http://www.icookgreek.com/
Υλικά
600 γρ. μέλι θυμαρισιό
750 ml τσίπουρο ή ρακί
200 ml νερό
2 ξυλάκια κανέλλας
2 -3 γαρύφαλλα
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Βράζετε το νερό και το αφήνετε στην άκρη μέχρι να γίνει χλιαρό. Σε ένα γυάλινο αποστειρωμένο βάζο ρίχνετε το τσίπουρο ή τη ρακή, τα μπαχαρικά, το νερό, το μέλι και το χυμό λεμονιού. Σφραγίζετε καλά το μπουκάλι και το ανακατεύετε.
Αποθηκεύετε το βάζο σε σκιερό μέρος για 10-15 μέρες και ανά 2 μέρες το ανακατεύτε καλά. Σουρώνετε το λικέρ και το τοποθετείτε σε αποστειρωμένα μπουκάλια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου