Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Φωλιά παρμεζάνας






Τι χρειαζόμαστε:

250γρ τριμμένη παρμεζάνα

Πώς το κάνουμε:



1) Α' τρόπος: στο φούρνο. Βάζουμε λαδόκολλα σε ταψάκι. 
Βάζουμε την τριμμένη παρμεζάνα σε σχήμα κυκλικό.



2) Φροντίστε να μην υπάρχουν κενά στον κύκλο που θα φτιάξετε.



3) Βάλτε το ταψάκι στο φούρνο και αφήστε για λίγη ώρα, μέχρι να λιώσει η παρμεζάνα.



4) Αφήστε τη λίγη ώρα στο ταψάκι να κρυώσει ελαφρώς.
 Μετά πάρτε τη λαδόκολλα και μεταφέρτε την λιωμένη παρμεζάνα σε αναποδογυρισμένο μπολ.



5) Διαλέξτε μπολ ανάλογα με το σχήμα που θέλετε να δώσετε στη φωλιά. 
Αφήστε τη πάνω στο μπολ μέχρι να κρυώσει καλά και να σφίξει.



6) Β' τρόπος: στο τηγάνι. Βάλτε την τριμμένη παρμεζάνα σε τηγανάκι με 
τη διάμετρο που επιθυμείτε



7) Βάλτε στο μάτι το τηγανάκι μέχρι να λιώσει η παρμεζάνα.




8) Αφήστε μέχρι να κρυώσει λιγάκι. Βγάλτε την παρμεζάνα από το τηγάνι με τη βοήθεια μιας σπάτουλας και τοποθετήστε πάνω στο αναποδογυρισμένο μπολ. Αφήστε να κρυώσει εκεί και να σφίξει.



9) Όταν κρυώσει η φωλιά, βάλτε τη σε πιάτο και τοποθετήστε μέσα τη σαλάτα σας!

Λίγα μυστικά ακόμα

Υπάρχει και τρίτος τρόπος. Βάλτε την παρμεζάνα σε λαδόκολλα όπως στον πρώτο τρόπο και μετά βάλτε σε φούρνο μικροκυμάτων για λίγο μέχρι να λιώσει.

Μπορείτε να φτιάξετε μικρότερους κύκλους παρμεζάνας και να κάνετε έτσι ατομικές φωλιές

.https://www.sintagespareas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου