Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Χόρτα !! Το Υγιεινό πιάτο --


Υλικά




τα Υλικά μας

Χόρτα

1 κρεμμύδι  ,   1 σκελίδα σκόρδο

Φρέσκια ψιλοκομμένη ντομάτα

αλάτι πιπέρι

Λίγο ξύδι βαλσάμικο ή κρασί κόκκινο ημίγλυκο

Εκτέλεση

Διαλέγουμε χόρτα ,όχι κιτρινισμένα ή μαραμένα με ζωντανά , υγιή φύλλα.

Τα καθαρίζουμε προσεκτικά και τα πλένουμε πολύ καλά ( τρία ή τέσσερα χέρια ) 

κάτω από το νερό

Έτσι τα προστατεύοουμε , αφ ενός να μην χαθούν τα συστατικά που μας προσφέρουν ,

 αφ ετέρου . να μας δώσουν  τη   θρεπτική τους αξία σωστά .

Χύνοντας το πρώτο νερό    , βάζουμε λίγο  νερό να βράσει  σε μεγάλη κατσαρόλα ,  

και προσθέτουμε   τα χόρτα και τα  λοιπά υλικά μας ,(  το  ψιλικομμένο  κρεμμύδι ,

το σκόρδο , την Φρέσκια ψιλοκομμένη ντομάτα , το αλάτι το πιπέρι  ,

προσπαθώντας  να έχουμε  μια όμορφη πηχτή  σάλτσα ,

έπειτα από περίπου 1 ώρα βράσιμο 

Στα μισά προσθέτουμε το βαλσάμικο ή το ημίγλυκο κόκκινο κρασί μας για να δώσουμε

άρωμα   στο φαγητό μας .

Παραλλαγές :

Α παραλλαγή : γίνονται υπέροχα αν προσθέσουμε ρύζι ,αφού βράσουν καλά .

Φαγητό , Υπέροχο , οικονομικό , νηστήσιμο , χορταίνει άνετα μεγάλη Οικογένεια .

Β παραλλαγή : Βράζουμε τα Χόρτα ,χύνοντας πάντα το πρώτο νερό

χωρίς καρυκεύματα , με ολόκληρες μικρές πατάτες τις οποίες 

έχουμε για συνοδευτικό στο τέλος ,

Τα στραγγίζουμε  και τα βάζουμε  με λάδι στο τηγάνι ,προσθέτοντας

στο τελείωμα   ( 5 λεπτά  πριν το τέλος )   Φέτα

Χορταστικό ,Υπέροχο πιάτο ακόμα και για μπουφέ !!!

τα χόρτα συνοδεύονται πάντα με ολόκληρα βραστά αυγά ,

 τα οποία  βραζουμε  στο ζουμί χόρτων . 



Δοκιμάστε τα ! και να θυμάστε τα χόρτα ανάθρεψαν πολλές γεννιές !!!

Καλοφάγοτα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου