Τώρα που τελειώνει η εποχή του βασιλικού. Εάν σας αρέσουν τα απαλά αρώματα των αρωματικών φυτών, αυτό το λικέρ, εκτός από ένα πολύ καλό χωνευτικό, θα "ανεβάσει" πολύ τη διάθεσή σας..
Υλικά
1 λίτρο κονιάκ
40 gr. φρέσκα φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού
50 gr. αλκοόλ 95 βαθμών
20 gr. φλούδας λεμονιού (μόνον το εξωτερικό, κίτρινο, μέρος της)
1 l άσπρο κρασί
Οδηγίες
Τοποθετήστε τα φύλλα βασιλικού (καλά πλυμένα και στεγνωμένα), με το αλκοόλ και τα 20gr της φλούδας λεμονιού, σε γυάλινο βάζο και αφήστε τα να “ζυμωθούν”, φροντίζοντας να ανακινείτε το βάζο συχνά.
Μετά από περίπου 10 ημέρες φιλτράρετε το αλκοόλ σας και προσθέστε το 1 lt λευκού κρασιού που θα έχετε φροντίσει να είναι καλής ποιότητας. Ανάλογα με την επιλογή ξηρού, ημίγλυκου ή γλυκού θα είναι και η τελική γεύση του λικέρ.
Φιλτράρετε εκ νέου και τοποθετείτε σε μπουκάλι.
Καταναλώνετε το λικέρ κατά προτίμηση δροσερό.
Πίνετε 2 ποτηράκια του λικέρ, μετά τα γεύματα.
https://cookpad.com/gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου