Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2017

Γλάσο άσπρο για διακόσμηση


Μαγειρεύτηκε στις 24 Ιούνιος 2013 από luise

Γλάσο άσπρο για διακόσμηση




Το άσπρο γλάσο από ζάχαρη (royal icing) γίνεται πάρα πολύ γρήγορα και εύκολα, μπορεί να χρωματιστεί με χρώματα ζαχαροπλαστικής και έχει πάρα πολλές χρήσεις στη ζαχαροπλαστική.
4.5 αστέρια από 6 σέφ

Προετοιμασία: 5 λεπτά | Μαγείρεμα: 1 λεπτά | Σύνολο: 6 λεπτά
Συνταγή για: 1,5 κούπα περίπου

Διατροφικά στοιχεία για 1 κουταλιά σούπας
Θερμίδες: 31 θερμίδες | Λιπαρά: 0 γρ.

Υλικά συνταγής:
Ασπράδι αυγού: 1 μεγάλο
Άχνη ζάχαρη: 1 1/2 κούπα
Χυμός λεμονιού: 1/2 κουταλάκι τσαγιού

Οδηγίες:
1. Χτυπάτε σε μπολ, ελαφρά το ασπράδι με το χυμό λεμονιού. Προσθέτετε λίγη - λίγη την άχνη ζάχαρη, χτυπώντας, μέχρι να την απορροφήσει όλη.
2. Χρησιμοποιήτε το γλάσο αμέσως, ως έχει ή χρωματισμένο με χρώματα ζαχαροπλαστικής. Αν θέλετε να το χρησιμοποιήσετε αργότερα, πρέπει να το κλείσετε σε σακούλα, χωρίς καθόλου αέρα, γιατί στεγνώνει.
3. Το άσπρο γλάσο, έχει πάρα πολλές χρήσεις: μπορείτε να καλύψετε κέικ, βασιλόπιτες, πουτίγκες, κεκάκια, μπισκότα κτλ. Επίσης με λεπτό κορνέ μπορείτε να κάνετε διάφορα σε σχέδια πάνω σε οποιοδήποτε γλυκό. Επειδή όταν στεγνώσει σκληραίνει, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σαν κολλητική ουσία για διάφορα διακοσμητικά γλυκά π.χ. σπιτάκια ή χριστουγεννιάτικα δέντρα. Μια πολύ καλή ιδέα είναι με λεπτό κορνέ να κάνετε σχήματα πάνω σε λαδόχαρτο, να τα αφήσετε να στεγνώσουν και στη συνέχεια να διακοσμήσετε με αυτά άλλα γλυκά.
         


Μαγειρεύτηκε στις 27 Δεκεμβρίου 2011 από την Luise

http://www.radicio.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου