Για τους λάτρεις των πιο ξινών γεύσεων, τα σοκολατάκια με το λεμόνι και την αμυγδαλόψιχα, τυλιγμένα σε λευκή σοκολάτα, είναι μια πανδαισία.
350 γρ. αμύγδαλα χτυπημένα στο μούλτι να γίνουν σκόνη
100 γρ. ζάχαρη άχνη
60 γρ. λεμόνι στυμμένο
Το ξύσμα από μισό λεμόνι
Για τη σοκολάτα:
200 γρ. λευκή κουβερτούρα
100 γρ. ζάχαρη άχνη
Ρίχνουμε στο μπλέντερ το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, την άχνη και τη σκόνη αμυγδάλου και ανακατεύουμε να γίνει μια ωραία ζύμη.
Αφήνουμε για λίγο τη ζύμη στο ψυγείο να ξεκουραστεί και στην συνέχεια την πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια.
Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί.
Βουτάμε τα μπαλάκια της ζύμης μέσα στη σοκολάτα και μετά τα περνάμε γρήγορα από την άχνη ζάχαρη.
Τα τοποθετούμε σε επιφάνεια στρωμένη με λαδόκολλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
!http://frappetime.gr/sokolatakia-me-aroma-lemoniou/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου