Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

“Κράτα δίπλα σου ανθρώπους με ποιότητα”


http://www.healingeffect.gr/2015/12/blog-post_182.html
HEALING EFFECT 21 hrs ago Αυτογνωσία - Ψυχολογία


Η Η διαμόρφωση της ανθρώπινης προσωπικότητας στηρίζεται, στο μεγαλύτερο μέρος της, στην επαφή με τους άλλους, στη σχεσιακή αλληλεπίδραση και στην ανταλλαγή ερεθισμάτων, εμπειριών και συναισθημάτων.

Σ’ αυτή τη διαδρομή καλό είναι να δίνουμε βάση στην ποιότητα των ανθρώπων που μας περιτριγυρίζουν και όχι στην ποσότητα αυτών. Το πιο δύσκολο εγχείρημα της εποχής μας, δεν είναι η συναναστροφή μας με ποιοτικούς ανθρώπους, αλλά η αναγνώρισή τους και αυτό το τελευταίο, έχει σχέση με το δικό μας είναι, με το πόσο καλά έχουμε φιλτράρει τις πληροφορίες που δεχόμαστε και κατά πόσον έχουμε σκανάρει το προφίλ του ανθρώπου που έχουμε απέναντί μας. Πώς αντιλαμβανόμαστε λοιπόν τους ανθρώπους που δίνουν ποιότητα στη ζωή μας;

Το πιο σημαντικό γνώρισμα των ποιοτικών ανθρώπων είναι ότι έχουν μάθει να δίνουν. Η προσφορά στην κάθε της μορφή είναι η πεμπτουσία της ανωτερότητας, της κατάρριψης του εγωισμού, της αγάπης και της αλληλεγγύης.

Ο ποιοτικός άνθρωπος σου δίνει γνώση, θέλει να σου μεταλαμπαδεύσει τη φλόγα του για μάθηση για να γίνεις καλύτερος, σου δίνει συμβουλές που πηγάζουν από τις εμπειρίες ζωής του και θέλει να σε προστατεύσει από τυχόν λάθη, σ’ αγκαλιάζει με πάθος, γιατί σε αγαπά αληθινά και σου το δείχνει χωρίς φόβο. Θέλει να σε βλέπει ευτυχισμένο, γι’ αυτό προσπαθεί οι στιγμές σου να είναι ευχάριστες και να έχεις να θυμάσαι κάτι όμορφο από αυτές.


Ο άνθρωπος που έχει ως ίδιον χάρισμα την ποιότητα, έχει μάθει να επενδύει. Αυτό σημαίνει ότι αφιερώνει χρόνο στους ανθρώπους που τον ενδιαφέρουν γιατί γνωρίζει, ότι οι σχέσεις των ανθρώπων ωριμάζουν με το πέρασμα των ετών, κάποιες εξελίσσονται, κάποιες καταστρέφονται και κάποιες άλλες αλλάζουν. Το σίγουρο είναι ότι τίποτα δεν μένει ίδιο.

Η μουσική, η τέχνη, η ποίηση, η μαγειρική και οποιαδήποτε άλλη μορφή έκφρασης αποτελούν στοιχεία του ποιοτικού ανθρώπου. Η εμβάθυνση στις σκέψεις σου, η αναμόχλευση με τα συναισθήματά σου τον εξιτάρουν, του κινούν την περιέργεια να τα φέρει στην επιφάνεια, να τα θεριέψει, να τα σεβαστεί, να τα υμνήσει.

Οι ποιοτικοί άνθρωποι σου δίνουν χώρο μέσα τους να αναπτυχθείς και να δεις τη δική τους ψυχή, γιατί έχουν περίσσευμα και δε φοβούνται μήπως το χάσουν. Η ποιότητα της αγάπης τους, διακρίνεται στη συρρίκνωση του εγωισμού τους και στην ανιδιοτέλεια.

Να σου πω και ένα μυστικό; Συνήθως έχουν περάσει ένα διάστημα μοναχικότητας αυτοί οι άνθρωποι, όχι απαραίτητα μοναξιάς, αλλά έχουν συνειδητοποιήσει ποιος είναι ο σκοπός τους στη ζωή και είναι τόσο αποφασισμένοι να ζήσουν όμορφες στιγμές που το μόνο που αποζητούν είναι να τις μοιραστούν. Έχουν κι ένα κουσουράκι, είναι συνήθως τελειομανείς και αγωνίζονται να κάνουν και εσένα τέλειο. Ναι, ξέρω… μην τους παρεξηγείς! Κράτησέ τους κοντά σου, γιατί αυτή είναι η απόδειξη της αγάπης τους.

Η ποιότητα δεν κρύβεται στην τιμή, όταν αναφερόμαστε στον άνθρωπο, αν έχει πάει σε ιδιωτικά ή δημόσια σχολεία, αν ντύνεται με επώνυμα ρούχα ή αν βάφεται με επώνυμα καλλυντικά, αν συχνάζει σε ακριβά εστιατόρια ή μένει μόνο σε ξενοδοχεία πολλών αστέρων.

Η ποιότητα του ανθρώπου βρίσκεται στην παιδεία που τον κάνει άνθρωπο, στην υπομονή να καλλιεργεί αενάως τον εαυτό του, στην επιμονή να κάνει τον κόσμο καλύτερο, στην αποφασιστικότητα να επιτυγχάνει τους στόχους του χωρίς να ρίχνει άλλους απ’ τη θέση τους, στην πίστη στο μαζί, στο σεβασμό της μοναδικότητας του κάθε ατόμου και στη διπλωματία που χρησιμοποιεί για να κάνει τον εχθρό του να φαίνεται ακόμη πιο μικρός, χωρίς να εμπλέκεται σε ανούσιες συγκρούσεις.

Έχουν έντονα ανεπτυγμένο το κριτήριο της αισθητικής. Και δεν εννοώ ότι ελκύονται από όμορφους ανθρώπους εξωτερικά, αλλά είναι καλαίσθητοι, προσεγμένοι, φινετσάτοι και απεχθάνονται τη μετριότητα.

Τους αρέσουν τα θεάματα που έχουν να προσφέρουν κάτι πέραν της ψυχαγωγίας, αυτά που δίνουν τροφή σε μυαλό και ψυχή. Εκπέμπουν ένα κύρος με τη στάση τους, είναι αξιοσέβαστοι και στέκονται πάντα στο ύψος των περιστάσεων.

Δε σχολιάζουν με κίτρινη διάθεση, δεν μπαίνουν στη διαδικασία δημιουργίας ίντριγκας, δεν αποζητούν την επιβεβαίωση μέσω της μείωσης των άλλων και δεν είναι ο εαυτός τους το επίκεντρο του κόσμου τους.

Η ποιότητα των ανθρώπων που μας περιβάλλουν μπορεί να αναβαθμίσει την καθημερινότητά μας, από την επιλογή ενός καλού κόκκινου κρασιού, μέχρι την επιλογή συντρόφου. Όπως έλεγε και ο αείμνηστος Ν. Καζαντζάκης «Η αιωνιότητα είναι ποιότητα, δεν είναι ποσότητα, αυτό είναι το μεγάλο, πολύ απλό μυστικό». Αναζητήστε λοιπόν, αυτούς τους ανθρώπους που κάνουν τις στιγμές σας τόσο όμορφες και ουσιαστικές που να τους αξίζει μία θέση στην αιωνιότητα.
Αναστασία Νάννου

Βασιλόπιτα πανεύκολη της στιγμής!



HEALING EFFECT 5 hrs ago Γεύσεις
http://www.healingeffect.gr/
Μια πολύ εύκολη συνταγή για μια απλή αλλά πεντανόστιμη και αφράτη Βασιλόπιτα με ζύμη κέϊκ. Απολαύστε τη και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!

Υλικά συνταγής
500 γρ. Φαρίνα κόκκινη κοσκινισμένη
1 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου + 2 κ.σ. για άλειμμα ταψιού
400 γρ. ζάχαρη κατά προτίμηση καστανή (π.χ. FYTRO ή άλλη επιιλογής σας)
6 αυγά
1 πορτοκαλιού το ξύσμα
4 κ.σ. κονιάκ
200 ml γάλα εβαπορέ αδιάλυτο
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα


Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια στρογγυλή φόρμα δαχτυλίδι, διαμέτρου βάσης 30-32 εκ. περίπου. Κοσκινίζετε σε μπολ τη φαρίνα, προσθέτετε το μπέϊκιν πάουντερ και ανακατεύετε.

Βάζετε σε μπολ το βούτυρο και το χτυπάτε με το μίξερ να αφρατέψει καλά. Προσθέτετε σταδιακά τη ζάχαρη συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Ρίχνετε σταδιακά, ένα τη φορά τα αυγά χτυπώντας να ενσωματωθούν μετά από κάθε προσθήκη αυγών.

Προσθέτετε το ξύσμα πορτοκαλιού, το γάλα και το κονιάκ χτυπάτε 1/2 λ και αρχίζετε να προσθέτετε τη κοσκινισμένη φαρίνα χτυπώντας για 1 λ ακόμα μέχρι να ενσωματωθεί.
Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα, στρώνετε την επιφάνεια και ψήνετε στη μεσαία σχάρα στο προθερμασμένο φούρνο, στη μεσαία σχάρα, για 50-60 λ περίπου. Κάντε το πείραμα με ένα καλαμάκι για σουβλάκι, τρυπώντας το κέϊκ στο κέντρο του. Αν βγει στεγνό και καθαρό η βασιλόπιτά σας είναι έτοιμη.

Τη βγάζετε από το φούρνο και την αφήνετε για 10 λ να σταθεί. Βάζετε σε κάποιο σημείο το φλουρί σας και μετά την αναποδογυρίζετε σε σχάρα να κρυώσει εντελώς. Μόλις κρυώσει, τη μεταφέρετε σε πιατέλα και τη πασπαλίζετε με μπόλικη ζάχαρη άχνη. Τη καλύπτετε περιμετρικά με μια γιορτινή κορδέλα χρώματος επιλογής σας και τη στολίζετε με Χριστουγεννιάτικα στολίδια ιδίου χρώματος με τη κορδέλα.
Πηγή


Tags :ΓΕΎΣΕΙΣ

Panettone Μιλανέζικο


Τι χρειαζόμαστε:

700 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
10 γρ. μαγιά
180 γρ. ζάχαρη
60 γρ. νερό
4 κρόκοι αυγού
170 γρ. Flora Soft με βούτυρο
5 αυγά
5 γρ. αλάτι
2 γρ. βανίλια
150 γρ. σταφίδες σουλτανίνα
100 γρ. γλυκό πορτοκάλι ψιλοκομμένο
50 γρ. γλυκό μοσχολέμονο ψιλοκομμένο

Για το γλάσο φούρνου

50 γρ. αμύγδαλα ξεφλουδισμένα
50 γρ. βερίκοκα ξερά
20 γρ. μέλι
20 γρ. ζάχαρη
30 γρ. αλεύρι
10 γρ. σιμιγδάλι
2 ασπράδια αυγού
20 γρ. Flora Soft με βούτυρο

Πώς το κάνουμε:

Στο μίξερ ρίχνουμε 50 γρ. αλεύρι, 3 γρ. μαγιά, 5 γρ. ζάχαρη, 20 γρ. νερό και δουλεύουμε στη χαμηλή ταχύτητα για 5 λεπτά.
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία περιβάλλοντος μέχρι να τριπλασιαστεί σε όγκο. Ξαναζυμώνουμε προσθέτοντας σταδιακά 50 γρ. αλεύρι, 3 γρ. μαγιά, 5 γρ. ζάχαρη, 20 γρ. νερό, μέχρι να αποκτήσουμε μία λεία, ελαστική ζύμη.
Αφήνουμε να ξεκουραστεί μέχρι να τριπλασιαστεί σε όγκο. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία προσθέτοντας 100 γρ. αλεύρι, 4 γρ. μαγιά, 5 γρ. ζάχαρη, 1 κρόκο και 20 γρ. νερό. Όταν η ζύμη ομογενοποιηθεί την αφήνουμε στο μίξερ να τριπλασιαστεί σε όγκο.
Ξαναζυμώνουμε προσθέτοντας το υπόλοιπο αλεύρι, τη ζάχαρη που έχει μείνει, τους κρόκους, τα αυγά, το αλάτι, το Flora Soft με βούτυρο και τη βανίλια. Όταν το ζυμάρι γίνει ελαστικό προσθέτουμε τις σουλτανίνες, το γλυκό πορτοκάλι και το γλυκό μοσχολέμονο.
Κόβουμε τη ζύμη σε δύο κομμάτια, πλάθουμε μπαλάκια και τα βάζουμε σε δύο σκεύη. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε σε ζεστό μέρος (32°C) για 1 ώρα.
Στη συνέχεια πλάθουμε ξανά τη ζύμη σε μπαλάκια και τοποθετούμε σε φόρμες για panettone (η φόρμα είναι ανάλογη με αυτές που έχουμε σπίτι, το μέγεθος διαφέρει).
Αφήνουμε ξανά σε ζεστό μέρος (32°C), σκεπάζουμε πάλι με μεμβράνη και αφήνουμε μέχρι η ζύμη να αγγίξει το χείλος της φόρμας.
Απλώνουμε μία λεπτή στρώση από το γλάσο που έχουμε ετοιμάσει και λίγο αμύγδαλο φιλέ και φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 50 λεπτά.
Αφού ψηθεί το panettone, θα έχει αποκτήσει 3-4 φορές τον όγκο του ανάλογα με τη φόρμα. Δεν το σκεπάζουμε για 10-12 ώρες.
Το panettone το καταναλώνουμε μετά από 24 ώρες για να μη χαλάσει το σχήμα του. Το γλάσο βοηθάει το panettone να αποκτήσει περισσότερο όγκο κατά το ψήσιμο.
Αν είναι πολύ παχύρρευστο δεν θα απλωθεί καλά στην επιφάνεια, αν είναι αραιό θα πανιάσει σε 2 ημέρες. Μπορείτε πάνω από το panettone να προσθέσετε λίγη μαρμελάδα φράουλας ή άχνη ζάχαρη. Διατηρείται για 25 ημέρες.
Για το γλάσο, αλέθουμε στο μπλέντερ τα βερίκοκα, τα αμύγδαλα και το σιμιγδάλι.
Βάζουμε στο μίξερ το μίγμα και προσθέτουμε όλα τα άλλα υλικά και τα ανακατεύουμε για 5 λεπτά. Αφήνουμε το μίγμα στην άκρη.


https://www.sintagespareas.gr

Panettone 2





Περιγραφή


Ιταλικό γλυκό, που θυμίζει τσουρέκι με φρούτα, όχι όμως πολύ γλυκό. Είναι λίγο χρονοβόρο αλλά αξίζει το κόπο!

Τι χρειαζόμαστε:

ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΖΥΜΙ

200 γρ. φρέσκια μαγιά
240 ml ζεστό γάλα
140 γρ. αλεύρι για κάθε χρήση


ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΙΓΜΑ ΦΡΟΥΤΩΝ

1 φλιτζάνι χρυσές σταφίδες
1 φλιτζάνι γλασαρισμένα μείγμα φρούτων (ή ένα μείγμα αποξηραμένων φρούτων, αν προτιμάτε)
1 / 2 φλιτζάνι μπράντυ, ρούμι ή ουίσκι (προαιρετικά)
1 κουταλιά της σούπας μπέρμπον
2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα πορτοκαλιού ή λεμονιού
Μία βανίλια
ξύσμα από 1 μεγάλο πορτοκάλι


ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
385 γρ. αλεύρι για κάθε χρήση
70 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 ½ κουταλάκια του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά στιγμιαία μαγιά
2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
2 έως 4 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό
115 γρ. μαλακό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζάνι καθαρισμένα αμύγδαλα κομμένα


Πώς το κάνουμε:

Από τη προηγούμενη ημέρα ετοιμάζουμε το προζύμι μας. Διαλύουμε τη μαγιά στο ζεστό γάλα και προσθέτουμε το αλεύρι. Το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 4 ώρες περίπου μέχρι να φουσκώσει και να κάνει φυσαλίδες. Μετά το βάζουμε στο ψυγείο μας για να μείνει όλο το βράδυ.
Από τη προηγούμενη ετοιμάζουμε και τα φρούτα μας. Βάζουμε τα υλικά για το μείγμα φρούτων σε ένα μπολ, τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για όλο το βράδυ, σκεπασμένα.
Την επόμενη μέρα βγάζουμε το προζύμι από το ψυγείο και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για μια ώρα πριν το δουλέψουμε.
Στο μίξερ βάζουμε τους ζυμωτήρες και προσθέτουμε το αλεύρι, τη μαγιά τη ζάχαρη με το αλάτι και τα ανακατεύουμε, βάζοντας σιγά σιγά τα αυγά και μετά το νερό, μέχρι να γίνει μια ζύμη (μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε λίγο ακόμη αλεύρι).
Αφήνουμε τη ζύμη για 20 λεπτά να ξεκουραστεί και προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε ξανά μέχρι να ενσωματωθεί το βούτυρο.
Μετά βάζουμε τα φρούτα (εάν έχουν ζουμιά τα στραγγίζουμε) και τα αμύγδαλα. και το ανακατεύουμε λίγο.
Η ζύμη θα πρέπει λίγο να «κολλάει». Σκεπάστε τη ζύμη με μεμβράνη και αφήστε την σε ζεστό μέρος για 2 ώρες περίπου ώσπου να διπλασιαστεί σε όγκο.
Μοιράζουμε τη ζύμη μας σε φόρμες. Παίρνουμε βαθιές φόρμες,, με μικρή διάμετρο. Εάν δεν είναι πολύ βαθιά βάζουμε λαδόκολλα γύρω γύρω, γιατί φουσκώνει πολύ στο ψήσιμο. Γεμίζουμε τη φόρμα λίγο πιο κάτω από τη μέση. Στο εμπόριο υπάρχουν και χάρτινες φόρμες μιας χρήσης για panettone.
Τα αφήνουμε άλλες δύο ώρες για να φουσκώσουν. Η ζύμη φουσκώνει και φτάνει ως επάνω.
Με ένα πινέλο αλείβουμε με αυγό τα πανετόνε μας και τα βάζουμε στη τελευταία σχάρα του φούρνου μας.
Προθερμασμένος φούρνος στους 160º βαθμούς. Ψήνουμε για 1ώρα & 30′ περίπου, εάν αυτό το μείγμα το μοιράσετε σε δύο φόρμες. Αν το μοιράσετε σε μικρότερες ίσως να χρειαστεί λιγότερο χρόνο. Αν δείτε ότι η κορυφή σκουραίνει πολύ στο ψήσιμο καλύψτε τα με αλουμινόχαρτο. Όταν ψηθούν τα βγάζετε από τη φόρμα και τα αφήνετε να κρυώσουν επάνω σε μία σχάρα. Μπορείτε να το σερβίρετε πασπαλισμένο με άχνη ή με γλάσο σοκολάτας.

Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015

How To Make Beautiful Royal Icing Snowflakes

Απίστευτες οικίες κατασκευασμένες από Containers μεταφοράς εμπορευμάτων με 2.000€


26 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015 by CASASIDEAS299000




Το μόνο που χρειάζεται είναι περίπου 2.000 € για να αρχίσει η κατασκευή ενός από αυτά τα επικά σπίτια, που είναι κατασκευασμένα από ανακυκλωμένα Container μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων!

Ένα πολυτελές σπίτι δεν σημαίνει απαραιτήτως να είναι χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων με πανύψηλα υπέροχα δωμάτια και επιχρυσωμένες τουαλέτες.

Πάρτε για παράδειγμα αυτά τα σπίτια: Για να αρχίσει η κατασκευή ενός από αυτά τα επικά σπίτια, το μόνο που χρειάζεστε αρχικά είναι 2.000 € για να αγοράσετε ένα κοντέινερ.


Μερικοί δημιουργικοί άνθρωποι έχουν βρει έναν τρόπο να τα μετατρέψουν σε πολυτελείς κατοικίες.

Δείτε μερικά από αυτά τα καταπληκτικά δημιουργήματα!



2 comments

Ξεκίνησαν να μετατρέπουν παλιά μεταλλικά container. Το αποτέλεσμα;



Πρωτοσέλιδο στα μεγαλύτερα περιοδικά διακόσμησης.

http://casasideas.gr




==============================



















k kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk

kkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkklllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll

Μανταρίνι – το μοναδικό φρούτο που αποβάλλει από τον οργανισμό τα βαρέα μέταλλα

.26 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015 by CASASIDEAS0000




Πρόκειται για έναν θησαυρό μέσα στο χειμώνα! Πλούσιο σε φυτικές ίνες αλλά και βιταμίνες Α και C, που θωρακίζουν τον οργανισμό απέναντι σε ιώσεις και λοιμώξεις, το μανταρίνι είναι επίσης πολύτιμη πηγή υδατανθράκων, σίδηρου, καροτίνης και φωσφόρου.

Ακόμη, νάτριο, πρωτεΐνες, ασβέστιο, κάλιο, μαγνήσιο αλλά και φολικό οξύ είναι μερικά ακόμη από τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, που απολαμβάνει ο οργανισμός μας σε κάθε μπουκιά μανταρινιού.

Το πιο σημαντικό όμως, το αγαπημένο αυτό χειμωνιάτικο φρούτο έχει την μοναδική ικανότητα να αποσύρει από τον οργανισμό μας τα πιο επικίνδυνα βαρέα μέταλλα όπως:
•μόλυβδος-Pb
•υδράργυρος-hg
•χαλκός-Cu
•κάδμιο-Cd
•χρώμιο-Cr και
•αρσενικό – As


Τα βαρέα μέταλλα, γενικά δεν αποβάλλονται από τον οργανισμό, όση αποτοξίνωση και να κάνει κάποιος, και θεωρούνται μια από τις αιτίες για πολλές χρόνιες ασθένειες όπως πονοκέφαλοι, σκλήρυνση κατά πλάκας, αλτσχάιμερ. Η καρκινογόνος δράση των μετάλλων έχει μελετηθεί με μεγάλο αριθμό τοξικολογικών ερευνών και έχει βρεθεί ότι ο μηχανισμός της άμεσης προσθήκης σε κυτταρικό DNA (που προκαλεί μεταλλάξεις) είναι δευτερεύουσας σημασίας, σε σχέση με τη δράση μέσω οξειδωτικών βλαβών στο DNA που προκαλούνται από την παραγωγή ελευθέρων ριζών.


Η επιβάρυνση της τροφικής αλυσίδας με βαρέα μέταλλα οφείλεται στη ρύπανση του περιβάλλοντος από τις ανθρωπογενείς δραστηριότητες, όπως η διάθεση ανεπεξέργαστων λυμάτων στους υδάτινους αποδέκτες, καύση στερεών απορριμμάτων, η ανεξέλεγκτη διάθεση στερεών απορριμμάτων (περιέχοντα βαρέα μέταλλα) στο έδαφος, η καύση συμβατικών καυσίμων κ.α.

Δεδομένου ότι τα βαρέα μέταλλα δεν αποικοδομούνται, συσσωρεύονται στο έδαφος και τα νερά (γλυκά και αλμυρά), με αποτέλεσμα να περνούν στην τροφική αλυσίδα. Η τοξικότητά τους εξαρτάται από το είδος του βαρέως μετάλλου, τη συγκέντρωσή του, την συνύπαρξη του με άλλα βαρέα μέταλλα, και το είδος του οργανισμού.
via



0 commentshttp://casasideas.gr/

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Κουραμπιέδες γρήγοροι, εύκολοι, χωρίς αυγά




Πολύ νόστιμοι κουραμπιέδες με πολύ λίγα υλικά που τρώγονται και σαν μπισκοτάκια αν δεν τους βάλετε άχνη.
Κουραμπιέδες γρήγοροι, εύκολοι, χωρίς αυγά

600 γρ. βούτυρο γάλακτος
  • 250 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 40 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 300 γρ. αμύγδαλα με τη φλούδα καβουρδισμένα στο φούρνο για 10΄ και χοντροκομμένα στο multi
  • ανθόνερο ή ροδόνερο
  • 1 κιλό αλεύρι μαλακό

  1. Αφήνετε το βούτυρο εκτός ψυγείου να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και το χτυπάτε καλά στο μίξερ για να αφρατέψει.
  2. Σιγά σιγά αρχίζετε να ρίχνετε τη ζάχαρη άχνη ανακατεμένη με το bakin και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να γίνει πολύ αφράτο.
  3. Προσθέτετε το αμύγδαλο χοντροκομμένο και το αλεύρι να γίνει μια ζύμη σφιχτή κάπως.
  4. Ψήνετε στους 150 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 25 περίπου λεπτά μέχρι να ροδίσουν
  5. Αφήνετε να κρυώσουν για 5΄ και τα βρέχετε με ανθόνερο και πασπαλίζετε με άχνη
  6. Ρίχνετε άχνη σε ένα δίσκο ή μια πιατέλα και τους τοποθετείτε σε σειρές και στρώσεις
  7. Αν θέλετε βουτάμε κάποιους απ' αυτούς σε λευκή ή μαύρη κουβερτούρα και τους στρώνετε σε αλουμινόχαρτο μέχρι να στερεοποιηθεί η σοκολάτα.


Διαβάστε περισότερο: Κουραμπιέδες γρήγοροι, εύκολοι, χωρίς αυγά http://www.sintagespareas.gr/sintages/kourampiedes-grigoroi-eikoloi-xoris-ayga.html#ixzz3v62rxOmL


http://www.sintagespareas.gr/

κουραμπιέδες λαδιού με αλυσίβα


 Τα Υλικά     μας  

   Image result for φωτο κουραμπιεδες        

1/2 κούπα ελαιόλαδο 
1/2 κούπα Φυτίνη
2 πιατάκια γλυκού ζάχαρη άχνη 
1 ποτήρι κρασιού  ούζο ,Ξύσμα πορτοκαλιού ή βανίλια 
σόδα ½ κουταλάκι   μπαικιν ½  κουταλάκι
1 φλυτζ.καφέ αλυσίβα ,
λίγη μαστίχα Χίου κοπανισμένη ( αν θέλετε ) 
1 φλυτζάνι αμύγδαλα καβουρδισμένα  και κοπανισμένα
αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει 
για ζύμη μαλακή να πλάθεται και να μην κολάει στα χέρια 
άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα  .

Εκτέλεση Image result for φωτο κουραμπιεδες

Δουλεύουμε το λάδι , το φυτίνη  και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν
Προσθέτουμε  σιγά σιγά τα λοιπά υλικά μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακή ,να πλάθεται
Πλάθουμε σε  σχέδια (  στρογγυλά  ή μισοφέγγαρο) τοποθετώντας , ένα γαρύφαλλο σε κάθε κουραμπιέ 
 Ψήνουμε  στους 180-200 βαθμούς ,για 20 λεπτά  
 Μόλις βγουν πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη ,( αν μας αρέσει βρέχουμε με ροδόνερο )         
 Την άλλη μέρα πασπαλίζουμε , αν θέλουμε , εκ νέου και σερβίρουμε σε πιατέλα  

Καλή σας επιτυχία


 Image result for φωτο κουραμπιεδες

Κουραμπιέδες με ούζο


Περιγραφή

Εύκολη, γρήγορη και προπάντων πεντανόστιμο αποτέλεσμα θα με θυμηθείτε!!!






Τι χρειαζόμαστε:

2 φλυτζάνια βούτυρο
1/2 φλυντζάνι άχνη
1 φλυντζάνι αμύγδαλα
5 φλυντζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κ.γ μπέϊκιν πάουντερ κοφτό
2 βανίλιες άρωμα
λίγο ούζο 1/4 ποτ. κρασιού

Πώς το κάνουμε:
Το βούτυρο που βάζω είναι 1/2 φυτίνη και 1/2 φρέσκο.
Το έχω βγάλει ήδη και έχοντας πάρει θερμοκρασία δωματίου το χτυπάω πρώτα με την άχνη.
Μετά προσθέτω το μπέϊκιν, τις βανίλιες, το ούζο και σιγά-σιγά το αλεύρι.
Στο τέλος προσθέτω τα αμύγδαλα τα οποία τα έχω ασπρίσει,κόψει ανάλογα το μέγεθος που θέλω και καβουρδίσει.
Τους ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο 160ο-180ο Κελσίου για 15-20' μέχρι να ροδίσουν.
Αφού κρυώσουν λίγο τους βάζω σε λαδόκολλα και τους πασπαλίζω με άχνη.

Διαβάστε περισότερο: Κουραμπιέδες με ούζο http://www.sintagespareas.gr/sintages/kourampiedes-me-ouzo.html#ixzz3voEGM9EM



Τους ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο 160ο-180ο Κελσίου για 15-20' μέχρι να ροδίσουν.
Αφού κρυώσουν λίγο τους βάζω σε λαδόκολλα και τους πασπαλίζω με άχνη.


Λίγα μυστικά ακόμα



Με το φρέσκο βούτυρο είναι πολύ πιο νόστιμοι,βέβαια κάποιοι δεν το θέλουν καθόλου οπότε μπορούν να το αντικαταστήσουν με φυτίνη μόνο.Το αλεύρι το ρίχνουμε σιγά-σιγά.Εγώ κρατάω λίγο, ψήνω 2-3 για να δοκιμάσω και αν θρυμματίζονται εύκολα προσθέτω το υπόλοιπο.Τέλος ανάλογα με την ποσότητα που θες ρυθμίζεις και το μέγεθος της κούπας, εγώ βάζω συνήθως τις μεγάλες κούπες που πίνουμε τον Νες-Καφέ.



Διαβάστε περισότερο: Κουραμπιέδες με ούζο http://www.sintagespareas.gr/sintages/kourampiedes-me-ouzo.html#ixzz3voD9NnEH

Μελομακάρονα Υπέροχα και απλά ( μαμάς )



τα Υλικά μας




9 ποτήρια αλεύρι , 3 Ποτήρια λάδι


1 Ποτήρι Ζάχαρη  ,  1/2 χυμό πορτοκάλι με 1 κουταλάκι σόδα


Ξύσμα Πορτοκαλιού , 1/2 ποτηράκι κονιάκ  1 κουταλιά κανελλογαρύφαλλα ,


1 φακελλάκι baking powder ,λίγο αλάτι

Όταν φτιάχνετε μελομακαράνονα, μην ρίξετε από την αρχή όλο το αλεύρι γιατί μπορεί να σας βγει σφιχτή η ζύμη. Προτιμήστε να το ρίχνετε λίγο λίγο για να έχετε καλύτερο έλεγχο.


Για το Σιρόπι

3 ποτήρια ζάχαρη ,3 ποτήρια νερό , 1 ποτήρι μέλι

Για το γαρνίρισμα 

1/2 κιλό αμύδαλα 'η καρύδια ψιλοκοπανισμένα
1 κ.γ. κανέλα 1 κ.σ. ζάχαρη





Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το baking powder

και τα κανελλογαρύφαλλα

Κάνουμε μια γουβίτσα στη μέση και ρίχνουμε

το λάδι ,τη ζάχαρη ,το κονιάκ και τη σόδα ,διαλυμένη στην πορτοκαλάδα

Τα δουλεύουμε και ζυμώνουμε με το χέρι .

Η ζύμη να είναι μαλακή .και  την αφήνουμε να ξεκουραστεί 1 ώρα

ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 20- 25 ΄

Βάζουμε το σιρόπι να βράσει, και μόλις βράσει,βουτάμε ια λίγο τα μελομακάρονα τα τοποθετούμε σε πιατέλλα.

Γαρνίρουμε με μείγμα από αμύγδαλα (κοπανισμένα ) ζάχαρη και κανέλλα

καλή σας Επιτυχία

                   Image result for φωτο μελομακαρονα

                                              Image result for φωτο μελομακαρονα

Κουραμπιέδες υπέροχοι της Θείας μου

 Τα Υλικά     μας  

   Image result for φωτο κουραμπιεδες        

1/2 κιλό βούτυρο γάλακτος  
4 κ.σ.  Φυτίνη
1 φλυτζάνι  ζάχαρη άχνη 
4 κρόκους αυγών  ,
2 φλυτζάνια αμύγδαλα ασπρισμένα καβουρδισμένα  και κοπανισμένα

1 ποτήρι κρασιού  ούζο , 1 βανίλια 
1 κουταλάκι  μαστίχα Χίου κοπανισμένη ( αν θέλετε ) 
σόδα 1 ½ κουταλάκι στρωτό 

αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει 
για ζύμη μαλακή να πλάθεται και να μην κολάει στα χέρια 
άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα  .

Εκτέλεση Image result for φωτο κουραμπιεδες

Δουλεύουμε το βούτυρο γάλακτος ,το φυτίνη  και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν
Προσθέτουμε  σιγά σιγά τα λοιπά υλικά μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακή ,να πλάθεται
Πλάθουμε σε  σχέδια (  στρογγυλά  ή μισοφέγγαρο) τοποθετώντας , ένα γαρύφαλλο σε κάθε κουραμπιέ 
Ψήνουμε  στους 180-200 βαθμούς ,για 20 λεπτά  
Μόλις βγουν πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη ,( αν μας αρέσει βρέχουμε με ροδόνερο )         
Την άλλη μέρα πασπαλίζουμε , αν θέλουμε , εκ νέου και σερβίρουμε σε πιατέλα  

Καλή σας επιτυχίαImage result for φωτο κουραμπιεδες

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Μπομπότα Γλυκιά με Σταφίδες (Γλυκό Καλαμποκόψωμο) Recipe




Η μπομπότα, το ξεχασμένο καλαμποκόψωμο,
 έχει περάσει στην ιστορία
ως το ψωμί των φτωχών.
Με μεγάλη θρεπτική αξία, η μπομπότα
 είτε στην αλμυρή, είτε στην γλυκιά
 εκδοχή της θα είναι πάντα
 αναπόσπαστο κομμάτι
της Ελληνικής Παραδοσιακής Κουζίνα






Υλικά
500 gr. καλαμποκάλευρο
800 ml. νερό
100 ml. χυμό πορτοκάλι
250 gr. ζάχαρη
150 gr. σταφίδα σουλτανίνα
150 ml. ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
¼ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό ξύσμα πορτοκαλιού
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
¼ κουταλάκι του γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
1 κάψουλα βανιλλίνης
Οδηγίες
Ζεσταίνουμε το νερό και τον χυμό πορτοκαλιού, να έρθουν σε χλιαρή θερμοκρασία.
Το μεταφέρουμε σε μία μεγάλη λεκάνη. Προσθέτουμε σταδιακά το καλαμποκάλευρο, ανακατεύοντας συνεχώς!
Πρέπει να το ενσωματώσουμε στο νερό αργά για να μην κάνει σβώλους!
Όταν το μείγμα γίνει ομοιογενές προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και το ελαιόλαδο το αφήνουμε τελευταίο.

Ο χυλός που θα πάρουμε πρέπει να είναι ρευστός και όχι πολύ πηκτός.
Ρίχνουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 -30 λεπτά, στους 180°C

.http://www.funkycook.gr/

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Κέικ κατσαρόλας βραστό!!!!










Συνταγές με άρωμα και γεύση για μικρά και μεγάλα παιδιά !!

Υλικά

1 ΒΙΤΑΜ
1 κούπα νερό
2 1/2 κούπας ζάχαρη
4 κ.σ. κακάο
5 αβγά
1 1/2 κούπας αλεύρι
2 βανίλιες
1 baking powder (20 gr.)

Εκτέλεση
Βάζουμε σε κατσαρόλα το ΒΙΤΑΜ να λιώσει.Ανακατεύουμε σε μικρό σκεύος το κακάο και τη ζάχαρη.Όταν λιώσει το ΒΙΤΑΜ τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα.Προσθέτουμε και το νερό.Αφήνουμε το μείγμα να βράσει μέχρι να φουσκώσει.
Αποσύρουμε από τη φωτιά.Κρατάμε μια κούπα και το υπόλοιπο το
αφήνουμε να σταθεί και να κρυώσει.Όταν κρυώσει ρίχνουμε μέσα το αλεύρι,τη βανίλια και το baking.τυπάμε με το μίξερ τα αβγά και τα προσθέτουμε και αυτά στο μείγμα.Ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα όλα τα υλικά και αδειάζουμε το
μείγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι με διάμετρο 28 εκ.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις
πάνω-κάτω για περίπου 30 λεπτά.
Μόλις βγει το γλυκό από το φούρνο το περιχύνουμε με το γλάσο που
κρατήσαμε.Αφήνουμε το γλυκό να απορροφήσει όλο το γλάσο.Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.


https://syntagesmearwmakaigeushgiamikrakaimegalapaidia.wordpress.com

Συνταγή για νηστίσιμο τσουρέκι χωρίς αυγά και γάλα!



καλώς τα τα Χριστούγεννα !!!

Συνταγές με άρωμα και γεύση για μικρά και μεγάλα παιδιά !!



ΥΛΙΚΑ:

• 1 κιλό αλεύρι σκληρό για τσουρέκι (εγώ προτιμώ το Extra της Αλλατίνη).

• 2 πορτοκάλια σε χυμό και ξύσμα

• 200γρ. ελαιόλαδο

• 2 φακελάκια ξηρή μαγιά

• 200γρ. ζάχαρη

• 250γρ. νερό χλιαρό

• 1 κ.τ.γλυκού μαχλέπι

• 1 κ.τ.γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
• προαιρετικά: δάκρυα ή νιφάδες κουβερτούρας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

1. Σ΄ένα μεταλλικό μπωλ ανακατεύω τα 200γρ από το αλεύρι με τις 2 μαγιές και το νερό. Αφήνω το κουρκούτι να διπλασιαστεί για 20′.

2. Σε μια λεκανίτσα βάζω το αλεύρι, ανοίγω μια γουβίτσα στη μέση και ρίχνω όλα τα υπόλοιπα υλικά. Τέλος ρίχνω και το κουρκούτι της μαγιάς. Ζυμώνω καλά μέχρι να δέσει η ζύμη. Την αφήνω σε μια ζεστή γωνία να ξεκουραστεί και να διπλασιαστεί σε όγκο (χρειάζεται περίπου 2 ώρες).

3. Χωρίζω τη ζύμη σε κομμάτια και ένα ένα το ξαναζυμώνω λιγο για να αποκτήσει λεία υφή και το πλάθω σε σχήματα (κουλουρα, πλεξίδα, κλπ).

4. Τα τοποθετώ σε ταψί με λαδόκολλα αφήνοντας κάμποση απόσταση μεταξύ τους για να φουσκώσουν ξάνα (χρειάζονται άλλη 1 ώρα).
5. Ψήνω στους 150-160 βαθμούς για 45΄.
Αν θέλετε βάζετε στο τέλος τα περνάτε με γάλα η αυγού προαιρετικά και μόνο!


https://syntagesmearwmakaigeushgiamikrakaimegalapaidia.wordpress.com

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Πολυσπόρια – Της Εύης Βουτσινά







Από Βιολέττα Σάντα στις 19 Νοεμβρίου, 2014

Mε πολλές παραλλαγές σε ολόκληρο τον Ελλαδικό χώρο φτιάχνονται τα πολυσπόρια στη γιορτή της Παναγίας της Μισοσπορίτισσας, δηλαδή στα Εισόδεια της Θεοτόκου, στις 21 Νοεμβρίου. Η Παναγία ονομάζεται έτσι γιατί, αυτή την εποχή περίπου που γινόταν και η σπορά των σιτηρών, οι προμήθειες των αγροτικών νοικοκυριών σε σιτηρά ήταν ήδη μειωμένες στο μισό.

Ήταν απαραίτητο να γίνουν με όλα τα όσπρια τα πολυσπόρια, γι’ αυτό, αν κάποιο σπίτι είχε έλλειψη από ένα είδος, έκανε ανταλλαγή με άλλο σπίτι.

Γίνονται ως προσφορά στη γη, ακριβώς αυτή την εποχή που είναι ταυτισμένη με τη σπορά, και είναι η συνέχεια αρχαιότατου εθίμου που ονομαζόταν πανσπερπία, δηλαδή όλοι οι σπόροι, μ’ άλλα λόγια πολυσπόρια.



Η προσφορά αυτή του αγροτικού ανθρώπου, ένα είδος αναίμακτης θυσίας, γίνεται προς τη γη, τη βασική πηγή των αγαθών που εξασφαλίζουν την επιβίωσή του. Οι αρχαίοι μας πρόγονοι τη λάτρευαν στο πρόσωπο της Θεάς Δήμητρας και της κόρης της Περσεφόνης, που με την ευρηματική πλοκή του ο μύθος τη φέρνει στον Κάτω κόσμο, στο κέντρο της γης δηλαδή, εκεί που πέφτει ο σπόρος για να βλαστήσει και να θρέψει τον άνθρωπο.

Πιστεύω ότι στη σύγχρονη εποχή, που ο άνθρωπος, ακόμα κι αν ζει από τη γη, δεν αισθάνεται την ανάγκη να την εξευμενίσει μια και τη σοδειά του πια την εξαρτά από τα φυτοφάρμακα και την τεχνολογία, τα πολυσπόρια έχουν επιβιώσει γιατί το μαγείρεμά τους και η αίσθηση που δίνουν είναι αρχετυπικά.

Ακόμα πιστεύω ότι το πιάτο αυτό, πέρα από την τελετουργική του σημασία, θα δημιουργήσει μια καινούρια καριέρα ως πιάτο με ωραία γεύση και γαστρονομικά ιδιαίτερο χαρακτήρα.

Φτιάξτε το ένα κρύο χειμωνιάτικο βράδυ και φάτε το αντί για οποιαδήποτε σούπα.


½ κιλό σιτάρι
(Για τα παρακάτω θα χρειαστείτε 1 φλιτζανάκι από το καθένα)
Ρύζι
Ρεβίθια
Φακή
Ξερά Μπιζέλια
Φασόλια άσπρα
Φασόλια Μαυρομάτικα
Κουκιά
Λαθύρια (Ή Φάβα)
Καλαμπόκι

Βάζετε αποβραδίς σε νερό το σιτάρι να μουλιάσει. Χωριστά μουλιάζετε και τα σκληρά όσπρια (κουκιά, ρεβίθια, μπιζέλια). Τα πλένετε μετά και βάζετε να βράσει πρώτα το σιτάρι. Μετά από 20’ προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα και τα αφήνετε να βράζουν σιγανά μόνο με λίγο αλατάκι. Φροντίζετε μόνο να τα ανακατεύετε κάθε τόσο και να έχουν αρκετό νερό, γιατί αυτοί σι καρποί απορροφούν μπόλικο νερό. Το ρύζι μπορείτε να το προσθέσετε προς το τέλος, αν δεν θέλετε να λιώσει τελείως.
Όταν είναι σχεδόν έτοιμα, προσθέτετε 1 φλιτζάνι λάδι και το αφήνετε να βράσει 15’ περίπου. Πρέπει να είναι σχετικά πηχτό.
Σερβίρετε το φαγητό ζεστό σε βαθιά πιάτα ή μπολ. Τρώγεται και με μέλι.

http://aromalefkadas.gr/

Η βασική αντικαρκινική ουσία είναι ελεύθερη στη φύση. Τι μας κρύβουν





Σάλος από την αποκάλυψη ότι η βασική ουσία ενάντια στο καρκίνο, τα κουκούτσια από βερίκοκα είναι ελεύθερη στυ φύση. Τι κρύβουν οι φαρμακοβιομηχανίες;

Πριν λίγους μήνες αποκαλύφθηκε η βασική ουσία για τη θεραπεία του καρκίνου μεκουκούτσια από βερίκοκα, τα οποία στο εξωτερικό τουλάχιστον πωλούνται και σε ειδική συσκευασία.

Τη μέθοδο αυτή ανακάλυψε αναζητώντας εναλλακτική θεραπευτική μέθοδο, μελετώντας ένα σχετικό βιβλίο-
οδηγό. H μέθοδος αυτή που για πολλούς ίσως μοιάζει «τρελό» ή απίθανο, καθώς πέρα από τις κλασσικές (έως και αυτοκτονικές) μεθόδους «αποκατάστασης» του καρκίνου, (ακτινοβολίες, χημειοθεραπείες ή εγχειρήσεις) δεν τους είναι γνωστή η απέραντη σοφία της φύσης, τόσο του σώματος μας, όσο και της Φύσης που μας περιβάλει. Και πως να τους είναι γνωστό όταν ζούμε την εποχή της επίσημης παραπληροφόρησης και της κερδοσκοπίας των φαρμακευτικών καρτέλ… Ας μην ξεχνάμε πως κατά τον Δρ. Χάμερ ο καρκίνος δεν είναι καν ασθένεια, αλλά ένας βιολογικός μηχανισμός επιβίωσης του σώματος σε ισχυρά ψυχο-λογικά «σοκ»…


Φενάκη τα φάρμακα κατά του Καρκίνου;

ΣΑΒΒΑΤΟ, 28 ΜΑΡΤΙΟΣ 2009

Υπάρχει ένας λαός, ο μακροβιότερος στον κόσμο, όπου ο καρκίνος είναι εντελώς άγνωστος. Πρόκειται για την φυλή Χούνζα, που ζει στο Πακιστάν και αυτοαποκαλούνται απόγονοι των στρατιωτών του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Το φαινόμενο αυτό δεν άφησε αδιάφορους τους επιστήμονες. Κλιμάκιο από το Μεμόριαλ πήγε στην περιοχή και μελέτησε τη διατροφή των Χούνζα. Με έκπληξη διαπίστωσαν, ότι οι Χούνζα τρώνε πολλά βερίκοκα και τα κουκούτσια επίσης από τα βερίκοκα.

Μάλιστα όσο περισσότερα βερίκοκα παράγει και καταναλώνει ένας Χούνζα, τόσο περισσότερο ανεβασμένη είναι η κοινωνική του θέση. Όταν ένας δυτικός γιατρός επισκέφθηκε τους Χούνζα, του προσέφεραν βερίκοκα και αυτός έφτυνε τα κουκούτσια. Έτσι του είχανε μάθει. Οι Χούνζα έκαναν όλοι έναν μορφασμό αηδίας. Πέταγε το καλύτερο.

Θυμηθείτε. Το κουκούτσι από το βερίκοκο είναι πάρα πολύ πικρό.

Θυμηθείτε! Το πικρό είναι αναγκαίο για τον καρκίνο.

Θυμηθείτε! Το πικρό ανοίγει την όρεξη και πολλοί καρκινοπαθείς δεν έχουν όρεξη και πεθαίνουν από καχεξία (υπερβολικό αδυνάτισμα).

Θυμηθείτε! Το κουκούτσι από το βερίκοκο έχει βιταμίνη Β17.

Θυμηθείτε! Τα παλικάρια των φαρμακευτικών έθαψαν την εφαρμογή της επιστημονικής γνώσης στο πεδίο του καρκίνου και εκ. άνθρωποι θα πεθάνουν άδικα (Otto Warburg).

Τι έγινε μετά; Ο Διευθυντής ερευνών του Μεμόριαλ (δεν μιλάμε για οποιοδήποτε νοσοκομείο – είναι η Μέκκα του καρκίνου) ο περίφημος επιστήμονας Κανεμάτσου Σιγκουίρα, έκανε πειράματα με ποντικούς. Η ουσία που ανακάλυψε ο βιοχημικός Ernst Krebs έκανε τα πειράματα πάνω σε ποντικούς. Η ουσία που ανεκάλυψε ο βιοχημικός Ernst Krebs μέσα στα βερίκοκα, ονομάστηκε Λεατρίλη ή βιταμίνη Β17. Ο Σιγκουίρα έμεινε έκπληκτος. Ήταν η δυνατότερη αντικαρκινική ουσία του κόσμου που είχε δοκιμάσει ποτέ, όπως δήλωσε. Τι θα κάνατε εσείς και εγώ αν ακούγατε τέτοια καλό νέο; Δεν θα πηδάγατε από τη χαρά σας; Ο καρκίνος ήταν τελειωμένος. Αμ δε. Το χρήμα βασιλεύει. Πήγε λοιπόν στους ανωτέρους του και τους είπε τα ευχάριστα νέα.

Η πιο δυνατή αντικαρκινική ουσία της γης: Β17 η οποία βρίσκεται στα κουκούτσια απόβερίκοκα. Τι θα κέρδιζαν αυτοί με την αντικαρκινική αυτή ουσία προσβάσιμη στον καθένα; Θα έχαναν τη γη κάτω από τα πόδια τους. Αν τα κέρδη τους ανέρχονται σε πολλά δις μόνο από την Ελλάδα, φανταστείτε τι γίνεται σε όλο τον πλανήτη. Άλλωστε τα μέλη του Δ.Σ. του Μεμόριαλ ήταν όλοι αντιπρόσωποι φαρμακευτικών εταιρειών[3].

Του είπαν λοιπόν να συνεχίσει τα πειράματα και να αποδείξει πως ήταν λάθος. Το ακούτε ΛΑΘΟΣ. Οι διαδικασίες τροποποιήθηκαν και σχεδιάστηκαν με σκοπό να αποτύχουν και τελικά απέτυχαν. Αντικατέστησαν τον Σιγκουίρα με έναν κτηνίατρο, ο οποίος χορήγησε στα πειραματόζωα διαφορετική δόση από αυτή που χορηγούσε ο Ιάπωνας επιστήμονας και τα πειραματόζωα πέθαναν. Τα αποτελέσματα αυτού του ψευδοπειράματος δόθηκαν στη δημοσιότητα. Τα υπόλοιπα τα ανέλαβαν τα παπαγαλάκια των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Φυσικά από το 1980 που συνέβη οι αποδείξεις ακόμη αναμένονται. Δεν αποδείχθηκε! Ήταν απάτη η Β17, έλεγαν οι γιατροί που δεν γνώριζαν τις λεπτομέρειες. Κανένας δεν θα μάθαινε την πραγματικότητα αν δεν επαναστατούσε η συνείδηση ενός θαρραλέου δημοσιογράφου που ως υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του Μεμόριαλ γνώριζε την απάτη.

Ο Ράλφ Μος, δεν άντεξε το βάρος της συγκάλυψης ενός τόσο μεγάλου εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας. Εδώ παίζονταν οι ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων. Βγήκε και κατήγγειλε ευθαρσώς τη μεγάλη απάτη. Τιμή στον θαρραλέο δημοσιογράφο. Τιμή στο Σιγκουίρα. Τιμή στον Κρεμπς που βρήκε έναν πολύτιμο σύμμαχο στη μάχη κατά του για τον καρκίνου. Από τις ελληνικές εφημερίδες μόνο «Το Βήμα» ανέφερε στις 23/5/1980 ακροθιγώς το θέμα, χωρίς να εισέλθει στην ουσία του θέματος. Ποιος Έλληνας γνωρίζει αυτή την μεγάλη απάτη (σύμφωνα με τον Μοςς);

Τα κουκούτσια από τα βερίκοκα σύμφωνα με τον Σιγκουίρα:

α) σταμάτησαν τις μεταστάσεις,

β) βελτίωσαν την γενική υγεία,

γ) εμπόδισαν την ανάπτυξη μικρών όγκων,

δ) παρείχαν ανακούφιση από τον πόνο,

ε) ενεργούν πολύ σημαντικά στην πρόληψη του καρκίνου.

Επίσης η πρώτη επίσημη τονίζω επίσημη αναφορά του Μεμόριαλ υπογράμμιζε με ιδιαίτερη έμφαση τα θετικά πλεονεκτήματα της Β17. Μετά έπεσε γραμμή[4]. Ξέρετε εσείς… Γραμμή και την ακολούθησαν άπαντες. Χρειάζονται περισσότερες αποδείξεις!. Δεν αποδείχθηκε! Απορώ! Γιατί να μην βάζουμε ένα ερωτηματικό όταν ακούμε αυτό το μονότονα επαναλαμβανόμενο μότο των φαρμακευτικών.

Θυμηθείτε! Τα κουκούτσια από τα βερίκοκα στο μανάβη της γειτονιά σας έχουν την ίδια αξία με τα κουκούτσια από τα βερίκοκα των Χούνζα.

Αν λοιπόν αυτοί οι «κύριοι» έσβησαν έναν ερευνητή του κύρους του Κανεμάτσου Σιγκουίρα, που γι΄αυτόν είχε ειπωθεί από τον αντιπρόεδρο του Μεμόριαλ, ότι είναι ευρέως γνωστός στον κόσμο της έρευνας και ότι οι συνάδελφοί του ερευνητές τον εκτιμούν απεριόριστα. Αν αυτοί οι κύριοι δολοφονούν τους γιατρούς στη Χιλή κ΄αλλού, καταλαβαίνουμε όλοι πως ο πραγματικός καρκίνος για την υγεία της ανθρωπότητας βρίσκεται στα διοικητικά συμβούλια των φαρμακευτικών εταιριών.

Δεν μιλάμε βέβαια για ελληνικές μικρές εταιρίες, αλλά για σύγχρονα πολυεθνικά θηρία., που επιβάλλουν την άποψή τους με χημειοθεραπείες. Όποιος ασθενήσει από καρκίνο, θα υποστεί από τις Φαρμακοβιομηχανίες τα μαρτύρια της κόλαση: Γραμμικούς επιταχυντές κοβάλτια, χημειοθεραπείες, εξορκισμούς, για να φύγει ο δαίμονας καρκίνος, διαρκείς εξετάσεις που κρατούν τον άρρωστο σε διαρκή αγωνία, ανασφάλεια, φόβο πανικό, – σωστό θρίλερ. Τώρα το νικήσαμε το εξωαποδώ – δεν αναφέρουμε ούτε το όνομά του και χτυπάμε ξύλο, όταν ακούμε τη λέξη καρκίνος.

Βέβαια τα κυτταροτοξικά φάρμακα, ακτινοβολίες κ.λ.π., είναι γνωστό – και κανείς δεν το αρνείται-, ότι προκαλούν καρκίνο. Είναι δηλαδή βασικές αιτίες ανάπτυξης καρκίνου. Ο άρρωστος όμως, έκανε ότι ορίζουν η φαρμακοβιομηχανίες: Καλό για την τσέπη τους, κακό για τον άρρωστο. Μην ξεχνάτε: Τα όρια της τσέπης τους, είναι τα όρια της σκέψης τους. Κουβέντα αυτοί για τη διατροφή. Ρωτείστε ένα γιατρό αν έχει κάτι διδαχτεί για τη διατροφή στις Ιατρική Σχολές. Οι φαρμακοβιομηχανίες θέλουν τον ιατρικό κόσμο στο σκότος της άγνοιας για τη διατροφή και υπερήφανο για τις φαρμακευτικές του γνώσεις σε σημείο, που να υποτιμά τη διατροφή, όπως στην περίπτωση του μυλωνά.

Κανόνας Νο1:

• Τρώτε πικρά, τρώτε βερίκοκα και τα κουκούτσια τους.

• Πίνετε χυμό από φύλλα ελιάς.

• Τρώτε ραδίκια και πίνετε το ζουμί τους με λεμόνι κάθε μέρα.

• Τρώτε αγκινάρες (πικρές).

• Πίνετε ζουμί από άγριες αγκινάρες (πολύ πικρό), Βολβούς (πικρό) ή Γαϊδουράγκαθο (silybuns marianum), αυξάνει την παραγόμενη γλουταθειόνη υπεροξειδάση: Εξαιρετικό τονωτικό – αποτοξινωτικό για όλες τις παθήσεις του συκωτιού.

Ας ακολουθήσουμε τη συμβουλή των καλύτερων γερμανών γιατρών, της περίφημης Επιτροπής Ε. Η Επιτροπή Ε, κατατάσει τα πικρά βότανα ως εξής:

(1) κάσσια (quassia amara)

(2) γεντιανή

(3) άγρια αψιθιά.

(4) Φλοιός Gonolobus cocdurango,

(5) Centantium pulchellum,

(6) cot αρπαγόφυτο (από την έρημο Καλαχάρη της Αφρικής (τόβρίσκετε στα φαρμακεία).

7) φλούδα νερατζιού.

8) γαϊδουράγκαθο (cnicus benediktus).

9) Ραδίκι.

10) κανέλα.

11) κόλιανδρος.

Οι πικρές αυτές τροφές ανοίγουν την όρεξη. Ο καρκινοπαθής συνήθως δεν έχει όρεξη και πεθαίνει από καχεξία. Διεγείρουν την ορμόνη γαστρίνη, που με τη σειρά της διεγείρει την παραγωγή και την απελευθέρωση υδροχλωρικού οξέως. Όλοι το γνωρίζουν: Τα πικρά βοηθούν στην όρεξη.

Αν το σώμα μας έχει μετατραπεί σε ζαχαροπλαστείο, από τα πολλά γλυκά, ποτά, πατάτες κ.λ.π., {όλα αυτά μετατρέπονται σε γλυκόζη) και συγχρόνως έχουμε απορρίψει την πικρή γεύση, δεν θα πάθουμε καρκίνο; Το κλειδί είναι η ισορροπία (ομοιόσταση στην ιατρική γλώσσα)

http://www.fimes.gr/

Αυτές είναι οι 11 τροφές που προστατεύουν από τον καρκίνο. Λίστα









Οκτ 10, 2013


Ποιες οι 11 τροφές που προστατεύουν από τον καρκίνο;

Διαβάστε τι έδειξε με πρόσφατα στοιχεία η Διεθνής Eνωση Κατά του Καρκίνου.


Η υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή μπορεί να αποτελέσει το «κλειδί» για την αποτροπή αρκετών μορφών καρκίνου, καθώς σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της Διεθνούς Eνωσης Κατά του Καρκίνου, οι μισοί τύποι της επάρατης νόσου μπορούν να προληφθούν με το σωστό διαιτολόγιο.

Οι ειδικοί, συνιστούν τροφές οι οποίες είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικές ουσίες που καταστρέφουν τις ελεύθερες ρίζες και προστατεύουν τον οργανισμό από τον καρκίνο, ενώ γενικότερα μπορούν να βοηθήσουν στη συνολική «θωράκιση» του οργανισμού, αναφέρει το Εθνος.

Οι 11 έντεκα τροφές που προστατεύουν από τον καρκίνο:

Καφές: Οι ισχυρές αντιοξειδωτικές ουσίες του καφέ, είναι ευεργετικές στην καταπολέμηση του καρκίνου, καθώς σύμφωνα με έρευνες όσοι κατανάλωναν τακτικά καφέ είχαν 21% μικρότερη πιθανότητα να εμφανίσουν καρκίνο του προστάτη και 3% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν συνολικά καρκίνο σε σχέση με τους υπόλοιπους.

Ελαιόλαδο: Το ελαιόλαδο είναι σημαντικός σύμμαχος για την υγεία, καθώς ειδικά το παρθένο ελαιόλαδο έχει αποδειχθεί πως μειώνει σημαντικά την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου του μαστού.

Σκόρδο: Το σκόρδο απενεργοποιεί την δράση των ελεύθερων ριζών και τροποποιεί την δράση των ενζύμων. Οι μελέτες δείχνουν, πως όσοι καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες σκόρδου έχουν μικρότερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρκίνο.

Πράσινο Τσάι: Το πλούσιο σε κατεχίνες πράσινο τσάι, επιβραδύνει ή και αποτρέπει την επέκταση καρκινικών κυττάρων και προστατεύει από αρκετές μορφές της επάρατης νόσου.

Σπανάκι: Περιέχει νεοξανθίνη η οποία φαίνεται να συμβάλλει στην αυτοκαταστροφή των καρκινικών κυττάρων του προστάτη και στην αναστολή της παραγωγής τους, ενώ περιέχει και σε μεγάλη ποσότητα κεμπφερόλη η οποία μειώνει κατά 40% την πιθανότητα καρκίνου ωοθηκών και καρκίνου του εντέρου.

Οσπρια: Το 20% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης σε φυτικές ίνες και φυλλικό οξύ βρίσκεται στα όσπρια και μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου στο παχύ έντερο.

Κουνουπίδι: ΤΟ κουνουπίδι λειτουργεί ως ασπίδα στον καρκίνο του παχέος εντέρου και σύμφωνα μάλιστα με επιστημονικές έρευνες πρέπει να καταναλώνεται όσο το δυνατόν λιγότερο επεξεργασμένο

Ψάρια: Τα -3 λιπαρά οξέα του ψαριού και άλλα συστατικά του, εμφανίζουν αντιπολλαπλασιαστική, αντιφλεγμονώδη και αντιαγγειογενετική δράση και έχουν αρκετές αντικαρκινικές ιδιότητες.

Ρόδι: Το ρόδι θεωρείται από τους ειδικούς ως το πιο ισχυρό φρούτο για την καταπολέμηση του καρκίνου, καθώς είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά. Μάλιστα, πρόσφατες έρευνες δείχνουν πως τα εκχυλίσματα ροδιού εμποδίζουν την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων στον μαστό, τον προστάτη, το έντερο και τους πνεύμονες.

Αβοκάντο: Η περσίνη που περιέχει, εμφανίζει αποτελεσματική δράση στην καταστροφή των καρκινικών κυττάρων του μαστού.


http://www.fimes.gr/

Αυτές είναι οι τέσσερις τροφές που προλαμβάνουν το εγκεφαλικό


Δεκ 23, 2013



Ποιες είναι οι τέσσερις τροφές που προλαμβάνουν το εγκεφαλικό; Πώς μπορούμε ναπρολάβουμε το εγκεφαλικό βάζοντας αυτές τις τέσσερις τροφές στην καθημερινοτητά μας;

Αν και η κληρονομική προδιάθεση επηρεάζει την εκδήλωση καρδιαγγειακών παθήσεων καιεγκεφαλικών, μπορούμε να προστατεύσουμε την υγεία μας αν τρώμε σωστά και ισορροπημένα. Μάθετε ποιες είναι οι τροφές που προτείνουν οι ειδικοί και γιατί.

1. Σοκολάτα


Μελέτη που πραγματοποιήθηκε στη Σουηδία και δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Neurology δείχνει ότι η κατανάλωση σοκολάτας συνδέεται άμεσα με το μειωμένο κίνδυνοεγκεφαλικού στους άνδρες.

2. Προϊόντα ολικής άλεσης

Τα προϊόντα ολικής άλεσης βοηθούν στη μείωση του κινδύνου ισχαιμικού επεισοδίου στις γυναίκες, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στο επίσημο περιοδικό του Αμερικανικού Ιατρικού Συλλόγου (JAMA). O κίνδυνος για τις γυναίκες που καταναλώνουν συστηματικά προϊόντα ολικής άλεσης είναι μειωμένος κατά 30-40%.

3. Εσπεριδοειδή

Οι αντιοξειδωτικές ουσίες που περιέχουν τα εσπεριδοειδή επίσης μειώνουν τον κίνδυνοεγκεφαλικού στις γυναίκες, σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε 70.000 γυναίκες και δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Stroke. Ερευνητές από την Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που καταναλώνουν συστηματικά τα φλαβονοειδή που περιέχουν τα εσπεριδοειδή έχουν κατά 19% μειωμένες πιθανότητες να πάθουν εγκεφαλικό.

4. Γαλακτοκομικά με χαμηλά λιπαρά

Οι ενήλικες που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες γαλακτοκομικών με χαμηλά λιπαρά για πολλά χρόνια έχουν κατά 12% λιγότερες πιθανότητες να πάθουν εγκεφαλικό. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η βιταμίνη D που περιέχουν τα γαλακτοκομικά ρυθμίζει την αρτηριακή πίεση κι έτσι προστατεύει από τα καρδιαγγειακά νοσήματα.

http://www.fimes.gr

Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Μπισκοτένιες μπουκίτσες με φουντούκι και σοκολάτα ΙΟΝ






Υλικά

Για τα μπισκότο
80 γρ. βούτυρο
80 γρ. ζάχαρη
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 αυγό
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Για τη γέμιση και την επικάλυψη

250 γρ. Κουβερτούρα ΙΟΝ κλασική
35 φουντούκια ολόκληρα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ βάζετε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάτε δυνατά με το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν. Έπειτα ρίχνετε το μπέικιν πάουντερ και το αυγό χτυπώντας πια σε μέτρια ταχύτητα. Στη συνέχεια ρίχνετε το αλεύρι σιγά σιγά και ανακατεύετε με το χέρι μέχρι να έχετε μια αφράτη ζύμη.

Παίρνετε 10γρ. από τη ζύμη, την ανοίγετε με το χέρι σας και φυλακίζετε μέσα ένα ολόκληρο φουντούκι. Έπειτα τη σμιλεύετε με το χέρι σας και της δίνετε μορφή μπαλίτσας. Συνεχίζετε έτσι και με την υπόλοιπη ζύμη και τα φουντούκια. Τοποθετείτε τις μπαλίτσες σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνετε στους 170º C για 15’. Τα μπισκότα σας είναι έτοιμα.


Σε ένα μπεν μαρί ρίχνετε την κουβερτούρα ψιλοκομμένη για να λιώσει. Όταν κρυώσουν τα μπισκότα τα βουτάτε με τη βοήθεια ενός κουταλιού στο γλάσο σοκολάτας και τα βάζετε σε ένα ταψάκι με λαδόκολλα. Τα βάζετε στο ψυγείο για μισή ώρα για να παγώσει η σοκολάτα και σερβίρετε. Τον χειμώνα διατηρούνται και εκτός ψυγείου.

Ισορροπημένη γεύση,ΟΝ

http://www.icookgreek.com/


Πανεύκολα brownies με μόνο 3 υλικά










Υλικά
1 1/2 φλιτζάνι μερέντα
2 αυγά
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση


Αναμειγνύω όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ρίχνω σε αντικολλητικό ταψάκι το μείγμα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°-290°C για 15-18 λεπτά. Το αφήνω να κρυώσει καλά και το κόβω σε μικρά παραλληλόγραμμα κομμάτια.


http://www.icookgreek.com

Τα διατροφικά λάθη που μας… απορροφούν την ενέργεια

Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2015.






Ακόμα και οι πιο προσεκτικοί από εμάς μπορούν να κάνουν λάθη. Άλλωστε, το να ακολουθούμε πιστά μια σωστή, υγιεινή διατροφή δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο.

ΠΗΓΗ: iatronet.gr

Υπάρχουν όμως μερικά λαθάκια που κάνουμε και στραγγίζουν όλα τα αποθέματα ενέργειας από το σώμα μας. Ποια είναι αυτά, και πώς θα τα αντιμετωπίσουμε;

Δεν τρώμε πρωινό
Μερικές φορές δεν προλαβαίνουμε. Άλλες, πάλι, μπορεί να έχουμε όσο χρόνο χρειαζόμαστε, απλά νιώθουμε πως δεν πεινάμε. Συνεπώς, κάποιος θα ρώταγε, γιατί να πάρουμε περισσότερες θερμίδες; Όταν όμως ξυπνάμε το πρωί, λογικά είμαστε νηστικοί από οκτώ μέχρι και έντεκα ώρες και αυτός είναι υπερβολικά πολύς χρόνος για να αφήσουμε το σώμα μας χωρίς καύσιμα. Το να μην τρώμε πρωινό είναι κακό, όχι μόνο για το σώμα, αλλά και για τον εγκέφαλο. Τα περισσότερα κύτταρα του σώματος μπορούν να αποθηκεύσουν ενέργεια για περιπτώσεις ανάγκης, αλλά τα κύτταρα του εγκεφάλου χρειάζονται συνεχώς να τους παρέχουμε υδατάνθρακες για να λειτουργούν σωστά. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο πρέπει να προσπαθούμε να μην παραλείπουμε κανένα από τα γεύματα της ημέρας. Χωρίς φαγητό, οι ορμόνες του στρες θα αρχίσουν να αυξάνονται, για να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε, αλλά εν τέλει αυτό μας κουράζει ακόμα περισσότερο. Επιπλέον, όσο πιο συχνά προσπερνούμε γεύματα, το σώμα μας αρχίζει να αποθηκεύει θερμίδες με την μορφή λίπους και ο μεταβολισμός μας γίνεται πιο αργός.

Τρώμε πολύ μεγάλες μερίδες
Ένα μεγάλο και πλούσιο γεύμα μπορεί να αναγκάσει το σώμα μας να χρησιμοποιήσει τεράστια αποθέματα ενέργειας για να καταφέρει να το χωνέψει. Το στομάχι μας γεμίζει με αίμα, στερώντας από το υπόλοιπο σώμα οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά. Μετά από το γεύμα μπορεί να νιώθουμε πως δεν μπορούμε να φάμε τίποτα για πολλές ώρες – το οποίο θα μας οδηγήσει στο να φάμε άλλο ένα υπερβολικά μεγάλο γεύμα αργότερα. Σύντομα, βρισκόμαστε κολλημένοι σε έναν φαύλο κύκλο υπερκατανάλωσης και… νηστείας, και τα κύτταρά μας θα είναι είτε γεμάτα περιττή ενέργεια, είτε εξαντλημένα. Αυτό έχει αποτέλεσμα να αισθανόμαστε συνέχεια κουρασμένοι. Για αυτό είναι σημαντικό να τρώμε μικρότερα, τακτικά γεύματα, ώστε να βοηθήσουμε το πεπτικό μας σύστημα να λειτουργεί σωστά και με φυσιολογικούς ρυθμούς, όπως και τα επίπεδα ενέργειάς μας να μένουν σταθερά.

Τρώμε τα λάθος σνακ
Πρέπει να επιλέγουμε σνακ που να ανήκουν σε διαφορετικές διατροφικές κατηγορίες. Μπορεί να είναι πολύ βολικό να φάμε ένα μπισκότο, γλυκό ή αλμυρό, αλλά δεν θα μας προσφέρουν αυτό που ειλικρινά χρειαζόμαστε. Οι επεξεργασμένοι τους υδατάνθρακες διασπώνται σχεδόν αμέσως στο σώμα μας, προσφέροντας μια δυνατή αλλά πολύ σύντομη έκρηξη ενέργειας, που μας αφήνει ακόμα πιο κουρασμένους από πριν. Με παρόμοιο τρόπο λειτουργεί και η ζάχαρη. Αντιθέτως, οι φυτικές ίνες, η πρωτεΐνη και τα λιπαρά (τα “καλά”, μονοακόρεστα λιπαρά) χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να μεταβολιστούν και μας προστατεύουν από το να νιώθουμε υπερκινητικοί την μια στιγμή και διαλυμένοι την επόμενη. Οι ξηροί καρποί περιέχουν και τα τρία από αυτά τα θρεπτικά συστατικά και αποτελούν το τέλειο μίνι- γεύμα. Προσοχή, βέβαια, στις ποσότητες, καθώς είναι φορτωμένοι και με αρκετές θερμίδες. Επιπλέον, εξαιρετικές επιλογές είναι τα φρούτα και το γιαούρτι.

Προσπαθήστε να αποφύγετε τον καφέ και τη ζάχαρη, πάντως. Κανένα από αυτά τα δύο δεν θα σας προσφέρει ενέργεια για αρκετή ώρα. Η καφεΐνη απλά ενεργοποιεί το νευρικό μας σύστημα, αλλά δεν περιέχει θερμίδες, οι οποίες είναι το καύσιμο που το σώμα μας απαιτεί για τη σωστή του λειτουργία. Και οι κενές θερμίδες της ζάχαρης θα μας προκαλέσουν την άσχημη έκρηξη ενέργειας που αναφέραμε πριν, οπότε επιλέγουμε τροφές που περιέχουν σύνθετους υδατάνθρακες – δημητριακά ολικής άλεσης, φρούτα και λαχανικά.


Tags: διατροφή, υγείαhttp:

//www.icookgreek.com/