Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Τυρόπιτα χωρίς φύλλο


http://expresstime.gr/






Μια συνταγή για μια εύκολη, πεντανόστιμη τυρόπιτα χωρίς φύλλο για να την απολαύσετε στο πρωϊνό, στο γεύμα σαν συνοδευτικό ή στο δείπνο με μια μεγάλη πράσινη σαλάτα. Αγαπημένη πίτα για όλη την οικογένεια.
Υλικά συνταγής
800 γρ. φέτα τριμμένη
450 γρ. ανθότυρο τριμμένο
400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
4 αυγά
120 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
80 ml γάλα
1 φλ. τσαγιού αλεύρι κοσκινισμένο
2 1/4 κ.σ. μπέϊκιν πάουντερ
2 κ.σ. ελαιόλαδο για άλειμμα του ταψιού
Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώνετε και αλευρώνετε ένα στρογγυλό ή τετράγωνο ταψί 25 εκ.
Βάζετε σε μεγάλο μπολ, το βούτυρο και τα αυγά και τα χτυπάτε σε υψηλή ταχύτητα για 2 περίπου λεπτά. Προσθέτετε το γιαούρτι και το γάλα και συνεχίζετε το χτύπημα σε μέτρια ταχύτητα να ενσωματωθούν. Προσθέτετε τμηματικά λίγο λίγο το κοσκινισμένο αλεύρι και το μπέϊκιν πάουντερ, συνεχίζοντας το χτύπημα για 1 λεπτό.
Τρίβετε τα τυριά και τα προσθέτετε σταδιακά στο μπόλ, συνεχίζοντας το χτύπημα με το μίξερ σε υψηλή ταχύτητα για 4 λεπτά περίπου, μέχρι να έχετε ένα κρεμώδες μείγμα [αφήνοντας μικρά κομματάκια τυριού].
Ρίχνετε το μείγμα στο λαδωμένο και αλευρωμένο ταψί και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λ μέχρι να ροδοκοκκινίσει η πίτα. Κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε και κομματάκια καπνιστό μπέϊκον ή ζαμπόν για πιο πλούσια γεύση.

πηγη sintayes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου