White Velvet
Υλικά
1 Πακέτο Σφολιάτα (περιλαμβάνει 2 φύλλα σφολιάτας)
2 κ.σ. βούτυρο , 300 γρ. Ανανά ,1 Αυγό
1 Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Μιλφέϊγ Γιώτης
3 ¼ φλ.τσαγιού Γάλα
100 γρ. Σοκολάτα Λευκή σε Σταγόνες Γιώτης
Για το γαρνίρισμα:
125 γρ. Κουβερτούρα Σοκολάτα Λευκή Γιώτης
1 Crème Γιώτης ,Ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
• Στρώνουμε σε ταψάκι λαδόκολλα και τοποθετούμε το φύλλο σφολιάτας, το οποίο αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο.
• Χτυπάμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση Μιλφέϊγ Γιώτης με το γάλα. Έπειτα προσθέτουμε και ανακατεύουμε την σοκολάτα λευκή σε σταγόνες Γιώτης
• Απλώνουμε την κρέμα μας, στο κέντρο και κατά το μήκος του φύλλου σφολιάτας, αφήνοντας κενά περίπου 3cm πάνω-κάτω και 8cm αριστερά-δεξιά. Τοποθετούμε επάνω από την κρέμα τα κομμάτια ανανά.
• Στην συνέχεια με ένα μαχαιράκι κόβουμε λωρίδες, περίπου 1cm πλάτος, στη ζύμη μας, αριστερά και δεξιά. Ξεκινώντας από την μία άκρη, τραβάμε εναλλάξ, μια από αριστερά και μια από δεξιά λωρίδα προς το κέντρο, χρησιμοποιώντας λίγο νεράκι στα σημεία που ενώνονται οι λωρίδες μας, ώστε να μείνουν σταθερές και να μην ανοίξουν στο ψήσιμο. Τέλος αλείφουμε με το αυγό την επιφάνεια.
• Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο C για 50΄.
• Για το γαρνίρισμα χτυπάμε την Crème Γιώτης και προσθέτουμε την κουβερτούρα σοκολάτα λευκή Γιώτης, την οποία έχουμε λιώσει σε μπεν-μαρί. Προαιρετικά μπορούμε να πασπαλίσουμε με ζάχαρη άχνη.
Kάντε share τη συνταγήΣτρούντελ White Velvet
1 Πακέτο Σφολιάτα (περιλαμβάνει 2 φύλλα σφολιάτας)
2 κ.σ. βούτυρο , 300 γρ. Ανανά ,1 Αυγό
1 Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Μιλφέϊγ Γιώτης
3 ¼ φλ.τσαγιού Γάλα
100 γρ. Σοκολάτα Λευκή σε Σταγόνες Γιώτης
Για το γαρνίρισμα:
125 γρ. Κουβερτούρα Σοκολάτα Λευκή Γιώτης
1 Crème Γιώτης ,Ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
• Στρώνουμε σε ταψάκι λαδόκολλα και τοποθετούμε το φύλλο σφολιάτας, το οποίο αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο.
• Χτυπάμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση Μιλφέϊγ Γιώτης με το γάλα. Έπειτα προσθέτουμε και ανακατεύουμε την σοκολάτα λευκή σε σταγόνες Γιώτης
• Απλώνουμε την κρέμα μας, στο κέντρο και κατά το μήκος του φύλλου σφολιάτας, αφήνοντας κενά περίπου 3cm πάνω-κάτω και 8cm αριστερά-δεξιά. Τοποθετούμε επάνω από την κρέμα τα κομμάτια ανανά.
• Στην συνέχεια με ένα μαχαιράκι κόβουμε λωρίδες, περίπου 1cm πλάτος, στη ζύμη μας, αριστερά και δεξιά. Ξεκινώντας από την μία άκρη, τραβάμε εναλλάξ, μια από αριστερά και μια από δεξιά λωρίδα προς το κέντρο, χρησιμοποιώντας λίγο νεράκι στα σημεία που ενώνονται οι λωρίδες μας, ώστε να μείνουν σταθερές και να μην ανοίξουν στο ψήσιμο. Τέλος αλείφουμε με το αυγό την επιφάνεια.
• Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180ο C για 50΄.
• Για το γαρνίρισμα χτυπάμε την Crème Γιώτης και προσθέτουμε την κουβερτούρα σοκολάτα λευκή Γιώτης, την οποία έχουμε λιώσει σε μπεν-μαρί. Προαιρετικά μπορούμε να πασπαλίσουμε με ζάχαρη άχνη.
Kάντε share τη συνταγήΣτρούντελ White Velvet
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου