παραμένει μικρός, αλλά αυξάνεται με την ποσότητα κρέατος που καταναλώνεται.
Το κόκκινο κρέας κατηγοριοποιήθηκε ως ‘’πιθανό καρκινογόνο’’ στην κατηγορία 2A, που περιέχει επίσης την ουσία γλυφοσάτη των ζιζανιοκτόνων.

Η χαμηλότερη κατηγοριοποίηση του κόκκινου κρέατος αντικατοπτρίζει τις περιορισμένες ενδείξεις ότι προκαλεί καρκίνο. Το IARC ανακάλυψε σχέσεις κυρίως με τον καρκίνο στο έντερο-όπως και με το κατεργασμένο κρέας- αλλά παρατηρήθηκε σχέση και με τον καρκίνο του παγκρέατος και του προστάτη.

Ο Οργανισμός, του οποίου τα ευρήματα για το κρέας ακολούθησαν συνάντηση ειδικών σε θέματα υγείας νωρίτερα τον τρέχοντα μήνα, στη Γαλλία, υπολόγισε ότι κάθε 50 γραμμάρια κατεργασμένου κρέατος την ημέρα αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου στο παχύ έντερο κατά 18%.

Οι πολιτικές υγείας σε ορισμένες χώρες καλούν τους καταναλωτές να περιορίσουν την πρόσληψη κόκκινου και κατεργασμένου κρέατος, αλλά το IARC σημείωσε ότι τέτοιες συμβουλές εστίαζαν, σε ορισμένες περιπτώσεις, στην καρδιοπάθεια και στην παχυσαρκία.

Η προετοιμασία της έκθεσης του IARC ήδη έχει προκαλέσει ζωηρές αντιδράσεις από τη βιομηχανία κρέατος, που ισχυρίζεται ότι το κρέας αποτελεί μέρος ισορροπημένης διατροφής και ότι η αξιολόγηση του κινδύνου για καρκίνο πρέπει να τεθεί σε ευρύτερο πλαίσιο περιβαλλοντικών παραγόντων και παραγόντων του τρόπου ζωής.

Το IARC ανέφερε υπολογισμούς του Global Burden of Disease Project, διεθνούς ομάδας άνω των 1.000 ερευνητών- σύμφωνα με τους οποίους 34.000 θάνατοι από καρκίνο το χρόνο παγκοσμίως αποδίδονται σε διατροφή υψηλή σε κατεργασμένο κρέας.
Συγκριτικά, το κάπνισμα οδηγεί σε περίπου 1 εκατομμύριο θανάτους το χρόνο παγκοσμίως, το αλκοόλ σε 600.000, ενώ περισσότεροι από 200.000 θάνατοι αποδίδονται στην ατμοσφαιρική ρύπανση.

Αν επιβεβαιωθεί η σχέση κόκκινου κρέατος και καρκίνου, η πλούσια σε κόκκινο κρέας διατροφή θα μπορούσε να είναι υπεύθυνη για 50.000 θανάτους παγκοσμίως το χρόνο, σύμφωνα με το Global Burden of Disease Project.





Πηγές: ΠΟΥ. Reuters.
Αναρτήθηκε από Μαγειρική , η Ιαματική και άλλα .. ! . Υγιεινά , Ιαματικά , ενδιαφέροντα !!! στις 12:40 π.μ. Δεν υπάρχουν σχόλια:
Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου BlogThis!Κοινοποίηση στο XΜοιραστείτε το στο FacebookΚοινοποίηση στο Pinterest

Κουνουπίδι: Σύμμαχος στη μάχη κατά του καρκίνου


Την τελευταία δεκαετία, το κουνουπίδι, θεωρείται ως το λαχανικό με αρκετές βιολογικά ενεργές διατροφικές ουσίες που βοηθούν στην πρόληψη και καταπολέμηση πολλών νοσημάτων φθοράς. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, και αποτελεί ουσιαστικά το λουλούδι του ομώνυμου φυτού, καθώς βοηθάει στην πρόληψη του πολλών μορφών καρκίνου.


Δημοσίευση: 18 Απριλίου 2007

Γράφει: Βαραγιάννης Α. Παναγιώτης
Kλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος M.Med.Sc


Το κουνουπίδι, είναι μονοετές ή διετές φυτό της οικογένειας των Σταυρανθών του γένους Βράσσικα (Brassica oleracea var., italica), με καταγωγή από χώρες

της Ανατολικής Μεσογείου, υπάγεται κι αυτό στην οικογένεια των Cruciferae ενώ ανήκει στην ίδια οικογένεια λαχανικών με το λάχανο και το μπρόκολο.

Καλλιεργείται κυρίως στις περιοχές της Μεσογείου, και στις παραθαλάσσιες περιοχές του Ατλαντικού ωκεανού για την ανθοκεφαλή του. Στην Ελλάδα το κουνουπίδι καλλιεργείται τη χειμερινή περίοδο κυρίως στην Εύβοια , Αττική , Μεσσηνία , Κέρκυρα και Αρκαδία.

Ποσοστά περιεκτικότητας σε θρεπτικά στοιχεία:

Είναι πλούσιο σε νερό, βιταμίνη C, Α (καροτίνη), κάλιο, φώσφορο, ασβέστιο. Συστήνεται σε διαιτητικά προγράμματα ως ενδιάμεσο σνακ. Έχει πολύ λίγες θερμίδες (23 kcal στα 100 gr τροφίμου).

Πίνακας 1:
Κουνουπίδι (βρασμένο), 100g
Διατροφικά στοιχεία ανά 100g
Θερμίδες 23 kcal 107 kJ
ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ 4.1 g
- Σάκχαρα 1 g
- Φυτικές ίνες 2.7 g 7%
Λίπος 0.4 g
Πρωτείνη 1.8 g
Θειαμίνη (Βιτ. B1) 0.04 mg 4%
Ριβοφλαβίνη (Βιτ. B2) 0.05 mg 4%
Νιασίνη (Βιτ. B3) 0.41 mg 3%
Βιταμίνη B6 0.17 mg 13%
Φολικό οξύ (Βιτ. B9) 44 μg 11%
Βιταμίνη C 44.3 mg 49%
Ασβέστιο 16 mg 2%
Σίδηρος 0.33 mg 4%
Μαγνήσιο 9 mg 2%
Φώσφορος 32 mg 5%
Κάλιο 142 mg 4%
Ψευδάργυρος 0.18 mg 2%
Τα ποσοστά είναι σύμφωνα με τις USσυνιστώμενες ημερήσιες συστάσεις για ενήλικες.
ΠΗΓΗ: Diet Analysis Plus


Οφέλη για την υγεία:

Την τελευταία δεκαετία, το κουνουπίδι, θεωρείται ως το λαχανικό με αρκετές βιολογικά ενεργές διατροφικές ουσίες που βοηθούν στην πρόληψη και καταπολέμηση πολλών νοσημάτων φθοράς.

Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, και αποτελεί ουσιαστικά το λουλούδι του ομώνυμου φυτού, καθώς βοηθάει στην πρόληψη του πολλών μορφών καρκίνου.

Τα συστατικά που περιέχει το κουνουπίδι θεωρείται ότι βοηθούν την αντίσταση του οργανισμού στις ασθένειες, ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα.

Παράλληλα, το φυλλικό οξύ που περιέχει βοηθάει τις εγκυμονούσες και προσφέρει προστασία από τα καρδιακά νοσήματα. Είναι ιδανικό για όσους προσέχουν τη διατροφή τους ή θέλουν να κάνουν δίαιτα, καθώς προσφέρει λίγες θερμίδες και μεγάλη ποσότητα βιταμινών.

Είναι προτιμότερο να μην το τηγανίσουμε, διότι η βιταμίνη C καταστρέφεται και βέβαια αποδίδει περισσότερες θερμίδες.

Επίσης, το κουνουπίδι περιέχει υψηλά επίπεδα της ουσίας γλυκοζιδάσης η οποία όταν διασπάται στον οργανισμό παράγει μια άλλη ουσία (ισοθιοκινάτες) που αποτελεί έναν από τους ισχυρότερους αντικαρκινικούς παράγοντες στη διατροφή (Nutr Cancer 2006).

Έχει αποδειχθεί, ακόμη, σημαντικός σύμμαχος του οργανισμού απέναντι στα καρδιαγγειακά νοσήματα και άλλες ασθένειες.

Πιο συγκεκριμένα, η ουσία DIM (διινδολυμεθάνιο), η οποία είναι συστατικό στο κουνουπίδι, έχει πολλαπλά κατασταλτική δράση στον καρκίνο του μαστού. Ενώ τα κύτταρα αναπτύσσονται, η DIM μπορεί να επιδράσει στον οργανισμό αποτρέποντας τα κακοήθη κύτταρα, τα οποία προέρχονται από διαίρεση και πολλαπλασιασμό, και παρεμποδίζοντας την εξάπλωση του καρκίνου, (University of California, 2000).

Παρόμοια δράση έχει και η ουσία (ινδόλη-3-καρβινόλη), η οποία αλληλεπιδρά με την βιταμίνη C και αναστέλλει ορισμένα ένζυμα που προκαλούν μετάλλαξη και προστατεύει από τον καρκίνο του μαστού, (Toxicol Appl Pharmacol 2005).

Τέλος, το κουνουπίδι αποτελεί καλή πηγή διαλυτών φυτικών ινών, συμβάλλοντας έτσι στη μείωση της LDL-χοληστερόλης για αυτό συστήνεται η συχνή του κατανάλωση ενώ λόγω του ογκώδους των διαφόρων λαχανικών και της χαμηλής ενέργειας την οποία παρέχουν καταναλίσκονται από όσους επιδιώκουν να αδυνατίσουν.

Αντιλαμβανόμαστε επομένως ότι η φύση δια μέσου των τροφίμων της, δεν μας προσφέρει μόνο τα θρεπτικά συστατικά που απαιτούνται για την επιβίωση μας. Μας δίνει απλόχερα πολύτιμες δραστικές ουσίες που μας θωρακίζουν και μας προστατεύουν από νοσήματα φθοράς αυξάνοντας έτσι το προσδόκιμο επιβίωσης.

Τροποποιώντας μια πασίγνωστη παροιμία καταλήγουμε: πέντε φρούτα ή λαχανικά την ημέρα, τον καρκίνο κάνουν πέρα...

Προτεινόμενος τρόπος κατανάλωσης:

Το κουνουπίδι καλλιεργείται στην περιοχή της Μεσογείου εδώ και 2.000 χρόνια. Τον 16ο αιώνα ξεκίνησε η καλλιέργεια του και σε περιοχές της Δυτικής Ευρώπης και μόνο τον 20ό αιώνα οι ΗΠΑ έδειξαν ενδιαφέρον γι' αυτό το λαχανικό.

Στις μέρες, μας η καλλιέργειά του καλύπτει περίπου 30,000 στρέμματα με παραγωγή πάνω από 36,000 τόνους ετησίως. Τέλος, περισσότερο γνωστό είναι το άσπρο κουνουπίδι, αν και μπορείτε να βρείτε και κόκκινη ποικιλία.

Προτεινόμενος τρόπος συντήρησης:

Η σύσταση του κουνουπιδιού φαίνεται στον πίνακα 1 και η θρεπτικότητά του επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες κατά την ανάπτυξή του και μετά τη συγκόμιδή. Για παράδειγμα η περιεκτικότητα σε βιταμίνη C αλλάζει ανάλογα με την ποικιλία, ωριμότητα, έκθεση στον ήλιο, θερμοκρασία διατήρησης καθώς και μέθοδο χειρισμού και μεταφοράς.

Το κουνουπίδι όταν είναι φρέσκο πρέπει να είναι λευκό, χωρίς μαύρες κηλίδες και αρκετά βαρύ για τον όγκο του. Τα φύλλα που το σκεπάζουν χρησιμεύουν για να προστατεύουν το λουλούδι από τον ήλιο, αλλά κατά το μαγείρεμα, καλύτερα να τα αφαιρέσετε.

Διατηρείται στο ψυγείο καλά αποθηκευμένο και προστατευμένο από την υγρασία για αρκετές μέρες. Μπορείτε όμως να βρείτε κουνουπίδι τουρσί ή κατεψυγμένο, αλλά τότε πρέπει να θυμάστε ότι χάνει μεγάλο μέρος της γεύσης του και των θρεπτικών συστατικών του, κυρίως της βιταμίνης C που είναι εξαιρετικά ευαίσθητη.

Προτεινόμενος τρόπος μαγειρέματος:
Αρχικά, ξεπλύνετέ το καλά με νερό και ξεχωρίστε τα κεφάλια μεταξύ τους πριν το μαγειρέψετε. Μπορείτε να το σερβίρετε ωμό, βραστό, στον ατμό, στο ξύδι (τουρσί), σοταρισμένο ή ψημένο στο φούρνο.

Ωμό ταιριάζει σε ποικιλία λαχανικών με διάφορα ντίπ ή σε σαλάτα, ενώ διατηρεί όλα του συστατικά. Για τη σαλάτα μπορείτε πρώτα να το βυθίσετε σε καυτό νερό για 10 δευτερόλεπτα και αμέσως μετά σε παγωμένο. Το στραγγίζετε καλά και είναι έτοιμο.

Γενικά, το βρασμένο κουνουπίδι χάνει μέχρι και το 66% των συστατικών του ενώ σε χύτρα πίεσης μόνον το 47%. Μόνον σε ατμό το κουνουπίδι χάνει τις λιγότερες από τις ωφέλιμες ουσίες του.

Ιδιαίτερη προσοχή επομένως στο μαγείρεμά του, αφού η υψηλή θερμοκρασία καταστρέφει πολλά από τα πολύτιμα συστατικά του. Τελειώνοντας, το μαγείρεμά του σε φούρνους μικροκυμάτων πρέπει να αποφεύγεται αφού καταστρέφει από 74-87%, από τα χρήσιμα συστατικά του.

Τρώγεται με την προσθήκη λεμονιού ή/και ελαιολάδου, είτε με την προσθήκη ντομάτας, κρεμμυδιού και μπαχαρικών κυρίως γαρύφαλλου.

Έτσι, το κουνουπίδι μαγειρεύεται με πολλούς τρόπους, αλλά όταν το βράζετε αφήνει πολύ έντονη και όχι πολύ ευχάριστη οσμή, σε όλο το σπίτι. Για να αποφύγετε τη μυρωδιά μπορείτε να βάλετε μέσα στο νερό όπου βράζει το κουνουπίδι μια φέτα ψωμί ή ένα λεμόνι ή ένα κρεμμύδι ή να βρέξετε ένα βαμβάκι με ξίδι και να το τοποθετήσετε πάνω στο καπάκι της κατσαρόλας.

Θα εξαφανίσει κάθε μυρωδιά!

http://www.iatronet.gr/
Αναρτήθηκε από Μαγειρική , η Ιαματική και άλλα .. ! . Υγιεινά , Ιαματικά , ενδιαφέροντα !!! στις 12:37 π.μ. Δεν υπάρχουν σχόλια:
Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου BlogThis!Κοινοποίηση στο XΜοιραστείτε το στο FacebookΚοινοποίηση στο Pinterest

Έρευνα συνδέει τα συμπληρώματα ασβεστίου με κίνδυνο δημιουργίας λίθων στους νεφρούς







Άνθρωποι με ιστορικό νεφρολιθίασης μπορεί ενδεχομένως να έχουν υψηλότερο κίνδυνο επανεμφάνισής της, αν χρησιμοποιούν συμπληρώματα ασβεστίου, ανακάλυψε νέα έρευνα.

Τα ευρήματα βασίστηκαν σε στοιχεία άνω των 2.000 ασθενών και ενισχύουν ενδείξεις που συνδέουν τα συμπληρώματα ασβεστίου με κίνδυνο νεφρολιθίασης.

Ωστόσο, ερευνητές δήλωσαν ότι άνθρωποι που λαμβάνουν ασβέστιο με συμβουλή γιατρού δεν θα πρέπει να σταματήσουν μόνοι τη λήψη τους.

Ο ερευνητής Christopher Loftus, θα παρουσιάσει τα ευρήματα τον επόμενο μήνα στο συνέδριο της American Society of Nephrology, στο Σαν Ντιέγκο.

Οι ερευνητές εξέτασαν στοιχεία 2.060 ανθρώπων με ιστορικό νεφρολιθίασης οι οποίοι υποβλήθηκαν σε απεικονιστικές εξετάσεις εντός 2 ετών. Σχεδόν 1.500 από αυτούς λάμβαναν συμπληρώματα ασβεστίου, ενώ 417 λάμβαναν μόνο βιταμίνη D. Οι υπόλοιποι δεν χρησιμοποιούσαν συμπληρώματα.

Αν και οι ερευνητές διαπίστωσαν σχέση, ανακάλυψαν ότι όσοι λάμβαναν ασβέστιο είχαν ταχύτερο ρυθμό δημιουργίας νέων λίθων σε σχέση με τις άλλες 2 ομάδες.

Ο Loftus δήλωσε ότι τα ευρήματα μπορούν πιθανόν να προκαλέσουν σύγχυση στους ανθρώπους, δεδομένου ότι το ασβέστιο στις τροφές βοηθά στην πρόληψη της νεφρολιθίασης.

Ωστόσο, δήλωσε πως υπάρχει διαφορά μεταξύ του ασβεστίου που περιέχεται στις τροφές έναντι των συμπληρωμάτων. Όταν οι άνθρωποι καταναλώνουν τροφές που περιέχουν ασβέστιο, λαμβάνουν ταυτόχρονα και άλλες θρεπτικές ουσίες.

Ορισμένοι άνθρωποι μπορεί να χρειάζονται συμπληρώματα ασβεστίου για την οστική πυκνότητα.

Ο ερευνητής Dr. Mathew Sorensen, του University of Washington στο Σιάτλ, θεωρεί ότι γενικά είναι καλύτερο να λαμβάνει κάποιος το ασβέστιο από τις τροφές. Αλλά, αν κάποιος λαμβάνει συμπληρώματα για την προστασία των οστών, συνιστά να τα λαμβάνει μαζί με το γεύμα.




http://www.iatronet.gr



Πηγές: Διεθνής τύπος./
Αναρτήθηκε από Μαγειρική , η Ιαματική και άλλα .. ! . Υγιεινά , Ιαματικά , ενδιαφέροντα !!! στις 12:29 π.μ. Δεν υπάρχουν σχόλια:
Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου BlogThis!Κοινοποίηση στο XΜοιραστείτε το στο FacebookΚοινοποίηση στο Pinterest

Χόρτα !! Το Υγιεινό πιάτο --


Υλικά




τα Υλικά μας

Χόρτα

1 κρεμμύδι  ,   1 σκελίδα σκόρδο

Φρέσκια ψιλοκομμένη ντομάτα

αλάτι πιπέρι

Λίγο ξύδι βαλσάμικο ή κρασί κόκκινο ημίγλυκο

Εκτέλεση

Διαλέγουμε χόρτα ,όχι κιτρινισμένα ή μαραμένα με ζωντανά , υγιή φύλλα.

Τα καθαρίζουμε προσεκτικά και τα πλένουμε πολύ καλά ( τρία ή τέσσερα χέρια ) 

κάτω από το νερό

Έτσι τα προστατεύοουμε , αφ ενός να μην χαθούν τα συστατικά που μας προσφέρουν ,

 αφ ετέρου . να μας δώσουν  τη   θρεπτική τους αξία σωστά .

Χύνοντας το πρώτο νερό    , βάζουμε λίγο  νερό να βράσει  σε μεγάλη κατσαρόλα ,  

και προσθέτουμε   τα χόρτα και τα  λοιπά υλικά μας ,(  το  ψιλικομμένο  κρεμμύδι ,

το σκόρδο , την Φρέσκια ψιλοκομμένη ντομάτα , το αλάτι το πιπέρι  ,

προσπαθώντας  να έχουμε  μια όμορφη πηχτή  σάλτσα ,

έπειτα από περίπου 1 ώρα βράσιμο 

Στα μισά προσθέτουμε το βαλσάμικο ή το ημίγλυκο κόκκινο κρασί μας για να δώσουμε

άρωμα   στο φαγητό μας .

Παραλλαγές :

Α παραλλαγή : γίνονται υπέροχα αν προσθέσουμε ρύζι ,αφού βράσουν καλά .

Φαγητό , Υπέροχο , οικονομικό , νηστήσιμο , χορταίνει άνετα μεγάλη Οικογένεια .

Β παραλλαγή : Βράζουμε τα Χόρτα ,χύνοντας πάντα το πρώτο νερό

χωρίς καρυκεύματα , με ολόκληρες μικρές πατάτες τις οποίες 

έχουμε για συνοδευτικό στο τέλος ,

Τα στραγγίζουμε  και τα βάζουμε  με λάδι στο τηγάνι ,προσθέτοντας

στο τελείωμα   ( 5 λεπτά  πριν το τέλος )   Φέτα

Χορταστικό ,Υπέροχο πιάτο ακόμα και για μπουφέ !!!

τα χόρτα συνοδεύονται πάντα με ολόκληρα βραστά αυγά ,

 τα οποία  βραζουμε  στο ζουμί χόρτων . 



Δοκιμάστε τα ! και να θυμάστε τα χόρτα ανάθρεψαν πολλές γεννιές !!!

Καλοφάγοτα


Αναρτήθηκε από Μαγειρική , η Ιαματική και άλλα .. ! . Υγιεινά , Ιαματικά , ενδιαφέροντα !!! στις 12:15 π.μ. Δεν υπάρχουν σχόλια:
Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου BlogThis!Κοινοποίηση στο XΜοιραστείτε το στο FacebookΚοινοποίηση στο Pinterest

Το παρατεταμένο καθισιό αυξάνει τον κίνδυνο χρόνιας νεφρικής νόσου



Ερευνητές ανακάλυψαν ότι κάθε αύξηση της διάρκειας του καθισιού

κατά 80 λεπτά την ημέρα συνδέεται με 20% αυξημένη πιθανότητα

εμφάνισης χρόνιας νεφρικής νόσου.









Το παρατεταμένο καθισιό κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί ενδεχομένως να αποτελεί παράγοντα κινδύνου για χρόνια νεφρική νόσο, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Ερευνητές της American Society of Nephrology (ASN), ανακάλυψαν ότι κάθε αύξηση της διάρκειας του καθισιού κατά 80 λεπτά την ημέρα συνδέεται με 20% αυξημένη πιθανότητα εμφάνισης χρόνιας νεφρικής νόσου.

Ο ερευνητής Srini Beddhu, του University of Utah School of Medicine, με την Dominique Ferranti και άλλους ερευνητές εξέτασαν 5.873 ενήλικες. Μετρήθηκε η ένταση και η διάρκεια της φυσικής τους δραστηριότητας.

Όπως δήλωσε ο Beddhu, η καθιστική ζωή, που δεν είναι μόνο έλλειψη μέτριας/ έντονης σωματικής δραστηριότητας, πιθανόν αποτελεί ανεξάρτητο παράγοντα κινδύνου για χρόνια νεφρική νόσο.

Ωστόσο, ο Beddhu δήλωσε ότι πρέπει να εξεταστεί αν η καθιστική συμπεριφορά επηρεάζει την εξέλιξη της χρόνιας νεφρικής νόσου και επομένως αυξάνει τον κίνδυνο νεφρικής νόσου τελικού σταδίου.

Επομένως, συμπλήρωσε, χρειάζονται παρεμβάσεις που θα στοχεύουν την καθιστική συμπεριφορά, ώστε να επιβραδυνθεί η εξέλιξη της χρόνιας νεφρικής νόσου.

Τα ευρήματα θα παρουσιαστούνε στην ASN Kidney Week 2015, από τις 3 έως τις 8 Νοεμβρίου, στο Σαν Ντιέγκο.

http://www.iatronet.gr/



Πηγές: Διεθνής τύπος.
Αναρτήθηκε από Μαγειρική , η Ιαματική και άλλα .. ! . Υγιεινά , Ιαματικά , ενδιαφέροντα !!! στις 12:00 π.μ. Δεν υπάρχουν σχόλια:
Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου BlogThis!Κοινοποίηση στο XΜοιραστείτε το στο FacebookΚοινοποίηση στο Pinterest
Νεότερες αναρτήσεις Παλαιότερες αναρτήσεις Αρχική σελίδα
Εγγραφή σε: Αναρτήσεις (Atom)

..

..

Αρχειοθήκη ιστολογίου

  • ►  2024 (1)
    • ►  Μαΐου (1)
      • ►  Μαΐ 03 (1)
  • ►  2023 (9)
    • ►  Νοεμβρίου (1)
      • ►  Νοε 20 (1)
    • ►  Οκτωβρίου (2)
      • ►  Οκτ 07 (1)
      • ►  Οκτ 06 (1)
    • ►  Ιουλίου (2)
      • ►  Ιουλ 04 (2)
    • ►  Ιουνίου (3)
      • ►  Ιουν 12 (2)
      • ►  Ιουν 04 (1)
    • ►  Μαΐου (1)
      • ►  Μαΐ 04 (1)
  • ►  2022 (4)
    • ►  Δεκεμβρίου (1)
      • ►  Δεκ 13 (1)
    • ►  Νοεμβρίου (1)
      • ►  Νοε 15 (1)
    • ►  Ιανουαρίου (2)
      • ►  Ιαν 25 (2)
  • ►  2021 (64)
    • ►  Ιουλίου (2)
      • ►  Ιουλ 30 (1)
      • ►  Ιουλ 09 (1)
    • ►  Ιουνίου (12)
      • ►  Ιουν 27 (1)
      • ►  Ιουν 23 (1)
      • ►  Ιουν 22 (1)
      • ►  Ιουν 11 (2)
      • ►  Ιουν 07 (3)
      • ►  Ιουν 06 (2)
      • ►  Ιουν 01 (2)
    • ►  Μαΐου (27)
      • ►  Μαΐ 28 (6)
      • ►  Μαΐ 27 (1)
      • ►  Μαΐ 26 (5)
      • ►  Μαΐ 24 (1)
      • ►  Μαΐ 19 (1)
      • ►  Μαΐ 18 (1)
      • ►  Μαΐ 17 (1)
      • ►  Μαΐ 11 (2)
      • ►  Μαΐ 10 (3)
      • ►  Μαΐ 09 (3)
      • ►  Μαΐ 01 (3)
    • ►  Απριλίου (6)
      • ►  Απρ 30 (4)
      • ►  Απρ 24 (1)
      • ►  Απρ 23 (1)
    • ►  Μαρτίου (16)
      • ►  Μαρ 30 (1)
      • ►  Μαρ 21 (2)
      • ►  Μαρ 19 (1)
      • ►  Μαρ 18 (3)
      • ►  Μαρ 16 (2)
      • ►  Μαρ 15 (1)
      • ►  Μαρ 13 (1)
      • ►  Μαρ 10 (1)
      • ►  Μαρ 07 (2)
      • ►  Μαρ 05 (1)
      • ►  Μαρ 04 (1)
    • ►  Φεβρουαρίου (1)
      • ►  Φεβ 11 (1)
  • ►  2020 (201)
    • ►  Δεκεμβρίου (11)
      • ►  Δεκ 14 (1)
      • ►  Δεκ 11 (1)
      • ►  Δεκ 09 (4)
      • ►  Δεκ 08 (1)
      • ►  Δεκ 07 (1)
      • ►  Δεκ 04 (2)
      • ►  Δεκ 03 (1)
    • ►  Νοεμβρίου (5)
      • ►  Νοε 23 (1)
      • ►  Νοε 21 (3)
      • ►  Νοε 09 (1)
    • ►  Οκτωβρίου (10)
      • ►  Οκτ 21 (1)
      • ►  Οκτ 18 (3)
      • ►  Οκτ 16 (1)
      • ►  Οκτ 14 (1)
      • ►  Οκτ 11 (3)
      • ►  Οκτ 01 (1)
    • ►  Σεπτεμβρίου (5)
      • ►  Σεπ 28 (1)
      • ►  Σεπ 25 (2)
      • ►  Σεπ 02 (2)
    • ►  Αυγούστου (8)
      • ►  Αυγ 29 (1)
      • ►  Αυγ 21 (1)
      • ►  Αυγ 10 (2)
      • ►  Αυγ 09 (2)
      • ►  Αυγ 08 (1)
      • ►  Αυγ 06 (1)
    • ►  Ιουλίου (1)
      • ►  Ιουλ 03 (1)
    • ►  Ιουνίου (4)
      • ►  Ιουν 29 (1)
      • ►  Ιουν 23 (1)
      • ►  Ιουν 17 (1)
      • ►  Ιουν 05 (1)
    • ►  Μαΐου (7)
      • ►  Μαΐ 28 (1)
      • ►  Μαΐ 27 (1)
      • ►  Μαΐ 10 (2)
      • ►  Μαΐ 05 (1)
      • ►  Μαΐ 02 (2)
    • ►  Απριλίου (18)
      • ►  Απρ 25 (1)
      • ►  Απρ 21 (1)
      • ►  Απρ 16 (2)
      • ►  Απρ 08 (1)
      • ►  Απρ 06 (1)
      • ►  Απρ 04 (6)
      • ►  Απρ 03 (6)
    • ►  Μαρτίου (30)
      • ►  Μαρ 31 (3)
      • ►  Μαρ 30 (2)
      • ►  Μαρ 29 (5)
      • ►  Μαρ 28 (1)
      • ►  Μαρ 27 (2)
      • ►  Μαρ 25 (2)
      • ►  Μαρ 21 (3)
      • ►  Μαρ 20 (2)
      • ►  Μαρ 19 (1)
      • ►  Μαρ 12 (2)
      • ►  Μαρ 07 (1)
      • ►  Μαρ 04 (1)
      • ►  Μαρ 03 (1)
      • ►  Μαρ 02 (3)
      • ►  Μαρ 01 (1)
    • ►  Φεβρουαρίου (59)
      • ►  Φεβ 28 (9)
      • ►  Φεβ 27 (7)
      • ►  Φεβ 26 (4)
      • ►  Φεβ 24 (6)
      • ►  Φεβ 23 (1)
      • ►  Φεβ 21 (1)
      • ►  Φεβ 20 (2)
      • ►  Φεβ 19 (1)
      • ►  Φεβ 17 (1)
      • ►  Φεβ 16 (7)
      • ►  Φεβ 15 (1)
      • ►  Φεβ 14 (1)
      • ►  Φεβ 12 (1)
      • ►  Φεβ 11 (1)
      • ►  Φεβ 10 (1)
      • ►  Φεβ 07 (1)
      • ►  Φεβ 06 (2)
      • ►  Φεβ 05 (1)
      • ►  Φεβ 03 (6)
      • ►  Φεβ 02 (2)
      • ►  Φεβ 01 (3)
    • ►  Ιανουαρίου (43)
      • ►  Ιαν 30 (1)
      • ►  Ιαν 29 (5)
      • ►  Ιαν 28 (2)
      • ►  Ιαν 24 (4)
      • ►  Ιαν 23 (5)
      • ►  Ιαν 22 (2)
      • ►  Ιαν 19 (2)
      • ►  Ιαν 18 (4)
      • ►  Ιαν 15 (2)
      • ►  Ιαν 09 (3)
      • ►  Ιαν 08 (2)
      • ►  Ιαν 07 (1)
      • ►  Ιαν 06 (1)
      • ►  Ιαν 04 (4)
      • ►  Ιαν 03 (1)
      • ►  Ιαν 02 (4)
  • ►  2019 (141)
    • ►  Δεκεμβρίου (56)
      • ►  Δεκ 31 (2)
      • ►  Δεκ 29 (3)
      • ►  Δεκ 26 (2)
      • ►  Δεκ 24 (4)
      • ►  Δεκ 23 (4)
      • ►  Δεκ 22 (1)
      • ►  Δεκ 19 (1)
      • ►  Δεκ 18 (1)
      • ►  Δεκ 15 (1)
      • ►  Δεκ 14 (1)
      • ►  Δεκ 13 (11)
      • ►  Δεκ 12 (4)
      • ►  Δεκ 11 (10)
      • ►  Δεκ 10 (4)
      • ►  Δεκ 08 (3)
      • ►  Δεκ 07 (2)
      • ►  Δεκ 03 (1)
      • ►  Δεκ 02 (1)
    • ►  Νοεμβρίου (45)
      • ►  Νοε 17 (1)
      • ►  Νοε 14 (5)
      • ►  Νοε 13 (4)
      • ►  Νοε 10 (17)
      • ►  Νοε 08 (2)
      • ►  Νοε 07 (1)
      • ►  Νοε 06 (1)
      • ►  Νοε 05 (14)
    • ►  Οκτωβρίου (10)
      • ►  Οκτ 28 (6)
      • ►  Οκτ 27 (2)
      • ►  Οκτ 15 (1)
      • ►  Οκτ 10 (1)
    • ►  Σεπτεμβρίου (2)
      • ►  Σεπ 20 (1)
      • ►  Σεπ 04 (1)
    • ►  Αυγούστου (28)
      • ►  Αυγ 27 (3)
      • ►  Αυγ 26 (1)
      • ►  Αυγ 22 (2)
      • ►  Αυγ 19 (1)
      • ►  Αυγ 17 (3)
      • ►  Αυγ 15 (12)
      • ►  Αυγ 12 (1)
      • ►  Αυγ 10 (2)
      • ►  Αυγ 09 (1)
      • ►  Αυγ 07 (2)
  • ►  2018 (131)
    • ►  Δεκεμβρίου (2)
      • ►  Δεκ 01 (2)
    • ►  Νοεμβρίου (8)
      • ►  Νοε 30 (1)
      • ►  Νοε 28 (1)
      • ►  Νοε 27 (4)
      • ►  Νοε 26 (1)
      • ►  Νοε 25 (1)
    • ►  Οκτωβρίου (17)
      • ►  Οκτ 29 (2)
      • ►  Οκτ 28 (1)
      • ►  Οκτ 27 (3)
      • ►  Οκτ 10 (1)
      • ►  Οκτ 08 (1)
      • ►  Οκτ 05 (3)
      • ►  Οκτ 04 (6)
    • ►  Σεπτεμβρίου (1)
      • ►  Σεπ 16 (1)
    • ►  Αυγούστου (23)
      • ►  Αυγ 28 (1)
      • ►  Αυγ 21 (2)
      • ►  Αυγ 19 (7)
      • ►  Αυγ 17 (1)
      • ►  Αυγ 13 (4)
      • ►  Αυγ 12 (1)
      • ►  Αυγ 09 (1)
      • ►  Αυγ 07 (3)
      • ►  Αυγ 02 (1)
      • ►  Αυγ 01 (2)
    • ►  Ιουλίου (6)
      • ►  Ιουλ 28 (1)
      • ►  Ιουλ 27 (3)
      • ►  Ιουλ 17 (1)
      • ►  Ιουλ 16 (1)
    • ►  Ιουνίου (16)
      • ►  Ιουν 12 (1)
      • ►  Ιουν 11 (1)
      • ►  Ιουν 09 (12)
      • ►  Ιουν 08 (2)
    • ►  Μαΐου (6)
      • ►  Μαΐ 15 (1)
      • ►  Μαΐ 02 (5)
    • ►  Απριλίου (23)
      • ►  Απρ 30 (1)
      • ►  Απρ 25 (2)
      • ►  Απρ 23 (9)
      • ►  Απρ 07 (6)
      • ►  Απρ 02 (5)
    • ►  Μαρτίου (27)
      • ►  Μαρ 29 (2)
      • ►  Μαρ 27 (6)
      • ►  Μαρ 19 (19)
    • ►  Φεβρουαρίου (1)
      • ►  Φεβ 02 (1)
    • ►  Ιανουαρίου (1)
      • ►  Ιαν 07 (1)
  • ►  2017 (153)
    • ►  Δεκεμβρίου (11)
      • ►  Δεκ 28 (1)
      • ►  Δεκ 24 (1)
      • ►  Δεκ 23 (2)
      • ►  Δεκ 19 (1)
      • ►  Δεκ 17 (4)
      • ►  Δεκ 15 (1)
      • ►  Δεκ 05 (1)
    • ►  Νοεμβρίου (16)
      • ►  Νοε 24 (2)
      • ►  Νοε 23 (7)
      • ►  Νοε 09 (4)
      • ►  Νοε 04 (1)
      • ►  Νοε 03 (2)
    • ►  Οκτωβρίου (12)
      • ►  Οκτ 12 (2)
      • ►  Οκτ 11 (2)
      • ►  Οκτ 07 (1)
      • ►  Οκτ 05 (7)
    • ►  Σεπτεμβρίου (8)
      • ►  Σεπ 19 (4)
      • ►  Σεπ 18 (2)
      • ►  Σεπ 17 (1)
      • ►  Σεπ 15 (1)
    • ►  Αυγούστου (10)
      • ►  Αυγ 18 (8)
      • ►  Αυγ 17 (1)
      • ►  Αυγ 07 (1)
    • ►  Ιουλίου (6)
      • ►  Ιουλ 08 (1)
      • ►  Ιουλ 07 (3)
      • ►  Ιουλ 06 (2)
    • ►  Ιουνίου (12)
      • ►  Ιουν 29 (2)
      • ►  Ιουν 23 (3)
      • ►  Ιουν 22 (2)
      • ►  Ιουν 18 (4)
      • ►  Ιουν 09 (1)
    • ►  Μαΐου (27)
      • ►  Μαΐ 28 (1)
      • ►  Μαΐ 18 (1)
      • ►  Μαΐ 12 (3)
      • ►  Μαΐ 11 (4)
      • ►  Μαΐ 09 (1)
      • ►  Μαΐ 08 (13)
      • ►  Μαΐ 02 (4)
    • ►  Απριλίου (12)
      • ►  Απρ 30 (1)
      • ►  Απρ 29 (5)
      • ►  Απρ 20 (4)
      • ►  Απρ 09 (1)
      • ►  Απρ 05 (1)
    • ►  Μαρτίου (14)
      • ►  Μαρ 30 (1)
      • ►  Μαρ 17 (9)
      • ►  Μαρ 01 (4)
    • ►  Φεβρουαρίου (8)
      • ►  Φεβ 27 (2)
      • ►  Φεβ 26 (3)
      • ►  Φεβ 12 (2)
      • ►  Φεβ 05 (1)
    • ►  Ιανουαρίου (17)
      • ►  Ιαν 24 (2)
      • ►  Ιαν 23 (1)
      • ►  Ιαν 22 (2)
      • ►  Ιαν 20 (1)
      • ►  Ιαν 13 (4)
      • ►  Ιαν 06 (2)
      • ►  Ιαν 01 (5)
  • ►  2016 (151)
    • ►  Δεκεμβρίου (9)
      • ►  Δεκ 20 (1)
      • ►  Δεκ 11 (4)
      • ►  Δεκ 09 (3)
      • ►  Δεκ 03 (1)
    • ►  Οκτωβρίου (18)
      • ►  Οκτ 09 (9)
      • ►  Οκτ 08 (2)
      • ►  Οκτ 06 (1)
      • ►  Οκτ 02 (6)
    • ►  Σεπτεμβρίου (32)
      • ►  Σεπ 24 (1)
      • ►  Σεπ 22 (1)
      • ►  Σεπ 21 (1)
      • ►  Σεπ 09 (2)
      • ►  Σεπ 08 (14)
      • ►  Σεπ 06 (4)
      • ►  Σεπ 05 (1)
      • ►  Σεπ 04 (4)
      • ►  Σεπ 03 (4)
    • ►  Αυγούστου (28)
      • ►  Αυγ 31 (1)
      • ►  Αυγ 28 (4)
      • ►  Αυγ 24 (1)
      • ►  Αυγ 23 (2)
      • ►  Αυγ 22 (5)
      • ►  Αυγ 21 (2)
      • ►  Αυγ 15 (2)
      • ►  Αυγ 14 (5)
      • ►  Αυγ 12 (5)
      • ►  Αυγ 10 (1)
    • ►  Ιουλίου (16)
      • ►  Ιουλ 24 (16)
    • ►  Ιουνίου (9)
      • ►  Ιουν 07 (1)
      • ►  Ιουν 06 (1)
      • ►  Ιουν 03 (4)
      • ►  Ιουν 02 (2)
      • ►  Ιουν 01 (1)
    • ►  Μαΐου (2)
      • ►  Μαΐ 31 (1)
      • ►  Μαΐ 19 (1)
    • ►  Απριλίου (1)
      • ►  Απρ 11 (1)
    • ►  Μαρτίου (17)
      • ►  Μαρ 26 (11)
      • ►  Μαρ 25 (4)
      • ►  Μαρ 21 (1)
      • ►  Μαρ 20 (1)
    • ►  Ιανουαρίου (19)
      • ►  Ιαν 31 (1)
      • ►  Ιαν 25 (2)
      • ►  Ιαν 12 (2)
      • ►  Ιαν 04 (13)
      • ►  Ιαν 03 (1)
  • ▼  2015 (159)
    • ►  Δεκεμβρίου (13)
      • ►  Δεκ 30 (3)
      • ►  Δεκ 27 (4)
      • ►  Δεκ 22 (5)
      • ►  Δεκ 12 (1)
    • ►  Νοεμβρίου (29)
      • ►  Νοε 22 (2)
      • ►  Νοε 21 (4)
      • ►  Νοε 20 (3)
      • ►  Νοε 19 (3)
      • ►  Νοε 14 (1)
      • ►  Νοε 11 (1)
      • ►  Νοε 10 (5)
      • ►  Νοε 09 (6)
      • ►  Νοε 05 (4)
    • ▼  Οκτωβρίου (87)
      • ►  Οκτ 31 (1)
      • ▼  Οκτ 29 (6)
        • Σούπερ τροφές με λίγες θερμίδες
        • ΠΟΥ: Το κατεργασμένο κρέας μπορεί να οδηγήσει σε κ...
        • Κουνουπίδι: Σύμμαχος στη μάχη κατά του καρκίνου
        • Έρευνα συνδέει τα συμπληρώματα ασβεστίου με κίνδυν...
        • Χόρτα !! Το Υγιεινό πιάτο --
        • Το παρατεταμένο καθισιό αυξάνει τον κίνδυνο χρόνια...
      • ►  Οκτ 28 (3)
      • ►  Οκτ 27 (5)
      • ►  Οκτ 26 (11)
      • ►  Οκτ 25 (1)
      • ►  Οκτ 24 (2)
      • ►  Οκτ 23 (2)
      • ►  Οκτ 22 (19)
      • ►  Οκτ 21 (26)
      • ►  Οκτ 20 (5)
      • ►  Οκτ 19 (3)
      • ►  Οκτ 16 (1)
      • ►  Οκτ 13 (2)
    • ►  Σεπτεμβρίου (30)
      • ►  Σεπ 29 (4)
      • ►  Σεπ 28 (2)
      • ►  Σεπ 23 (1)
      • ►  Σεπ 22 (3)
      • ►  Σεπ 21 (6)
      • ►  Σεπ 20 (9)
      • ►  Σεπ 15 (2)
      • ►  Σεπ 14 (1)
      • ►  Σεπ 09 (2)
  • ►  2013 (2)
    • ►  Οκτωβρίου (1)
      • ►  Οκτ 09 (1)
    • ►  Μαρτίου (1)
      • ►  Μαρ 07 (1)

..

..

..

Πληροφορίες

Η φωτογραφία μου
Μαγειρική , η Ιαματική και άλλα .. ! . Υγιεινά , Ιαματικά , ενδιαφέροντα !!!
Προβολή πλήρους προφίλ

Mαγειρική , η Ιαματική !

Mαγειρική ,  η Ιαματική   !

..

..
Θέμα Υδατογράφημα. Από το Blogger.