Lollies πορτοκαλιού
http://www.dairy-free.eu/
Original συνταγή από: Litsa Zarifi
Υλικά
1 κούπα (σουρωμένο) χυμό πορτοκάλι
9 κουτ. γλυκού γεμάτες μέλι
4 κουτ. γλυκού άγαρ ή 6 κουτ. γλυκού πηκτίνη φρούτων ή 4 1/2 κουτ. γλυκού σκόνη ζελατίνη
Οδηγίες παρασκευής
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε τον χυμό με το μέλι για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε τη ζελατίνη ή το αγάρ ή την πηκτίνη και συνεχίζουμε το βράσιμο για ακόμα 5 λεπτά.
Το μίγμα είναι έτοιμο μόλις έχει καραμελώσει παρόλο που είναι ζεστό. Θα έχει πάρει μορφή ζελέ.
Γεμίζουμε με το μίγμα παγοθήκες ή θήκες σιλικόνης και τις βάζουμε στη κατάψυξη για 20 λεπτά.
Διατηρούνται στο ψυγείο σε αεροστεγώς κλεισμένο δοχείο για 7 μέρες.
Σημειώσεις
Αν θέλουμε κόκκινα ζελεδάκια χρησιμοποιούμε χυμό από μήλο, βατόμουρο και μια πρέζα από τον χυμό ενός μικρού παντζαριού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου