Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

Μπομπότα



Η μπομπότα !!!
Το Υγιεινό  γλυκό  της Γερμανικής και Ιταλικής κατοχής
στην Καρυά  της Λευκάδας 
της γιαγιάς Κατερίνας


1/2 κιλό καλαμποκάλευρο
1/2 ποτήριού  λάδι , 
 1/2 ποτήριού  χλιαρό νερό
 σταφίδες μαύρες
λίγη  σόδα  λίγο αλάτι
γαρίφαλο , κανέλα

Σε μια λεκάνη, ρίχνουμε το καλαμποκάλευρο 
το χλιαρό νερό και ανακατεύουμε καλά
 μέχρι να διαλυθεί το καλαμπόκι.

Προσθέτουμε σιγά σιγά το λάδι και τα υπόλοιπα υλικά
Βάζουμε να παρει μια βράση ώσπου να αρχίσει να πήζει.
Όταν το μίγμα πήξει το αδειάζουμε σε ένα ταψάκι  λαδωμένο   
ψήνουμε περίπου για 1/2 ώρα  μέχρι να ροδίσει.

γιαγιά  Κατερίνα  Σταύρακα Φτερούη 

Με τα σημερινά δεδομένα μπορούμε να προσθέσουμε 
για άρωμα λίγο Ξύσμα και  χυμό
 πορτοκαλιού

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου