Ζύμη για λαζάνια με αυγά
Υλικά
Υλικά για μισό κιλό ζυμαρικά
450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
4 αυγά
2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ρίχνετε το αλεύρι μέσα σε μπολ, κάνετε μια τρύπα στο κέντρο και βάζετε εκεί τα αυγά, το αλάτι και το λάδι. Ζυμώνετε μέχρις ότου αποκτήσετε μια ζύμη λεία και ελαστική σε σχήμα μπάλας.
Καλύπτετε το μπολ με ένα καθαρό πανί και αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 1 ώρα. Ανοίγετε τη ζύμη με τον πλάστη σε χοντρό φύλλο και την κόβετε σε ορθογώνια κομμάτια σαν λαζάνια 8x16 εκ.
Πώς θα μαγειρέψετε τα σπιτικά λαζάνια
Βάζετε σε κάθε ορθογώνιο μία λωρίδα γέμιση της αρεσκείας σας, τυλίγετε σε κύλινδρο σαν κανελόνια (ή αν θέλετε να τα βράσετε, κολλάτε τις άκρες τους πιέζοντας με βρεγμένα δάκτυλα για να κλείσετε μέσα καλά τη γέμιση και να μην ανοίξουν). Ακουμπάτε τα γεμιστά λαζάνια σε αλευρωμένη πετσέτα μέχρι να τελειώσετε τη διαδικασία της προετοιμασίας τους (χρησιμοποιώντας όλα τα λαζάνια και τα υλικά της γέμισης) και τα τοποθετείτε σε ταψί. Τα περιχύνετε με τη σάλτσα της επιλογής σας (ντομάτα, μπεσαμέλ, κρέμα γάλακτος) και τα ψήνετε για 50’-55’ στους 200°C.
http://www.icookgreek.com/
Tagsζυμαρικά
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου