Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020

ΤΕΡΙΕ ΨΗΤΟ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ







Αυτή είναι μια από τις αγαπημένες μου συνταγές και είναι πολύ εύκολο να φτιάξω. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι η σχάρα και η στοίβα. Αυτή η συνταγή χρησιμοποιεί νόστιμα λαχανικά, φρέσκο ​​βασιλικό και κρεμώδες κατσικίσιο τυρί. Εάν θέλετε να παραλείψετε το τυρί, τότε θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε τυρί ρικότα αμύγδαλου ή ρικότα ή ανακαρδιοειδών ή κάποια αγορά χωρίς γαλακτοκομικά!


Το κόλπο για να φτιάξετε ένα νόστιμο τερίνι είναι να κόψετε τα λαχανικά όχι πολύ λεπτά, αλλά όχι πολύ παχιά. Μου αρέσει να χρησιμοποιώ ένα μαχαίρι για να το κάνω αυτό, αλλά θα μπορούσατε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα τεμαχιστή λάχανου. Στη συνέχεια ψήνουμε τις φέτες λαχανικών σε μια συσκευή παρασκευής panini , ή θα μπορούσες να τις ψήσω στο φούρνο.


Αυτό είναι το τέλειο πιάτο για μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα καθώς σερβίρεται κρύο. Ενώ κάθε μπουκάλι είναι γεμάτο με μια σειρά από διαφορετικές γεύσεις, ο βασιλικός και το κατσικίσιο κλέβουν την παράσταση. Μου αρέσει να χρησιμοποιώ κατσικίσιο τυρί στις συνταγές μου. Μερικές από τις αγαπημένες μου συνταγές που περιλαμβάνουν κατσικίσιο τυρί είναι τα γεμισμένα στήθη κοτόπουλου με λιαστή ντομάτα και βασιλικό , ή τα στήθη κοτόπουλου μου μαγειρεμένα σε ψητή σάλτσα κόκκινου πιπεριού και κατσικίσιο τυρί . Το terrine είναι συνήθως ένα γαλλικό καρβέλι κρέας γεμισμένο με ψιλοκομμένα λαχανικά και κρέατα που συνήθως σερβίρονται κρύα. Αποφάσισα να φτιάξω μια άλλη έκδοση που βασικά έκανε την ίδια μορφή, αλλά αντί για κρέας, χρησιμοποίησα μόνο λαχανικά. Είναι ουσιαστικά μια πίτα χωρίς στρώσεις λαχανικών.


Μπορείτε να φτιάξετε αυτό το terrine σε οποιοδήποτε είδος τηγάνι που θέλετε, αυτή τη φορά χρησιμοποίησα ένα ταψί, αλλά το έφτιαξα σε ένα τηγάνι cheesecake ή ακόμη και σε μια γυάλινη πίτα!


Αυτό που κάνει αυτό το πιάτο ακόμη πιο εκπληκτικό είναι ότι είναι χαμηλών θερμίδων και χαμηλών υδατανθράκων! Αυτή η πίτα λαχανικών είναι χωρίς γλουτένη, καθώς χρησιμοποιεί μόνο φρέσκα λαχανικά και τυρί. Σκέφτομαι να φτιάξω αυτήν τη συνταγή για λίγο τώρα, επειδή ο βασιλικός στον κήπο μου είναι έτοιμος για συγκομιδή.




ΤΕΡΙΕ ΨΗΤΟ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Μια νόστιμη ψητή φυτική πίτα επικαλυμμένη με φρέσκα φύλλα βασιλικού και κατσικίσιο τυρί

ΜάγειραςΜίρα

6 Κινέζικα μελιτζάνες (280g / 9,87 oz ψητά)
3 κολοκυθάκια (330g / 11,64oz ψητά)
8 κόκκινες πιπεριές (1 φλιτζάνι ψητό & ξεφλουδισμένο)
1,5 φλιτζάνι βραστό σπανάκι
200g / 7 ουγκιές κατσικίσιο τυρί
6 μεγάλα μανιτάρια (110g / 3,88 ουγκιές)
30 φύλλα βασιλικός
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

Προθερμάνετε το φούρνο στους 210C.
Κόψτε τις κόκκινες πιπεριές στη μέση, αφαιρέστε τον πυρήνα και τοποθετήστε τον στο φούρνο από πάνω πλευρά. Ψήνουμε για 45 λεπτά στην πάνω σχάρα. Μόλις τελειώσετε, αφαιρέστε από το φούρνο, αφήστε το να κρυώσει λίγο και στη συνέχεια ξεφλουδίστε το δέρμα από τις πιπεριές.
Κόβουμε τα κολοκυθάκια, τις μελιτζάνες και τα μανιτάρια.
Προσθέστε το βούτυρο και το μανιτάρι σε φέτες σε ένα τηγάνι και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν. Απενεργοποιήστε τη φωτιά και αφήστε την στην άκρη.
Ψεκάστε λίγο λάδι σε γκριλ. Χρησιμοποίησα έναν κατασκευαστή panini από το Cuisinart . Ευθυγραμμίστε τις φέτες κολοκυθιών και μελιτζάνας και σχάρα και στις δύο πλευρές μέχρι να μαλακώσουν για λίγα λεπτά. Επαναλάβετε με όλες τις φέτες. Αφήνω στην άκρη.
Εάν το σπανάκι σας δεν είναι μαραμένο, προσθέστε λίγο νερό σε μια κατσαρόλα και αφήστε το να βράσει. Στραγγίστε από το νερό και κόψτε σε 4-5 κομμάτια, ώστε να μην είναι πολύ μεγάλο.
Σε ένα καλούπι κέικ ή σε ένα ταψί, τοποθετήστε μερικές περιτυλίξεις σε όλες τις πλευρές. Θα βάλουμε τα λαχανικά πάνω από το περιτύλιγμα και θα το τυλίξουμε σφιχτά μετά.
Ας αρχίσουμε να μαζεύουμε τα λαχανικά. Πρώτα θα βάλετε ένα στρώμα 1/3 από τις μελιτζάνες, 1/2 το βρασμένο σπανάκι, 1/2 τα κολοκυθάκια, 1/2 τις κόκκινες πιπεριές, 1/2 του κατσικίσιου τυριού, 1/2 του φρέσκα φύλλα βασιλικού, όλα τα μανιτάρια και μετά επαναλάβετε με το τελευταίο από όλα. Το τελευταίο 1/3 των μελιτζανών πρέπει να είναι το ανώτερο στρώμα.
Τυλίξτε σφιχτά το συρτάρι, αφήστε το στο καλούπι κέικ και ψύξτε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Όταν η τερίνα ψύχεται, κόψτε σε 6 κομμάτια!

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Εάν δεν θέλετε να ψύξετε την τερίνη, είναι εντάξει, αλλά θεωρώ ότι η παγωμένη τερίνη έχει πολύ καλύτερη γεύση, διότι όλες οι γεύσεις λαχανικών έχουν ενσωματωθεί και διατηρεί πολύ καλύτερα!

https://www.mypcoskitchen.com/roasted-vegetable-terrine-pie/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου