Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020
Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020
Τερίνα αυγού και σολομού
Από την Irène Karsenty

Με την υποστήριξη της Leesten
Φτιαγμένη με πράσινα φασόλια, μπιζέλια, μαϊντανό με επίπεδη φύλλα, αυγά και σολομό, μεταξύ άλλων, αυτή η συνταγή terrine είναι ιδανική για καλοκαιρινά γεύματα! Σερβίρεται με σπιτική μαγιονέζα και σφήνες λεμονιού, το terrine είναι πολύ εύκολο να φτιαχτεί.
Πρακτικές πληροφορίες
Αριθμός ατόμων 8
Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 55 λεπτά
Εύκολος βαθμός δυσκολίας
Συστατικά
300 γραμμάρια φιλέτο χωρίς σολομό
150 g πράσινα φασόλια
150 g αρακά με κέλυφος
13 αυγά
1 κρεμμύδι
1 μάτσο μαϊντανό με επίπεδη φύλλα
3 κουταλιές της σούπας. κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
άλας
πιπέρι
1. Ξεφλουδίστε τα φασόλια, κόψτε τα. Μαγειρέψτε τα με τα μπιζέλια για 10 λεπτά σε βραστό αλατισμένο νερό, στραγγίξτε. Κόψτε το σολομό σε κύβους.
2. Προθερμάνετε το φούρνο στο 6ο (180 °) και λαδώστε μια αντικολλητική φόρμα κέικ. Ξεφλουδίστε και κόψτε το κρεμμύδι, λιώστε το σε ένα τηγάνι με το υπόλοιπο λάδι.
3. Σε ένα μπολ, βάλτε το κρεμμύδι, τα λαχανικά, το σολομό, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και 10 αυγά. Αλάτι, πιπέρι, ανακατέψτε απαλά.
4. Ρίξτε τα 2/3 του σκευάσματος στο καλούπι, σπάστε τα 3 εναπομείναντα αυγά στο ίδιο ύψος και καλύψτε με το υπόλοιπο του σκευάσματος. Ψήνουμε για 45 λεπτά.
5. Αδύνατο. Σερβίρετε κρύο με σφήνες λεμονιού.
Εκτός εποχής, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένα ανάμεικτα λαχανικά για να φτιάξετε αυτήν τη συνταγή.
Από την Irène Karsenty

Με την υποστήριξη της Leesten
Φτιαγμένη με πράσινα φασόλια, μπιζέλια, μαϊντανό με επίπεδη φύλλα, αυγά και σολομό, μεταξύ άλλων, αυτή η συνταγή terrine είναι ιδανική για καλοκαιρινά γεύματα! Σερβίρεται με σπιτική μαγιονέζα και σφήνες λεμονιού, το terrine είναι πολύ εύκολο να φτιαχτεί.
Πρακτικές πληροφορίες
Αριθμός ατόμων 8
Χρόνος προετοιμασίας 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος 55 λεπτά
Εύκολος βαθμός δυσκολίας
Συστατικά
300 γραμμάρια φιλέτο χωρίς σολομό
150 g πράσινα φασόλια
150 g αρακά με κέλυφος
13 αυγά
1 κρεμμύδι
1 μάτσο μαϊντανό με επίπεδη φύλλα
3 κουταλιές της σούπας. κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
άλας
πιπέρι
1. Ξεφλουδίστε τα φασόλια, κόψτε τα. Μαγειρέψτε τα με τα μπιζέλια για 10 λεπτά σε βραστό αλατισμένο νερό, στραγγίξτε. Κόψτε το σολομό σε κύβους.
2. Προθερμάνετε το φούρνο στο 6ο (180 °) και λαδώστε μια αντικολλητική φόρμα κέικ. Ξεφλουδίστε και κόψτε το κρεμμύδι, λιώστε το σε ένα τηγάνι με το υπόλοιπο λάδι.
3. Σε ένα μπολ, βάλτε το κρεμμύδι, τα λαχανικά, το σολομό, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και 10 αυγά. Αλάτι, πιπέρι, ανακατέψτε απαλά.
4. Ρίξτε τα 2/3 του σκευάσματος στο καλούπι, σπάστε τα 3 εναπομείναντα αυγά στο ίδιο ύψος και καλύψτε με το υπόλοιπο του σκευάσματος. Ψήνουμε για 45 λεπτά.
5. Αδύνατο. Σερβίρετε κρύο με σφήνες λεμονιού.
Εκτός εποχής, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένα ανάμεικτα λαχανικά για να φτιάξετε αυτήν τη συνταγή.
https://gr.pinterest.com/pin/691091505293034012/
https://www.cucinama.com/primavera-di-sapori/127-lasagnezafferano
https://www.cucinama.com/primavera-di-sapori/127-lasagnezafferano

ΛΑΖΑΝΙΑ ΣΑΦΡΑΝ ΜΕ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ΚΑΙ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ ΣΟΥΤΙΕΝ
Συστατικά της συνταγής που προετοιμάστηκε για τον Διαγωνισμό Μαγειρικής με τον Zaffy
2 συσκευασίες βιολογικού σαφράν Zaffy
500 g αλεύρι 00 (μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το μείγμα αλεύρι χωρίς γλουτένη ή 250 αλεύρι 00 και 250 σιμιγδάλι, όπως συνηθίζετε)
4 αυγά για φρέσκα ζυμαρικά
1 αυγό
1 μάτσο σπαράγγια1/2 ποτήρι λευκό κρασί (για μένα Arneis)1 κρεμμύδιζωμό λαχανικών για γεύση
400 γρ. Λουκάνικο σουτιέν
500 ml γάλα
50 γραμμάρια βουτύρου
50 g αλεύρι
μοσχοκάρυδο
άλας
πιπέρι
Μέθοδος
Ας ετοιμάσουμε τα φρέσκα ζυμαρικά, έχω ετοιμάσει τρεις ζύμες για να δημιουργήσω μια φανταστική ζυμαρικά, αλλά μπορείτε να ετοιμάσετε μια ζύμη σαφράν.
Ετοιμάζουμε τα ζυμαρικά σαφράν αναμειγνύοντας 300 γραμμάρια αλεύρι με 3 αυγά για ζυμαρικά και το σαφράν (διαλύουμε το σακουλάκι σαφράν σε λίγο ζεστό νερό).
Τα ζυμαρικά αυγών παρασκευάζονται αναμειγνύοντας 100 g αλεύρου με 1 αυγό για ζυμαρικά για να πάρουμε ένα λαμπερό κίτρινο και 100 g αλεύρι και 1 αυγό για να το αποκτήσουμε ανοιχτό κίτρινο.
Για όλες τις ζύμες προστίθεται νερό στη γεύση για να ληφθεί μια συμπαγής αλλά μαλακή ζύμη. Η ζύμη τυλίγεται σε μεμβράνη ή καλύπτεται και αφήνεται να ξεκουραστεί για περίπου 1 ώρα. Ξεδιπλώστε τη ζύμη περνώντας τη μέσα από τη μηχανή ζυμαρικών στο προτελευταίο πάχος. Εάν θέλετε να πάρετε μια διακόσμηση λουλουδιών, μπορείτε να δημιουργήσετε λουλούδια με κόπτες μπισκότων με κίτρινο και ανοιχτό κίτρινο ζαχαροπλαστικής. τα λουλούδια τοποθετούνται στη ζαχαροπλαστική σαφράν και περνούν το πλάστη για να τα διορθώσουν. Στη συνέχεια, κόψτε τα ορθογώνια με έναν τροχό για να πάρετε την κορυφή του λαζάνια σας. Με τα άλλα ζαχαροπλαστικής ζαχαροπλαστικής δημιουργήστε τα ορθογώνια της ζύμης για τα διάφορα στρώματα.
Ας ετοιμάσουμε το σαφράν μπεσαμέλ
Ρίχνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε να λιώσει. Προσθέτουμε το αλεύρι στη βροχή, ανακατεύουμε καλά ώστε να μην σχηματίζουν κομμάτια, προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνετε το γάλα με το σαφράν. Προσθέτουμε το γάλα στην ρουξ που ετοίμασε προηγουμένως και αφήστε τη σάλτσα σαφράν να πυκνώσει για περίπου 5 λεπτά.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Καθαρίζουμε τα σπαράγγια, τα κόβουμε σε κομμάτια και διατηρούμε μερικά ολόκληρα σημεία. Κόβουμε ένα κρεμμύδι και καφέ σε ένα τηγάνι με λίγο βούτυρο. προσθέστε τα σπαράγγια, ανακατέψτε με λευκό κρασί, αλάτι και προσθέστε λίγο ζωμό λαχανικών για να μαγειρέψουν.
Αφαιρούμε το λουκάνικο από το περίβλημα και το ξεφλουδίζουμε. Βάζουμε το λουκάνικο σε ένα τηγάνι και το αφήνουμε να μαγειρέψει χωρίς να προσθέσουμε λίπος σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά (αν θέλετε μπορείτε επίσης να το αναμίξετε με λευκό κρασί. Άφησα το λουκάνικο σουτιέν φυσικό, όπου θα μπορούσα να επιλέξω συστατικά από την επικράτειά μου) , Πιεμόντε).
Τώρα μαγειρέψτε τα ορθογώνια σφολιάτας σε αλατισμένο νερό και τα βάζετε σε ένα πανί. Συγκεντρώνουμε τη λαζάνια μας. Εάν ετοιμάσουμε μερίδες όπως το δικό μου, ξεκινάμε με ένα στρώμα ζυμαρικών, απλώνουμε το μπεσαμέλ και τα σπαράγγια και το λουκάνικο στην κορυφή και συνεχίζουμε να δημιουργούμε 3/4 στρώματα με τον ίδιο τρόπο μέχρι την κορυφή που στην περίπτωσή μου θα είναι τα ανθισμένα ζυμαρικά (όλα τα συστατικά πρέπει να είναι ζεστά αν προετοιμάσετε μια ανοιχτή λαζάνια που δεν μπαίνει στο φούρνο). Αν θέλετε μπορείτε να ετοιμάσετε το ίδιο, αλλά σε ένα τηγάνι και να το βάλετε στο φούρνο για καφέ για 10 λεπτά, τελειώνοντας το παρασκεύασμα με μπεσαμέλ και τριμμένη παρμεζάνα (ακόμη και μερικά κομμάτια λουκάνικου αν θέλετε). Σερβίρετε ζεστό.
Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020
Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020
Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020
Συνταγή με κεφτεδάκια κολοκυθάκια
Γεια σε όλους! Σήμερα μοιράζομαι μαζί σας τη συνταγή κεφτεδάκια κολοκυθιών μου!
Αυτά είναι μια εναλλακτική λύση για τα κανονικά κεφτεδάκια, αντικαθιστώντας
το κρέας με κολοκυθάκια για να δημιουργήσετε κεφτεδάκια κολοκυθιών.
Παρόλο που δεν υπάρχει κρέας σε αυτά τα κεφτεδάκια κολοκυθάκια, είναι
ακόμα τόσο νόστιμα και νόστιμα. Παρακολουθήστε το πλήρες βίντεο για να
ακολουθήσετε καθώς μαγειρεύω αυτήν τη συνταγή βήμα προς βήμα ή συνεχίζω
να μετακινείστε για τη γραπτή συνταγή.
Συστατικά:
Κάνει 20 μικρά κεφτεδάκια κολοκυθάκια.
4 μέτρια κολοκύθια, τα άκρα αφαιρούνται και τεμαχίζονται
1/2 κρεμμύδι, σε κύβους
3 σκελίδες σκόρδο, κιμά
3/4 φλιτζάνι τυρί πεκορίνο, τριμμένο
2 φλιτζάνια ψίχουλα ψωμιού
2 αυγα
1 φλιτζάνι μοτσαρέλα, τεμαχισμένη
χούφτα μαϊντανό, ψιλοκομμένο
3 κουταλιές της σούπας. ελαιόλαδο
φυστικέλαιο για τηγάνισμα
αλάτι, για γεύση
μαύρο πιπέρι, για γεύση
Μετά τον τεμαχισμό των κολοκυθιών, τυλίξτε με ένα πανί ή ένα τυρί και πιέστε την περίσσεια νερού. Τοποθετήστε σε ένα μπολ, σπρώξτε το πανί και στη συνέχεια τοποθετήστε τα κολοκύθια πίσω στο πανί και επαναλάβετε μία ή δύο ακόμη φορές μέχρι να αφαιρεθεί το μεγαλύτερο μέρος του νερού.
Σε ένα μικρό τηγάνι, προσθέστε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο και το κρεμμύδι για περίπου δύο λεπτά σε μια μέτρια / χαμηλή φλόγα. Αφαιρέστε από το τηγάνι και αφήστε το να κρυώσει σε ένα πιάτο.
Στη συνέχεια, σε ένα μεγάλο μπολ ανάμιξης, προσθέστε τα κολοκυθάκια, το σκόρδο και το κρεμμύδι, τα αυγά, το τυρί πεκορίνο, 3/4 φλιτζάνια ψίχουλα ψωμιού, μαϊντανό, αλάτι και μαύρο πιπέρι. Χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να τα ανακατέψετε. Επιλέξτε το μέγεθος που θέλετε να φτιάξετε τα κεφτεδάκια κολοκυθάκια σας και ξεκινήστε να τα κυλάτε όλα. Τοποθετήστε σε μια ξύλινη σανίδα.
Βυθίστε τον αντίχειρά σας σε λίγο ελαιόλαδο και στη συνέχεια πιέστε στο κέντρο κάθε κεφτεδάκι κολοκυθιών. Γεμίστε το κέντρο με λίγο τυρί μοτσαρέλα και στη συνέχεια ρίξτε ξανά τα κεφτεδάκια κολοκυθάκια κλειστά.
Καλύψτε ένα πιάτο με ψίχουλα ψωμιού. Τυλίξτε τα κεφτεδάκια κολοκυθάκια πάνω από τις φρυγανιές μέχρι να επικαλυφθούν πλήρως.
Γεμίστε μια βαθιά κατσαρόλα με αρκετό φυστικέλαιο για να καλύψετε τα κεφτεδάκια κολοκυθιών. Βεβαιωθείτε ότι το λάδι είναι πολύ ζεστό πριν τηγανίσετε τα κεφτεδάκια κολοκυθάκια. Τοποθετήστε τα κεφτεδάκια κολοκυθάκια χρησιμοποιώντας ένα στο λάδι και τηγανίστε για περίπου 5 λεπτά, φροντίζοντας να συνεχίζετε συνεχώς τα κεφτεδάκια έτσι ώστε να μαγειρεύουν ομοιόμορφα.
Αφαιρέστε από το τηγάνι και τοποθετήστε το σε ένα πιάτο που καλύπτεται από μια χαρτοπετσέτα για να μουλιάσετε την περίσσεια λαδιού. Σερβίρετε με μια πλευρά της σάλτσας μαρινάρα και απολαύστε! Χαιρετισμός και cin cin!
Συνταγή με κεφτεδάκια κολοκυθάκια
Pasquale Sciarappa
Σήμερα μοιράζομαι μαζί σας τη συνταγή κεφτεδάκια κολοκυθιών μου! Αυτά είναι μια εναλλακτική λύση για τα κανονικά κεφτεδάκια, αντικαθιστώντας το κρέας με κολοκυθάκια για να δημιουργήσετε κεφτεδάκια κολοκυθιών. Παρόλο που δεν υπάρχει κρέας σε αυτά τα κεφτεδάκια κολοκυθάκια, είναι ακόμα τόσο νόστιμα και νόστιμα.
http://orsararecipes.net/zucchini-meatballs-recipe?fbclid=IwAR1kSYCh6yOml06Us1BJlPeR9Qc27kC4aoE1zm6_IMu-jmr3wMq6DZzscqY
4,8 από 5 ψήφους
http://orsararecipes.net/zucchini-meatballs-recipe?fbclid=IwAR1kSYCh6yOml06Us1BJlPeR9Qc27kC4aoE1zm6_IMu-jmr3wMq6DZzscqY
4,8 από 5 ψήφους
Ο ήλιος έδυσε για τελευταία φορά το 2020 σε πόλη της Αλάσκας
21 ώρες ago filoitexnisfilosofias

Ένα φαινόμενο μοναδικό! (Βίντεο)
Η «πολική νύχτα» άρχισε και ο ήλιος θα φανεί ξανά στις 22 Ιανουαρίου!
Το 2021 θα δουν ξανά τον ήλιο σε πόλη της Αλάσκας, αφού ξεκίνησε η πολική νύχτα!
Σε εμάς φαίνεται απίστευτο, απόκοσμο, εξωπραγματικό.
Για τη βορειότερη πόλη των ΗΠΑ στην Αλάσκα, όμως, είναι πολύ φυσιολογικό…
Στο Utqiagvik ή αλλιώς ”Barrow”, δηλαδή «Οχυρό», ο ήλιος έδυσε για τελευταία φορά μέσα στο 2020 και θα ανατείλει ξανά μετά από περισσότερους από δύο μήνες (66 μέρες), καθώς ξεκίνησε η περίοδος της περίφημης «πολικής νύχτας».
Ο ήλιος έδυσε για τελευταία φορά στο Utqiagvik την περασμένη Τετάρτη (18/11), με τους 4.000, περίπου, κατοίκους της πόλης να πρέπει τώρα να περιμένουν μέχρι τις 23 Ιανουαρίου του 2021 για να τον ξαναδούν! Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία του Fairbanks, ωστόσο, για κάποιες ώρες της ημέρας θα υπάρχει περιορισμένο φωs
Πάντως, όπως είπαμε, για τους ανθρώπους της πόλης η έλλειψη του ηλιακού φωτός έχει γίνει μια συνήθεια και η καθημερινότητά τους συνεχίζεται κανονικά καθ’ όλη τη διάρκεια του φαινομένου.
Να σημειωθεί ότι λόγω της απουσίας του ήλιου οι άνθρωποι εκεί καταναλώνουν βιταμίνες D.
Πηγή: gazzetta
https://filoitexnisfilosofias.com/24104-2/?fbclid=IwAR3jspvDemsl1nn5jkCVU2Z6LFVgYvVSW65Q1TTpdPpbQOCcKWW2QI6XEZk
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)