Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΕΣ ΜΠΟΥΚΙΤΣΕΣ MALTESERS






Ανάλαφρο γλύκισμα ψυγείου με Maltesers, τραγανό rice kreispies και κάλυψη λευκής σοκολάτας. Μια πολύ εύκολη συνταγή για υπέροχες δροσερές μπουκίτσες που θα απολαύσετε μικροί και μεγάλοι σε όλες τις περιστάσεις.

Υλικά

•200 γρ. σοκολάτα γάλακτος σε κομματάκια

•80 γρ. βούτυρο

•2 κ.σ. μέλι

•185 γρ. Maltesers

•60 γρ. δημητριακά Rice Krispies [Kelloggs]

Για την επικάλυψη:

•200 γρ. λευκή σοκολάτα [*]

•45 γρ. Maltesers

Εκτέλεση

1.Καλύψτε ένα τετράγωνο ταψάκι 20 εκ. με μεμβράνη ή χαρτί ψησίματος το οποίο να προεξέχει περιμετρικά για να το ξεφορμάρετε εύκολα.

2.Λιώνετε μεγάλο μεταλλικό ή πυρίμαχο μπολ, σε μπεν μαρί το κομματάκια σοκολάτας γάλακτος μαζί με το βούτυρο και το μέλι, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Το κατεβάζετε από τη φωτιά και το αφήνετε στην άκρη.

3.Χοντροθρυμματίζετε τα 185 γρ. Maltesers στο μούλτι ή βάλτε τα σε μια σακούλα και χτυπήστε τα με ένα πλάστη. Προσθέτετε τα θρυμματισμένα Maltesers και τα 60 γρ. δημητριακά στο λιωμένο σε μπεν μαρί μείγμα σοκολάτας και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν πλήρως.

4.Ρίχνετε το μείγμα στα ταψί, ισιώνετε την επιφάνεια και το βάζετε στο ψυγείο για 30 περίπου λεπτά να κρυώσει.

5.Για την επικάλυψη: Λιώνετε σε μπεν μαρί τη λευκή σοκολάτα ανακατεύοντας ανά διαστήματα. (Μπορείτε πάντα να λιώνετε τη σοκολάτα στο φούρνο μικροκυμμάτων, αλλά αυτό απαιτεί μεγάλη πείρα και δεξιότητα επειδή η σοκολάτα καίγεται πολύ εύκολα. Αν είστε απολύτως εξοικειωμένες/νοι χρησιμοποιήστε τον).

6.Ρίχνετε τη λιωμένη σοκολάτα πάνω στη στο γλυκό που ήδη έχει κρυώσει και την απλώνετε παντού με τη βοήθεια ενός βρεγμένου μαχαιριού. Ανασηκώνετε λίγο το ταψί, και το αφήνετε να πέσει [όχι από πολύ ψηλά] στο πάγκο εργασίας σας. Αυτό θα βοηθήσει να εξαφανιστούν οι “φυσαλίδες” αέρα που τυχόν δημιουργήθηκαν.

7.Διακοσμείτε με τα υπόλοιπα 45 γρ. Maltesers ή τοποθετώντας τα πάνω από τη λευκή σοκολάτα ή ολόκληρα ή τα θρυμματίζετε και πασπαλίζετε τη λευκή σοκολάτα με τρίμμα Maltesers. Βάζετε ξανά το γλυκό σας στο ψυγείο και το αφήνετε να κρυώσει και να πήξει η σοκολάτα για 20 λ περίπου. Το ξεφορμάρετε το κόβετε σε κομμάτια και απολαμβάνετε.

[*] Αν δεν προτιμάτε τη λευκή σοκολάτα για επικάλυψη, μπορείτε να αντικαταστήσετε τη λευκή σοκολάτα με μαύρη γάλακτος ή κουβερτούρα.

Πηγή:sintayes.gr

http://frappetime.gr/lachtaristes-mpoukitses-maltesers

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου