Νηστίσιμο σιροπιαστό γλυκό με σιμιγδάλι
Original συνταγή από: “Σαρακοστιανά-Συγγραφέας: Κοκκίνου, Κοφινά”
Υλικά
1 κιλό ψιλό σιμιγδάλι
2 ποτήρια νερού ζάχαρη
2 κουτ. γλυκού αμμωνία
1/2 φακελάκι μαστίχα κοπανισμένη
2 ποτήρια νερό (περίπου)
1 κούπα αμύγδαλα ασπρισμένα
(Για το σιρόπι) 5 ποτήρια νερό
3 ποτήρια ζάχαρη
Οδηγίες παρασκευής
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το νερό.
Ρίχνουμε σταδιακά τό νερό ώστε να γίνει ένας πηχτός χυλός.
Ρίχνουμε το μίγμα σε μεγάλο ταψί ώστε να μη γίνει το γλυκό πολύ παχύ.
Ρίχνουμε τα αμύγδαλα από πάνω και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει(είναι έτοιμο όταν βάζοντας ένα μαχαίρι βγαίνει στεγνό).
Βράζουμε το σιρόπι για 5 περίπου λεπτά και περιχύνουμε με αυτό το σάμαλι όταν το βγάλουμε από τον φούρνο, αφού πρώτα το έχουμε τρυπήσει με οδοντογλυφίδα.
Το χαράζουμε σε κομμάτια μετά το ψήσιμο.
Original συνταγή από: “Σαρακοστιανά-Συγγραφέας: Κοκκίνου, Κοφινά”
Υλικά
1 κιλό ψιλό σιμιγδάλι
2 ποτήρια νερού ζάχαρη
2 κουτ. γλυκού αμμωνία
1/2 φακελάκι μαστίχα κοπανισμένη
2 ποτήρια νερό (περίπου)
1 κούπα αμύγδαλα ασπρισμένα
(Για το σιρόπι) 5 ποτήρια νερό
3 ποτήρια ζάχαρη
Οδηγίες παρασκευής
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το νερό.
Ρίχνουμε σταδιακά τό νερό ώστε να γίνει ένας πηχτός χυλός.
Ρίχνουμε το μίγμα σε μεγάλο ταψί ώστε να μη γίνει το γλυκό πολύ παχύ.
Ρίχνουμε τα αμύγδαλα από πάνω και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει(είναι έτοιμο όταν βάζοντας ένα μαχαίρι βγαίνει στεγνό).
Βράζουμε το σιρόπι για 5 περίπου λεπτά και περιχύνουμε με αυτό το σάμαλι όταν το βγάλουμε από τον φούρνο, αφού πρώτα το έχουμε τρυπήσει με οδοντογλυφίδα.
Το χαράζουμε σε κομμάτια μετά το ψήσιμο.
http://www.dairy-free.eu/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου