Υλικά
τα Υλικά μας
Χόρτα
1 κρεμμύδι , 1 σκελίδα σκόρδο
Φρέσκια ψιλοκομμένη ντομάτα
αλάτι πιπέρι
Λίγο ξύδι βαλσάμικο ή κρασί κόκκινο ημίγλυκο
Εκτέλεση
Διαλέγουμε χόρτα ,όχι κιτρινισμένα ή μαραμένα με ζωντανά , υγιή φύλλα.
Τα καθαρίζουμε προσεκτικά και τα πλένουμε πολύ καλά ( τρία ή τέσσερα χέρια )
Φρέσκια ψιλοκομμένη ντομάτα
αλάτι πιπέρι
Λίγο ξύδι βαλσάμικο ή κρασί κόκκινο ημίγλυκο
Εκτέλεση
Διαλέγουμε χόρτα ,όχι κιτρινισμένα ή μαραμένα με ζωντανά , υγιή φύλλα.
Τα καθαρίζουμε προσεκτικά και τα πλένουμε πολύ καλά ( τρία ή τέσσερα χέρια )
κάτω από το νερό
Έτσι τα προστατεύοουμε , αφ ενός να μην χαθούν τα συστατικά που μας προσφέρουν ,
Έτσι τα προστατεύοουμε , αφ ενός να μην χαθούν τα συστατικά που μας προσφέρουν ,
αφ ετέρου . να μας δώσουν τη θρεπτική τους αξία σωστά .
Χύνοντας το πρώτο νερό , βάζουμε λίγο νερό να βράσει σε μεγάλη κατσαρόλα ,
και προσθέτουμε τα χόρτα και τα λοιπά υλικά μας ,( το ψιλικομμένο κρεμμύδι ,
το σκόρδο , την Φρέσκια ψιλοκομμένη ντομάτα , το αλάτι το πιπέρι ,
προσπαθώντας να έχουμε μια όμορφη πηχτή σάλτσα ,
έπειτα από περίπου 1 ώρα βράσιμο
Στα μισά προσθέτουμε το βαλσάμικο ή το ημίγλυκο κόκκινο κρασί μας για να δώσουμε
άρωμα στο φαγητό μας .
Παραλλαγές :
Α παραλλαγή : γίνονται υπέροχα αν προσθέσουμε ρύζι ,αφού βράσουν καλά .
Φαγητό , Υπέροχο , οικονομικό , νηστήσιμο , χορταίνει άνετα μεγάλη Οικογένεια .
Β παραλλαγή : Βράζουμε τα Χόρτα ,χύνοντας πάντα το πρώτο νερό
χωρίς καρυκεύματα , με ολόκληρες μικρές πατάτες τις οποίες
έχουμε για συνοδευτικό στο τέλος ,
Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε με λάδι στο τηγάνι ,προσθέτοντας
στο τελείωμα ( 5 λεπτά πριν το τέλος ) Φέτα
Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε με λάδι στο τηγάνι ,προσθέτοντας
στο τελείωμα ( 5 λεπτά πριν το τέλος ) Φέτα
Χορταστικό ,Υπέροχο πιάτο ακόμα και για μπουφέ !!!
τα χόρτα συνοδεύονται πάντα με ολόκληρα βραστά αυγά ,
τα οποία βραζουμε στο ζουμί χόρτων .
Δοκιμάστε τα ! και να θυμάστε τα χόρτα ανάθρεψαν πολλές γεννιές !!!
Καλοφάγοτα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου