Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2017

Πεντανόστιμη κλασική βασιλόπιτα.

 σαν ... βασιλόπιτα.
Βασιλόπιτα 6





250 γρ βούτυρο
2 φλ.τσ. ζάχαρη
3 αυγά
1 βανιλια σκόνη
ξύσμα απο ένα πορτοκάλι
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
500 γρ αλεύρι που φουσκώνει μονο του
καρύδια

Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ μέχρι να ασπρίσει.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε για 4 λεπτα.
Προσθέτουμε ενα ενα τα αυγα μέχρι να απορροφηθουν συνεχίζοντας το χτύπημα!
Προσθέτουμε το ξυσμα πορτοκαλιού, τη βανίλια και το χυμο και συνεχίζουμε το χτυπημα.
Προσθετουμε οσο τριμμένα καρύδια θέλουμε και το αλεύρι.
Ψηνουμε στους 180 για 45-50 λεπτα!

Λίγα μυστικά ακόμα

Για να δούμε αν είναι έτοιμο τρυπάμε με ένα μαχαίρι το κέικ και αν βγεί καθαρό είναι έτοιμο! Ποτέ δεν ανοίγουμε τον φούρνο πριν τα 40' γιατί θα ξαφουσκώσει το κέικ

https://www.sintagespareas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου