Παρασκευή 28 Μαΐου 2021

Amazing Plan Most Worth Watching For Woodworking Project Cheap From Plas...

DIY Box with Paper Roll and Jute,Storage Box İdeas,Paper Roll Recycle,Ca...

How to make a Jute Rope Basket

DIY🗃СУПЕР ИДЕЯ!!!ПЛЕТЕНАЯ КОРЗИНКА ИЗ ШНУРА И КАРТОНА🗃Органайзер из вере...

Κοντέινερ στην παραλία - δύο υπνοδωμάτια

Κοντέινερ - Μικρό σπίτι δύο υπνοδωματίων

Πέμπτη 27 Μαΐου 2021

Γλυκό ψυγείου με ζελέ, εύκολο και ελαφρύ! (VIDEO) 18 Μαΐου 2021 ~ Βαγγελιώ Κασσαπάκη











Jump To Recipe

Ανάλαφρο επιδόρπιο για όλες τις εποχές!

Είναι από κείνα τα μαμαδίστικα γλυκά ψυγείου που σε βάζουν σε πειρασμό κάθε φορά που ανοίγεις το ψυγείο. Να ισιώσεις λίγο τις στραβοκομμένες άκρες, να τσιμπήσεις ένα φρούτο που ξεφεύγει, να μαζέψεις λίγη κρέμα από τα τοιχώματα του πυρέξ. Που δεν σου δημιουργούν πολλές ενοχές γιατί τα θεωρείς light. Ένα γλυκό με ζελέ, ελαφρύ και ταυτόχρονα πλούσιο!


Τη συνταγή μου την έστειλε η διαδικτυακή φίλη κυρία Κατερίνα Αλ. μέσα στο Πάσχα, μαζί με την άδεια να τη δημοσιεύσω αν μας αρέσει. Μου έκανε αμέσως «κλικ», για να χρησιμοποιήσω κι εγώ την τρέχουσα ορολογία που χρησιμοποιούμε όταν κάτι μας προκαλεί το ενδιαφέρον. Δοκιμάστηκε η μισή δόση αμέσως μετά το Πάσχα και μάλιστα με κουλουράκια πασχαλινά, μας ενθουσίασε όπως άλλωστε το περίμενα από τα υλικά, κι έτσι την ξανάφτιαξα και για το video.




Από τα γλυκά τα «μπαμπάτσικα», τα μπόλικα, η ολόκληρη δόση! Για τραπεζώματα αλλά και για οικογενειακά τραπέζια! Για τα παιδιά αλλά και για τους μεγάλους. Ελαφρύ και πλούσιο όπως λέω και παραπάνω. Από τα πιο δροσερά που έχουμε δοκιμάσει. Η φίλη που μου έδωσε τη συνταγή το χαρακτήρισε trifle σε ελληνική εκδοχή αφού συστήνει και την προσθήκη μαστίχας στη σαντιγί. Εγώ το είδα σαν εκείνες τις σπιτικές παλιομοδίτικες “τούρτες” που έφτιαχναν οι μαμάδες ακόμη και στα γενέθλιά μας, αυτές που απολαμβάναμε σε μεγάλες μερίδες. Ειδικά με τη χρωματιστή τρούφα θα μπορούσε να παίξει κι αυτό το ρόλο!



Σκέφτηκα στην αρχή να το «πειράξω», και μπορεί να το κάνω σε επόμενη παρασκευή, κάνοντας πιο πλούσια την κρέμα της δεύτερης στρώσης και αντικαθιστώντας την απλή κρέμα με άνθος αραβοσίτου με την εμπλουτισμένη που βάζω στο γλυκό με τα cream crackers, αλλά μετά σκέφτηκα ότι αυτή ακριβώς η απλότητα είναι η δροσιά του και η διαφορά του από άλλα παρόμοια γλυκά! Η μόνη του «αμαρτία» είναι η σαντιγί, αλλά δεν είναι θα λέγαμε και θανάσιμη μια στις τόσες 😉 …



Επίσης το γεγονός ότι δεν έχει βάση από μπισκότα ή φρυγανιές το κάνει ακόμη πιο ανάλαφρο! Το μόνο «πείραγμα» που θα επιχειρήσω είναι η αντικατάσταση της κομπόστας με φρέσκα φρούτα αφού από τώρα και μετά θα έχουμε άφθονα, παρόλο που και αυτή είναι ένα στοιχείο που το κάνει πολύ ελαφρύ. Οι κομπόστες –σπιτικές ή του εμπορίου- είναι πιο ελαφριές για το στομάχι από τα νωπά φρούτα! Αφήστε που τις βρίσκουμε όλες τις εποχές.

Εκτύπωσε μόνο τη συνταγή!


Επί το έργον


Δείτε το video, το γλυκό είναι τόσο απλό που πιστεύω ότι δεν αφήνει απορίες! Αν υπάρχουν, ζητείστε διευκρινίσεις με σχόλιο εδώ ή στα social media της σελίδας. Στην ουσία για τις δυο πρώτες στρώσεις ακολουθούμε τις οδηγίες των συσκευασιών. Ο συνδυασμός και το στήσιμο του γλυκού δίνουν το ωραιότατο αποτέλεσμα. Δείτε και τις παρατηρήσεις, πάντα διευκολύνουν!
Υλικά Για την πρώτη στρώση:
2 φακελάκια ζελέ φράουλας 1 κουτί του μισού κιλού κομπόστα με όλα τα φρούτα 900 ml υγρό (νερό μαζί με το σιρόπι της κομπόστας)
4-5 μπισκότα σαβαγιάρ ή κουλουράκια βουτύρου


Για την δεύτερη στρώση:
1300 ml γάλα πλήρες
2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου ή 90 gr ( 12 δοσομετρικές κουταλιές)
120 gr ζάχαρη ( περίπου 8 δοσομετρικές κουταλιές


Τρίτη στρώση:
500 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
40-50 gr (4-5 κουταλιές) ζάχαρη άχνη
Προαιρετικά, λίγα δάκρυα μαστίχας (που θα αλέσουμε με λίγη ζάχαρη)
ή 1 σωληνάκι βανίλιας
Τρούφα σοκολάτας κλασική ή χρωματιστή για το στόλισμα!
(Η δοσομετρική κουταλιά έχει όγκο 15ml)

https://www.cretangastronomy.gr/2021/05/glyko-psigeioy-zele-krema-santigi/?fbclid=IwAR31n0C_Nb0M6Ju4XMEAp82G4HxP0iM3jq-UQVu04vv2EgsmTgH6GGb5Phk









Τετάρτη 26 Μαΐου 2021

Como Hacer 3 Tapas Ecológicas Para Cualquier Tipos de Recipientes / Tuto...

























White Velvet

Υλικά

1 Πακέτο Σφολιάτα (περιλαμβάνει 2 φύλλα σφολιάτας)
2 κ.σ. βούτυρο   , 300 γρ. Ανανά  ,1 Αυγό
1 Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Μιλφέϊγ Γιώτης
3 ¼ φλ.τσαγιού Γάλα
100 γρ. Σοκολάτα Λευκή σε Σταγόνες Γιώτης


Για το γαρνίρισμα:
125 γρ. Κουβερτούρα Σοκολάτα Λευκή Γιώτης
1 Crème Γιώτης  ,Ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
• Στρώνουμε σε ταψάκι λαδόκολλα και τοποθετούμε το φύλλο σφολιάτας, το οποίο αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο.
• Χτυπάμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση Μιλφέϊγ Γιώτης με το γάλα. Έπειτα προσθέτουμε και ανακατεύουμε την σοκολάτα λευκή σε σταγόνες Γιώτης
• Απλώνουμε την κρέμα μας, στο κέντρο και κατά το μήκος του φύλλου σφολιάτας, αφήνοντας κενά περίπου 3cm πάνω-κάτω και 8cm αριστερά-δεξιά. Τοποθετούμε επάνω από την κρέμα τα κομμάτια ανανά.
• Στην συνέχεια με ένα μαχαιράκι κόβουμε λωρίδες, περίπου 1cm πλάτος, στη ζύμη μας, αριστερά και δεξιά. Ξεκινώντας από την μία άκρη, τραβάμε εναλλάξ, μια από αριστερά και μια από δεξιά λωρίδα προς το κέντρο, χρησιμοποιώντας λίγο νεράκι στα σημεία που ενώνονται οι λωρίδες μας, ώστε να μείνουν σταθερές και να μην ανοίξουν στο ψήσιμο. Τέλος αλείφουμε με το αυγό την επιφάνεια.
• Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο C για 50΄.
• Για το γαρνίρισμα χτυπάμε την Crème Γιώτης και προσθέτουμε την κουβερτούρα σοκολάτα λευκή Γιώτης, την οποία έχουμε λιώσει σε μπεν-μαρί. Προαιρετικά μπορούμε να πασπαλίσουμε με ζάχαρη άχνη.

Kάντε share τη συνταγήΣτρούντελ White Velvet

ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ (jotis-zacharoplathoume.gr)

[DIY] Ποτέ μην πετάτε παλιές, τρυπημένες κάλτσες.

Κετογονική δίαιτα: Πλάνο διατροφής 14 ημερών σχεδόν χωρίς υδατάνθρακες από τη διατροφολόγο Ελένη Παπαγιαννίδου


Η κετογονική διατροφή είναι χαμηλή σε υδατάνθρακες, πλούσια σε λιπαρά και μέτρια σε πρωτεΐνη.


ΓΡΑΦΕΙ: ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΙΔΟΥ14-04-2021



iStock

Από την Ελένη Παπαγιαννίδου, κλινικό διαιτολόγο- διατροφολόγο, Γ.Ν. Ασκληπιείο Βούλας (www.rebalance.gr). Η κετογονική δίαιτα δε θεωρείται πια "αμφιλεγόμενη", αφού τα οφέλη της στο σωματικό βάρος και στην υγεία μας φαίνεται πως είναι πολλά, σύμφωνα με τους ειδικούς που την προασπίζονται. Πρόκειται για μια πολύ χαμηλή σε υδατάνθρακες διατροφή, πλούσια σε καλό λίπος, μέτρια σε πρωτεΐνη, που αρχικά σχεδιάστηκε τη δεκαετία του 1920 για ασθενείς με επιληψία. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η αποφυγή των υδατανθράκων οδηγούσε σε κέτωση, μια φυσιολογική μεταβολική κατάσταση κατά την οποία το σώμα μας καίει λίπος για καύσιμο αντί για γλυκόζη (υδατάνθρακες), η οποία συνέβαλε στη σημαντική μείωση των επιληπτικών κρίσεων.

Χαμηλή σε υδατάνθρακες, πλούσια σε λιπαρά

Μείωση της όρεξης, της πίεσης, της ινσουλίνης, των τριγλυκεριδίων, θεραπεία ακμής, καλύτερη απόδοση, βελτίωση του εντέρου είναι λίγα από τα οφέλη της.

Πώς λειτουργεί η κετογονική δίαιτα;


Όταν το σώμα έχει εξαντλήσει το γλυκογόνο στο συκώτι, παράγει κετόνες και χρησιμοποιεί ενέργεια από το λίπος που είναι αποθηκευμένο στα λιποκύτταρα, εφόσον βέβαια προσλαμβάνουμε λιγότερες θερμίδες από όσες χρειαζόμαστε. Διάβασε επίσης: Πώς θα κάνεις κετογονική διατροφή μετρώντας μακροσυστατικά;

"Πόσο βάρος θα χάσω;"

Συνήθως με την κετογονική διατροφή χάνεις περίπου 1 κιλό σωματικό λίπος ανά εβδομάδα. Βέβαια, επειδή τις πρώτες 14 ημέρες η κέτωση προκαλεί διούρηση, ενδέχεται η ζυγαριά να δείχνει ότι έχεις χάσει περισσότερο (επιπλέον 2 με 4 κιλά υγρά), αν όμως συνεχίσεις, θα διαπιστώσεις ότι έχεις χάσει λίπος! Ο αποκλεισμός μιας ολόκληρης ομάδας τροφίμων ακούγεται ακραίος – δε θα πρέπει να τρώμε τα πάντα με μέτρο; Οι υδατάνθρακες είναι ένα από τα τρία μακροθρεπτικά συστατικά (μαζί με το λίπος και τις πρωτεΐνες) από τη διατροφή, ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορούμε να ζήσουμε και με μικρές ποσότητές τους. Παρόλο που ο εγκέφαλος λειτουργεί κυρίως με γλυκόζη, από τη μία το σώμα κατασκευάζει την απαιτούμενη γλυκόζη από αμινοξέα μέσω μιας διαδικασίας που ονομάζεται γλυκονεογένεση, και από την άλλη ο εγκέφαλος μπορεί να λειτουργήσει πιο αποδοτικά με κετόνες απ’ ό,τι με γλυκόζη.

Δες το πλάνο της κετογονικής δίαιτας στη σελίδα 2.

Κετογονικό μενού 14 ημερών

Πριν ξεκινήσεις...

Κάθε βράδυ καλό είναι να παίρνεις ένα συμπλήρωμα κιτρικού μαγνησίου (200 mg) για να αποφύγεις τη δυσκοιλιότητα και τις κράμπες.


Οι πρώτες 14 ημέρες είναι οι πιο δύσκολες
, γιατί το σώμα σου προσπαθεί να κετoπροσαρμοστεί, κάτι που θα συμβεί περίπου στις 6 εβδομάδες.

Μετά το τέλος των 14 ημερών –αν έχεις πολλά κιλά να χάσεις
– μπορείς να συνεχίσεις το ίδιο διατροφικό σχήμα για ακόμη 4 εβδομάδες (έως και 6 μήνες) και μετά να μπεις σε φάση συντήρησης.


Στη φάση συντήρησης θα επανεισάγεις πολύ προσεκτικά και αργά τους υδατάνθρακες
στη διατροφή σου για να μην ξαναπάρεις όλα τα κιλά που έχασες.


Πρακτικά προσθέτεις μόνο 20 γρ. υδατάνθρακες ανά εβδομάδα
και παρατηρείς τις αλλαγές στο βάρος σου.




Σε τι μπορεί να αντιστοιχούν τα 20 γρ. υδατάνθρακες;


Για παράδειγμα, σε μια μικρή μερίδα φρούτου ή περίπου 1 φέτα ψωμί ή 1/2 φλιτζάνι μαγειρεμένα όσπρια, ζυμαρικά, αρακά ή 2 γεμάτες κουταλιές της σούπας βρόμη ή μαγειρεμένο ρύζι ή μία μικρή πατάτα κ.λπ.


Οργανώσου! Φτιάξε μερικά απαραίτητα πιάτα
που θα κάνουν την όλη προσπάθεια πιο εύκολη. Επίσης, μπορείς να μαγειρεύεις διπλές ποσότητες για να τις καταναλώνεις 2 ή περισσότερες μέρες.



Ένα ποτήρι χλιαρό νερό με λίγο φρέσκο χυμό λεμονιού πρωί και βράδυ
συμβάλλει στην απέκκριση του ουρικού οξέος. Γενικά, το νερό σου κάνει καλό! Προσπάθησε να πίνεις 3 λίτρα τη μέρα.


Η κετογονική δίαιτα αυξάνει τη διούρηση και χάνεις άλατα
. Πρόσθεσε αρκετό θαλασσινό αλάτι στα γεύματά σου (στόχος το 1 κ.γ. την ημέρα). Αν δεν το αντικαταστήσεις, θα νιώθεις κόπωση, αδυναμία, πονοκεφάλους και ατονία.

Αν πεινάσεις ανάμεσα στα γεύματα, μπορείς να καταναλώσεις 1 κ.γ. λάδι καρύδας
ή αγνό βούτυρο με λίγο κακάο και στέβια ή σκέτο.


Το μυστικό πίσω από την κετογονική διατροφή είναι ότι εκμεταλλεύεται το φυσιολογικό μηχανισμό του σώματος να χρησιμοποιεί ως καύσιμο το λίπος.

Διάβασε επίσης: 3 μύθοι που θα ακούσεις για την κετογονική δίαιτα

Ημέρα 1η

Πρωινό: 2 φρυγανιές chia και λιναρόσπορου με 4 φέτες μορταδέλα.

Μεσημεριανό:
Σαλάτα με 100 γρ. σαρδέλες κονσέρβα σε ελαιόλαδο, 2 φλ. ωμά πράσινα λαχανικά (μαρούλι, baby σπανάκι, ρόκα, βαλεριάνα), 1/2 αβοκάντο με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και 1 κ.σ. μηλόξιδο.

Βραδινό: 125 γρ. μπούτι κοτόπουλου ψημένο με 2/3 φλ. ψητά κολοκυθάκια, 1 κ.σ. ελαιόλαδο.


Επιδόρπιο: Ζελέ με γλυκαντικό σουκραλόζη σερβιρισμένο με 1 κ.σ. χτυπημένη κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά


Ημέρα 2η


Πρωινό: 2-3 μάφιν αβγού τυρί, μπέικον ή 2 αβγά βραστά με 2 φέτες μορταδέλα.


Μεσημεριανό: Σαλάτα με 100 γρ. ψητό μπούτι κοτόπουλου, 2 φλ. ωμά πράσινα λαχανικά (μαρούλι, baby σπανάκι, ρόκα, βαλεριάνα), 1/2 αβοκάντο με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και 1 κ.σ. μηλόξιδο.


Βραδινό: 125 γρ. σαρδέλες ή γαύρος ψητός στο φούρνο με ρίγανη και 1 κ.σ. ελαιόλαδο με 2/3 φλ. χόρτα σοταρισμένος με 1 κ.σ. ελαιόλαδο.


Επιδόρπιο: Ζελέ με γλυκαντικό σουκραλόζη σερβιρισμένο με 1 κ.σ. χτυπημένη κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά.




Ημέρα 3η


Πρωινό: 2 φρυγανιές chia και λιναρόσπορου με 4 φέτες μορταδέλα.

Μεσημεριανό: Σαλάτα με 100 γρ. σαρδέλες κονσέρβα σε ελαιόλαδο, 2 φλ. ωμά πράσινα λαχανικά (μαρούλι, baby σπανάκι, ρόκα, βαλεριάνα), 1/2 αβοκάντο με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και 1 κ.σ. μηλόξιδο.

Βραδινό: 100 γρ. μοσχαρίσιο συκώτι με 2/3 φλ. ψητά μανιτάρια σοταρισμένα με 1 κ.σ. βούτυρο.

Επιδόρπιο: Ζελέ με γλυκαντικό σουκραλόζη σερβιρισμένο με 1 κ.σ. χτυπημένη κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά.

Ημέρα 4η


Πρωινό: Τοστ με ψωμί λιναρόσπορου κομμένο στη μέση με 2 φέτες μορταδέλα.

Μεσημεριανό:
Σαλάτα με 100 γρ. έτοιμη καπνιστή πέστροφα, 2 φλ. ωμά πράσινα λαχανικά (μαρούλι, baby σπανάκι, ρόκα, βαλεριάνα), 1/2 αβοκάντο με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και 1 κ.σ. μηλόξιδο.


Βραδινό:
Ομελέτα (3 αβγά) με 1/3 φλ. σπανάκι και 1/3 φλ. μανιτάρια, όλα μαγειρεμέ- να με 1 κ.σ. βούτυρο.

Επιδόρπιο: Ζελέ με γλυκαντικό σουκραλόζη σερβιρισμένο με 1 κ.σ. χτυπημένη κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά.


Ημέρα 5η


Πρωινό: 2-3 μάφιν αβγού τυρί, μπέικον ή 2 αβγά βραστά με 2 φέτες μορταδέλα.


Μεσημεριανό: Τοστ με ψωμί λιναρόσπορου κομμένο στη μέση με 2 φέτες μορταδέλα και 2 φύλλα μαρούλι.

Βραδινό: 125 γρ. μπιφτέκι με κιμά μόνο (όχι άπαχος). Αλάτισε μόνο απέξω το μπιφτέκι για να γίνει ζουμερό. Ψήσε σε δυνατή φωτιά σε τηγάνι ή ψηστιέρα. Συνόδευσε με 2/3 φλ. βρασμένο μπρόκολο ή κολοκυθάκια ή χόρτα με ελαιόλαδο και μηλόξιδο.


Επιδόρπιο: Ζελέ με γλυκαντικό σουκραλόζη σερβιρισμένο με 1 κ.σ. χτυπημένη κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά.


Ημέρα 6η


Πρωινό: 2 φρυγανιές chia και λιναρόσπορου με 4 φέτες μορταδέλα.

Μεσημεριανό: Τοστ με φοκάτσια-ψωμί λιναρόσπορου κομμένο στη μέση με 2 φέτες μορταδέλα και 2 φύλλα μαρούλι.

Βραδινό: 2 καλαμάκια μπούτι κοτόπουλου με 2 φλ. ωμά πράσινα λαχανικά (μαρούλι, baby σπανάκι, ρόκα, βαλεριάνα), 1/2 αβοκάντο με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και 1 κ.σ. μηλόξιδο.

Επιδόρπιο: Ζελέ με γλυκαντικό σουκραλόζη σερβιρισμένο με 1 κ.σ. χτυπημένη κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά.




Ημέρα 7η


Πρωινό: Ομελέτα (2 αβγά) με 2 φέτες μπέικον.

Μεσημεριανό:
Μπούτι αρνάκι γάλακτος ψημένο σε λαδόκολλα με 2 φλ. ωμά πράσινα λαχανικά (μαρούλι, baby σπανάκι, ρόκα, βαλεριάνα), 1/2 αβοκάντο με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και 1 κ.σ. μηλόξιδο.

Βραδινό: 125 γρ. σαρδέλες ή γαύρος ψητός στο φούρνο με ρίγανη και 1 κ.σ. ελαιόλαδο με 2/3 φλ. χόρτα σοταρισμένος με 1 κ.σ. ελαιόλαδο.


Επιδόρπιο: Ζελέ με γλυκαντικό σουκραλόζη σερβιρισμένο με 1 κ.σ. χτυπημένη κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά.

Διάβασε επίσης: Δίαιτα με λίγες θερμίδες ή με λίγους υδατάνθρακες;

Ημέρα 8η


Πρωινό: 2 φρυγανιές chia και λιναρόσπορου με 4 φέτες μορταδέλα.

Μεσημεριανό: Σαλάτα με 100 γρ. σαρδέλες κονσέρβα σε ελαιόλαδο, 2 φλ. ωμά πράσινα λαχανικά (μαρούλι, baby σπανάκι, ρόκα, βαλεριάνα), 1/2 αβοκάντο με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και 1 κ.σ. μηλόξιδο.

Βραδινό: 125 γρ. μπούτι κοτόπουλου φούρνου με 2/3 φλ. ψητά κολοκυθάκια, 1 κ.σ. ελαιόλαδο.


Επιδόρπιο:
Ζελέ με γλυκαντικό σουκραλόζη σερβιρισμένο με 1 κ.σ. χτυπημένη κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά.

Ημέρα 9η


Πρωινό: 2-3 μάφιν αβγού τυρί, μπέικον ή 2 αβγά βραστά με 2 φέτες μορταδέλα.


Μεσημεριανό: Τοστ με φοκάτσια-ψωμί λιναρόσπορου κομμένο στη μέση με 2 φέτες καπνιστό σολομό, 2 κ.σ. τυρί κρέμα και λίγες φέτες αγγούρι.

Βραδινό: Μπριζόλα χοιρινή ή μοσχαρίσια (125 γρ.) με 2/3 φλ. μπρόκολο σοταρισμένο με βούτυρο (1 κ.σ.).

Επιδόρπιο: Ζελέ με γλυκαντικό σουκραλόζη σερβιρισμένο με 1 κ.σ. χτυπημένη κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά.


Ημέρα 10η


Πρωινό: 2 φρυγανιές chia και λιναρόσπορου με 4 φέτες μορταδέλα.

Μεσημεριανό: 100 γρ. σαλάτα με καβούρι κονσέρβα σε νερό, 2 φλ. ωμά ανάμεικτα πράσινα λαχανικά (μαρούλι, baby σπανάκι, ρόκα, βαλεριάνα), 1/2 αβοκάντο με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και 1 κ.σ. μηλόξιδο.

Βραδινό: 125 γρ. κιμάς μαγειρεμένος με 2/3 φλ. μανιτάρια σοταρισμένα με 1 κ.σ. βούτυρο.

Επιδόρπιο:
Ζελέ με γλυκαντικό σουκραλόζη σερβιρισμένο με 1 κ.σ. χτυπημένη κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά.

Ημέρα 11η



Πρωινό: Τοστ με ψωμί λιναρόσπορου κομμένο στη μέση με 2 φέτες μορταδέλα.


Μεσημεριανό:
Σαλάτα με βραστές γαρίδες (100 γρ.), 2 φλ. ωμά ανάμεικτα πράσινα λαχανικά (μαρούλι, baby σπανάκι, ρόκα, βαλεριάνα), 1/2 αβοκάντο με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και 1 κ.σ. μηλόξιδο.

Βραδινό:
Ομελέτα (3 αβγά) με 1/3 φλ. σπανάκι και 1/3 φλ. μανιτάρια όλα μαγειρεμένα με 1 κ.σ. βούτυρο.

Επιδόρπιο:
Ζελέ με γλυκαντικό σουκραλόζη σερβιρισμένο με 1 κ.σ. χτυπημένη κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά.

Ημέρα 12η



Πρωινό:
2 φρυγανιές chia και λιναρόσπορου με 4 φέτες μορταδέλα.

Μεσημεριανό: Τοστ με ψωμί λιναρόσπορου κομμένο στη μέση με 2 φέτες μορταδέλα και 2 φύλλα μαρούλι.

Βραδινό:
125 γρ. σαρδέλες ή γαύρος ψητός στο φούρνo με ρίγανη και 1 κ.σ. ελαιόλαδο με 2/3 φλ. χόρτα σοταρισμένος με 1 κ.σ. ελαιόλαδο.


Επιδόρπιο:
Ζελέ με γλυκαντικό σουκραλόζη σερβιρισμένο με 1 κ.σ. χτυπημένη κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά.


Ημέρα 13η


Πρωινό:
2 φρυγανιές chia και λιναρόσπορου με 4 φέτες μορταδέλα.




Μεσημεριανό: Τοστ με ψωμί λιναρόσπορου κομμένο στη μέση με 2 φέτες μορταδέλα και 2 φύλλα μαρούλι.

Βραδινό: 100 γρ. μοσχαρίσιο συκώτι με 2/3 φλ. ψητά μανιτάρια σοταρισμένα με 1 κ.σ. βούτυρο.

Επιδόρπιο:
Ζελέ με γλυκαντικό σουκραλόζη σερβιρισμένο με 1 κ.σ. χτυπημένη κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά.


Ημέρα 14η

Πρωινό:
2 φρυγανιές chia και λιναρόσπορου με 4 φέτες μορταδέλα.


Μεσημεριανό:
Μοσχαρίσια μπριζόλα (125 γρ.) ψητή με 2 φλ. ωμά ανάμεικτα πράσινα λαχανικά (μαρούλι, baby σπανάκι, ρόκα, βαλεριάνα), 1 κ.σ. ελαιόλαδο και 1 κ.σ. μηλόξιδο.


Βραδινό:
Κοτόπουλο μπούτι ψημένο στο φούρνο (120 γρ.) με 2 φλ. ωμά ανάμεικτα πράσινα λαχανικά (μαρούλι, baby σπανάκι, ρόκα, βαλεριάνα), 1/2 αβοκάντο, 1 κ.σ. ελαιόλαδο και 1 κ.σ. μηλόξιδο.

Επιδόρπιο:
Ζελέ με γλυκαντικό σουκραλόζη σερβιρισμένο με 1 κ.σ. χτυπημένη κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά.


Ποιοι ΔΕΝ πρέπει να κάνουν κετογονική διατροφή;


Άτομα με:

Νεφρική ανεπάρκεια

Αυξημένα ηπατικά ένζυμα

Πέτρες στα νεφρά

Ιστορικό παγκρεατίτιδας

Εκ γενετής ανωμαλία στη β-οξείδωση του λίπους

Εκ γενετής ανεπάρκεια σε καρνιτίνη

Πορφυρία

https://www.shape.gr/diatrofi-adynatisma/sosti-diatrofi/diaita-ketogonikh/?utm_medium=Social&utm_source=Facebook&fbclid=IwAR3C3UvYTd_XWjGl67nrByKMuiA8v7BvOVpes36BXNxCTYn1rZ5tjEV9FpQ#Echobox=1621420763

Αδυνάτισμα: Η βιταμίνη που ενεργοποιεί τον μεταβολισμό και πού θα τη βρείτε (εικόνες) 26/05/2021 10:00






Η χολίνη είναι μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη που ανήκει στο σύμπλεγμα Β. Ο οργανισμός μας είναι σε θέση να συνθέσει από μόνος του μικρές ποσότητες χολίνης, όμως εξασφαλίζουμε επαρκή αποθέματα αυτής κυρίως μέσω της διατροφής μας.

Η χολίνη παίζει βασικό ρόλο στον μεταβολισμό των λιπαρών. Χωρίς αυτή, όλες οι διεργασίες στις οποίες εμπλέκεται οδηγούν σε συσσώρευση λιπαρών και χοληστερόλης στο συκώτι, αντί οι ουσίες αυτές να μεταφέρονται με το αίμα.

Η συσσώρευση λιπαρών και χοληστερόλης στο συκώτι αυξάνει εκθετικά τον κίνδυνο μη αλκοολικής λιπώδους νόσου του ήπατος, πάθηση που συνδέεται στενά με το μεταβολικό σύνδρομο.

Δεν είναι όμως μόνο αυτή η συμβολή της χολίνης στην υγεία μας. Μελέτες δείχνουν ότι δρα επίσης ενάντια σε φλεγμονώδους δείκτες που συμβάλλουν στην καρδιοπάθεια και παράλληλα ενισχύει την εγκεφαλική λειτουργία και τη μνήμη. Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, η επαρκής πρόσληψη χολίνης παίζει ενδεχομένως ρόλο και στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

Οι γυναίκες θα πρέπει να λαμβάνουν 425 mg χολίνης την ημέρα, ενώ οι άνδρες 550 mg.

Δείτε από ποιες τροφές θα λάβετε επαρκή ποσότητα χολίνης:


Η βασικότερη είναι το αυγό, ο κρόκος του οποίου καλύπτει το 35% περίπου της ημερήσιας ποσότητας χολίνης που χρειάζεται ο ανθρώπινος οργανισμός











https://www.onmed.gr/omorfia/story/391020/adynatisma-h-vitamini-poy-energopoiei-ton-metavolismo-kai-poy-tha-ti-vreite-eikones



Τετάρτη 19 Μαΐου 2021

Υγιεινό καλοκαιρινό σνακ για παιδιά

Mothersblog Team
19 Μαϊ 2021 ΣΥΝΤΑΓΕΣ


Θέλετε κάτι διαφορετικό για τώρα που ανοίγει ο καιρός και τα παιδιά έρχονται όλο και πιο κοντά στις καλοκαιρινές τους διακοπές;




Δοκιμάστε αυτή τη νόστιμη και λαχταριστή συνταγή για εύκολο καλοκαιρινό σνακ. Δεν είναι μόνο νόστιμη είναι και υγιεινή.

Τα υλικά είναι απλά, σίγουρα τα έχετε όλες οι μαμάδες στο ψυγείο σας αυτή την εποχή και θέλει μόνο μερικά λεπτά για να την προετοιμάσετε.

Παγωμένες γιαουρτο-πλάκες

Υλικά που θα χρειαστείτε για να τις φτιάξετε
1 κεσεδάκι γιαούρτι πλήρες ή με χαμηλά λιπαρά
1 κούπα φράουλες κομμένες σε φέτες
2-3 κ.τ.σ δάκρυα σοκολάτας


Πώς θα τις φτιάξετε:

Απλώστε σε μια λαδόκολλά μια στρώση γιαούρτι. Τοποθετήστε από πάνω τις κομμένες σε φέτες φράουλες και πασπαλίστε με λίγα δάκρυα σοκολάτας.

Βάλτε στην κατάψυξη μέχρι να παγώσει αρκετά καλά. Έπειτα βγάλτε και σπάστε κομμάτια με τα χέρια. Τα παιδιά σας θα λατρέψουν αυτές τις νόστιμες και παγωμένες πλάκες γιαουρτιού.



extra tip: Αντί για φράουλες μπορείτε να βάλετε οποιοδήποτε φρούτο θέλετε εσείς. Επίσης αν θέλετε, μπορείτε με λίγη λιωμένη κουβερτούρα να κάνετε σοκολατένιο το γιαούρτι, πριν το απλώσετε στη λαδόκολλα.https://www.mothersblog.gr/syntages/story/117128/ygieino-kalokairino-snak-gia-paidia

Δευτέρα 17 Μαΐου 2021

Σπόροι chia| Τι είναι το chia – πλεονεκτήματα






Γεώργιος Γιαννικέλης

Ειδικός σε θέματα Bodybuilding και Fitness / 3 χρόνια πρίν

Οι σπόροι Chia προέρχονται από ένα είδος ανθοφόρου φυτού (Σάλβια η Ισπανική) που ανήκει στην οικογένεια των Χειλανθών και φυτρώνει άφθονα στο νότιο Μεξικό. Πριν πολύ πολύ καιρό αποτελούσαν κύριο κομμάτι της διατροφής των Αζτέκων και των Μάγια και κύριο τρόφιμο επιβίωσης των πολεμιστών τους. Τα τελευταία χρόνια η χρήση τους έχει αποκτήσει τεράστιες διαστάσεις στον χώρο της αθλητικής αλλά και υγιεινής διατροφής γενικότερα. Αυτά τα μικρά σπόρια είναι σχεδόν άγευστα και υπόκεινται μια ιδιαίτερα εντυπωσιακή «ζελατίνη» μεταμόρφωση όταν βρέχονται. Είναι διαθέσιμα σχεδόν σε κάθε supermarket, πολύ εύκολα στην κατανάλωση τους και αρκετά οικονομικά. Αξίζουν όμως να υιοθετηθούν στην δίαιτα σας ή όχι; Πάμε να δούμε μερικά από τα οφέλη που διαθέτουν :
Σπόροι chia| Τι είναι το chia – πλεονεκτήματα
1. Είναι ΓΕΜΑΤΑ αντιοξειδωτικά και πλούσια σε ωμέγα 3 λιπαρά

Τα αντιοξειδωτικά τους δεσμεύουν τις ελεύθερες ρίζες και προστατεύουν τα κύτταρα από το οξειδωτικό στρες, διατηρώντας και εσάς (καθώς είστε ένα άθροισμα τρισεκατομμυρίων κυττάρων) υγιείς. Αυτό συνεπάγεται και με αυξημένη παραγωγή κολλαγόνου, αρά και με επιβράδυνση της γήρανσης και εμφάνισης ρυτίδων. Οι σπόροι chia είναι επίσης πολύ πλούσιοι σε ωμέγα 3 λιπαρά, ακόμα πιο πολύ από τους λιναρόσπορους : Δυο κουταλιές της σούπας έχουν όσα ωμέγα 3 περιέχονται σε 113 γρ. σολωμού μόνο που σε αυτή την περίπτωση δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την περιεκτικότητα σε βαρέα μέταλλα. Εκτός αυτού έχουν άλλο ένα τεράστιο πλεονέκτημα έναντι των λιναρόσπορων : Δεν αλλοιώνονται εύκολα και μπορούν να φυλαχθούν για μεγάλα διαστήματα χωρίς να χαλάσουν. Επιπλέον δεν χρειάζεται να αλέθονται (σε αντίθεση με τους λιναρόσπορους-flaxseeds) για να κάνουν τα συστατικά τους διαθέσιμα και απορροφήσιμα από το ανθρώπινο σώμα.
2. Περιέχουν τεράστιες ποσότητες φυτικών ινών

Δυο κουταλιές της σούπας περιέχουν 10 γρ. φυτικές ίνες, που ισοδυναμεί με το 30% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης. Οι φυτικές ίνες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι μια ισορροπημένης διατροφής καθώς βοηθούν στην απομάκρυνση των περιττωμάτων του γαστρεντερικού συστήματος, συμβάλλοντας έτσι στην πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου, καθώς μέσω της συχνής αποτελεσματικής κένωσης του διατηρείται καθαρό και υγιές. Επιπλέον οφέλη των φυτικών ινών περιλαμβάνουν : μειωμένη πιθανότητα εμφάνισης καρδιαγγειακών νοσημάτων, μείωση των επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα (άρα και μειωμένη πιθανότητα δημιουργίας αθηρωματικής πλάκας), σταθερά επίπεδα γλυκόζης (καθώς επιβραδύνουν την απορρόφηση των μακροθρεπτικών συστατικών και την παραγωγή ινσουλίνης), μειωμένα επίπεδα φλεγμονών και απώλεια λίπους (δημιουργούν αίσθημα κορεσμού οπότε νιώθετε την ανάγκη να φάτε λιγότερο). Υπάρχουν δύο είδη φυτικών ινών : οι διαλυτές και οι αδιάλυτες. Οι διαλυτές ρευστοποιούνται-διαλύονται με το νερό και δημιουργούν μια ζελάτινη τύπου ουσία που συμβάλλει θετικά στην μείωση της χοληστερόλης και της γλυκόζης στο αίμα. Οι μη-διαλυτές από την άλλη μεριά απορροφούν νερό καθώς κινούνται στο πεπτικό σύστημα, προσδίδοντας όγκο στον γαστρεντερικό σας σωλήνα, βοηθώντας επίσης και στην κένωση του. Παραδείγματα τροφίμων που περιέχουν διαλυτές φυτικές ίνες αποτελούν : η βρώμη, το πίτουρο βρώμης (oat bran), ο αρακάς, το πίτουρο ρυζιού, τα όσπρια, τα φασόλια, τα μήλα και τα κιτροειδή φρούτα. Παραδείγματα τροφίμων που περιέχουν μη-διαλυτές φυτικές ίνες αποτελούν : το αλεύρι σίτου ολικής άλεσης, το πίτουρο σιταριού, το ψωμί σικάλεως, το λάχανο, τα καρότα, τα λαχανάκια Βρυξελλών και οι ξηροί καρποί.
3. Είναι θερμιδικά συμπυκνωμένα, πλούσια σε πρωτεΐνη και ασβέστιο

Δυο κουταλιές της σούπας περιέχουν 4 γραμμάρια ή αλλιώς 17 γρ. πρωτεΐνης ανά 100 γρ. Αυτό μπορεί να ακούγεται λίγο αλλά προσθέτοντας τα σε κάθε shake ή smoothie που πίνετε αθροίζεται. Όσων αφορά την περιεκτικότητα ασβεστίου οι σπόροι chia περιέχουν 5 φορές πιο πολύ ασβέστιο από το γάλα ανά ουγγιά (28 γρ), καθιστώντας το μια εξαιρετική πηγή για άτομα που δεν καταναλώνουν γαλακτοκομικά προϊόντα. Θερμιδικά αποφέρουν 470 θερμίδες ανά 100 γρ. οπότε μπορεί να χρησιμοποιηθούν σαν superfood σε οποιοδήποτε διατροφικό πλάνο, είτε απόκτησης μάζας είτε απώλειας λίπους, καθώς αποτελούν ένα ποιοτικό τρόφιμο πλούσιο σε μακροθρεπτικά και μικροθρεπτικά συστατικά που θωρακίζει την υγεία και συμβάλλει στην δημιουργία ενός γερού σώματος.

https://www.myprotein.gr/blog/sympliromata/sporoi-tsia-ti-einai-pleonektimata/?gclsrc=aw.ds&thg_ppc_campaign=71700000012733830&product_id&gclid=CjwKCAjwqIiFBhAHEiwANg9szn8MNooJ


6.49€

Τρίτη 11 Μαΐου 2021

Με αυτές τις συμβουλές θα «ξεφουσκώσετε» μέσα σε μια εβδομάδα Ποιες τροφές να επιλέξετε και ποιες να αποφύγετε για να ξεφουσκώσετε άμεσα





Μετά από lockdown και Πάσχα πιθανότατα βλέπετε το νούμερο που αναγράφεται στη ζυγαριά κάπως αυξημένο. Αντί όμως να πανικοβληθείτε και να αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια ακραία δίαιτα, πάρτε μια βαθιά ανάσα και διαβάστε τις συμβουλές μας για να «ξεφουσκώσετε» εύκολα και γρήγορα.

Το μυστικό για να «ξεφουσκώσετε»

Το μυστικό λοιπόν για να «ξεφουσκώσετε» άμεσα βασίζεται στην ισορροπία καλίου και νατρίου στον οργανισμό σας. Το νάτριο (το αλάτι δηλαδή) προκαλεί κατακράτηση υγρών και φούσκωμα, ενώ αντίθετα το κάλιο και το νερό -βασικά συστατικά των λαχανικών και των φρούτων- ευνοούν τη διούρηση, άρα και το «ξεφούσκωμα» και την αποτοξίνωση του οργανισμού. Άλλωστε, όταν αυξάνετε τα λαχανικά και τα φρούτα στη διατροφή σας, καταναλώνετε πολλές φυτικές ίνες, οι οποίες αφενός σας χορταίνουν και αφετέρου σας βοηθούν στο να έχετε περισσότερες κενώσεις (ειδικά όταν πίνετε συνδυαστικά και πολύ νερό). Παράλληλα, μειώνοντας τα αλμυρά τρόφιμα, που είναι ταυτόχρονα και πιο λιπαρά, χάνετε και λίπος.

Ποια τρόφιμα να επιλέξετε

Προκειμένου να «ξεφουσκώσετε», εντάξτε στη διατροφή σας τροφές πλούσιες σε κάλιο. Κι ενώ η μπανάνα είναι η πιο διάσημη πηγή καλίου, δεν είναι η μόνη ούτε η πιο πλούσια. Για να αυξήσετε λοιπόν την πρόσληψη καλίου, βάλτε στη διατροφή σας τις παρακάτω τροφές.
Πράσο
Σπαράγγι
Αγκινάρα
Πράσινη πιπεριά
Ακτινίδιο
Πορτοκάλι
Γκρέιπφρουτ
Σύκα
Σολομός
Σουσάμι
Αρακάς
Μπάμιες
Μπανάνα
Κίτρινη κολοκύθα
Αβοκάντο
Γλυκοπατάτα
Αποξηραμένα βερίκοκα
Σπανάκι
Σέσκουλα
Παντζάρια
Ρόδι
Δαμάσκηνα

 https://www.vita.gr/2021/05/05/diaita/me-aytes-tis-symvoules-tha-ksefouskosete-mesa-se-mia-evdomada/

27105 Big Horn Mountain Way, Yorba Linda walk-through tour

Δευτέρα 10 Μαΐου 2021

Με αυτές τις συμβουλές θα «ξεφουσκώσετε» μέσα σε μια εβδομάδα Ποιες τροφές να επιλέξετε και ποιες να αποφύγετε για να ξεφουσκώσετε άμεσα











Μετά από lockdown και Πάσχα πιθανότατα βλέπετε το νούμερο που αναγράφεται στη ζυγαριά κάπως αυξημένο. Αντί όμως να πανικοβληθείτε και να αποφασίσετε να ακολουθήσετε κάποια ακραία δίαιτα, πάρτε μια βαθιά ανάσα και διαβάστε τις συμβουλές μας για να «ξεφουσκώσετε» εύκολα και γρήγορα.

Το μυστικό για να «ξεφουσκώσετε»

Το μυστικό λοιπόν για να «ξεφουσκώσετε» άμεσα βασίζεται στην ισορροπία καλίου και νατρίου στον οργανισμό σας. Το νάτριο (το αλάτι δηλαδή) προκαλεί κατακράτηση υγρών και φούσκωμα, ενώ αντίθετα το κάλιο και το νερό -βασικά συστατικά των λαχανικών και των φρούτων- ευνοούν τη διούρηση, άρα και το «ξεφούσκωμα» και την αποτοξίνωση του οργανισμού. Άλλωστε, όταν αυξάνετε τα λαχανικά και τα φρούτα στη διατροφή σας, καταναλώνετε πολλές φυτικές ίνες, οι οποίες αφενός σας χορταίνουν και αφετέρου σας βοηθούν στο να έχετε περισσότερες κενώσεις (ειδικά όταν πίνετε συνδυαστικά και πολύ νερό). Παράλληλα, μειώνοντας τα αλμυρά τρόφιμα, που είναι ταυτόχρονα και πιο λιπαρά, χάνετε και λίπος.
Δείτε επίσης : Πώς θα τονώσετε την αυτοεκτίμηση του παιδιού
Ποια τρόφιμα να επιλέξετε

Προκειμένου να «ξεφουσκώσετε», εντάξτε στη διατροφή σας τροφές πλούσιες σε κάλιο. Κι ενώ η μπανάνα είναι η πιο διάσημη πηγή καλίου, δεν είναι η μόνη ούτε η πιο πλούσια. Για να αυξήσετε λοιπόν την πρόσληψη καλίου, βάλτε στη διατροφή σας τις παρακάτω τροφές.
Πράσο
Σπαράγγι
Αγκινάρα
Πράσινη πιπεριά
Ακτινίδιο
Πορτοκάλι
Γκρέιπφρουτ
Σύκα
Σολομός
Σουσάμι
Αρακάς
Μπάμιες
Μπανάνα
Κίτρινη κολοκύθα
Αβοκάντο
Γλυκοπατάτα
Αποξηραμένα βερίκοκα
Σπανάκι
Σέσκουλα
Παντζάρια
Ρόδι
Δαμάσκηνα
Επίσης, αν και δεν σας δίνουν κάλιο, επιλέξτε:
Ανάλατους ξηρούς καρπούς (σε περιορισμένες ποσότητες όμως, γιατί είναι πλούσιοι σε θερμίδες).
Άπαχη πρωτεΐνη, που σας χορταίνει χωρίς να σας επιβαρύνει με θερμίδες, όπως: αυγά, μανιτάρια, στήθος κοτόπουλου χωρίς πέτσα, ψαρονέφρι, φιλέτο ψαριού, γαρίδες.
Ποια τρόφιμα να αποφύγετε
Ορισμένες τροφές αν και ιδιαίτερα θρεπτικές, μπορούν σας φουσκώσουν παροδικά. Γι’ αυτό μπορείτε να τις αποφύγετε για μερικές ημέρες, μέχρι να νιώσετε πιο ανάλαφροι. Οι συνήθεις ύποπτοι είναι η ντομάτα, τα όσπρια, το λάχανο, το μπρόκολο, το κουνουπίδι και τα κρεμμύδια.
Τις έτοιμες και συσκευασμένες τροφές που περιέχουν πολύ αλάτι, όπως οι κονσέρβες, κάθε είδος έτοιμου φαγητού και τα αρτοποιήματα (και το ψωμί).
Τα λιπαρά κρέατα.
Τα γαλακτοκομικά (κυρίως τα τυριά, που είναι ταυτόχρονα αλμυρά και λιπαρά), επειδή για να μεταβολιστούν από τον οργανισμό χρειάζονται νερό σε τετραπλάσια ποσότητα από τη δική τους, οπότε και επιβαρύνουν το σώμα με κατακράτηση υγρών.
Εστιάστε στην ενυδάτωσή σας
Φροντίστε να πίνετε άφθονο νερό καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Για να του δώσετε μια πιο… ενδιαφέρουσα γεύση και να κάνετε την κατανάλωσή του πιο ευχάριστη, μπορείτε να ρίξετε σε αυτό κομμάτια φρούτων και λαχανικών.
Αποφύγετε τα αναψυκτικά καθώς περιέχουν πολλή ζάχαρη και επιπλέον φουσκώνουν, τη σόδα επειδή περιέχει νάτριο, τα αλκοολούχα ποτά γιατί φουσκώνουν (ειδικά η μπίρα). Αν θελήσετε να πιείτε αλκοόλ, προτιμήστε λίγο κρασί.

https://www.vita.gr/2021/05/05/diaita/me-aytes-tis-symvoules-tha-ksefouskosete-mesa-se-mia-evdomada/

Χάστε βάρος μέχρι το καλοκαίρι χωρίς δίαιτα


Πέντε tips που θα σας βοηθήσουν να αδυνατίσετε μέχρι το καλοκαίρι,χωρίς να ξεκινήσετε δίαιτα


 

Μετά από lockdown και Πάσχα πιθανότατα βλέπετε το νούμερο που αναγράφεται στη ζυγαριά αυξημένο. Ωστόσο, δεν υπάρχει λόγος να πανικοβάλεστε ή να αναζητάτε κάποια ακραία δίαιτα που υπόσχεται άμεση και θεαματική απώλεια βάρους. Προκειμένου να καταφέρετε να χάσετε τα περιττά κιλά που κάνουν το κουμπί του τζιν να κλείνει με δυσκολία και να υποδεχτείτε το καλοκαίρι πιο ανάλαφροι, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τα 5 παρακάτω tips.

5 tips για να χάσετε βάρος μέχρι το καλοκαίρι χωρίς δίαιτα



Καταναλώστε περισσότερες φυτικές ίνες. Πέρα από το να βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου και της καρδιάς, οι φυτικές ίνες συμβάλλουν και στον έλεγχο του βάρους, καθώς σας προκαλούν γρήγορα αίσθημα κορεσμού και να σας κρατούν πολλή ώρα χορτάτους. Τα όσπρια, τα φρούτα, τα λαχανικά και τα δημητριακά ολικής άλεσης είναι καλές πηγές φυτικών ινών.
Μην ξεχάτε την πρωτεΐνη. Η πρωτεΐνη συμβάλλει και αυτή στο αδυνάτισμα χάρη στην ιδιότητά της να απορροφάται σταδιακά από το στομάχι, αυξάνοντας έτσι το αίσθημα του κορεσμού. Το αυγό, το στήθος κοτόπουλου, η γαλοπούλα, τα μανιτάρια, η κινόα, το τυρί κότατζ, το άπαχο μοσχαρίσιο κρέας, η βρώμη και ο τόνος είναι μερικές από τις καλύτερες πηγές πρωτεΐνης.
Μείνετε μακριά από τη ζάχαρη. Ακόμη κι αν πίνετε τον καφέ σας σκέτο ή δεν είστε λάτρεις των γλυκών, η ζάχαρη συχνά «μεταμφιέζεται» στις ετικέτες των τροφίμων, παίρνοντας πολλά διαφορετικά ονόματα. Μάλιστα, η πρόσθετη ζάχαρη είναι ο βασικός λόγος που πολλά συσκευασμένα και μεταποιημένα τρόφιμα (π.χ. ψωμί, κέτσαπ, έτοιμοι χυμοί φρούτων) περιέχουν πολλές θερμίδες. Ένας καλός τρόπος να μειώσετε τη ζάχαρη στη διατροφή σας και παράλληλα να ικανοποιήσετε την επιθυμία σας για γλυκό, είναι αντικαθιστώντας τα παγωτά και τα γλυκά με φρούτα και γιαούρτι.
Ξεκινήστε γυμναστική. Η γυμναστική είναι σύμμαχός σας στην προσπάθειά σας να αυξήσετε τις καύσεις του οργανισμού σας και να αδυνατίσετε. Η σωματική δραστηριότητα κατά κανόνα ξεχνιέται τις εορταστικές περιόδους, γι’ αυτό καλό είναι να βάλετε στον καθημερινό σας προγραμματισμό μισή ώρα ήπιας αερόβιας άσκησης. Για παράδειγμα βάλτε στόχο να περπατάτε γρήγορα για μισή ώρα κάθε ημέρα.
Μείνετε ενυδατωμένοι. Το νερό δεν έχει κάποια μαγική ιδιότητα αδυνατίσματος, έχει όμως την ιδιότητα να επιφέρει το αίσθημα κορεσμού και κατ’ επέκταση να αποτρέπει την υπερκατανάλωση τροφής που οδηγεί σε αύξηση του βάρους σας.

https://www.vita.gr/2021/05/08/diaita/xaste-varos-mexri-to-kalokairi-xoris-diaita/
https://www.vita.gr/2021/05/08/diaita/xaste-varos-mexri-to-kalokairi-xoris-diaita/

Μπισκοτογλυκό ψυγείου χωρίς ζάχαρη με ζελέ φράουλα



10JUL
Ένα μπισκοτογλυκό ψυγείου χωρίς ζάχαρη με δροσερό ζελέ φράουλα που δεν έχει καμία διαφορά με όσα έχουν ζάχαρη. Καλοκαιρινό, δροσερό και κυρίως υγιεινό.

Μπισκοτογλυκό ψυγείου χωρίς ζάχαρη



Πάντα μου άρεσαν οι πιο υγιεινές επιλογές και έψαχνα να βρω διάφορες παραλλαγές των αγαπημένων μου γλυκών. Αυτή η συνταγή προήλθε από μία ιδέα που είχα για ένα υγιεινό γλυκάκι για τη μητέρα μου μιας και δεν μπορεί να καταναλώσει ζάχαρη.

Δεν έχει καμία διαφορά στη γεύση με τα συνηθισμένα γλυκά που περιέχουν ζάχαρη. Έχει πολύ λίγα υλικά, σχεδόν καθόλου θερμίδες και το αποτέλεσμα είναι μοναδικό. Χωρίζεις το γλυκάκι σε μπολάκια και έχεις το πιο νόστιμο, υγιεινό και τέρμα καλοκαιρινό γλυκάκι για να μην στερηθείς τίποτα από τη γεύση των αγαπημένων σου γλυκών. ‘Ώρα να δούμε τι θα χρειαστείς.

Υλικά που θα χρειαστείς για 3 μπολάκια:

1 φάκελος ζελές φράουλας χωρίς ζάχαρη
3 κεσεδάκια γιαούρτι ή μία μεγάλη συσκευασία γιαούρτι της επιλογής σου
4 κουταλιές της σούπας γάλα με 0% λιπαρά
1 πακέτο μπισκότα digestive χωρίς ζάχαρη

Προαιρετικά: Κάποιο φρούτο που σου αρέσει ή κάποιον ξηρό καρπό της επιλογής σου.


Διαδικασία για το μπισκοτογλυκό ψυγείου χωρίς ζάχαρη



Είναι πολύ εύκολο να φτιάξεις αυτό το γλυκό και δεν θα χρειαστείς παραπάνω από 10 λεπτά για τη προετοιμασία του. Για αρχή, σπάσε τα μπισκότα με τα χέρια σου σε κομματάκια ή σε τρίμματα ανάλογα με το πόσο λιωμένα τα θες. Τα μοιράζουμε σε μπολάκια και σε ένα άλλο μπολάκι χτυπάμε το γιαούρτι με το γάλα και αν το θέλουμε πιο γλυκό προσθέτουμε και λίγο μέλι ή σιρόπι αγαύης. Προαιρετικά μπορείς να προσθέσεις κάποιο φρούτο που σου αρέσει σε κομματάκια ή κάποιον ξηρό καρπό μέσα στο γιαούρτι.


Το μοιράζουμε πάνω από τη βάση με τα σπασμένα μπισκότα και τα βάζουμε στο ψυγείο για 10-15 λεπτά να παγώσουν μέχρι να φτιάξουμε τον ζελέ μας. Φτιάχνουμε τον ζελέ ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας και το περιχύνουμε πάνω από τα μπολάκια. Τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν για 1-2 ώρες και έτοιμο το μπισκοτογλυκό ψυγείου χωρίς ζάχαρη.

Extra tips:
Αν θέλεις, μπορείς να προσθέσεις ζάχαρη ανάλογα με το πόσο γλυκό το θέλεις. Ωστόσο, παραμένει πεντανόστιμο ακόμα και να μην βάλεις.
Κάποια υγιεινά υποκατάστατα ζάχαρης είναι η στέβια, η ζαχαρίνη, το σιρόπι Αγαύης αλλά και το μέλι.
Στόλισε τα μπολάκια με διάφορα κομματάκια φρούτων της επιλογής σου αλλά και διάφορους ανάλατους ξηρούς καρπούς. Μία καλή επιλογή είναι και η τριμμένη μαύρη σοκολάτα χωρίς βούτυρο.
Μπορείς να προσθέσεις και κάποιο γλυκό του κουταλιού μέσα στο μείγμα του γιαουρτιού για περισσότερη νοστιμιά.
Εκτός από μπισκότα digestive, μπορείς να προσθέσεις δημητριακά χωρίς ζάχαρη, granola, αλλά και ένα μείγμα ξηρών καρπών.
Βάλε φαντασία και θα έχεις το πιο υγιεινό γλυκό που έχεις ονειρευτεί.
Δες εδώ πως μπορείς να φτιάξεις δροσερή κρέμα φράουλα χωρίς πολλές θερμίδες.
Ένα δροσιστικό smoothie φράουλα με γιαούρτι.


Καλή επιτυχία! Μοιράσου το γλυκάκι με τους φίλους σου.

https://www.eisaimonadiki.gr/%CE%BC%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%84%

Κυριακή 9 Μαΐου 2021

Επένδυση-μαμούθ: Το μικρό ελληνικό νησί με το VIP Exclusive Club που μπορεί να εκτοξεύσει την ελληνική οικονομία



https://www.cnn.gr/kosmos/story/265094/to-trelo-sxedio-toy-erntogan-poso-tha-kostisei-to-neo-kanali-tis-konstantinoypolis





Ελλάδα

Το πλάνο που εγκρίθηκε τον περασμένο Ιανουάριο θα αρχίσει να παίρνει σάρκα και οστά σε 2 χρόνια

Επιμέλεια Menshouse Team



Φανταστείστε γύρω στα 250 άτομα σε ένα μικρό νησί του Ιονίου. Φανταστείτε αυτό το νησί να περιτριγυρίζεται από πανάκριβα σκάφη. Φανταστείτε αυτά τα 250 άτομα να κουβαλάνε στις τσέπες τους το 5% του ελληνικού ΑΕΠ για παράδειγμα.


Φανταστείτε αυτά τα λεφτά να μην τους λείψουν και να έχουν σκοπό να τα ξοδέψουν όλα στην Ελλάδα. Όχι μόνο στη διαμονή τους, μα και σε ψώνια, σε αγορές από μαγαζιά σε παρακείμενα νησιά. Πόσα πολλά θα σήμαινε αυτό για την ελληνική οικονομία σε ένα καλοκαίρι που μπορεί να είναι το πρώτο covid-free μετά από 2 σεζόν;

Ο λόγος για τον Σκορπιό, το νησί που οι Ριμπολόβλεφ έχουν στην κατοχή τους και μέχρι πρότινος χρησιμοποιούσαν για δικές τους εξορμήσεις είτε φιλοξενούσαν ανά περιπτώσεις φίλους μεγιστάνες ή μπορεί να το νοίκιαζαν σε 1-2 οικογένειες επιχειρηματιών.

Από το καλοκαίρι του 2023 το αργότερο, ίσως και του 2022, ο Σκορπιός δε θα υπάρχει για να φιλοξενεί μόνο τέτοιο αριθμό ατόμων ούτε για να φέρνει με ελικόπτερο τον Καραφώτη ο Ριμπολόβλεφ και να τον έχει να τραγουδάει μόνο για χάρη του.

Σε 2 χρόνια το νησί θα συγκεντρώνει τουλάχιστον 10 πολύ βαρβάτες τσέπες και καμιά 50αριά λιγότερο βαρβάτες, αλλά όλες τους με διάθεση να ξοδέψουν άφθονο χρήμα.

Ένα 5άστερο ξενοδοχείο πιο πάνω κι από τα 5άστερα, με χωρητικότητα 84 κλινών και τουλάχιστον 20 μεγάλες βίλες θα καλύψουν μια έκταση 20.000 τ.μ. μαζί με αθλητικές εγκαταστάσεις, ένα μίνι γήπεδο ποδοσφαίρου, εκκλησία, θερμοκήπιο, ελικοδρόμιο, κτήριο υποδοχής και αποχώρησης, τεχνητή λίμνη, αμφιθέατρο, αμπελώνες, κέντρο σπα, κινηματογράφο και σαφώς καταστήματα εστίασης. Μια από τις βίλες θα βρίσκεται πιο απομονωμένη πάνω στο λόφο για να προσφέρει θέα στο Ιόνιο Πέλαγος και θα υπάρχουν γενικά διαβαθμίσεις ως προς την ενοικίαση.


Όλα τα παραπάνω θα συνθέσουν τη δημιουργία ενός VIP Exclusive Club, το μεγαλύτερο της Μεσογείου, όπου θα συρρέουν άνθρωποι από το υψηλότερο οικονομικό στάτους του πλανήτη για να διαμένουν είτε για ψυχαγωγία είτε ακόμα και για επιχειρηματικές συναντήσεις.

Εκτιμάται ότι η ενοικίαση μιας βίλας στον Σκορπιό για μια εβδομάδα μπορεί να φτάσει ως και το 1 εκατομμύριο, το οποίο αν πολλαπλασιαστεί επί 40 για παράδειγμα, μιλάμε για ποσό 40 εκατομμυρίων μέσα σε μόνο μία εβδομάδα. Κι αυτό είναι το άμεσο εκτιμώμενο κέρδος.

Αν προστεθούν τα έσοδα στα καταστήματα που θα υπάρχουν εκεί, τα έσοδα από τις ενοικιάσεις σκαφών και τα έσοδα από αγορές σε μαγαζιά σε παρακείμενα νησιά, όπως η Λευκάδα, ή στα παράλια της ηπειρωτικής χώρας, όπως στα Σύβοτα και την Πάργα, ίσως μιλάμε για μια βιομηχανία, για μια επιχείρηση με τρελό τζίρο που θα αποφέρει ένα σημαντικό μέρος εξ αυτών στο ελληνικό κράτος.

Η όλη επένδυση αναμένεται να υλοποιηθεί από την ΜΥΚΗΝΑΙ ΑΕ και το συνολικό της κόστος θα ξεπεράσει τα 165 εκατομμύρια ευρώ, ενώ την κατασκευή στο ξενοδοχείο και τις βίλες έχει αναλάβει η νορβηγική Snøhetta, η οποία έφτιαξε τη Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, το εντυπωσιακό κτήριο της Le Monde στο Παρίσι, την Όπερα της Νορβηγίας, το campus της Ford και το πρώτο υποβρύχιο εστιατόριο στον κόσμο, στη νοτιοδυτική ακτή της χώρας, στα 5 μέτρα μέσα στο νερό!

Είναι πολύ σημαντικό να αναφερθεί ότι αυτό το πρότζεκτ θα δημιουργήσει άμεσα 130 νέες θέσεις εργασίας χωρίς να καταστρατηγεί τις περιβαλλοντικές ανάγκες, καθώς έχει βιοκλιματικό σχεδιασμό και τα σχέδια αποτυπώνουν απόλυτο σεβασμό προς το οικοσύστημα του νησιού, όπου άλλωστε υπάρχουν ζώνες οι οποίες θα μείνουν άθικτες.

Το επίσης άξιο αναφοράς είναι πως ο Σκορπιός μπορεί να αποτελέσει τη διώρυγα του πλούτου για όλη τη δυτική Ελλάδα και το Ιόνιο, καθώς τα γύρω μεγάλα νησιά έχουν τέτοιες ομορφιές που μπορεί να «αναγκάσουν» τον οποιονδήποτε εκατομμυριούχο να επεκτείνει την παραμονή του στην περιοχή για περισσότερες μέρες και να ανακαλύψει ομορφιές ή να ερευνήσει πιθανές επενδυτικές ευκαιρίες σε μια χώρα που ο τουρισμός της θα είναι καταπιεσμένος ελέω πανδημίας και σε εκείνο το χρονικό σημείο αναμένεται να «ξεσπάσει»!


Αν σε αυτή την εικόνα μπει και το μεγαλύτερο κάδρο που αφορά στην επένδυση στο Ελληνικό που τότε έχει προχωρήσει αρκετά, συν την αναβάθμιση της αθηναϊκής ριβιέρας, θα έχουμε δύο πόλους προσέλκυσης επιχειρηματιών που είτε έρθουν για διακοπές είτε για δουλειές, θα βρουν αρκετούς λόγους να έρθουν ξανά και ξανά.
https://menshouse.gr/ellada/141624/to-simadi-toy-skorpioy-pos-ena-mikro-nisi-mporei-na-syntirisei-tin-elliniki-oikonomia-se-epoches-pandimias

To τρελό σχέδιο του Ερντογάν: Πόσο θα κοστίσει το νέο κανάλι της Κωνσταντινούπολης

https://www.cnn.gr/kosmos/story/265094/to-trelo-sxedio-toy-erntogan-poso-tha-kostisei-to-neo-kanali-tis-konstantinoypolis




Newsroom

Ανανεώθηκε: Κυριακή, 09 Μαϊος 2021 11:24

(AP Photo)


Αμετακίνητος στο σχέδιο κατασκευής ενός τεράστιου καναλιού στην Κωνσταντινούπολη εμφανίζεται ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος παρά τις αντιδράσεις αλλά και τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα του ετοιμάζεται να δαπανήσει 15 δισεκατομμύρια δολάρια (13,2 δισ. ευρώ) για το μεγαλόπνοο –κατά άλλους τρελό- έργο του.



Το κόστος του έργου ανακοίνωσε ο Αντίλ Καραϊσμάιλογλου, υπουργός Μεταφορών και Υποδομών της Τουρκίας, όπως αναφέρει το Bloomberg.

«Θα ξεκινήσουμε τις εργασίες για την πρώτη γέφυρα έως τα τέλη του Ιουνίου» δήλωσε χαρακτηριστικά ο αρμόδιος υπουργός, μιλώντας στο TRT την Παρασκευή. Μάλιστα, ο ίδιος αποκάλυψε πως οι συνολικά έξι γέφυρες του καναλιού θα κοστίσουν περίπου 1,1 δισ. ευρώ.

Το κανάλι της Κωνσταντινούπολης, συνολικού μήκους 45 χιλιομέτρων, θα ενώνει τη Μαύρη Θάλασσα με τη Θάλασσα του Μαρμαρά. Είχε ανακοινωθεί για πρώτη φορά πριν από 10 χρόνια από τον ίδιο τον Ερντογάν, ο οποίος μάλιστα τότε είχε παραδεχτεί πως πρόκειται για ένα «τρελό πρότζεκτ».


Σήμερα, αρκετοί επικριτές του έργου εκφράζουν ανησυχία για τον τρόπο με τον οποίο το κανάλι αυτό θα επηρεάσει τη διεθνή συμφωνία για τις μεταφορές διαμέσου του Βοσπόρου και των Στενών των Δαρδανελλίων –μια συμφωνία που υπεγράφη για να διασφαλιστεί η σταθερότητα στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.

Σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις αντιδράσεις, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε πως η Τουρκία δεν θα αποχωρήσει από τη συμφωνία, ωστόσο η κυβέρνησή του «βλέπει» την κατασκευή του καναλιού της Κωνσταντινούπολης ως μια εναλλακτική που θα ενισχύσει τον έλεγχο των μεταφορών από και προς τη Μαύρη Θάλασσα.



(AP Photo/Lefteris Pitarakis)

«Φωνές» από την αντιπολίτευση τονίζουν πως κανένας δεν μπορεί να υποχρεώσει τα εμπορικά πλοία να ακολουθήσουν την εναλλακτική αυτή διαδρομή, με αποτέλεσμα το κόστος της κατασκευής του καναλιού να επιβαρύνει τελικά τους φορολογούμενους.

Υπάρχουν, επίσης, και σοβαρές περιβαλλοντικές ανησυχίες.

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο δήμαρχος της πόλης και σφοδρός πολέμιος του Ερντογάν Εκρέμ Ιμάμογλου, το εν λόγω έργο θα καταστρέψει τον υδροφόρο ορίζοντα, θέτοντας σε κίνδυνο τα 16 εκατομμύρια κατοίκων της πόλης, και θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στο φυσικό περιβάλλον.

Η κυβέρνηση του Ερντογάν, όμως, αρνείται να απαντήσει σε αυτές τις καταγγελίες.

Ο Καραϊσμάιλογλου υποστήριξε πως η κυβέρνηση σκοπεύει να κατασκευάσει δύο νέα φράγματα, τα οποία θα αντισταθμίσουν τις απώλειες σε νερό λόγω της κατασκευής του έργου.

Κατά τη διάρκεια της 18χρονης παραμονής του Ερντογάν στην εξουσία, η Τουρκία έχει δαπανήσει δεκάδες δισεκατομμύρια στην κατασκευή τεράστιων και εμβληματικών υποδομών –μεταξύ των οποίων το νέο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης, μια νέα γέφυρα πάνω από το Βόσπορο αλλά και τεράστια νοσοκομεία.

Ζαναντού 2.0: Η μάχη για το θησαυρό του Μπιλ Γκέιτς των 35.000 δολαρίων ανά επίσκεψη Tο όνειρο του εργένη ή ο εφιάλτης της νύφης;


https://menshouse.gr/extras/141605/zanantoy-2-0-i-machi-gia-to-thisayro-toy-mpil-gkeits-ton-35-000-dolarion-episkepsi#.YJebG07Ep4o.facebook





Επιμέλεια Menshouse Team


Ηαρχαία πόλη Shangdu της Κίνας, γνωστή επίσης ως Xanadu (ελληνιστί Ζαναντού) ήταν η θερινή πρωτεύουσα της δυναστείας των Γιουάν και έμεινε στην ιστορία ως σύμβολο μεγαλείου και χλιδής.


Αυτό ήταν το όνομα που έδωσε ο Όρσον Γουέλς στο ανάκτορο – έπαυλη του φανταστικού μεγαλοεκδότη Τσαρλς Φόστερ Κέιν, στο κινηματογραφικό αριστούργημα «Πολίτης Κέιν» (1941).

Και προς τιμήν αυτού έτσι τιτλοφορήθηκε (Ζαναντού 2.0.) η ασύλληπτης μεγαλοπρέπειας έπαυλη του Μπιλ Γκέιτς, στα προάστια του Σιάτλ και στις όχθες της λίμνης Ουάσινγκτον. Μια «αυτοκρατορική» κατοικία έξι στρεμμάτων, που μεταξύ άλλων διαθέτει γυμναστήριο με τοίχους επενδεδυμένους με πέτρα από βουνοκορφή των Βραχωδών Ορέων, πισίνα 30 μέτρων, ρυάκι για ψάρεμα πέστροφας και σολομού (!), αίθουσα τραμπολίνου και χώρο περιποίησης spa.

Η οικογένεια Γκέιτς κάλυψε την προσωπική της ζωή κάτω από πέπλο άκρας μυστικότητας και οι λεπτομέρειες του παραθαλάσσιου συγκροτήματος, αξίας 131 εκατ. δολαρίων, είχαν κρατηθεί κρυφές, χάρη και στην αγορά των γύρω οικοπέδων από τους Γκέιτς, προκειμένου να αποκλειστούν επίδοξα «αδιάκριτα» μάτια περιπατητών. Σε ένα φιλανθρωπικό πλειστηριασμό του 2009, η τιμή για την επίσκεψη ενδιαφερόμενων στην έπαυλη ξεκίνησε από τα 5.000 ευρώ και «έκλεισε» στα 35.000!



Δύο χρόνια νωρίτερα πάντως, ένας νεαρός ασκούμενος στη Microsoft εξασφάλισε άδεια για τη δημοσίευση άρθρου στο προσωπικό του μπλογκ, όπου και περιέγραψε την εμπειρία του από την επίσκεψή του στην οικία των Γκέιτς. Όπως είχε αναφέρει, η άμμος της παραλίας στην όχθη της λίμνης εισήχθη από τη Χαβάη, ενώ το σπίτι είναι κατασκευασμένο από ανοιχτόχρωμο ξύλο, το οποίο προέρχεται από το περίφημα έλατο Ντάγκλας. «Διαβαίνοντας την έπαυλη του Γκέιτς είναι σαν να διασχίζεις δρόμο του “Τζουράσικ Παρκ”», έγραφε έμπλεος κατάπληξης ο ασκούμενος.


Αυτό το… φτωχικό αναρωτιούνται πλέον πολλοί σε ποιου το «Ε9» θα καταλήξει μετά την είδηση για το διαζύγιο ανάμεσα στον Μπιλ και τη Μελίντα Γκέιτς.

Το ζευγάρι, το οποίο διαχειρίζεται και θα πρέπει τώρα να μοιράσει (;) μια περιουσία αξίας περίπου 124 δισεκατομμυρίων δολαρίων, δεν είχε κοινό όραμα για τον τόπο κατοικίας του. Η έπαυλη ήταν «το όνειρο του εργένη και ο εφιάλτης της νύφης», ανέφερε το 2008 στο προφίλ της Μελίντα Γκέιτς το περιοδικό Fortune, εξηγώντας ότι διαθέτει «τόσες συσκευές λογισμικού και οθόνες υψηλής τεχνολογίας που αισθανόμουν ότι ζω μέσα σε ένα βιντεοπαιχνίδι».



Αυτή ήταν και η βασική διαφωνία των δύο. Τα έργα είχαν ξεκινήσει προτού ακόμα ο Γκέιτς παντρευτεί την Μελίντα Αν Φρεντς (1994), αλλά ανεστάλησαν μετά την άφιξη της στο Σιάτλ. Η πρώην πια σύζυγος του Αμερικανού μεγιστάνα επέμεινε ότι το σπίτι έπρεπε να είναι κατάλληλο για οικογένεια και όχι συμβατό μόνο για τις ανάγκες ενός «μάγου» των υπολογιστών, ασκώντας επιρροή για την αλλαγή των τελικών σχεδίων.

Ο ίδιος ο Γκέιτς είχε εκφράσει σε βιβλίο του το 1995 το όραμα του για διαμονή σε ένα τεχνολογικό ναό, ένα «έξυπνο σπίτι», που θα επιτρέπει σε ιδιοκτήτες και προσκεκλημένους να επικοινωνούν με συσκευές και κάθε είδους εξοπλισμό χάρη σε αισθητήρες. Ελάχιστοι γνωρίζουν – και όσοι έμαθαν δεν το αποκάλυψαν ποτέ – σε τι ποσοστό πέρασε ο Γκέιτς τις δικές του «τεχνολογικές» αξιώσεις στη σχεδίαση του σπιτιού, το οποίο πιθανόν να είναι και το τελικό κριτήριο για τον επόμενο διαχειριστή του.

Από την άλλη βέβαια, αν πρέπει να μοιράσεις 124 δισεκατομμύρια δολάρια, ίσως και να μην δίνεις… δεκάρα τσακιστή για 131 εκατομμυριάκια.

Σάββατο 1 Μαΐου 2021

Μοναδική και Απίστευτη στην Γεύση Κοτοσαλάτα της Γιαγιάς μου Ράνιας

Яйца Фаберже. Заливные яйца. Цыганка готовит. Gipsy Kitchen.

Φτιάξτε τα Πασχαλινά αυγά