Κέικ με ολόκληρο πορτοκάλι
Original συνταγή από: Γλαύκη
Φωτογραφία από: Litsa Zarifi
Υλικά
- 1 μεγάλο πορτοκάλι, με τη φλούδα
- 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κούπα λάδι ή λάδι καρύδας
- 4 αυγά
- 1 κούπα ζάχαρη
- 3 κουτ. γλυκού μπέικιν
- 1-2 κουτ. σούπας εκχύλισμα βανίλιας ή 1 μπαστουνάκι βανίλιας
Οδηγίες παρασκευής
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Πλένουμε καλά το πορτοκάλι, αφαιρούμε τα κουκούτσια και το πολτοποιούμε με τη φλούδα στο multi.
- Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι, τη ζάχαρη, τα αυγά, το πορτοκάλι και τη βανίλια.
- Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τα προσθέτουμε στο μίγμα.
- Ρίχνουμε το μίγμα σε φόρμα κέικ και ψήνουμε στον φούρνο για 45-50 λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή.
http://www.dairy-free.eu/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου