Παραδέχομαι ότι δεν είχα δει ποτέ μια συνταγή σπιτιού μελοψωμάτων από πριν από περίπου ένα μήνα, όταν παρακολούθησα ένα επεισόδιο από την αυστραλιανή τηλεοπτική σειρά Masterchef, όταν δύο ανταγωνιστές έπρεπε να ψήσουν και να χτίσουν ένα σπίτι μελοψωμάτων μετά από μια διάσημη συνταγή σεφ ζαχαροπλαστικής.
(Παρεμπιπτόντως, μου άρεσε η αρμονία που προέρχεται από αυτήν την έκδοση του Masterchef. Οι Αυστραλοί είναι χαριτωμένοι μεταξύ των ανταγωνιστών και υπάρχει μια τόσο επαγγελματική και ευχάριστη ατμόσφαιρα σε σύγκριση με τις σειρές ΗΠΑ και Ιταλίας).
Πριν από μερικές ημέρες είδα μια ιταλική συνταγή μελοψωμάτων που παρασκευάστηκε με μια ιταλική συνταγή κουλουρακιών. Έτσι, ως Lisa , ο Ιταλός blogger που το δημοσίευσε, το ονόμασα μελόψωμο σπίτι γιατί δεν ήξερα άλλον τρόπο να αποκαλέσω αυτά τα χαριτωμένα μικρά σπιτικά μπισκότα που προετοιμάστηκαν για τα Χριστούγεννα.
Μόλις το είδα, ένιωσα να το προετοιμάσω σε έναν φίλο μου που είχε καταστραφεί το σπίτι της από μια κατακλυσμό την περασμένη εβδομάδα. Το ετοίμασα και το αφιέρωσα στη Λίνα και την οικογένειά της και, ακόμα κι αν υποτίθεται ότι είναι σκληρή δουλειά, δεν ήταν.
Σίγουρα, δεν πρέπει να το κάνετε αν βιάζεστε, αλλά ακόμα κι αν χρειαστεί λίγος χρόνος για να χτιστεί και να διακοσμηθεί, είναι τόσο ευχάριστο έργο. Αφήστε το παιδί μέσα σας να βγει και να ξεχάσει τους κανόνες. Ακολούθησα τη συνταγή κουλουρακιών της Λίζας, έτσι ώστε τα καλούπια της για τα μέρη του σπιτιού (τέλεια, ευχαριστώ Λίζα!). Για τη διακόσμηση, δεν έκανα σχέδια. Απλώς έφτιαξα M & amp; M, 2 είδη μπισκότων με ραβδιά με σοκολάτα και άφησα το παιδί μου να «μιλήσει».
Αυτό το πρώτο σπίτι μου απέχει πολύ από το να είναι τέλειο. Αλλά, ακόμη και για έναν τελειομανή σαν εμένα, δεν είχε σημασία. Η προετοιμασία και η διακόσμηση ενός σπιτιού μελοψωμάτων (ακόμη και χωρίς τζίντζερ ;-)) είναι ένα είδος εσωτερικής διαδικασίας, απλά πρέπει να το αφήσετε να ρέει.
Απολαύστε και διασκεδάστε!
Εδώ έχετε το βήμα προς βήμα: ετοίμασα τη ζύμη, αφήστε την να ξεκουραστεί 1 ώρα στο ψυγείο, την έστρεψα και έκοψα τα κομμάτια του σπιτιού με ένα μαχαίρι και έναν κόφτη πίτσας.
Αυτό το μεγάλο κομμάτι είναι η βάση όπου θα τοποθετήσω το σπίτι. Χρησιμοποιώντας ένα κόφτη πίτσας, ρύθμισα τα όρια βάσης
Τα μικρά μέρη είναι αυτό που έκοψα για να σχηματίσω τα παράθυρα - το έκοψα σε δύο για να σχηματίσω τα ανοιχτά παράθυρα. Το ξέχασα τελείως, αλλά μπορείτε να βάλετε καραμέλες στα κουφώματα. Θα λιώσουν και θα μοιάζουν με γυαλί
Στη συνέχεια χρησιμοποίησα έναν κόπτη μπισκότων για να κάνω σημάδια που (ελαφρώς) θα ακολουθούσα με το χιόνι
Ετοίμασα το χιόνι-τσιμέντο με ασπράδι αυγού και περίπου 250 γραμμάρια ζάχαρης άχνη. Πρέπει να είναι πολύ συνεπές
Χρησιμοποιώντας ένα σάκο poche με μια λεπτή τρύπα άρχισα να τσιμέντο στους τοίχους
Στη συνέχεια πρόσθεσα το μπροστινό και το πίσω μέρος και τη διακόσμηση που δημιούργησα για το μπροστινό μέρος
Γίνεται σπίτι
Έκανα το χιόνι να ακολουθήσει τις γραμμές οροφής (περίπου)
Πρόσθεσα M & Ms, μπισκότα σοκολάτας, ένα πράσινο μπισκότο σε σχήμα πεύκου…
Αποφάσισα να καλύψω το τμήμα έξω από τη βάση με το χιόνι-τσιμέντο. Έβαλα μερικά μπισκότα σοκολάτας κομμένα στα τρίτα για να μοιάζω με κομμάτια ξύλου καλυμμένα με χιόνι.
Συστατικά:
130 g αλεύρι
70 g αμύλου πατάτας
1 κουταλιά της σούπας σκόνη κακάου χωρίς ζάχαρη
100 γραμμάρια βουτύρου
70 g ζάχαρης άχνη
2 κρόκους
τριμμένο ξύσμα 1 λεμονιού
για τσιμέντο:
1 ασπράδι αυγού
250 g ζάχαρης άχνη
(αυτά τα δύο συστατικά μπορεί να ποικίλουν καθώς εξαρτάται από το μέγεθος του αυγού)
Οδηγίες:
Ανακατέψτε το βούτυρο με το αλεύρι, το άμυλο πατάτας και το κακάο.
Προσθέστε τη ζάχαρη, τους κρόκους και το ξύσμα λεμονιού.
Ανακατέψτε το μέχρι να συνδυαστεί καλά (χρησιμοποίησα τα χέρια μου) και αφήστε το να ξεκουραστεί μία ώρα στο ψυγείο.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C / 356 ° F.
Τυλίξτε το και κόψτε τα μέρη του σπιτιού που προσέφερε απαλά η Λίζα με ένα μαχαίρι και ένα κόφτη πίτσας.
Τοποθετήστε τα σε δίσκους φούρνου (2) καλυμμένα με περγαμηνή.
Ψήνουμε για 15 λεπτά.
Αφήστε το να κρυώσει και χτίστε το σπίτι χρησιμοποιώντας ένα μείγμα από ασπράδι αυγού και ζάχαρη άχνη.
Buon appetito και Καλά Χριστούγεννα!
https://www.italianchips.it/en/gingerbread-house/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου