Υλικά
Υλικά για 25 κομμάτια
25 ντοματάκια σχήματος αυγού όχι πολύ ώριμα
1 κιλό ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού ή ξινό
1 φακελάκι βανίλια
1 κουταλιά της σούπας ασβέστη
25 ασπρισμένα αμύγδαλα
Εκτέλεση
Παίρνετε τα ντοματάκια, τα ξεφλουδίζετε και μετά με ένα καλαμάκι, τα ανοίγετε από τις δύο πλευρές και αφαιρείτε τους σπόρους. Παίρνετε μία κουταλιά της σούπας ασβέστη, τον διαλύετε σε ένα κιλό νερό και βάζετε τα ντοματάκια επί μία ώρα περίπου για να σφίξουν.
Τα ξεπλένετε με άφθονο νερό και τα βάζετε στην κατσαρόλα σε στρώματα: μια σερά ντοματάκια, μία σειρά ζάχαρη. Ανάμεσα σκορπάτε μερικά αμύγδαλα.
Τα αφήνετε 24 ώρες να βγάλουν όλα τα υγρά τους. Προσθέτετε 900 ml νερό και βράζετε μέχρι να δέσει το σιρόπι. Στο τέλος και ενώ ακόμα είναι ζεστό το γλυκό, ρίχνετε το λεμόνι και τη βανίλα για άρωμα.
http://www.icookgreek.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου