Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Πανεύκολα brownies με μόνο 3 υλικά










Υλικά
1 1/2 φλιτζάνι μερέντα
2 αυγά
1/2 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση


Αναμειγνύω όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύετε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ρίχνω σε αντικολλητικό ταψάκι το μείγμα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°-290°C για 15-18 λεπτά. Το αφήνω να κρυώσει καλά και το κόβω σε μικρά παραλληλόγραμμα κομμάτια.


http://www.icookgreek.com

Τα διατροφικά λάθη που μας… απορροφούν την ενέργεια

Παρασκευή, 20 Νοεμβρίου 2015.






Ακόμα και οι πιο προσεκτικοί από εμάς μπορούν να κάνουν λάθη. Άλλωστε, το να ακολουθούμε πιστά μια σωστή, υγιεινή διατροφή δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο.

ΠΗΓΗ: iatronet.gr

Υπάρχουν όμως μερικά λαθάκια που κάνουμε και στραγγίζουν όλα τα αποθέματα ενέργειας από το σώμα μας. Ποια είναι αυτά, και πώς θα τα αντιμετωπίσουμε;

Δεν τρώμε πρωινό
Μερικές φορές δεν προλαβαίνουμε. Άλλες, πάλι, μπορεί να έχουμε όσο χρόνο χρειαζόμαστε, απλά νιώθουμε πως δεν πεινάμε. Συνεπώς, κάποιος θα ρώταγε, γιατί να πάρουμε περισσότερες θερμίδες; Όταν όμως ξυπνάμε το πρωί, λογικά είμαστε νηστικοί από οκτώ μέχρι και έντεκα ώρες και αυτός είναι υπερβολικά πολύς χρόνος για να αφήσουμε το σώμα μας χωρίς καύσιμα. Το να μην τρώμε πρωινό είναι κακό, όχι μόνο για το σώμα, αλλά και για τον εγκέφαλο. Τα περισσότερα κύτταρα του σώματος μπορούν να αποθηκεύσουν ενέργεια για περιπτώσεις ανάγκης, αλλά τα κύτταρα του εγκεφάλου χρειάζονται συνεχώς να τους παρέχουμε υδατάνθρακες για να λειτουργούν σωστά. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο πρέπει να προσπαθούμε να μην παραλείπουμε κανένα από τα γεύματα της ημέρας. Χωρίς φαγητό, οι ορμόνες του στρες θα αρχίσουν να αυξάνονται, για να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε, αλλά εν τέλει αυτό μας κουράζει ακόμα περισσότερο. Επιπλέον, όσο πιο συχνά προσπερνούμε γεύματα, το σώμα μας αρχίζει να αποθηκεύει θερμίδες με την μορφή λίπους και ο μεταβολισμός μας γίνεται πιο αργός.

Τρώμε πολύ μεγάλες μερίδες
Ένα μεγάλο και πλούσιο γεύμα μπορεί να αναγκάσει το σώμα μας να χρησιμοποιήσει τεράστια αποθέματα ενέργειας για να καταφέρει να το χωνέψει. Το στομάχι μας γεμίζει με αίμα, στερώντας από το υπόλοιπο σώμα οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά. Μετά από το γεύμα μπορεί να νιώθουμε πως δεν μπορούμε να φάμε τίποτα για πολλές ώρες – το οποίο θα μας οδηγήσει στο να φάμε άλλο ένα υπερβολικά μεγάλο γεύμα αργότερα. Σύντομα, βρισκόμαστε κολλημένοι σε έναν φαύλο κύκλο υπερκατανάλωσης και… νηστείας, και τα κύτταρά μας θα είναι είτε γεμάτα περιττή ενέργεια, είτε εξαντλημένα. Αυτό έχει αποτέλεσμα να αισθανόμαστε συνέχεια κουρασμένοι. Για αυτό είναι σημαντικό να τρώμε μικρότερα, τακτικά γεύματα, ώστε να βοηθήσουμε το πεπτικό μας σύστημα να λειτουργεί σωστά και με φυσιολογικούς ρυθμούς, όπως και τα επίπεδα ενέργειάς μας να μένουν σταθερά.

Τρώμε τα λάθος σνακ
Πρέπει να επιλέγουμε σνακ που να ανήκουν σε διαφορετικές διατροφικές κατηγορίες. Μπορεί να είναι πολύ βολικό να φάμε ένα μπισκότο, γλυκό ή αλμυρό, αλλά δεν θα μας προσφέρουν αυτό που ειλικρινά χρειαζόμαστε. Οι επεξεργασμένοι τους υδατάνθρακες διασπώνται σχεδόν αμέσως στο σώμα μας, προσφέροντας μια δυνατή αλλά πολύ σύντομη έκρηξη ενέργειας, που μας αφήνει ακόμα πιο κουρασμένους από πριν. Με παρόμοιο τρόπο λειτουργεί και η ζάχαρη. Αντιθέτως, οι φυτικές ίνες, η πρωτεΐνη και τα λιπαρά (τα “καλά”, μονοακόρεστα λιπαρά) χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να μεταβολιστούν και μας προστατεύουν από το να νιώθουμε υπερκινητικοί την μια στιγμή και διαλυμένοι την επόμενη. Οι ξηροί καρποί περιέχουν και τα τρία από αυτά τα θρεπτικά συστατικά και αποτελούν το τέλειο μίνι- γεύμα. Προσοχή, βέβαια, στις ποσότητες, καθώς είναι φορτωμένοι και με αρκετές θερμίδες. Επιπλέον, εξαιρετικές επιλογές είναι τα φρούτα και το γιαούρτι.

Προσπαθήστε να αποφύγετε τον καφέ και τη ζάχαρη, πάντως. Κανένα από αυτά τα δύο δεν θα σας προσφέρει ενέργεια για αρκετή ώρα. Η καφεΐνη απλά ενεργοποιεί το νευρικό μας σύστημα, αλλά δεν περιέχει θερμίδες, οι οποίες είναι το καύσιμο που το σώμα μας απαιτεί για τη σωστή του λειτουργία. Και οι κενές θερμίδες της ζάχαρης θα μας προκαλέσουν την άσχημη έκρηξη ενέργειας που αναφέραμε πριν, οπότε επιλέγουμε τροφές που περιέχουν σύνθετους υδατάνθρακες – δημητριακά ολικής άλεσης, φρούτα και λαχανικά.


Tags: διατροφή, υγείαhttp:

//www.icookgreek.com/

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Ιδέες για να μειώσουμε τη ζάχαρη στην καθημερινή μας διατροφή


Τετάρτη, 18 Νοεμβρίου 2015.






Θέλετε να μειώσετε την ποσότητα ζάχαρης που καταναλώνετε καθημερινά; Ορίστε μερικές ιδέες και κολπάκια για να το πετύχετε. Ακόμη και το μισό χρόνο να τα χρησιμοποιείτε, θα έχετε θετικό αντίκτυπο στην υγεία σας.

Για χαρούμενη ενυδάτωση



Επιλέξτε το παλιό, καλό νερό αντί για ανθρακούχα αναψυκτικά με ζάχαρη, προκειμένου να διατηρείτε τον οργανισμό σας ενυδατωμένο. Ένας απλός τρόπος για να το κάνετε αυτό; Μη φέρνετε στο σπίτι αναψυκτικά. Αν δεν είναι εκεί, δεν μπορείτε να τα πιείτε. Αν σας λείπουν, "κεράστε" ένα τον εαυτό σας, όταν βρίσκεστε έξω. Αν θέλετε να κάνετε το νερό πιο ενδιαφέρον, υπάρχουν πολλές συνταγές με φρέσκα φρούτα. Και αν ακόμα σας λείπει η αίσθηση του ανθρακικού, τότε πιείτε ανθρακούχο νερό.
Μπορείτε επίσης να περιορίσετε την ποσότητα φρουτοχυμών που καταναλώνετε σε μερίδες των 150ml, ή και ακόμα μικρότερες, διαλύοντας τους σε νερό. Να θυμάστε άλλωστε ότι τα φρούτα και τα λαχανικά καλύτερα να καταναλώνονται ολόκληρα τις περισσότερες φορές, αφού περιέχουν πολύτιμες ίνες, που συνήθως χάνονται κατά της διαδικασία της αποχύμωσης.

Να έχετε κατά νου ότι τα παιδιά ηλικίας 4 εώς 8 ετών χρειάζονται 1,1 με 1,3 λίτρα υγρών από ποτά (νερό, γάλα, χυμός) την ημέρα, και χρειάζεται να τους το υπενθυμίζουμε. Οι ενήλικοι χρειάζονται ανά μέσο όρο 1,6 λίτρα υγρών την ημέρα, για τις γυναίκες και 2 λίτρα υγρών την ημέρα οι άντρες, αν και αυτές οι ποσότητες διαφέρουν, ανάλογα με την ηλικία, το βάρος, τις δραστηριότητες κτλ.

Πρωινό σαν βασιλιάς (ή βασίλισσα!)



Το πρωινό είναι απαραίτητο - είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας, αφού παρέχει σημαντικά θρεπτικά συστατικά, όπως οι πρωτεΐνες, για την ανάπτυξη και την υγεία των μυών, και οι υδρογονάνθρακες, που δίνουν την απαραίτητη ενέργεια για να γεφυρωθεί το κενό μέχρι το επόμενο γεύμα της ημέρας. Ακολουθούν ορισμένες ιδέες για να μειώσετε την κατανάλωση ζάχαρης στο πρωινό σας γεύμα.
Γεμάτα πρωτεΐνες, τα αυγά είναι ένας υπέροχος, αλλά και γρήγορος τρόπος για να ξεκινήσετε την ημέρα σας: ετοιμάστε τα ανάλογα με την προτίμησή σας, μάτια, σκραμπλ ή ποσέ, και χρησιμοποιείστε τα σε ένα χορταστικό τοστ. Μια ομελέτα είναι επίσης εξαιρετική επιλογή.
Προτιμήστε τη φυσική γλυκύτητα των φρούτων, αντί να βάλετε ζάχαρη στο πρωινό σας, έτσι ώστε να πάρετε τα επιπλέον θρεπτικά συστατικά, φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα.
Smoothies και μπισκότα είναι επίσης μια καλή επιλογή, αν τα φτιάξετε εσείς, χρησιμοποιώντας φρούτα ως γλυκαντικά και αξιοποιώντας τη θρεπτική επίδραση υλικών όπως η βρώμη, οι ξηροί καρποί και άλλοι σπόροι.
Μπορείτε επίσης να αξιοποιήσετε τη φυσική γλυκύτητα των αποξηραμένων φρούτων, αντί να βάλετε ζάχαρη.
Οι τηγανίτες είναι ένα υπέροχο "κέρασμα" για το Σαββατοκύριακο. Αντί για σιρόπι ή μέλι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρούτα - αν είναι ώριμα και φρέσκα, είναι αρκετά γλυκά. Ή μπορείτε να τις σερβίρετε αλμυρές, βάζοντας ως γέμιση αβοκάντο, ντομάτα και καυτερή πιπεριά, με λίγο στυμμένο λάιμ.

Γλυκά και κεράσματα: Κρατήστε την ισορροπία

Προσπαθήστε να καταναλώνετε γλυκά μόνο τα Σαββατοκύριακα και σε ειδικές περιστάσεις. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας, αν επιθυμείτε κάτι γλυκό μετά το γεύμα, επιλέξτε ένα γιαούτι με φρέσκα φρούτα.

Επειδή είναι εύκολο να μπερδέψετε την πείνα με τη δίψα, δοκιμάστε να πιείτε ένα ποτήρι νερό, τσάι, καφέ ή γάλα, προτού αναζητήσετε ένα σνακ με υψηλό ποσοστό ζάχαρης.

Και να θυμάστε πάντα τον πιο απλό κανόνα από όλους: Αν δεν έχετε τέτοια είδη διατροφής στο σπίτι, τότε δεν μπορείτε να τα φάτε ;)
Tags: διατροφή, υγεία
http://www.icookgreek.com/

Φτιάχνουμε βήμα βήμα γαλοπούλα γεμιστή χριστουγεννιάτικη



Τρίτη, 17 Νοεμβ

Λαχταριστές συνταγές σπιτικής κουζίνας που βγαίνουν εύκολα χάρις τα φωτογραφημένα στάδιά τους.






Υλικά για 8-10 άτομα

1 γαλοπούλα γύρω στα 4 ½ - 5 κιλά με τα συκωτάκια της
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
400 γρ. κιμά χοιρινό
200 γρ. καπνιστό ζαμπόν κομμένο σε κυβάκια
150 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
100 ml κονιάκ ή μπράντι
300 γρ. κάστανα βρασμένα ή ψητά
200 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνια του τσαγιού ζωμό κότας ή 1 κύβος κότας διαλυμένο σε 1 φλιτζάνι νερό
3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 αυγό χτυπημένο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1 ½ κιλό πατάτες μικρές, στρογγυλές
1-2 κλαδάκια δεντρολίβανο






Πλένετε την γαλοπούλα, αφαιρείτε τα συκωτάκια της και τη στεγνώνετε. Την καψαλίζετε, την πλένετε και τη στεγνώνετε πάλι. Την πασπαλίζετε εξωτερικά και εσωτερικά με αλατοπίπερο. Για τη γέμιση ζεματίζετε τα συκωτάκια, τα στραγγίζετε και τα ψιλοκόβετε. Ζεσταίνετε ½ φλιτζάνι λάδι και σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι. Προσθέτετε τον κιμά και τα συκωτάκια, αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε το σοτάρισμα ανακατεύοντας. Τέλος ρίχνετε τα μανιτάρια και σοτάρετε 6’-7 ακόμη. Αποσύρετε το μείγμα από τη φωτιά και προσθέτετε το αυγό και το μαϊντανό.


Καθαρίζετε τα κάστανα και τα χοντροκόβετε. Προσθέτετε στη γέμιση τα κάστανα, το ζαμπόν, το τυρί και ανακατεύετε καλά. Με ένα κουτάλι σπρώχνετε το μείγμα της γέμισης από το λαιμό του πουλερικού και πιέζετε να πάει παντού στην κοιλιά. Ράβετε καλά και την τοποθετείτε σε με γάλο ταψί.



Καθαρίζετε τις πατάτες, τις ξεπλένετε καλά, τις στραγγίζετε, τις αλατοπιπερώνετε και τις σκορπίζετε στο ταψί γύρω από το πουλερικό. Περιχύνετε τη γαλοπούλα και τις πατάτες με το υπόλοιπο λάδι και το ζωμό κοτόπουλου και βυθίζετε ανάμεσα στις πατάτες τα κλαδάκια δεντρολίβανου. Ψήνετε 4 ώρες και 40’ περίπου μέχρι να ροδίσει η γαλοπούλα. (τις 4 πρώτες ώρες ψησίματος έχετε το ταψί σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο , το οποίο αφαιρείτε στο τέλος για να πάρει ωραίο χρώμα)

http://www.icookgreek.com/
Tags: βήμα-βήμα

Η κατανάλωση σπιτικού φαγητού βοηθά στην αποφυγή εμφάνισης διαβήτη τύπου 2


Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2015.






Όπως προκύπτει από μελέτη βασισμένη σε παρακολούθηση που διήρκεσε 26 έτη!


ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Νέες μελέτες αναφορικά με την εμφάνιση διαβήτη τύπου 2 διαπίστωσαν ότι όσο περισσότερο τρώμε σπιτικά φαγητά τόσο μειώνεται ο κίνδυνος εμφάνισης αυτής της μορφής διαβήτη, που ως γνωστόν σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στον τρόπο ζωής και τη διατροφή μας.

Οι μελέτες έγιναν από τους επιστήμονες του Χάρβαρντ στη Βοστώνη της Μασαχουσέτης και παρουσιάστηκε στις Επιστημονικές Συνεδρίες του Αμερικανικού Καρδιολογικού Συλλόγου στο Ορλάντο της Φλόριντα.

Οι ειδικοί στη Μελέτη «Nurses' Health Study» ανέλυσαν στοιχεία από σχεδόν 58.000 γυναίκες και στη Μελέτη Παρακολούθησης Επαγγελματιών Υγείας ανέλυσαν στοιχεία για πάνω από 41.000 άνδρες. Η παρακολούθηση διήρκεσε 26 έτη και κανείς από τους συμμετέχοντες δεν είχε διαβήτη, καρδιαγγειακή νόσο ή καρκίνο κατά την έναρξη των μελετών. Οι πληροφορίες δεν ήταν αρκετά ολοκληρωμένες ώστε να συμπεριλαμβάνουν τα μοτίβα πρωινού στη μελέτη.

Ωστόσο, οι ειδικοί παρατήρησαν ότι τα άτομα που κατανάλωναν τουλάχιστον 2 σπιτικά γεύματα ή δείπνα καθημερινά, ή περίπου 11-14 σπιτικά γεύματα εβδομαδιαίως, είχαν 13% χαμηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν διαβήτη τύπου 2, σε σύγκριση με τα άτομα που έτρωγαν λιγότερα από 6 σπιτικά γεύματα ή δείπνα την εβδομάδα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των μελετών, η κατανάλωση σπιτικών γευμάτων σχετίστηκε με μικρότερη αύξηση βάρους μέσα στο πέρασμα των ετών. Ενώ, όπως τόνισαν οι επιστήμονες, συσσωρευμένα δεδομένα άλλων μελετών έχουν δείξει ότι η κατανάλωση φαγητών εκτός σπιτιού σχετίζεται με χαμηλότερη ποιότητα διατροφής και υψηλότερο σωματικό βάρος σε παιδιά και εφήβους. Αν και οι ερευνητές δεν αναφέρουν ένα συγκεκριμένο αριθμό σπιτικών γευμάτων που θα πρέπει να καταναλώνουμε κάθε εβδομάδα, ο συγγραφέας της μελέτης, Geng Zong παρατήρησε ότι «όσο περισσότερα είναι τα σπιτικά γεύματα τόσο καλύτερα».

http://www.icookgreek.com/
Tags: διατροφή, υγεία

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

Αδυνάτισμα: 15 τροφές για να ξεφορτωθείτε το λίπος




Ιουλ 10, 2013
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

Facebook

Twitter






Ποιες είναι οι 15 τροφές στις οποίες έχουν αποδοθεί θαυματουργές ιδιότητες γιααδυνάτισμα και κάψιμο του λίπους;

Δείτε την λίστα με τις 15 τροφές στις οποίες έχουν αποδοθεί θαυματουργές ιδιότητες κατά καιρούς, είτε γιατί βοηθούν στην καύση λίπους και με κόλπα το αδυνάτισμα ενεργοποιεί τον μεταβολισμό μας.

Αυτές είναι οι τροφές για το αδυνάτισμα και την καύση του λίπους:


1. ΑΠΑΧΑ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ
2. ΑΥΓΟ
3. ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ, ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΡΕΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΛΙΠΟΣ
4. ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ ( ΚΥΡΙΩΣ ΑΜΥΓΔΑΛΑ)
5. ΜΟΥΡΑ
6. ΛΑΔΙ ΣΟΓΙΑΣ
7. ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑΙ
8. ΦΥΛΛΩΔΗ ΠΡΑΣΙΝΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
9. ΟΣΠΡΙΑ ( ΡΕΒΙΘΙΑ, ΦΑΣΟΛΙΑ, ΦΑΚΕΣ)
10. ΣΟΛΩΜΟΣ, ΤΟΝΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΨΑΡΙΑ ΠΛΟΥΣΙΑ ΣΕ ΩΜΕΓΑ-3
11. ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ
12. ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ
13. ΓΚΡΕΙΠΦΡΟΥΤ
14. ΑΒΟΚΑΝΤΟ
15. ΚΑΥΤΕΡΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

http://www.fimes.gr/2013/07/trofes-adynatisma-lipos/

Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015

ψάχνοντας στην αποθήκη ....Οσο το Φαγητό γίνεται ...



ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΘΗΚΗ ΤΗΣ, ΒΡΗΚΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΠΑΛΙΕΣ ΚΟΡΝΙΖΕΣ. ΤΟΤΕ ΤΗΣ ΗΡΘΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΙΔΕΑ…



18ΙΟΥΛ2015 BE2NEWS
0 0 827 0




... βρήκε αυτές τις παλιές κορνίζες. Τότε της ήρθε μία καταπληκτική ιδέα…

Το τι μπορεί να κάνει κανείς με παλιές κορνίζες πραγματικά δεν έχει όρια, όπως θα διαπιστώσετε και από τις παρακάτω εικόνες.





































































fanpage.gr
http://be2news.gr/