Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2019

Μελομακάρονα ωμοφαγικά


Γράφτηκε από την Δωροθέα


 10 βασιλικοί χουρμάδες

 1 φλιτζάνι καρύδια + έξτρα για σερβίρισμα

 1/2 φλιτζάνι κάσιους  . 1, 5 φλιτζάνι ωμή βρόμη

 1 κουταλιά κανέλα  . 1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο

 1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού  

 1/2 κουταλάκι τζίντζερ τριμμένο
 χυμό απο ένα μικρό πορτοκάλι

 1/4 φλιτζάνι λάδι καρύδας λιωμένο

~Μουλιάζουμε τους χουρμάδες σε χλιαρό νερό για 20-30 λεπτά.


~Χτυπάμε στον πολυκόφτη τα καρύδια, τα κάσιους και τη βρόμη.


~Αδειάζουμε το μίγμα σε ένα μπολ.


~Στραγγίζουμε τους χουρμάδες, τους ρίχνουμε στον πολυκόφτη μαζί 
με το χυμό πορτοκάλι και τα πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν πάστα.


~Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε ολα μαζί μέχρι 
να έχουμε ένα εύπλαστο μείγμα.


~Πλάθουμε μελομακάρονα, τα βάζουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε
 με λίγο τριμμένο καρύδι.


https://sintagesomofagias.gr/index.php/glikes-geuseis/item/248

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου