Γράφτηκε από την Δωροθέα
10 βασιλικοί χουρμάδες
1 φλιτζάνι καρύδια + έξτρα για σερβίρισμα
1/2 φλιτζάνι κάσιους . 1, 5 φλιτζάνι ωμή βρόμη
1 κουταλιά κανέλα . 1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού
1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού
1/2 κουταλάκι τζίντζερ τριμμένο
χυμό απο ένα μικρό πορτοκάλι
1/4 φλιτζάνι λάδι καρύδας λιωμένο
~Μουλιάζουμε τους χουρμάδες σε χλιαρό νερό για 20-30 λεπτά.
~Χτυπάμε στον πολυκόφτη τα καρύδια, τα κάσιους και τη βρόμη.
~Αδειάζουμε το μίγμα σε ένα μπολ.
~Στραγγίζουμε τους χουρμάδες, τους ρίχνουμε στον πολυκόφτη μαζί
1/4 φλιτζάνι λάδι καρύδας λιωμένο
~Μουλιάζουμε τους χουρμάδες σε χλιαρό νερό για 20-30 λεπτά.
~Χτυπάμε στον πολυκόφτη τα καρύδια, τα κάσιους και τη βρόμη.
~Αδειάζουμε το μίγμα σε ένα μπολ.
~Στραγγίζουμε τους χουρμάδες, τους ρίχνουμε στον πολυκόφτη μαζί
με το χυμό πορτοκάλι και τα πολτοποιούμε μέχρι να γίνουν πάστα.
~Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε ολα μαζί μέχρι
~Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε ολα μαζί μέχρι
να έχουμε ένα εύπλαστο μείγμα.
~Πλάθουμε μελομακάρονα, τα βάζουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε
~Πλάθουμε μελομακάρονα, τα βάζουμε σε πιατέλα και πασπαλίζουμε
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου