Υλικά
1 φλυτζ. ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
11/2 φλυτζάνι χυμό της αρεσκείας μας ( ροδάκινο ή χυμό ανάμεικτων φρούτων χωρίς ζάχαρη,
1 κουταλάκι μπέικιν και λίγη σόδα διαλυμένη στο χυμό
ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλλι
αποξηραμένα και σταφίδες άσπρες ( στο μπλέντερ τριμμένες με λίγο αλεύρι
αλεύρι Ολικής άλεσης 500 γραμμαρια ή όσο πάρει ώστε το μείγμα μας να μην είναι αραιό ,αλλά ούτε και πολύ πηχτό
κανέλλα, σουσάμι και λίγο ποτό ούζο ή λικέρ της αρεσκείας μας
Εκτέλεση
Αρχικά σε ενα μεγαλο μπωλ ριχνουμε το κοσκινισμενο αλευρι, το μπέικιν τη σόδα διαλυμένη στο χυμό και ανακατεύουμε Πολλοί προσθέτουν λίγο αλάτι ( αν θέλετε κάντε το )
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Αν θέλουμε γλασσάρουμε με βανίλια -υποβρύχιο αραιωμένη ελαφρώς με χλιαρό νερό στη φωτιά
Mπορείτε να αντικαταστήσετε το αλεύρι με αλεύρι που φουσκώνει μόνο του !
σε αυτή την περίπτωση δεν προσθέτουμε μπέικιν
Καλή σας επιτυχία!
naitsa com Αθήνα 1999.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου