Η Συνταγή είναι από το κανάλι LIVE KITCHEN
Σίγουρα μέχρι τώρα θα έχετε δει πολλές συνταγές για σοκολατόπιτα! Ήρθε η ώρα να τις βάλετε στην άκρη διότι με αυτή την συνταγή θα τρελαθείτε! Νόστιμη, γευστική χωρίς ψήσιμο, χωρίς μίξερ! Ξεκινάμε:
Υλικά
Για την κρέμα
900 μλ γάλα αμυγδάλου ,200 μλ νερό
200 γρ ζάχαρη .100 γρ κορν φλάουρ
360 γρ φρυγανιά
Για το σιρόπι
500 μλ νερό ,50 γρ κακάο σκόνη
1 κτσ υγρή βανίλια ,100 γρ ζάχαρη
200 γρ κουβερτούρα
Για το γλάσσο
200 γρ κουβερτούρα 100 μλ γάλα αμυγδάλου
Για την διακόσμηση
40 γρ καρύδι ,Φορμα 40 εκ.
Εκτέλεση
Πάιρνουμε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε το γάλα αμυγδάλου, νερό, την ζάχαρη, το κορν φλάουρ και την φρυγανιά. Στην συνέχεια, ανακατεύουμε όλα τα υλικά καλά και τα αφήνουμε στην άκρη για ξεκούραση.
Έπειτα φτιάχνουμε το σιρόπι. Βάζουμε μια κατσαρόλα στην φωτιά και ρίχνουμε το νερό, το κακάο σε σκόνη, την υγρή βανίλια, την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά για να ζεσταθεί το μείγμα.’Στην συνέχεια ρίχνουμε και την κουβερτούρα. Τέλος, βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί καλά το μείγμα.
Στην συνέχεια τοποθετούμε στην φωτιά, την κατσαρόλα που είχαμε αφήσει στην άκρη και προσθέτουμε το μείγμα με την κουβερτούρα. Ανακατεύουμε, μέχρι να πήξει το μείγμα (βοηθάει η χρήση αντικολλητικής κατσαρόλας) και έπειτα μόλις πήξει αποσύρουμε από την φωτιά.
Στην συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα μέσα σε ένα πυρέξ (40 εκ.) και το στρώνουμε καλά να πάει σε όλο το πυρέξ.
Φτιάχνουμε το γλάσσο. Σε 200 γρ κουβερτούρας προσθέτουμε το ζεστό γάλα αμυγδάλου και το ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η κουβερτούρα. Το ρίχνουμε πάνω από το μείγμα και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Διακοσμούμε με καρύδι και η σοκολατόπιτα μας είναι έτοιμη να την απολαύσουμε !
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο πιο πάνω βίντεο :
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου