Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Λικέρ σταφύλι




Υλικά

750 γρ. ρώγες από σταφύλι κατά προτίμηση ροζακί
750 ml τσίπουρο
1 κιλό ζάχαρη
750 ml νερό

Εκτέλεση


Με ένα κοφτερό μαχαιράκι αφαιρείτε τις φλούδες από τα σταφύλια. Τις ρίχνετε σε βάζο μαζί με το τσίπουρο, τα κλείνετε και τα αφήνετε για 1 μήνα περίπου.


Όταν περάσει ο καιρός, φτιάχνετε ένα σιρόπι, βράζοντας το νερό με τη ζάχαρη και ανακατεύοντας μέχρι να δέσουν μεταξύ τους τα υλικά. Αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει.


Φιλτράρετε το τσίπουρο με σουρωτήρι και απομακρύνετε τις φλούδες. Ανακατεύετε το φιλτραρισμένο τσίπουρο με το κρύο σιρόπι. Το βάζετε σε μπουκάλι και είναι έτοιμο

 http://www.icookgreek.com/

Κέϊκ αμυγδάλου με ελαιόλαδο και γλάσο με φιλέ αμυγδάλου Οκτωβρίου 12, 2015




Μια εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο κέϊκ αμυγδάλου με ελαιόλαδογλασαρισμένο με γλάσο και φιλέ αμυγδάλου. Νόστιμο, εύκολο στη παρασκευή του ευκολοφάγωτο όλες τις ώρες, απ” όλη την οικογένεια.
Υλικά συνταγής
Για το κέϊκ:
1 1/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 φλ. τσαγιού θρυμματισμένη σε σκόνη αμυγδαλόψιχα
2 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
1 κ.γ. αλάτι
3 μεγάλα αυγά
3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1/2 φλ. τσαγιού + 2 κ.σ. έξτρα ελαιόλαδο
1 κοφτό κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1/2 πορτοκαλιού το ξύσμα
1/2 πορτοκαλιού το χυμό
Για το γλάσο:
2 κ.σ. βούτυρο
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
3 κ.σ. γάλα πλήρες
1 κ.γ. φρέσκο χυμό λεμονιού
1/2 φλ. τσαγιού φιλέ αμυγδάλου


Εκτέλεση συνταγής
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 °. Βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψί 23 εκ. με αποσπώμενο πάτο ή ένα κοινό ταψί ίδιων διαστάσεων το οποίο στρώνετε καλά με χαρτί ψησίματος.
Για το κέϊκ αμυγδάλου: Θρυμματίζετε σε σκόνη την αμυγδαλόψιχα στο multi και τη τοποθετείτε σε ένα μέτριο μπολ. Προσθέτετε το αλεύρι, το μπέϊκιν πάουντερ και το αλάτι και τα ανακατεύετε να ενσωματωθούν. Αφήνετε το μπολ στην άκρη.
Ρίχνετε τα αυγά σε μεγάλο μπολ, προσθέτετε τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ για 1 λ. Προσθέτετε το ελαιόλαδο, χαμηλώνετε στο χαμηλό τη ταχύτητα του μίξερ και χτυπάτε να ενσωματωθεί και πήξει ελαφρώς το μείγμα. Ρίχνετε τη βανίλια, το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού και χτυπάτε για 1/2 λ ακόμα να ενσωματωθούν.
Τέλος προσθέτετε το μείγμα αλευριού-σκόνης αμυγδαλόψιχας και χτυπάτε πάντα σε χαμηλή ταχύτητα για 30 δευτερόλεπτα μόνο, απλώς για να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί, ισιώνετε την επιφάνεια και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λ περίπου.
Όταν πιέσετε το κέντρο του κέϊκ και αυτό ξαναφουσκώσει και επίσης οι άκρες του κέϊκ θα τραβηχτούν προς τα μέσα και δεν θα ακουμπούν το ταψί, το κέϊκ σας είναι έτοιμο. Βγάζετε το κέϊκ από το φούρνο και το αφήνετε για 10 λ μέσα στο ταψί να ξεκουραστεί. Στη συνέχεια το ξεφορμάρετε σε σχάρα και το αφήνετε να κρυώσει.
Για το γλάσο: Βάζετε το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρολίτσα και το λιώνετε σε μέτρια φωτιά. Μόλις λιώσει χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε το βούτυρο να σιγοβράσει, ανακατεύοντάς το ανά διαστήματα μέχρι να αρχίσει να παίρνει ένα χρυσοκάστανο χρώμα. Σβήνετε τη φωτιά, βγάζετε τη κατσαρολίτσα από το μάτι και αφήνετε το βούτυρο να “καθίσει” και να μισοκρυώσει για μερικά λεπτά.
Σε ένα μέτριο μπολ κοσκινίζετε τη ζάχαρη άχνη. Ρίχνετε και το γάλα και τα χτυπάτε με σύρμα ή με το μίξερ μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα. Προσθέτετε σταδιακά και το βούτυρο, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί. Δοκιμάστε το μείγμα και προσθέστε μερικές σταγόνες λεμονιού, όσες χρειάζονται για να ισορροπήσετε τη γλυκύτητα.
Ρίχνετε μέσα στο μπολ και φιλέ αμυγδάλου και ανακατεύετε απαλά με μια μαρίζ. Βάζετε το κέϊκ αμυγδάλου σε πιατέλα σερβιρίσματος και το περιχύνετε με το γλάσο [και τα αμύγδαλα]. Το αφήνετε για 10-15 λ να “σταθεί” το γλάσο, το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.





πηγη sintayes.gr

Σουμάδα


ΓλυκίσματαΣουμάδα








http://www.icookgreek.com/


Υλικά
650 γρ. αμύγδαλα
20 πικραμύγδαλα
1 κιλό ζάχαρη
7 φλιτζάνια νερό


Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό ζεματάτε τα αμύγδαλα για 2'-3' τα αφήνετε λίγο να κρυώσουν και τα ξεφλουδίζετε.

Τα ρίχνετε στο μπλέντερ, προσθέτετε 1 φλιτζάνι νερό και τα ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν τελείως. Στραγγίζετε το μείγμα σε ένα μπωλ με ένα τουλπάνι ή άλλη μαλακή γάζα για να πάρετε το γαλακτώδες υγρό.


Βράζετε τη ζάχαρη με το υπόλοιπο νερό μέχρι να αποκτήσετε ένα πηχτό σιρόπι. Το αφήνετε να κρυώσει και προσθέτετε το μείγμα αμυγδάλων. Ανακατεύετε, μεταφέρετε σε μπουκάλια και διατηρείτε τη σουμάδα στο ψυγείο. Για να τη σερβίρετε ρίχνετε σε ποτήρι 1-2 δάχτυλα σουμάδα και προσθέτετε το υπόλοιπο με κρύο νερό.

Λικέρ μελιού




http://www.icookgreek.com/

Υλικά
600 γρ. μέλι θυμαρισιό
750 ml τσίπουρο ή ρακί
200 ml νερό
2 ξυλάκια κανέλλας
2 -3 γαρύφαλλα
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού

Εκτέλεση


Βράζετε το νερό και το αφήνετε στην άκρη μέχρι να γίνει χλιαρό. Σε ένα γυάλινο αποστειρωμένο βάζο ρίχνετε το τσίπουρο ή τη ρακή, τα μπαχαρικά, το νερό, το μέλι και το χυμό λεμονιού. Σφραγίζετε καλά το μπουκάλι και το ανακατεύετε.


Αποθηκεύετε το βάζο σε σκιερό μέρος για 10-15 μέρες και ανά 2 μέρες το ανακατεύτε καλά. Σουρώνετε το λικέρ και το τοποθετείτε σε αποστειρωμένα μπουκάλια.

Ζύμη για λαζάνια με αυγά


Ζύμη για λαζάνια με αυγά







Υλικά

Υλικά για μισό κιλό ζυμαρικά
450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
4 αυγά
2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση


Ρίχνετε το αλεύρι μέσα σε μπολ, κάνετε μια τρύπα στο κέντρο και βάζετε εκεί τα αυγά, το αλάτι και το λάδι. Ζυμώνετε μέχρις ότου αποκτήσετε μια ζύμη λεία και ελαστική σε σχήμα μπάλας.
Καλύπτετε το μπολ με ένα καθαρό πανί και αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 1 ώρα. Ανοίγετε τη ζύμη με τον πλάστη σε χοντρό φύλλο και την κόβετε σε ορθογώνια κομμάτια σαν λαζάνια 8x16 εκ.


Πώς θα μαγειρέψετε τα σπιτικά λαζάνια

Βάζετε σε κάθε ορθογώνιο μία λωρίδα γέμιση της αρεσκείας σας, τυλίγετε σε κύλινδρο σαν κανελόνια (ή αν θέλετε να τα βράσετε, κολλάτε τις άκρες τους πιέζοντας με βρεγμένα δάκτυλα για να κλείσετε μέσα καλά τη γέμιση και να μην ανοίξουν). Ακουμπάτε τα γεμιστά λαζάνια σε αλευρωμένη πετσέτα μέχρι να τελειώσετε τη διαδικασία της προετοιμασίας τους (χρησιμοποιώντας όλα τα λαζάνια και τα υλικά της γέμισης) και τα τοποθετείτε σε ταψί. Τα περιχύνετε με τη σάλτσα της επιλογής σας (ντομάτα, μπεσαμέλ, κρέμα γάλακτος) και τα ψήνετε για 50’-55’ στους 200°C.
http://www.icookgreek.com/

Tagsζυμαρικά

ΚΕΙΚ ΧΩΡΙΣ ΑΥΓΑ & ΒΟΥΤΥΡΟ

Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2015





ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΓΛΥΚΟ- ΕΥΚΟΛΟ ΚΑΙ ΔΡΟΣΕΡΟ!




SUPER





Τι χρειαζόμαστε:
1 πακέτο έτοιμη σαντιγί (και τα 2 φακελάκια που περιέχει)
1 πακέτο ζελέ φράουλα (και τα 2 φακελάκια που περιεχει)
1 βαζάκι μαρμελάδα φράουλα
1 κεσεδάκι γιαούρτι (όχι ξινό, στραγγιστό)
3-4 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη
1 πακετο σαβαγιαρ
Πώς το κάνουμε:
Απλώνουμε τα σαβαγιάρ σε ταψάκι και ετοιμάζουμε τον ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες.
Ρίχνουμε τον ζελέ ρευστό πάνω απο τα μπισκότα και τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει.
Φτιάχνουμε την σαντιγί σύμφωνα με τις οδηγείες και ρίχνουμε και το γιαούρτι και την άχνη και ανακατεύουμε.
Απλώνουμε το μίγμα πάνω απο τον ζελέ (πρέπει να έχει πήξει!)
Αραιώνουμε την μαρμελάδα με λίγο νεράκι και την βάζουμε απο πάνω απο το γλυκό μας.
Το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες και μετά απολαμβάνουμε!


http://frappetime.gr/