Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Το πιο απλό strudel


απογευματινό γλυκό



Είναι πολύ απλό, μην ανησυχείτε, πρόκειται για ένα νοστιμότατο strudel με υλικά που βρίσκουμε εύκολα όπου και αν είμαστε. Επιπλέον δεν απαιτεί κάποια φόρμα, ζυγαριά, ειδικά εργαλεία.



Ρίξτε μια ματιά !

Για την γέμιση θα χρειαστούμε

1 μήλο

4 κουταλιές σταφίδες

4-5 ξερά σύκα

1 μεσαίο σε μέγεθος καρότο

2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα

Για την ζύμη θα χρειαστούμε

αλεύρι ολικής από δημητριακό της αρεσκείας μας – όσο πάρει

150 ml νερό (θα χρειαστούμε τα 100, δείτε παρακάτω)

80 ml ελαιόλαδο

ξύσμα από μισό πορτοκάλι

2 κουταλάκια γλυκού baking powder

Αν προσέξατε η ζύμη μας δεν έχει κάποιο γλυκαντικό. Για τη γλυκάνουμε, θα κλέψουμε λίγη από τη γλύκα της γέμισης. Ψιλοκόβουμε καλά τα σύκα και τις σταφίδες και τα τοποθετούμε όλα μαζί σε ένα μπολ. Ρίχνουμε τα 150 ml νερό και περιμένουμε 1 ώρα περίπου μέχρι τα φρούτα να αποβάλλουν λίγα από τα φυσικά τους ζάχαρα. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε τον χυμό που παράχθηκε. Αν τον δοκιμάσουμε θα δούμε πως είναι γλυκός και νόστιμος.



Ρίχνουμε 100 ml από το χυμό μας (τόσο προκύπτει περίπου) μαζί με το ελαιόλαδο και το ξύσμα πορτοκαλιού σε ένα άνετο μπολ. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Σε ένα άλλο μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι με το baking powder και σιγά σιγά το ρίχνουμε στο αρχικό μας μείγμα. Ρίχνουμε τόσο αλεύρι όσο χρειάζεται για να δημιουργηθεί μία ζύμη που να πλάθεται εύκολα χωρίς να κολλάει στα χέρια μας.

Συνεχίζουμε με τη γέμιση. Καθαρίζουμε το μήλο, το κόβουμε σε μικρούς κύβους, τρίβουμε το καρότο, προσθέτουμε τις σταφίδες, τα σύκα και την κανέλα και πλάθουμε ελαφρά ώστε να δημιουργηθεί ένα ελάχιστα δεμένο μείγμα.



Παίρνουμε την ζύμη και την τοποθετούμε ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες. Με τη βοήθεια του πλάστη την ανοίγουμε σε ορθογώνιο σχήμα. Διορθώνουμε με ένα μαχαίρι τις άκρες και δημιουργούμε τρεις νοητές λωρίδες. Στις δύο ακριανές κόβουμε λεπτές κορδέλες, ενώ στην μεσαία τοποθετούμε με προσοχή τη γέμιση. Εναλλάξ διπλώνουμε τις κορδέλες δημιουργώντας μια απλή πλέξη.



Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμός για 30 λεπτά. Η κουζίνα θα πλημμυρίσει από το άρωμα του μήλου και της κανέλας !!



Το απολαμβάνουμε αμέσως !

http://www.neanikon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου