Κυριακή 24 Ιουλίου 2016

Πανεύκολα ζελέδακια με 3 μόνο υλικά που θα μαγέψουν τα μικρά μας! Lollies πορτοκαλιού


Lollies πορτοκαλιού






http://www.dairy-free.eu/


Original συνταγή από: Litsa Zarifi
Υλικά
1 κούπα (σουρωμένο) χυμό πορτοκάλι
9 κουτ. γλυκού γεμάτες μέλι
4 κουτ. γλυκού άγαρ ή 6 κουτ. γλυκού πηκτίνη φρούτων ή 4 1/2 κουτ. γλυκού σκόνη ζελατίνη

Οδηγίες παρασκευής
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε τον χυμό με το μέλι για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε τη ζελατίνη ή το αγάρ ή την πηκτίνη και συνεχίζουμε το βράσιμο για ακόμα 5 λεπτά.
Το μίγμα είναι έτοιμο μόλις έχει καραμελώσει παρόλο που είναι ζεστό. Θα έχει πάρει μορφή ζελέ.
Γεμίζουμε με το μίγμα παγοθήκες ή θήκες σιλικόνης και τις βάζουμε στη κατάψυξη για 20 λεπτά.
Διατηρούνται στο ψυγείο σε αεροστεγώς κλεισμένο δοχείο για 7 μέρες.

Σημειώσεις
Αν θέλουμε κόκκινα ζελεδάκια χρησιμοποιούμε χυμό από μήλο, βατόμουρο και μια πρέζα από τον χυμό ενός μικρού παντζαριού.

Αυγοσαλάτα με πατάτες






Ζεστή σαλάτα με αυγά και πατάτες
Original συνταγή από: Γλαύκη
Υλικά
6 αυγά, βρασμένα
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
2 καρότα, τριμμένα
3 πατάτες, βρασμένες και κομμένες σε καρεδάκια
1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας κάπαρη, ψιλοκομμένη
2 κουτ. σούπας άνηθο
2 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
4 κουτ. σούπας ξύδι
1 κούπα μαγιονέζα
2 κουτ. σούπας μουστάρδα
Αλάτι
Πιπέρι

Οδηγίες παρασκευής
Βράζουμε τα αυγά για 4 λεπτά γιατί δεν θέλουμε ο κρόκος να σφίξει τελείως. Πρέπει να είναι λίγο υγρός ώστε να τον απορροφήσει η πατάτα.
Βάζουμε σε σαλατιέρα τις πατάτες κομμένες σε μικρά καρέ.
Καθαρίζουμε τα αυγά και τα κομματιάζουμε πάνω στις πατάτες.
Ανακατεύουμε όσο είναι ακόμα υγρός ο κρόκος για να ρουφήξει η πατάτα όλη τη γεύση.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Ανακατεύουμε καλά.

http://www.dairy-free.eu/

Το μαγικό βότανο που καταπολεμά τον πονοκέφαλο


Αν παίρνεται συχνά παυσίπονα για να ανακουφιστείτε από τον πονοκέφαλο, σίγουρα δεν είστε ο μόνος. Δεν θα ήταν καλύτερο, όμως , να σταματήσετε τον πονοκέφαλο δίχως να καταφύγετε στα παυσίπονα; Έκπληξη αποτελεί η ανακάλυψη ενός φυσικού φαρμάκου για τις κοινές κεφαλαλγίες, το οποίο όμως δεν θα το βρείτε στις τηλεοπτικές διαφημίσεις ούτε στα φαρμακεία. Το πρωτοποριακό αναλγητικό φάρμακο έγινε γνωστό πρώτα στην Γερμανία, όπου οι ερευνητές έχουν αποδείξει την αποτελεσματικότητα του στην ανακούφιση από τις συνήθεις κεφαλαλγίες λόγω στρες, από τις οποίες υποφέρουμε συχνά όλοι μας.

Οι κεφαλαλγίες δεν προέρχονται από το εσωτερικό του εγκεφάλου. Ο εγκέφαλος δεν αισθάνεται πόνο, αφού δεν διαθέτει αισθητήρια νεύρα. Οι κεφαλαλγίες στην πραγματικότητα προέρχονται από τη διάταση των εξωτερικών στρωμάτων του εγκεφάλου, από το κρανίο, τα αιμοφόρα αγγεία και τους μυς του. Ο πόνος μπορεί να εξαπλωθεί σε όλο το κεφάλι ή στο πίσω μέρος του λαιμού, στο μέτωπο ή στην μια πλευρά του κεφαλιού και μπορεί να είναι ήπιος ή δυνατός, οξύς ή να κουδουνίζει όλο το κεφάλι. Οι συνήθεις κεφαλαλγίες , προκαλούνται από διάταξη και σύσφιξη του προσώπου, του λαιμού και του κρανίου, συχνά λόγω στρες.

Αφού οι κεφαλαλγίες προέρχονται από την εξωτερική επιφάνεια του κεφαλιού, η εφαρμογή κάποιας καταπραϋντικής ουσίας στην εξωτερική επιφάνεια του κεφαλιού μπορεί να είναι αποτελεσματική στην ανακούφιση από τον πόνο;

Θα μπορούσε αυτή η ουσία να είναι το έλαιο μέντας ή μινθέλαιο;

Μπορεί η ιδέα να φαίνεται τραβηγμένη, ωστόσο η μέντα είναι ένα πανάρχαιο φάρμακο γνωστό για τις καταπραϋντικές ιδιότητες του. Οι έρευνες που έγιναν στην Γερμανία έδειξαν ότι η επάλειψη και η ήπια εντριβή ελαίου μέντας στο μέτωπο μπορεί να θεραπεύσει τον πονοκέφαλο εξίσου αποτελεσματικά, όπως αν παίρνατε ένα ισχυρό παυσίπονο.

Τα φύλλα και τα άνθη του κοινού φυτού της μέντας περιέχουν ένα πτητικό έλαιο που σε ποσοστό 50 έως 75% είναι καθαρή μενθόλη. Η μενθόλη έχει την ιδιότητα να χαλαρώνει τους λείους μυς. Η μέντα λοιπόν μειώνει τον πονοκέφαλο χαλαρώνοντας τους περικρανιακούς μυς, δηλαδή τους μυς που καλύπτουν το κρανίο.

Προμηθευτείτε από ένα κατάστημα βιολογικών προϊόντων έλαιο μέντας και αναμίξτε το με καθαρή αλκοόλη (οινόπνευμα). Μόλις αισθανθείτε τα πρώτα σημάδια της κεφαλαλγίας τοποθετήστε ένα λεπτό στρώμα ελαίου μέντας σε όλο το μέτωπο Αν υποφέρετε από πόνο στο πίσω μέρος του κεφαλιού χρησιμοποιήστε το και στο σβέρκο σας. Απλώστε τόση ποσότητα ώστε να υγρανθεί όλη η περιοχή.

Πηγή:<< Τα βότανα είναι θαυματουργά>> Jean Carpe


http://www.botanologika.gr/

Αν ταλαιπωρήστε από πέτρες στα νεφρά το καλαμπόκι μπορεί να σας δώσει την λύση






Το καλαμπόκι είναι ένα ιθαγενές φυτό των Άνδεων και αναπαράγεται με σπόρους. Καλλιεργείται σε όλο τον κόσμο, σε πεδινές, καλά ποτιζόμενες εκτάσεις και μέτριες θερμοκρασίες. Στην Ελλάδα είναι ευρέως διαδεδομένη ξη καλλιέργεια του, με το μεγαλύτερο μέρος της να γίνετε στη βόρεια Ελλάδα, τη Στερεά και την Πελοπόννησο.

Περιέχει ιώδιο, σίδηρο, φώσφορο, Κάλιο και άφθονες βιταμίνες Α και C ενώ όταν το τρώμε φρέσκο ή ελάχιστα ψημένο στα κάρβουνα περιέχει πολλή γλυκόζη.

Οι γνωστές νιφάδες καλαμποκιού –cornflakes – αποτελούν μια θρεπτική τροφή και συνιστώνται για δυσκοίλια άτομα.

Τα γένια του καλαμποκιού (ίνες) συλλέγονται λίγο πριν την επικονίαση (διαδικασία γονιμοποίησης). Καλό είναι να χρησιμοποιούνται φρέσκα γιατί χάνουν ένα μέρος της δραστηριότητας τους με το χρόνο. Σαν καταπραϋντικά (μαλακτικά) διουρητικά, τα γένια καλαμποκιού βοηθούν σε κάθε ερεθισμό του ουροποιητικού συστήματος. Χρησιμοποιούνται για προβλήματα νεφρών στα παιδιά και σαν μαλακτικό του ουροποιητικού σε συνδυασμό με άλλα βότανα για την θεραπεία της κυστίτιδας, της ουρηθρίτιδας, για τον προστάτη, για ρευματισμούς αλλά και για το έλκος.


Έγχυμα: Ρίξτε ένα φλιτζάνι βραστό νερό σε 2 κουταλιές του τσαγιού φρέσκες ή ξερές ίνες καλαμποκιού και αφήστε το για 10-15 λεπτά σκεπασμένο. Το ρόφημα πρέπει να πίνεται τρεις φορές την ημέρα.
Πηγή: <<Οδηγός Βοτανοθεραπείας>> David Hoffman

http://www.botanologika.gr/

Κέικ πορτοκαλιού


 


Κέικ με ολόκληρο πορτοκάλι
Original συνταγή από: 
Φωτογραφία από: Litsa Zarifi
Υλικά
  • 1 μεγάλο πορτοκάλι, με τη φλούδα
  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κούπα λάδι ή λάδι καρύδας
  • 4 αυγά
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 3 κουτ. γλυκού μπέικιν
  • 1-2 κουτ. σούπας εκχύλισμα βανίλιας ή 1 μπαστουνάκι βανίλιας
Οδηγίες παρασκευής
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Πλένουμε καλά το πορτοκάλι, αφαιρούμε τα κουκούτσια και το πολτοποιούμε με τη φλούδα στο multi.
  3. Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι, τη ζάχαρη, τα αυγά, το πορτοκάλι και τη βανίλια.
  4. Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και τα προσθέτουμε στο μίγμα.
  5. Ρίχνουμε το μίγμα σε φόρμα κέικ και ψήνουμε στον φούρνο για 45-50 λεπτά ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή.
 http://www.dairy-free.eu/

Το βότανο που καθαρίζει το μυαλό και φέρνει διαύγεια

ΝΑ ΔΕΝΤΡΑ ΕΛΑΙΑ






Η δάφνη είναι αρωματικό φυτό της οικογένειας των δαφνοειδών. Ανήκει στο γένος Δάφνη. Στην Ελλάδα απαντάται και αυτοφυής. Επίσης, στον ελληνικό χώρο καλλιεργείται και η δάφνη του Απόλλωνα, γνωστή με τα λαϊκά ονόματα βαγιά, δάφνη, δαφνολιά και φυλλάδα.
Η δάφνη ήταν αφιερωμένη στο θεό Απόλλωνα, ο οποίος, λέει ο μύθος, ερωτεύτηκε τη Νύμφη Δάφνη. Για να γλυτώσει από την αγκαλιά του, η νύμφη μεταμορφώθηκε σε δέντρο. Από τα κλαδιά του δέντρου, ο θεός έφτιαξε ένα στεφάνι που φορούσε πάντα στο κεφάλι του σε ανάμνηση της και προέτρεψε τους πιστούς να κάνουν το ίδιο, ως σύμβολο προστασίας ενάντια στις δυνάμεις του κακού.
Η ιέρεια των Δελφών, η Πυθία, μασούσε φύλλα δάφνης ή ανάπνεε τον καπνό από καιόμενη δάφνη για να πέσει σε έκσταση και να δώσει τους χρησμούς της.
Σήμερα αποτελεί σύμβολο διάκρισης στις τέχνες και στα τέχνες.
Προσθέτει υπέροχη γεύση σε σούπες, σάλτσες και βραστά φαγητά. Χρησιμοποιείται φαρμακευτικά από ανθρώπους σε όλο τον κόσμο από τα πολύ παλιά χρόνια. Στους Ρωμαϊκούς χρόνους χρησιμοποιούσαν φύλλα δάφνης στα ζεστά λουτρά για να ανακουφίσουν τα πονεμένα μέλη τους. Επίσης χρησιμοποιούσαν τον χυμό του καρπού της δάφνης ενάντια στο δάγκωμα του φιδιού, στα τσιμπήματα εντόμων και στις μολυσματικές νόσους.
Το αιθέριο έλαιο της δάφνης χρησιμοποιείται για μασάζ σε πιασμένους μυς αλλά και σε ρευματοπάθειες. Λέγεται ότι το υπέροχο άρωμα της καθαρίζει το μυαλό και φέρνει διαύγεια. Ακόμη και ότι μπορεί να ηρεμήσει την υστερία. Ένα άλλο παραδοσιακό γιατροσόφι θέλει τη δάφνη να ανακουφίζει από τους πόνους στο στομάχι και να ρίχνει τον πυρετό.
Η πιο περίεργη ιδιότητα της δάφνης, σύμφωνα με την λαϊκή πεποίθηση έχει σχέση με τους κεραυνούς. Ανέκαθεν, ο κόσμος πίστευε ότι η δάφνη προστατεύει από τους κεραυνούς και τις βροντές. Γι’ αυτό θεωρούσαν τη δάφνη φυτό με μαγικές προστατευτικές δυνάμεις.


Πηγή: <<Μαγικά Βότανα>> Margaret Picton

http://www.botanologika.gr/

Κεφτεδάκια κοτόπουλου με κολοκύθι




Κεφτεδάκια με κοτόπουλο, κολοκυθάκι και μυρωδικά
Original συνταγή από: Γλαύκη
Φωτογραφία από: Lenaki Elenaki
Υλικά
500 γρ. στήθος κοτόπουλου
2 κούπες κολοκυθάκι τριμμένο
2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε φέτες
3-4 κουτ. σούπας κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουτ. γλυκού αλάτι
1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι
3/4 κουτ. γλυκού κύμινο (προαιρετικό)
Ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας για το μαγείρεμα

Οδηγίες παρασκευής

Ανακατεύουμε το κοτόπουλο με τα κολοκυθάκια, το κρεμμύδι, το κόλιανδρο, το σκόρδο, το αλάτι, το πιπέρι και το κύμινο (το μίγμα θα είναι αρκετά υγρό).
Περιχύνουμε λίγο λάδι σε μια λαδόκολλα.
Με ένα κουτάλι φτιάχνουμε κεφτεδάκια πάνω στη λαδόκολλα.
Περιχύνουμε τα κεφτεδάκια με λίγο επιπλέον λάδι και ψήνουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά, ή μέχρι να ψηθούν καλά.

http://www.dairy-free.eu/