Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

Κέικ πορτοκαλιού


 


Κέικ με ολόκληρο πορτοκάλι
Original συνταγή από: 
Φωτογραφία από: Litsa Zarifi
Υλικά
  • 1 μεγάλο πορτοκάλι, με τη φλούδα
  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κούπα λάδι ή λάδι καρύδας
  • 4 αυγά
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 3 κουτ. γλυκού μπέικιν
  • 1-2 κουτ. σούπας εκχύλισμα βανίλιας ή 1 μπαστουνάκι βανίλιας
Οδηγίες παρασκευής
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Πλένουμε καλά το πορτοκάλι, αφαιρούμε τα κουκούτσια και το πολτοποιούμε με τη φλούδα στο multi.
  3. Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι, τη ζάχαρη, τα αυγά, το πορτοκάλι και τη βανίλια.
  4. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τα προσθέτουμε στο μίγμα.
  5. Ρίχνουμε το μίγμα σε φόρμα κέικ και ψήνουμε στον φούρνο για 45-50 λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή.
 http://www.dairy-free.eu/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου