Γράφτηκε από την Δωροθέα
Βάση :
. 1 φλιτζάνι καρύδια . 1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα
. 1 φλιτζάνι χουρμάδες μουλιασμένους σε νερό για 20 λεπτά
. 1 κουταλιά λάδι καρύδας λιωμένο. πρέζα αλάτι
Κρέμα :
. 1,5 φλιτζάνι κάσιους μουλιασμένα σε νερό για 4-6 ώρες
. 1/3 φλιτζάνι νερό. 1 κουταλιά σιρόπι σφενδάμου
. 1/4 φλιτζάνι λάδι καρύδας λιωμένο
. 2 κουταλιές χυμό λεμόνι . 1 κουταλακι εκχύλισμα βανίλιας
Σάλτσα καραμέλας :
. 1/4 φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου . 1/4 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου
. 1/4 φλιτζάνι ωμό βούτυρο αμυγδάλου
. 2 χουρμάδες μουλιασμένους σε νερό για 20 λεπτά
. 1 κουταλιά λάδι καρύδας
. 1/2 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας . πρέζα αλάτι
. 1-2 μπανάνες σε φέτες
~Χτυπάμε στον πολυκόφτη τα υλικά για τη βάση.
~Απλώνουμε το μίγμα σε μία φόρμα
με αποσπωμενη βαση - 18 εκ.
~Χτυπάμε στον πολυκόφτη τα υλικά της κρέμας
~Χτυπάμε στον πολυκόφτη τα υλικά της κρέμας
και την απλώνουμε πάνω απο τη βάση.
~Τοποθετούμε το γλυκό στην κατάψυξη για μια ώρα.
~Βάζουμε ομοιόμορφα τις φέτες μπανάνας.
~Πολτοποιούμε τα υλικά της σάλτσας και περιχύνουμε
~Τοποθετούμε το γλυκό στην κατάψυξη για μια ώρα.
~Βάζουμε ομοιόμορφα τις φέτες μπανάνας.
~Πολτοποιούμε τα υλικά της σάλτσας και περιχύνουμε
το γλυκό μας.
~Πασπαλίζουμε με ωμό κακάο και τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
~Πασπαλίζουμε με ωμό κακάο και τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου