Υλικά
2 κιλά μελιτζάνες
τριμμένη φρυγανιά
πουρέ από 1/2 κιλό πατάτες
Για τη "σάλτσα":
800 γρ μανιτάρια ψιλοκομμένα1/4 της κούπας ελαιόλαδο
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 κονσέρβα ψιλοκομμένα ντοματάκια
1-2 κουταλιές πελτέ ντομάτας
αλάτι - πιπέρι
2 κ.τ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
Κόβουμε φέτες χονδρές τις μελιτζάνες, αλατίζουμε, αφήνουμε 2 ώρες και μετά ξεπλένουμε και στίβουμε. Τις τηγανίζουμε σε σπορέλαιο, τις απλώνουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας για να φύγει το πολύ λάδι.
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα: Σωτάρουμε τα μανιτάρια σε 1/4 κούπα λάδι, προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε για δυο - τρία λεπτά. Ρίχνουμε μέσα τα ντοματάκια, τον πελτέ, τον μαϊντανό, και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να χυλώσει και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Λαδώνουμε ένα πυρέξ, και στρώνουμε τριμμένη φρυγανιά, από πάνω τις μισές φέτες μελιτζάνας και μετά ρίχνουμε τη "σάλτσα" που έχουμε ετοιμάσει. Από πάνω άλλη μία στρώση με τις υπόλοιπες μελιτζάνες, και τέλος αδειάζουμε τον πουρέ πατάτας ως μπεσαμέλ.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά.
Η βίγκαν παραλλαγή ήταν ιδέα της μαμάς-Μίνας.
http://vegansintages.blogspot.gr/
Δοκιμάστηκε από foxy vegan at 8:55 μ.μ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου