Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019

Ωμοφαγικό banoffee



Γράφτηκε από την Δωροθέα




Βάση :

. 1 φλιτζάνι καρύδια . 1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα

. 1 φλιτζάνι χουρμάδες μουλιασμένους σε νερό για 20 λεπτά

. 1 κουταλιά λάδι καρύδας λιωμένο. πρέζα αλάτι

Κρέμα :

. 1,5 φλιτζάνι κάσιους μουλιασμένα σε νερό για 4-6 ώρες

. 1/3 φλιτζάνι νερό. 1 κουταλιά σιρόπι σφενδάμου

. 1/4 φλιτζάνι λάδι καρύδας λιωμένο

. 2 κουταλιές χυμό λεμόνι . 1 κουταλακι εκχύλισμα βανίλιας



Σάλτσα καραμέλας :

. 1/4 φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου . 1/4 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου

. 1/4 φλιτζάνι ωμό βούτυρο αμυγδάλου

. 2 χουρμάδες μουλιασμένους σε νερό για 20 λεπτά

. 1 κουταλιά λάδι καρύδας

. 1/2 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας . πρέζα αλάτι

. 1-2 μπανάνες σε φέτες

~Χτυπάμε στον πολυκόφτη τα υλικά για τη βάση.

~Απλώνουμε το μίγμα σε μία φόρμα 

με αποσπωμενη βαση - 18 εκ.

~Χτυπάμε στον πολυκόφτη τα υλικά της κρέμας 

και την απλώνουμε πάνω απο τη βάση.

~Τοποθετούμε το γλυκό στην κατάψυξη για μια ώρα.

~Βάζουμε ομοιόμορφα τις φέτες μπανάνας.

~Πολτοποιούμε τα υλικά της σάλτσας και περιχύνουμε

 το γλυκό μας.

~Πασπαλίζουμε με ωμό κακάο και τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου