Υλικά
800 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου
10 γρ. κορνφλάουρ
ανθός αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
λάδι για τηγάνισμα
Για την σάλτσα:
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κουτ. γλυκού πολτός σκόρδου με ελαιόλαδο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
1 κουτ. σούπας τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
250 ml χυμός πορτοκαλιού
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
2 κουτ. σούπας μαύρη ζάχαρη
2 κουτ. σούπας σόγια σος
2 κουτ. σούπας ριζόξιδο
2 κουτ. σούπας σουσάμι ελαφρά σοταρισμένο
Μερίδες 4
Διαδικασία1. Κόψτε το φιλέτο του κοτόπουλου σε μικρότερα κομμάτια, αλατίστε τα και περάστε τα από το κορνφλάουρ.
2. Τηγανίστε τα σε καυτό λάδι και αφήστε τα σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν.
3. Σοτάρετε σε λίγο λάδι το κρεμμύδι, το τζίντζερ, τον πολτό σκόρδου και μετά ρίξτε τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, την μαύρη ζάχαρη, το ριζόξιδο, την σόγια σος και ανακατέψτε.
4. Αφήστε για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά και μόλις η σάλτσα αρχίσει να πήζει, ρίξτε το τηγανισμένο κοτόπουλο.
5. Σοτάρετε το σουσάμι σε ένα τηγάνι ξεχωριστά μέχρι να πάρει χρώμα.
6. Πασπαλίστε το κοτόπουλο με το σουσάμι και σερβίρετε με βρασμένο ρύζι μπασμάτι. γαρνίρετε με ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια, τσίλι πιπεριά, ψιλοκομμένο κόλιαντρο και λάιμ.
http://www.gastronomos.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου