τα Υλικά μας
9 ποτήρια αλεύρι , 3 Ποτήρια λάδι
1 Ποτήρι Ζάχαρη , 1/2 χυμό πορτοκάλι με 1 κουταλάκι σόδα
Ξύσμα Πορτοκαλιού , 1/2 ποτηράκι κονιάκ 1 κουταλιά κανελλογαρύφαλλα ,
1 φακελλάκι baking powder ,λίγο αλάτι
Όταν φτιάχνετε μελομακαράνονα, μην ρίξετε από την αρχή όλο το αλεύρι γιατί μπορεί να σας βγει σφιχτή η ζύμη. Προτιμήστε να το ρίχνετε λίγο λίγο για να έχετε καλύτερο έλεγχο.
Για το Σιρόπι
3 ποτήρια ζάχαρη ,3 ποτήρια νερό , 1 ποτήρι μέλι
Για το γαρνίρισμα
Όταν φτιάχνετε μελομακαράνονα, μην ρίξετε από την αρχή όλο το αλεύρι γιατί μπορεί να σας βγει σφιχτή η ζύμη. Προτιμήστε να το ρίχνετε λίγο λίγο για να έχετε καλύτερο έλεγχο.
Για το Σιρόπι
3 ποτήρια ζάχαρη ,3 ποτήρια νερό , 1 ποτήρι μέλι
Για το γαρνίρισμα
1/2 κιλό αμύδαλα 'η καρύδια ψιλοκοπανισμένα
1 κ.γ. κανέλα 1 κ.σ. ζάχαρη
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το baking powder
και τα κανελλογαρύφαλλα
Κάνουμε μια γουβίτσα στη μέση και ρίχνουμε
το λάδι ,τη ζάχαρη ,το κονιάκ και τη σόδα ,διαλυμένη στην πορτοκαλάδα
Τα δουλεύουμε και ζυμώνουμε με το χέρι .
Η ζύμη να είναι μαλακή .και την αφήνουμε να ξεκουραστεί 1 ώρα
ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 20- 25 ΄
Βάζουμε το σιρόπι να βράσει, και μόλις βράσει,βουτάμε ια λίγο τα μελομακάρονα τα τοποθετούμε σε πιατέλλα.
Γαρνίρουμε με μείγμα από αμύγδαλα (κοπανισμένα ) ζάχαρη και κανέλλα
καλή σας Επιτυχία
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου