Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2020

ΕΝΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΥΚΟΛΟ ΚΕΪΚ ΣΠΑΝΑΚΙΟΥ








Αυτή η σπανάκι είναι μια τέτοια συνταγή που είμαι σίγουρος ότι θα προετοιμάσετε περισσότερες φορές.

Είναι εξαιρετικά εύκολο να το κάνετε καθώς απλά πρέπει να βάζετε όλα τα συστατικά σε ένα μπολ, να τα ανακατεύετε μέχρι να τα συνδυάσετε και στη συνέχεια να τα ψήσετε.

Είναι νόστιμο και μπορεί να καταναλωθεί σε θερμοκρασία δωματίου. Έτσι μπορεί να προετοιμαστεί εκ των προτέρων και μπορείτε να το παγώσετε.

Έχω ετοιμάσει αυτό το κέικ σπανακιού πολλές φορές, αφού διάβασα αυτήν τη συνταγή στην Arabafeliceincucina , ένα υπέροχο blog με εύκολες και νόστιμες συνταγές, όπως τηγανίτα μπανάνας χωρίς αλεύρι και γαλακτοκομικά και το κέικ κολοκυθιών .

Αυτό το κέικ παρασκευάζεται με τυρί φέτα, ένα συστατικό στο οποίο γίνομαι πάντα πιο εθισμένος. Αυτό το αλμυρό ελληνικό τυρί υπάρχει σε πολλές από τις αγαπημένες μου συνταγές, όπως spanakopita και τυρί τάρτα , και κάνει τη διαφορά σε αυτήν την σπανάκι.


3 αυγά-100 ml γάλα-180 g αλεύρι-1 κουταλιά της σούπας σκόνη ψησίματος για αλατισμένες τάρτες
100 γραμμάρια τυρί γραβιέρα κιμά-200 γρ φέτα
150 ml φυτικού ελαίου-φρέσκα φύλλα βασιλικού-3 μεγάλες χούφτες φρέσκο ​​ωμό σπανάκι
άλας-πιπέρι

Καλύψτε ένα ταψί 9,4 × 3,9in / 24x10cm με χαρτί περγαμηνής.
Πλύνετε και ψιλοκόψτε περίπου το σπανάκι.
Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρά τα αυγά και προσθέτουμε γάλα, λάδι, αλάτι και πιπέρι.
Στη συνέχεια προσθέστε αλεύρι και μπέικιν πάουντερ.
Όταν το μείγμα συνδυαστεί καλά προσθέστε το τυρί φέτα, ανακατεύοντας το με τα δάχτυλά σας, το τυρί γραβιέρα, το σπανάκι και τα φύλλα βασιλικού.
Ρίξτε το μείγμα στο τηγάνι και αφήστε το να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.
Ενεργοποιήστε το φούρνο στους 356 ° F / 180 ° C και ψήστε το σπανάκι για 45-50 λεπτά.
Σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου.
Μπιόν όρεξη!https://www.italianchips.it/en/spinach-cake/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου