Κυριακή 27 Δεκεμβρίου 2015
Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015
Κουραμπιέδες γρήγοροι, εύκολοι, χωρίς αυγά
Πολύ νόστιμοι κουραμπιέδες με πολύ λίγα υλικά που τρώγονται και σαν μπισκοτάκια αν δεν τους βάλετε άχνη.
- 250 γρ. ζάχαρη άχνη
- 40 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 300 γρ. αμύγδαλα με τη φλούδα καβουρδισμένα στο φούρνο για 10΄ και χοντροκομμένα στο multi
- ανθόνερο ή ροδόνερο
- 1 κιλό αλεύρι μαλακό
Αφήνετε το βούτυρο εκτός ψυγείου να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και το χτυπάτε καλά στο μίξερ για να αφρατέψει.- Σιγά σιγά αρχίζετε να ρίχνετε τη ζάχαρη άχνη ανακατεμένη με το bakin και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να γίνει πολύ αφράτο.
- Προσθέτετε το αμύγδαλο χοντροκομμένο και το αλεύρι να γίνει μια ζύμη σφιχτή κάπως.
- Ψήνετε στους 150 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 25 περίπου λεπτά μέχρι να ροδίσουν
- Αφήνετε να κρυώσουν για 5΄ και τα βρέχετε με ανθόνερο και πασπαλίζετε με άχνη
- Ρίχνετε άχνη σε ένα δίσκο ή μια πιατέλα και τους τοποθετείτε σε σειρές και στρώσεις
- Αν θέλετε βουτάμε κάποιους απ' αυτούς σε λευκή ή μαύρη κουβερτούρα και τους στρώνετε σε αλουμινόχαρτο μέχρι να στερεοποιηθεί η σοκολάτα.
Διαβάστε περισότερο: Κουραμπιέδες γρήγοροι, εύκολοι, χωρίς αυγά http://www.sintagespareas.gr/sintages/kourampiedes-grigoroi-eikoloi-xoris-ayga.html#ixzz3v62rxOmL
http://www.sintagespareas.gr/
κουραμπιέδες λαδιού με αλυσίβα
Τα Υλικά μας
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1/2 κούπα Φυτίνη
1/2 κούπα Φυτίνη
2 πιατάκια γλυκού ζάχαρη άχνη
1 ποτήρι κρασιού ούζο ,Ξύσμα πορτοκαλιού ή βανίλια
σόδα ½ κουταλάκι μπαικιν
½ κουταλάκι
1 φλυτζ.καφέ αλυσίβα ,
λίγη μαστίχα Χίου κοπανισμένη ( αν θέλετε )
1 φλυτζ.καφέ αλυσίβα ,
λίγη μαστίχα Χίου κοπανισμένη ( αν θέλετε )
1 φλυτζάνι αμύγδαλα καβουρδισμένα και κοπανισμένα
αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει
για ζύμη μαλακή να πλάθεται και να μην κολάει στα χέρια
για ζύμη μαλακή να πλάθεται και να μην κολάει στα χέρια
άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα .
Εκτέλεση 
Δουλεύουμε το λάδι , το φυτίνη και τη ζάχαρη μέχρι να
ασπρίσουν
Προσθέτουμε σιγά σιγά τα λοιπά υλικά μέχρι να έχουμε μια
ζύμη μαλακή ,να πλάθεται
Πλάθουμε σε σχέδια ( στρογγυλά ή μισοφέγγαρο) τοποθετώντας , ένα γαρύφαλλο σε κάθε κουραμπιέ
Ψήνουμε
στους 180-200 βαθμούς ,για 20 λεπτά
Μόλις
βγουν πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη ,( αν μας αρέσει βρέχουμε με ροδόνερο )
Την άλλη μέρα πασπαλίζουμε , αν θέλουμε , εκ
νέου και σερβίρουμε σε πιατέλα
Καλή σας επιτυχία
Κουραμπιέδες με ούζο
Περιγραφή
Εύκολη, γρήγορη και προπάντων πεντανόστιμο αποτέλεσμα θα με θυμηθείτε!!!
Τι χρειαζόμαστε:
2 φλυτζάνια βούτυρο
1/2 φλυντζάνι άχνη
1 φλυντζάνι αμύγδαλα
5 φλυντζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κ.γ μπέϊκιν πάουντερ κοφτό
2 βανίλιες άρωμα
λίγο ούζο 1/4 ποτ. κρασιού
Πώς το κάνουμε:
Το βούτυρο που βάζω είναι 1/2 φυτίνη και 1/2 φρέσκο.
Το έχω βγάλει ήδη και έχοντας πάρει θερμοκρασία δωματίου το χτυπάω πρώτα με την άχνη.
Μετά προσθέτω το μπέϊκιν, τις βανίλιες, το ούζο και σιγά-σιγά το αλεύρι.
Στο τέλος προσθέτω τα αμύγδαλα τα οποία τα έχω ασπρίσει,κόψει ανάλογα το μέγεθος που θέλω και καβουρδίσει.
Τους ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο 160ο-180ο Κελσίου για 15-20' μέχρι να ροδίσουν.
Αφού κρυώσουν λίγο τους βάζω σε λαδόκολλα και τους πασπαλίζω με άχνη.
Διαβάστε περισότερο: Κουραμπιέδες με ούζο http://www.sintagespareas.gr/sintages/kourampiedes-me-ouzo.html#ixzz3voEGM9EM
Τους ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο 160ο-180ο Κελσίου για 15-20' μέχρι να ροδίσουν.
Αφού κρυώσουν λίγο τους βάζω σε λαδόκολλα και τους πασπαλίζω με άχνη.
Λίγα μυστικά ακόμα
Με το φρέσκο βούτυρο είναι πολύ πιο νόστιμοι,βέβαια κάποιοι δεν το θέλουν καθόλου οπότε μπορούν να το αντικαταστήσουν με φυτίνη μόνο.Το αλεύρι το ρίχνουμε σιγά-σιγά.Εγώ κρατάω λίγο, ψήνω 2-3 για να δοκιμάσω και αν θρυμματίζονται εύκολα προσθέτω το υπόλοιπο.Τέλος ανάλογα με την ποσότητα που θες ρυθμίζεις και το μέγεθος της κούπας, εγώ βάζω συνήθως τις μεγάλες κούπες που πίνουμε τον Νες-Καφέ.
Διαβάστε περισότερο: Κουραμπιέδες με ούζο http://www.sintagespareas.gr/sintages/kourampiedes-me-ouzo.html#ixzz3voD9NnEH
Μελομακάρονα Υπέροχα και απλά ( μαμάς )
τα Υλικά μας
9 ποτήρια αλεύρι , 3 Ποτήρια λάδι
1 Ποτήρι Ζάχαρη , 1/2 χυμό πορτοκάλι με 1 κουταλάκι σόδα
Ξύσμα Πορτοκαλιού , 1/2 ποτηράκι κονιάκ 1 κουταλιά κανελλογαρύφαλλα ,
1 φακελλάκι baking powder ,λίγο αλάτι
Όταν φτιάχνετε μελομακαράνονα, μην ρίξετε από την αρχή όλο το αλεύρι γιατί μπορεί να σας βγει σφιχτή η ζύμη. Προτιμήστε να το ρίχνετε λίγο λίγο για να έχετε καλύτερο έλεγχο.
Για το Σιρόπι
3 ποτήρια ζάχαρη ,3 ποτήρια νερό , 1 ποτήρι μέλι
Για το γαρνίρισμα
Όταν φτιάχνετε μελομακαράνονα, μην ρίξετε από την αρχή όλο το αλεύρι γιατί μπορεί να σας βγει σφιχτή η ζύμη. Προτιμήστε να το ρίχνετε λίγο λίγο για να έχετε καλύτερο έλεγχο.
Για το Σιρόπι
3 ποτήρια ζάχαρη ,3 ποτήρια νερό , 1 ποτήρι μέλι
Για το γαρνίρισμα
1/2 κιλό αμύδαλα 'η καρύδια ψιλοκοπανισμένα
1 κ.γ. κανέλα 1 κ.σ. ζάχαρη
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το baking powder
και τα κανελλογαρύφαλλα
Κάνουμε μια γουβίτσα στη μέση και ρίχνουμε
το λάδι ,τη ζάχαρη ,το κονιάκ και τη σόδα ,διαλυμένη στην πορτοκαλάδα
Τα δουλεύουμε και ζυμώνουμε με το χέρι .
Η ζύμη να είναι μαλακή .και την αφήνουμε να ξεκουραστεί 1 ώρα
ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 20- 25 ΄
Βάζουμε το σιρόπι να βράσει, και μόλις βράσει,βουτάμε ια λίγο τα μελομακάρονα τα τοποθετούμε σε πιατέλλα.
Γαρνίρουμε με μείγμα από αμύγδαλα (κοπανισμένα ) ζάχαρη και κανέλλα
καλή σας Επιτυχία
Κουραμπιέδες υπέροχοι της Θείας μου
Τα Υλικά μας
1/2 κιλό βούτυρο γάλακτος
4 κ.σ. Φυτίνη
1 φλυτζάνι ζάχαρη άχνη
4 κρόκους αυγών ,
2 φλυτζάνια αμύγδαλα ασπρισμένα καβουρδισμένα και κοπανισμένα
4 κ.σ. Φυτίνη
1 φλυτζάνι ζάχαρη άχνη
4 κρόκους αυγών ,
2 φλυτζάνια αμύγδαλα ασπρισμένα καβουρδισμένα και κοπανισμένα
1 ποτήρι κρασιού ούζο , 1 βανίλια
1 κουταλάκι μαστίχα Χίου κοπανισμένη ( αν θέλετε )
αλεύρι για όλες τις χρήσεις όσο πάρει
για ζύμη μαλακή να πλάθεται και να μην κολάει στα χέρια
άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα .
Εκτέλεση 
Δουλεύουμε το βούτυρο γάλακτος ,το φυτίνη και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν
Προσθέτουμε σιγά σιγά τα λοιπά υλικά μέχρι να έχουμε μια ζύμη μαλακή ,να πλάθεται
Πλάθουμε σε σχέδια ( στρογγυλά ή μισοφέγγαρο) τοποθετώντας , ένα γαρύφαλλο σε κάθε κουραμπιέ
Ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς ,για 20 λεπτά
Μόλις βγουν πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη ,( αν μας αρέσει βρέχουμε με ροδόνερο )
Την άλλη μέρα πασπαλίζουμε , αν θέλουμε , εκ νέου και σερβίρουμε σε πιατέλα
Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015
Μπομπότα Γλυκιά με Σταφίδες (Γλυκό Καλαμποκόψωμο) Recipe
Η μπομπότα, το ξεχασμένο καλαμποκόψωμο,
έχει περάσει στην ιστορία
ως το ψωμί των φτωχών.
έχει περάσει στην ιστορία
ως το ψωμί των φτωχών.
Με μεγάλη θρεπτική αξία, η μπομπότα
είτε στην αλμυρή, είτε στην γλυκιά
εκδοχή της θα είναι πάντα
αναπόσπαστο κομμάτι
της Ελληνικής Παραδοσιακής Κουζίνα
είτε στην αλμυρή, είτε στην γλυκιά
εκδοχή της θα είναι πάντα
αναπόσπαστο κομμάτι
της Ελληνικής Παραδοσιακής Κουζίνα
Υλικά
500 gr. καλαμποκάλευρο
800 ml. νερό
100 ml. χυμό πορτοκάλι
250 gr. ζάχαρη
150 gr. σταφίδα σουλτανίνα
150 ml. ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
¼ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό ξύσμα πορτοκαλιού
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
¼ κουταλάκι του γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
1 κάψουλα βανιλλίνης
Οδηγίες
Ζεσταίνουμε το νερό και τον χυμό πορτοκαλιού, να έρθουν σε χλιαρή θερμοκρασία.
Το μεταφέρουμε σε μία μεγάλη λεκάνη. Προσθέτουμε σταδιακά το καλαμποκάλευρο, ανακατεύοντας συνεχώς!
Πρέπει να το ενσωματώσουμε στο νερό αργά για να μην κάνει σβώλους!
Όταν το μείγμα γίνει ομοιογενές προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και το ελαιόλαδο το αφήνουμε τελευταίο.
Ο χυλός που θα πάρουμε πρέπει να είναι ρευστός και όχι πολύ πηκτός.
Ρίχνουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 -30 λεπτά, στους 180°C
.http://www.funkycook.gr/
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)
Πρόκειται για έναν θησαυρό μέσα στο χειμώνα! Πλούσιο σε φυτικές ίνες αλλά και βιταμίνες Α και C, που θωρακίζουν τον οργανισμό απέναντι σε ιώσεις και λοιμώξεις, το μανταρίνι είναι επίσης πολύτιμη πηγή υδατανθράκων, σίδηρου, καροτίνης και φωσφόρου.
Ακόμη, νάτριο, πρωτεΐνες, ασβέστιο, κάλιο, μαγνήσιο αλλά και φολικό οξύ είναι μερικά ακόμη από τα πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, που απολαμβάνει ο οργανισμός μας σε κάθε μπουκιά μανταρινιού.
Το πιο σημαντικό όμως, το αγαπημένο αυτό χειμωνιάτικο φρούτο έχει την μοναδική ικανότητα να αποσύρει από τον οργανισμό μας τα πιο επικίνδυνα βαρέα μέταλλα όπως:
•μόλυβδος-Pb
•υδράργυρος-hg
•χαλκός-Cu
•κάδμιο-Cd
•χρώμιο-Cr και
•αρσενικό – As
Τα βαρέα μέταλλα, γενικά δεν αποβάλλονται από τον οργανισμό, όση αποτοξίνωση και να κάνει κάποιος, και θεωρούνται μια από τις αιτίες για πολλές χρόνιες ασθένειες όπως πονοκέφαλοι, σκλήρυνση κατά πλάκας, αλτσχάιμερ. Η καρκινογόνος δράση των μετάλλων έχει μελετηθεί με μεγάλο αριθμό τοξικολογικών ερευνών και έχει βρεθεί ότι ο μηχανισμός της άμεσης προσθήκης σε κυτταρικό DNA (που προκαλεί μεταλλάξεις) είναι δευτερεύουσας σημασίας, σε σχέση με τη δράση μέσω οξειδωτικών βλαβών στο DNA που προκαλούνται από την παραγωγή ελευθέρων ριζών.
Η επιβάρυνση της τροφικής αλυσίδας με βαρέα μέταλλα οφείλεται στη ρύπανση του περιβάλλοντος από τις ανθρωπογενείς δραστηριότητες, όπως η διάθεση ανεπεξέργαστων λυμάτων στους υδάτινους αποδέκτες, καύση στερεών απορριμμάτων, η ανεξέλεγκτη διάθεση στερεών απορριμμάτων (περιέχοντα βαρέα μέταλλα) στο έδαφος, η καύση συμβατικών καυσίμων κ.α.
Δεδομένου ότι τα βαρέα μέταλλα δεν αποικοδομούνται, συσσωρεύονται στο έδαφος και τα νερά (γλυκά και αλμυρά), με αποτέλεσμα να περνούν στην τροφική αλυσίδα. Η τοξικότητά τους εξαρτάται από το είδος του βαρέως μετάλλου, τη συγκέντρωσή του, την συνύπαρξη του με άλλα βαρέα μέταλλα, και το είδος του οργανισμού.
via
0 commentshttp://casasideas.gr/