Δευτέρα 10 Μαΐου 2021

Μπισκοτογλυκό ψυγείου χωρίς ζάχαρη με ζελέ φράουλα



10JUL
Ένα μπισκοτογλυκό ψυγείου χωρίς ζάχαρη με δροσερό ζελέ φράουλα που δεν έχει καμία διαφορά με όσα έχουν ζάχαρη. Καλοκαιρινό, δροσερό και κυρίως υγιεινό.

Μπισκοτογλυκό ψυγείου χωρίς ζάχαρη



Πάντα μου άρεσαν οι πιο υγιεινές επιλογές και έψαχνα να βρω διάφορες παραλλαγές των αγαπημένων μου γλυκών. Αυτή η συνταγή προήλθε από μία ιδέα που είχα για ένα υγιεινό γλυκάκι για τη μητέρα μου μιας και δεν μπορεί να καταναλώσει ζάχαρη.

Δεν έχει καμία διαφορά στη γεύση με τα συνηθισμένα γλυκά που περιέχουν ζάχαρη. Έχει πολύ λίγα υλικά, σχεδόν καθόλου θερμίδες και το αποτέλεσμα είναι μοναδικό. Χωρίζεις το γλυκάκι σε μπολάκια και έχεις το πιο νόστιμο, υγιεινό και τέρμα καλοκαιρινό γλυκάκι για να μην στερηθείς τίποτα από τη γεύση των αγαπημένων σου γλυκών. ‘Ώρα να δούμε τι θα χρειαστείς.

Υλικά που θα χρειαστείς για 3 μπολάκια:

1 φάκελος ζελές φράουλας χωρίς ζάχαρη
3 κεσεδάκια γιαούρτι ή μία μεγάλη συσκευασία γιαούρτι της επιλογής σου
4 κουταλιές της σούπας γάλα με 0% λιπαρά
1 πακέτο μπισκότα digestive χωρίς ζάχαρη

Προαιρετικά: Κάποιο φρούτο που σου αρέσει ή κάποιον ξηρό καρπό της επιλογής σου.


Διαδικασία για το μπισκοτογλυκό ψυγείου χωρίς ζάχαρη



Είναι πολύ εύκολο να φτιάξεις αυτό το γλυκό και δεν θα χρειαστείς παραπάνω από 10 λεπτά για τη προετοιμασία του. Για αρχή, σπάσε τα μπισκότα με τα χέρια σου σε κομματάκια ή σε τρίμματα ανάλογα με το πόσο λιωμένα τα θες. Τα μοιράζουμε σε μπολάκια και σε ένα άλλο μπολάκι χτυπάμε το γιαούρτι με το γάλα και αν το θέλουμε πιο γλυκό προσθέτουμε και λίγο μέλι ή σιρόπι αγαύης. Προαιρετικά μπορείς να προσθέσεις κάποιο φρούτο που σου αρέσει σε κομματάκια ή κάποιον ξηρό καρπό μέσα στο γιαούρτι.


Το μοιράζουμε πάνω από τη βάση με τα σπασμένα μπισκότα και τα βάζουμε στο ψυγείο για 10-15 λεπτά να παγώσουν μέχρι να φτιάξουμε τον ζελέ μας. Φτιάχνουμε τον ζελέ ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας και το περιχύνουμε πάνω από τα μπολάκια. Τα βάζουμε στο ψυγείο να παγώσουν για 1-2 ώρες και έτοιμο το μπισκοτογλυκό ψυγείου χωρίς ζάχαρη.

Extra tips:
Αν θέλεις, μπορείς να προσθέσεις ζάχαρη ανάλογα με το πόσο γλυκό το θέλεις. Ωστόσο, παραμένει πεντανόστιμο ακόμα και να μην βάλεις.
Κάποια υγιεινά υποκατάστατα ζάχαρης είναι η στέβια, η ζαχαρίνη, το σιρόπι Αγαύης αλλά και το μέλι.
Στόλισε τα μπολάκια με διάφορα κομματάκια φρούτων της επιλογής σου αλλά και διάφορους ανάλατους ξηρούς καρπούς. Μία καλή επιλογή είναι και η τριμμένη μαύρη σοκολάτα χωρίς βούτυρο.
Μπορείς να προσθέσεις και κάποιο γλυκό του κουταλιού μέσα στο μείγμα του γιαουρτιού για περισσότερη νοστιμιά.
Εκτός από μπισκότα digestive, μπορείς να προσθέσεις δημητριακά χωρίς ζάχαρη, granola, αλλά και ένα μείγμα ξηρών καρπών.
Βάλε φαντασία και θα έχεις το πιο υγιεινό γλυκό που έχεις ονειρευτεί.
Δες εδώ πως μπορείς να φτιάξεις δροσερή κρέμα φράουλα χωρίς πολλές θερμίδες.
Ένα δροσιστικό smoothie φράουλα με γιαούρτι.


Καλή επιτυχία! Μοιράσου το γλυκάκι με τους φίλους σου.

https://www.eisaimonadiki.gr/%CE%BC%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%84%

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου