Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015

Λικέρ σταφύλι ροζακί







Το τέλος του καλοκαιριού ​κι η αρχή του φθινοπώρου έρχεται με τα γλυκά σταφύλια της ποικιλίας "ροζακί". Είναι ο πιο κατάλληλος καρπός για να φτιάξουμε ένα λικέρ που θα μας συνοδεύσει τις κρύες νύχτες του χειμώνα.

Συστατικά:

750 gr ρώγες από σταφύλι ροζακί
3 νεροπότηρα τσίπουρο

Για το σιρόπι
1 kg ζάχαρη
750 γρ νερό



Οδηγίες:
1η συνταγή
Με τις φλούδες από τα σταφύλια ροζακί φτιάχνουμε λικέρ, ως εξής: αναμιγνύουμε τις φλούδες από 750 g ρώγες με 3 νεροπότηρα τσίπουρο. Κλείνουμε αεροστεγώς και αφήνουμε το μίγμα για ένα μήνα περίπου. Στη συνέχεια φτιάχνουμε ένα σιρόπι ως εξής: αναμιγνύουμε 1kg ζάχαρη με 750g νερό. Βράζουμε το μείγμα για 5 λεπτά, το αποσύρουμε από το μάτι της κουζίνας και το αφήνουμε να κρυώσει. Αφαιρούμε τις φλούδες από το τσίπουρο, προσθέτουμε το σιρόπι στο τσίπουρο και εμφιαλώνουμε το λικέρ.

2η συνταγή
Σε ένα γυάλινο μπουκάλι ρίχνουμε έναν όγκο σιρόπι από το γλυκό σταφύλι και έναν όγκο κονιάκ. Προσθέτουμε ένα κομματάκι χιώτικης μαστίχας, κλείνουμε αεροστεγώς και μετά από 15 ημέρες αφαιρούμε τη μαστίχα.

http://www.gourmed.gr/

ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ (ΜΕ ΥΓΡΗ, ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΗ ΓΕΜΙΣΗ)


ΣΥΝΤΑΓΕΣ Σεπτεμβρίου 24, 2015 - Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Σουφλέ Σοκολάτας (με υγρή, απολαυστική γέμιση)
0 (0 votes)
ΣΟΥΦΛΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ (ΜΕ ΥΓΡΗ, ΑΠΟΛΑΥΣΤΙΚΗ ΓΕΜΙΣΗ)







Τι χρειαζόμαστε:

200 γρ. κουβερτούρα
150 γρ. μαργαρίνη
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. του γλυκού μπέικιν πάουντερ
100 γρ. ζάχαρη
2 αυγά
1 βανίλια
Πώς το κάνουμε:
Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα μαζί με τη μαργαρίνη.
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη καλά, μέχρι να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε το μείγμα της σοκολάτας στο μείγμα των αυγών και χτυπάμε ώστε να δέσουν καλά όλα τα υλικά μαζί.
Προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη βανίλια και χτυπάμε καλά.
Προθερμαίνουμε το φούρνο για 10 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Όσο προθερμαίνεται ο φούρνος, βουτηρώνουμε και αλευρώνουμε (ελαφρά) τη φόρμα για κέικ, ή τα ατομικά φορμάκια (αυτό εξαρτάται από δική σας επιλογή).
Χύνουμε το μείγμα στη φόρμα/τα φορμάκια και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Τέλος, βγάζουμε τη φόρμα/τα φορμάκια από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 20 λεπτά.
Απολαύστε!

Λίγα μυστικά ακόμα
Προσωπικά προτιμώ την κουβερτούρα Παυλίδης.
Για καλύτερα αποτελέσματα, μην γυρίσετε τη φόρμα ανάποδα, ή βγάλετε τα σουφλέ από τα φορμάκια τους, γιατί υπάρχει κίνδυνος να χαλάσει το σχήμα τους.
Τα κομμάτια σερβίρονται ζεστά. Μπορείτε επιπλέον να προσθέσετε ζάχαρη άχνη για γαρνίρισμα ή κάποιο σιρόπι.
Αν θέλετε, αποθηκεύετε το γλυκό στο ψυγείο σας. Καλή απόλαυση!


http://frappetime.gr/

Ρολό από ξερά σύκα και αμύγδαλα



Το ρολό με τα ξερά σύκα είναι ένα αριστο συνοδευτικό για κατσικίσια τυριά.

Συστατικά:


1 κιλό ξερά σύκα

200 γρ ολόκληρα αμύγδαλα χωρίς φλοιό καβουρδισμένα
4 κουταλιές σούπας Μαυροδάφνη Πατρών
1 κουταλάκι του τσαγιού ανάμεικτο κανέλα μοσχοκάρυδο

Οδηγίες:


Καθαρίζουμε τα σύκα από τα σκληρά κοτσάνια τους και τα βάζουμε σε ένα μπλέντερ.
Τα ψιλοκόβουμε και βάζουμε το μείγμα σε μία λεκάνη.
Προσθέτουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα το μπράντι και τα μπαχαρικά και ανακατεύουμε καλά να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
Χωρίζουμε το μείγμα μας στα δύο.
Απλώνουμε μία λαδόκολλα και ρίχνουμε επάνω την μία ποσότητα και φτιάχνουμε έναν κύλινδρο που τον πλάθουμε αρκετά ώστε να γίνει πολύ λείος.
Κάνουμε το ίδιο με την δεύτερη ποσότητα και τα βάζουμε στο ψυγείο.

​   Πηγαίνει υπέροχα με μαλακά κατσικίσια τυριά αλλά κάνει καλή παρέα σε γραβιέρες !!!
http://www.gourmed.gr/

Βελούδινη Καροτόσουπα με τζίντζερ και γιαούρτι







Αυτή η καροτόσουπα θα σας ξετρελάνει με την υπέροχη γεύση της και το σπιρτόζικο τελείωμα της που οφείλεται στο τζίντζερ.

Συστατικά:


600 γρ καρότα
1 πράσο ψιλοκομμένο
3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
3 πατάτες
2 κολοκυθάκια
1 λίτρο ζωμός κρέατος ή κότας
1/2 κουτ. γλυκού τζίντζερ
1/2 κούπα λάδι
1 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό


Οδηγίες:

Κόβουμε όλα τα λαχανικά μας σε μέτρια κομμάτι

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε
 ρίχνοντας με την σειρά το πράσο, τα ξερά

 κρεμμύδια, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τις πατάτες,
τα κολοκυθάκια και τα καρότα.


Τα αφήνουμε 4-5 λεπτά και μετά προσθέτουμε
τον ζωμό και βράζουμε για μισή ώρα ή μέχρι να

μαλακώσουν τα λαχανικά μας.


Κατεβάζουμε από την φωτιά για λίγο και πολτοποιούμε
με ένα ραβδομπλέντερ μέχρι να γίνει μία

κρέμα βελουτέ.


Ρίχνουμε τα μπαχαρικά και το γιαούρτ
 και ανακατεύουμε ελαφρά.


Σερβίρουμε την σούπα αχνιστή με κρουτόν
που έχουμε φτιάξει με σταρένιο ψωμί.

http://www.gourmed.gr


Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015

Φτιάξτε το Τέλειο Σνακ για το Γραφείο!







HIGHLIGHTS
Γεμίστε το σάντουιτς για το γραφείο με λαχανικά που έχουν έντονη γεύση, όπως η ρόκα, το μαρούλι τύπου romaine, το αβοκάντο, το κατσαρό λάχανο και οι πιπεριές.
Το τέλειο σάντουιτς για το γραφείο δεν χρειάζεται περισσότερες από δύο φέτες τυρί για να είναι νόστιμο.
Το ψωμί ολικής άλεσης είναι πλούσια πηγή φυτικών ινών και θα κρατάει τις λιγούρες μακριά.


5 βήματα σας χωρίζουν από το πιο χορταστικό και νόστιμο σνακ για το γραφείο! Μάθετε ποια είναι αυτά και βάλτε το τέλειο σάντουιτς στην... τσάντα σας!


Θέλετε να μάθετε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να χάσετε τα περιττά κιλά; Η απάντηση είναι απλή και προφανής: προσέχοντας τι τρώτε! Και με αυτό, εννοούμε τις θερμίδες που προσλαμβάνετε σε καθημερινή βάση. Θέλετε, επίσης, να μάθετε πιο είναι το καλύτερο σνακ για το γραφείο; Εκείνο το μυθικό σνακ που θα βάλει φρένο στις λιγούρες σας, θα σας γεμίσει ενέργεια και θα σας κρατήσει χορτάτους μέχρι... να στρωθείτε στο οικογενειακό τραπέζι για δείπνο; Η απάντηση δεν είναι άλλη από το (λατρεμένο) σάντουιτς. Διαβάστε παρακάτω και μάθετε πώς θα φτιάξετε το τέλειο σνακ για το γραφείο και, μάλιστα, με λιγότερες από 400 θερμίδες!


Ψωμί Προσπαθήστε να διατηρείτε το άμυλο που λαμβάνετε σε χαμηλά επίπεδα ανά γεύμα,κάπου κοντά στις 160 θερμίδες. Καλό, λοιπόν, θα ήταν αν επιλέξετε ψωμί ολικής άλεσης για το σάντουιτς που θα πάρετε μαζί σας στο γραφείο καθώς η κάθε φέτα του δεν ξεπερνά τις 80 θερμίδες. Παράλληλα, αποτελεί πλούσια πηγή φυτικών ινών και θα σας κρατήσει χορτάτους για περισσότερη ώρα. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μεσαία μπαγκέτα.


Ψωμί και δίαιτα δεν πάνε μαζί; Κάνετε λάθος! Δείτε εδώ 5 ακόμα «κακές» τροφές που είναι καλές (και) στη δίαιτα!





Ολικής άλεσης, σίκαλης ή πολύσπορο; Όπως και να έχει το μαύρο ψωμί βάζει φρένο στην πείνα!


Λαχανικά Ήρθε η ώρα του αποχωρισμού για εσάς και το μαρούλιτύπου iceberg. Μπορεί να σας αρέσει η δροσιά και η τραγανή υφή που δίνει στις σαλάτες σας και τα τοστ σας ωστόσο δεν διαθέτει έντονη γεύση. Για να απολαύσετε λοιπόν, το τέλειο σάντουιτς δεν έχετε παρά να το αντικαταστήσετε με λαχανικά που έχουν πιο έντονη γεύση, όπως η ρόκα, το μαρούλι τύπου romaine, το κατσαρό λάχανο, το αβοκάντο ή οι πιπεριές. Με αυτόν τον τρόπο, επίσης, θα αποφύγετε τις περιττές θερμίδες με τις οποίες σας επιβαρύνουν οι διάφορες, απολαυστικές και πλούσιες σος (π.χ. μαγιονέζα, κέτσαπ) που βάζετε στο ψωμί σας προκειμένου να δώσετε περισσότερη γεύση στο φαγητό σας.


Η κέτσαπ μπορεί να μην έχει χώρο στο τέλειο σάντουιτς για το γραφείο, αλλά σίγουρα έχει στο σπίτι σας. Πατήστε εδώ για να μάθετε γιατί.





Πιο νόστιμο σάντουιτς σήμερα κιόλας: πολτοποιήστε λίγο βασιλικό ή αβοκάντο με πιπεριές και ψήστε στο γκριλ τα λαχανικά σας.


Αλλαντικά Εδώ θα χρειαστεί να ακολουθήσετε τη μέθοδο των τριών-κι όχι δεν εννοούμε να το ρίξετε στις μαθηματικές πράξεις για να φτιάξετε το καθημερινό σνακ σας. Για να καταλάβετε τι εννοούμε, θα σας δώσουμε ένα παράδειγμα: όσο και να το λατρεύουμε, το μπέικον διαθέτει πολλές θερμίδες (περίπου 30 ανά φέτα), οπότε καλό είναι να μην βάζετε παραπάνω από 3 φέτες στο σάντουιτς σας. Το ίδιο φυσικά ισχύει για όλα τα αγαπημένα σας αλλαντικά: από τη γαλοπούλα και το ζαμπόν μέχρι το λουκάνικο και το σαλάμι.


Τυρί Για να πείτε «τυρί» χωρίς ενοχές, θα χρειαστεί να αντιγράψετε τους Νορβηγούς. Για ποιο λόγο; Οι τελευταίοι ανακάλυψαν το ειδικό εξάρτημα που τεμαχίζει το τυρί σε φέτες. Ζητήστε λοιπόν από τον υπάλληλο του σούπερ μάρκετ, να τεμαχίσει το τυρί σας σε λεπτές φέτες ώστε να περιέχουν λιγότερες θερμίδες. Επιπλέον, μην το ρίξετε στην υπερβολή: κι εμείς αγαπήσαμε το τυρί αλλά είναι γεγονός ότι το τέλειο σάντουιτς δεν χρειάζεται περισσότερες από δύο φέτες για να είναι νόστιμο.





Όλα τα τυριά χωράνε... στο τέλειο σνακ για το γραφείο-φτάνει να αρκεστείτε σε μια λογική ποσότητα.


Καρυκεύματα Βάλτε πιπέρι... όχι στο στόμα, αλλά στο σάντουιτς που θα φτιάξετε για το γραφείο σας. Το υπέροχο αυτό μπαχαρικό -ειδικά αν είναι φρεσκοτριμμένο- θα δώσει ξεχωριστή γεύση και υπέροχη μυρωδιά στο σάντουιτς σας!


Πατήστε εδώ για να κάνετε τη ζωή σας πιο όμορφη, πιο συναρπαστική και πιο εύκολη με τα άρθρα που θα διαβάσετε στην Κατηγορία Plus.

http://spirossoulis.com

Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015

Eπιτραπέζιο σταφύλι:Το φρούτο της μακροζωίας



Eπιτραπέζιο σταφύλι:Το φρούτο της μακροζωίας

Posted in Θάμνοι & Δένδρα

του Ηλία Κάνταρου



Το επιτραπέζιο σταφύλι είναι από τις πολυτιμότερες καλλιέργειες στην ανθρώπινη ιστορία.

Γνωστά και ως «φρούτα της μακροζωίας», τα σταφύλια ανάλογα με τη χρήση τους προορίζονται για νωπή κατανάλωση (επιτραπέζια), για αποξήρανση ή για οινοποίηση. Τα επιτραπέζια σταφύλια τα βρίσκουμε σε αφθονία από τον Ιούνιο έως και τον Οκτώβριο. Οσο για τις ποικιλίες που συναντάμε, αυτές είναι πολλές: με κουκούτσια ή χωρίς, κόκκινα ή λευκά, τραγανά ή μαλακά.


Με προϊστορία εκατομμυρίων χρόνων, δεν έχει εξακριβωθεί το πότε ακριβώς καλλιεργήθηκαν τα πρώτα σταφύλια, αλλά από ευρήματα γνωρίζουμε ότι η καλλιέργειά τους άρχισε περίπου το 5000 π.Χ. στη Μεσοποταμία. Εκεί γεννήθηκε και το είδος του αμπελιού που γνωρίζουμε σήμερα, η Vitis vinifera, ενώ στην Ελλάδα εικάζεται ότι πρωτοεμφανίστηκε περίπου το 1700 π.Χ.

Το αμπέλι είναι ένα πολυετές φυτό της τάξης των Ραμνωδών και της οικογένειας των Αμπελιδών, που καλλιεργείται σε εύκρατες περιοχές για τον καρπό του, το σταφύλι. Λόγω της μεγάλης γεωγραφικής του εξάπλωσης, έχουν δημιουργηθεί χιλιάδες ποικιλίες καθώς και αρκετές παραλλαγές τους, ανάλογα με την περιοχή καλλιέργειας.


Επιτραπέζια σταφύλια

Οι κυριότερες ποικιλίες αυτού του είδους που καλλιεργούνται σήμερα στη χώρα μας είναι οι εξής:

• Cardinal: Πρώιμη έγχρωμη ποικιλία με κουκούτσι. Ωριμάζει από τα μέσα Ιουλίου μέχρι τα μέσα Αυγούστου.

Victoria: Πρώιμη λευκή ποικιλία με κουκούτσι, που ωριμάζει από τα τέλη Ιουλίου μέχρι τα τέλη Αυγούστου. Καλλιεργείται στη βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία.

• Ροζακί: Λευκή ποικιλία με κουκούτσι, ωριμάζει από το δεύτερο δεκαήμερο του Αυγούστου μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου.

• Σουλτανίνα: Λευκή ποικιλία χωρίς κουκούτσι, που ωριμάζει από τα μέσα Αυγούστου μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου. Τη βρίσκουμε κυρίως στην Κρήτη και την Πελοπόννησο.

• Μοσχάτο Αμβούργου: Εγχρωμη ποικιλία με κουκούτσι, που ωριμάζει από το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου. Συναντάται κυρίως στη βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία.

• Ribier: Εγχρωμη ποικιλία με κουκούτσι, που ωριμάζει το Σεπτέμβριο, καλλιεργείται κυρίως στη βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία.

• Italia: Λευκή ποικιλία με κουκούτσι, ωριμάζει από τα μέσα Σεπτεμβρίου μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου.

• Φράουλα: Οψιμη έγχρωμη ποικιλία με κουκούτσι. Ωριμάζει από το τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου.

• Σιδερίτης: Οψιμη έγχρωμη ποικιλία με κουκούτσι που συναντάται κυρίως στην Πελοπόννησο. Ωριμάζει από τις αρχές Οκτωβρίου μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου.


Επιλέγουμε βιολογικά

Στην καλλιέργεια του σταφυλιού που προορίζεται για νωπή κατανάλωση, χρησιμοποιούνται αρκετά φυτοφάρμακα και σε κάποιες ποικιλίες και φυτορμόνες. Γι' αυτό, καλό είναι ο καταναλωτής να επιλέγει τα σταφύλια όχι από το μέγεθός τους, αλλά από τον τρόπο καλλιέργειας.

Τα βιολογικά σταφύλια μπορεί να έχουν ρώγες μικρότερες, ωστόσο είναι απαλλαγμένα από υπολείμματα φυτοφαρμάκων. Η περιεκτικότητά τους, δε, σε θρεπτικά συστατικά ανά μονάδα βάρους είναι σαφώς υψηλότερη από τα συμβατικά - λόγω της μικρότερης ποσότητας νερού που περιέχουν. Αν πάλι δεν βρίσκουμε βιολογικά, η επόμενη επιλογή μας είναι τα σταφύλια ολοκληρωμένης διαχείρισης, το σύστημα παραγωγής των οποίων ελέγχεται και πιστοποιείται ως προς την ορθή χρήση των φυτοφαρμάκων. Τα σταφύλια στο οικιακό ψυγείο, εφόσον είναι φρεσκοκομμένα, διατηρούνται και πέραν της εβδομάδας, ιδιαίτερα όταν είναι απαλλαγμένα από ρώγες προσβεβλημένες από έντομα και μύκητες. Για να ωφεληθούμε μάλιστα στο έπακρον από τις θρεπτικές τους ουσίες, τα καταναλώνουμε όσο πιο φρέσκα γίνεται. Γι' αυτόν το λόγο, όταν τα επιλέγουμε, πρέπει να προσέχουμε το κοτσάνι τους να είναι πράσινο και σκληρό.


Αντιοξειδωτική δράση

Τα σταφύλια περιέχουν σημαντικές ποσότητες σακχάρων (γλυκόζη, φρουκτόζη και λίγη σακχαρόζη), πολύ νερό (περίπου 80%), ελεύθερα οργανικά οξέα (τρυγικό και μηλικό οξύ), λίγο νάτριο, φώσφορο, κάλιο και μικρές ποσότητες βιταμίνης C.

Εξ ου και οι αποτοξινωτικές, αντιοξειδωτικές, διουρητικές και αντιρρευματικές ιδιότητές τους. Επιπλέον, βοηθούν στην ορθή λειτουργία του πεπτικού συστήματος. Οσο για τις θερμίδες τους, ποικίλλουν ανάλογα με την ποικιλία και το βαθμό ωρίμασης, αλλά συνήθως κυμαίνονται στις 70 kcal ανά 100 γρ.


Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο ΟΙΚΟ της Καθημερινής - Σεπτέμβριο 2011


http://realfarm.gr/th

Λαζάνια με ψητά κολοκυθάκια





Γίνονται λαζάνια χωρίς... ζυμαρικά; Κι όμως ναι! Στη θέση τους, βάζουμε κολοκυθάκια και χαρίζουμε στο πιάτο μας μοναδική υφή και γεύση!






Υλικά για 10 μερίδες


500 g λουκάνικα γαλοπούλας


500 g κατεψυγμένος αρακάς


6 φλ. έτοιμη κόκκινη σάλτσα


1 1/4 κιλό κολοκύθια κομμένα


3 μεγάλα αβγά


1 φλ. ψιλοκομμένος μαϊντανός


2 κ.γ. ελαιόλαδο


1 φλ. ρικότα


1/3 φλ. τριμμένη παρμεζάνα


Λίγη μοτσαρέλα κομμένη σε ροδέλες


Εκτέλεση:

1. Ρίχνεις το λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και το ζεσταίνεις σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτεις τα λουκάνικα γαλοπούλας και τα σοτάρεις μέχρι να χάσουν το ροζ χρώμα τους, για περίπου 6 λεπτά. Βάζεις 4 φλ. κόκκινης σάλτσας κι ανακατεύεις καλά. Σιγοβράζεις το μείγμα μέχρι να πήξει, για 10 λεπτά.


2. Ζεσταίνεις το γκριλ. Σκεπάζεις 2 μεγάλα ταψιά με αλουμινόχαρτο και τα καλύπτεις με λίγο λάδι. Κόβεις τα κολοκύθια σε φέτες κατά μήκος. Τοποθετείς τις φέτες σε μια στρώση και τις ψεκάζεις με λίγο cooking spray. Ψήνεις τα κολοκυθάκια στο γκριλ (τοποθέτησέ τα περίπου 20 εκ. από τη φωτιά) για 5 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Τα γυρίζεις και τα ψήνεις για άλλα 3 λεπτά. Έπειτα, τα μεταφέρεις σε ένα πιάτο.


3. Βάζεις τον αρακά, τα αβγά, το μαϊντανό και τα τυριά στο μίξερ και τα χτυπάς μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Ρίχνεις λίγο αλάτι και πιπέρι.


4. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180° C και καλύπτεις ένα πυρέξ με cooking spray. Απλώνεις με ένα κουτάλι το 1/4 της σάλτσας στον πάτο του πυρέξ και βάζεις από πάνω περίπου το 1/4 από τα κολοκυθάκια. Τοποθετείς το 1/3 του μείγματος του αρακά από πάνω. Επαναλαμβάνεις αυτήν τη διαδικασία άλλες δύο φορές. Στο τέλος, βάζεις άλλη μία στρώση κολοκυθάκια και σάλτσα και από πάνω τοποθετείς τη μοτσαρέλα. Καλύπτεις το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνεις για 25 λεπτά. Μετά ξεσκεπάζεις και ψήνεις μέχρι να ροδίσει για άλλα 10 λεπτά. Τα αφήνεις να κρυώσουν για 20 λεπτά πριν τα σερβίρεις. Ζεσταίνεις τα υπόλοιπα 2 φλ. σάλτσας και σερβίρεις.


Tip: Τα κολοκυθάκια είναι το καλύτερο υποκατάστατο για τα ζυμαρικά, μειώνοντας τους υδατάνθρακες έως και 39% ανά μερίδα!


Πηγή: www.ambitiouskitchen.com

http://www.allyou.gr/living/mageiriki/11204-lazania-me-psita-kolokythakia