Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

Νηστήσιμο κέικ με αλεύρι Ολικής άλεσης και χυμό φρούτων ή ροδάκινου





Υλικά

1 φλυτζ. ελαιόλαδο ή σπορέλαιο

11/2 φλυτζάνι χυμό της αρεσκείας μας ( ροδάκινο ή χυμό ανάμεικτων φρούτων χωρίς ζάχαρη,

1 κουταλάκι μπέικιν και λίγη σόδα διαλυμένη στο χυμό

ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλλι

αποξηραμένα και σταφίδες άσπρες ( στο μπλέντερ τριμμένες με λίγο αλεύρι

αλεύρι Ολικής άλεσης 500 γραμμαρια ή όσο πάρει ώστε το μείγμα μας να μην είναι αραιό ,αλλά ούτε και πολύ πηχτό 


κανέλλα, σουσάμι και λίγο ποτό ούζο ή λικέρ της αρεσκείας μας

Εκτέλεση

Αρχικά σε ενα μεγαλο μπωλ ριχνουμε το κοσκινισμενο αλευρι, το μπέικιν τη σόδα διαλυμένη στο χυμό και ανακατεύουμε Πολλοί προσθέτουν λίγο αλάτι ( αν θέλετε κάντε το )

Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε  όλα μαζί μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.




Το τοποθετούμε σε αλευρωμένη φόρμα ή ταψί στο οποίο στρώνουμε λαδόκολλα για να ξεφορμάρεται εύκολα . και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 55-60 περίπου λεπτά στους 180 βαθμούς

Αν θέλουμε γλασσάρουμε με βανίλια -υποβρύχιο αραιωμένη ελαφρώς με χλιαρό νερό στη φωτιά

Mπορείτε να αντικαταστήσετε το αλεύρι με αλεύρι που φουσκώνει μόνο του !

σε αυτή την περίπτωση δεν προσθέτουμε μπέικιν




Καλή σας επιτυχία!
naitsa com  Αθήνα 1999.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου