Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020
Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020
Διάφορα γλάσα για επικάλυψη τούρτας και διαφόρων γλυκών. Συνταγές – Οδηγίες – Βίντεο
https://toftiaxa.gr/2019/07/syntages-gia-diafora-glasa-gia-epikalypsi-tourtas.html
by
toftiaxa.grπριν 8 μήνες17kViews Δεν επιτρέπεται σχολιασμόςστο Διάφορα γλάσα για επικάλυψη τούρτας και διαφόρων γλυκών. Συνταγές – Οδηγίες – Βίντεο
Διάφορα γλάσα για επικάλυψη τούρτας, και διαφόρων γλυκών
Υλικά για να καλύψουμε μια τούρτα 24-26 εκ. διάμετρο περίπου.
Γλάσο καραμέλας:
140 γρμ. ζάχαρη
130 γρμ. σιρόπι γλυκόζης
175 γρμ. νερό
90 γρμ. ζαχαρούχο γάλα
150 γρμ. λευκή σοκολάτα κουβερτούρα, τεμαχισμένη
10 γρμ. ζελατίνη σκόνη
50 γρμ. νερό, για το μούλιασμα της ζελατίνης
κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής, (προαιρετικά)
Δείτε ακόμα Τούρτα Αλμυρή σε 2 Παραλλαγές!!!!
Γλάσο καραμέλας, χωρίς σοκολάτα:
200 γρμ. ζάχαρη
200 γρμ. νερό χλιαρό
172 γρμ. κρέμα γάλακτος
14 γρμ. κορν φλάουρ
9 γρμ. φύλλα ζελατίνη, (5, 5 φύλλα των 1,6 γρμ.)
Βασικό γλάσο, ουδέτερο το οποίο χρωματίζεται:
75 γρμ. νερό
150 γρμ. ζάχαρη
150 γρμ. σιρόπι γλυκόζης
90 γρμ. ζαχαρούχο γάλα
150 γρμ. λευκή σοκολάτα κουβερτούρα, ή μαύρη κουβερτούρα 35% – 52% κακάο, για σοκολατένιο
9 γρμ. ζελατίνη σκόνη
50 γρμ. νερό για το μούσκεμα της ζελατίνης
χρώμα ζαχαροπλαστικής, σε σκόνη ή ζελέ, (στην απόχρωση που προτιμάτε)
Γλάσο σοκολάτας 1:
265 γρμ. ζάχαρη
85 γρμ. νερό
85 γρμ. σκόνη κακάο, άγλυκο
170 γρμ. κρέμα γάλακτος
13 γρμ. φύλλα ζελατίνας
Δείτε ακόμα Πανεύκολη τούρτα παγωτού με 5 υλικά!
Γλάσο σοκολάτας 2: (χωρίς προσθήκη κρέμας γάλακτος)
125 γρμ. νερό
195 γρμ. ζάχαρη
35 γρμ. κακάο σκόνη
7 γρμ. ζελατίνη
22 γρμ. γλυκόζη
Γλάσο μαύρης σοκολάτας:
75 γρμ. νερό
150 γρμ. ζάχαρη
150 γρμ. σιρόπι γλυκόζης
90 γρμ. ζαχαρούχο γάλα
130 γρμ. μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα, 70% και πάνω σε κακάο
9 γρμ. ζελατίνη σκόνη
50 γρμ. νερό για το μούσκεμα της ζελατίνης

Γλάσο σοκολάτας gianduja:
112 γρμ.
νερό225 γρμ. ζάχαρη άχνη
225 γρμ. σιρόπι γλυκόζης
75 γρμ. γάλα ζαχαρούχο
75 γρμ. γάλα εβαπορέ
75 γρμ. σοκολάτα κουβερτούρα 55% κακάο, τεμαχισμένη
150 γρμ. σοκολάτα gianduja, τεμαχισμένη
80 γρμ. νερό
13,5 γρμ. ζελατίνη σκόνη

Γλάσο φράουλας:
75 γρμ. χυμό φράουλας
150 γρμ. ζάχαρη
130 γρμ. σιρόπι γλυκόζης
20 γρμ. σιρόπι φράουλας
90 γρμ. ζαχαρούχο γάλα
150 γρμ. λευκή σοκολάτα κουβερτούρα
9 γρμ. ζελατίνη σκόνη
50 γρμ. νερό για το μούσκεμα της ζελατίνης
κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

Γλάσο καραμέλας-σοκολάτας
180 γρμ. ζάχαρη
20 γρμ. σιρόπι γλυκόζης
200 γρμ. κρέμα γάλακτος
70 γρμ. μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα
70 γρμ. λευκή σοκολάτα κουβέρτα
6,5 γρμ φύλλα ζελατίνης (4 φύλλα συσκευασίας σούπερ μάρκετ)

Εκτέλεση:
Γλάσο καραμέλας:
1. Μουσκεύουμε την ζελατίνη στα 50 γρμ. νερό. Κατόπιν ζεσταίνουμε καλά το νερό μαζί με την ζελατίνη, και ανακατεύουμε να λιώσει εντελώς.
2. Σε αντικολλητικό τηγάνι λιώνουμε την ζάχαρη να πάρει ένα πολύ απαλό χρώμα καραμέλας.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, και προσθέτουμε σιγά-σιγά τα 175 γρμ. νερό, ανακατεύοντας. Προσεχτικά σε δυο τρεις δόσεις, διότι είναι επικίνδυνο να καούμε από τους ατμούς.
3. Προσθέτουμε το σιρόπι γλυκόζης, και το ζαχαρούχο γάλα, και ανακατεύουμε.
4. Προσθέτουμε την τεμαχισμένη λευκή κουβερτούρα, ανακατεύουμε να λιώσει, και τέλος προσθέτουμε την ζελατίνη.
5. Ανακατεύουμε πολύ καλά να ενσωματωθούν, και ρίχνουμε αν θέλουμε μερικές σταγόνες κίτρινο χρώμα, για καλύτερη απόχρωση.
6. Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Ανακατεύουμε ελαφρά να μην δημιουργήσουμε φυσαλίδες, και είναι έτοιμο να γλασάρουμε.
Γλάσο καραμέλας, χωρίς σοκολάτα:
1. Μουσκεύουμε την ζελατίνη σε κρύο νερό.
2. Βάζουμε ένα κατσαρολάκι στη φωτιά να κάψει, και ρίχνουμε σε δυο δόσεις την ζάχαρη ανακατεύοντας με το σύρμα, ώστε να λιώσει και να πάρει ένα απαλό χρώμα καραμέλας. Όχι να την κάψουμε.
3. Αφού έχουμε έτοιμη την καραμέλα, ρίχνουμε σιγά-σιγά το νερό χλιαρό από χαμηλά, σε δυο-τρεις δόσεις, προσεχτικά διότι πιτσιλάει και είναι επικίνδυνο να καούμε, ανακατεύοντας γρήγορα με το σύρμα. (Κρατάμε 4-5 κουταλιές νερό για το κορν φλάουρ).
Αν μας δημιούργησε μπάλα η καραμέλα, ανακατεύουμε έντονα να λιώσει.
4. Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο νερό που κρατήσαμε, και το ρίχνουμε στην καραμέλα. Ανακατεύουμε, και μαγειρεύουμε για 30-40 δευτερόλεπτα.
5. Κατόπιν ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε, και ρίχνουμε και την ζελατίνη καλά στραγγισμένη.
6. Ανακατεύουμε καλά να λιώσει η ζελατίνη, και την αφήνουμε να κρυώσει, σε μια θερμοκρασία 23-27 βαθμούς περίπου. Το γλάσο μας είναι έτοιμο για χρήση.
Βασικό γλάσο:
1. Μουσκεύουμε την ζελατίνη στα 50 γρμ. νερό.
2. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό, τη ζάχαρη, και τη γλυκόζη, και βράζουμε σε δυνατή φωτιά έως ότου φτάσει στους 103° C. βαθμούς.
3. Βάζουμε το ζαχαρούχο γάλα σε ένα μεγάλο μπολ, και όταν το σιρόπι φτάσει στους 103° C. το αδειάζουμε μέσα στο γάλα, ανακατεύοντας με το σύρμα δυνατά.
4. Προσθέτουμε τη λευκή κουβερτούρα, και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα να λιώσουν και να ενσωματωθούν. Τέλος προσθέτουμε και την ζελατίνη, και ανακατεύουμε να λιώσει όσο είναι ακόμα ζεστό το μίγμα.
5. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το χρώμα ζαχαροπλαστικής, ανακατεύοντας πολύ καλά, ώστε να πάρει το επιθυμητό χρώμα.
6. Το αφήνουμε μερικές ώρες ώστε να κρυώσει, να σταθεροποιηθεί, και να ανέβουν οι φυσαλίδες στην επιφάνεια.
7. Ανακατεύουμε ελαφρά να μην δημιουργήσουμε άλλες φυσαλίδες, και είναι έτοιμο να γλασάρουμε.
Σημείωση
Υπάρχει και μια δεύτερη εκδοχή. Το βάζουμε στο ψυγείο για 24 ώρες, κατόπιν το ζεσταίνουμε στους 28 C. βαθμούς, και το δουλεύουμε με το ραβδομπλέντερ να γίνει λείο, και να διαλυθούν οι φυσαλίδες. (Προσοχή όμως, το ραβδομπλέντερ να πατά στον πυθμένα, για να μην τραβήξει αέρα, και δημιουργήσει περισσότερες φυσαλίδες),
Δείτε ακόμα Τούρτα Kinder Pingui
Γλάσο σοκολάτας 1:
1. Μουσκεύουμε την ζελατίνη σε κρύο νερό.
2. Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη στη φωτιά να ζεσταθεί, και φτιάχνουμε ένα σιρόπι.
3. Όταν αρχίσει να βράζει και έχει λιώσει εντελώς η ζάχαρη, ρίχνουμε το κακάο, και ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα.
4. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, και ρίχνουμε την ζελατίνη στραγγισμένη καλά. Δουλεύουμε με το σύρμα να διαλυθεί καλά η ζελατίνη.
5. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος-ζελατίνη, στη σοκολάτα, και ανακατεύουμε ελαφρά με το σύρμα να ομογενοποιηθούν. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς, ανακατεύοντας τακτικά.
6. Για να επιταχυνθεί η διαδικασία, τοποθετούμε το μπολ σε ένα άλλο δοχείο γεμάτο με κρύο νερό.
Πρέπει να φθάσει σε θερμοκρασία 22-25° C. Είναι η ιδανική θερμοκρασία για γλασάρισμα. Καλό θα είναι να έχουμε ένα θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής.
Γλάσο σοκολάτας 2: (χωρίς προσθήκη κρέμας γάλακτος)
1. Βάζουμε το νερό την ζάχαρη και την γλυκόζη σε ένα κατσαρολάκι, και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
2. Μουσκεύουμε την ζελατίνη σε κρύο νερό.
3. Κοσκινίζουμε το κακάο σε ένα μεγάλο μπολ.
4. Βράζουμε το σιρόπι για ένα λεπτό από την ώρα που θα πάρει βράση, και το αδειάζουμε σιγά σιγά μέσα στο μπολ με το κακάο, ανακατεύοντας δυνατά με ένα σύρμα να διαλυθεί το κακάο.
5. Στραγγίζουμε καλά την ζελατίνη, και την αδειάζουμε στο μπολ με το μείγμα κακάο.
Ανακατεύουμε πολύ καλά να λιώσει, και σουρώνουμε με σήτα το μείγμα σε καθαρό μπολ.
6. Σκεπάζουμε με μεμβράνη να εφάπτει επάνω στο γλάσο, και αφήνουμε να κρυώσει και να πέσει η θερμοκρασία σε 25-28 C. βαθμούς.
Γλάσο μαύρης σοκολάτας:
1. Μουσκεύουμε την ζελατίνη στα 50 γρμ. νερό.
2. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό, τη ζάχαρη, και τη γλυκόζη, και βράζουμε σε δυνατή φωτιά έως ότου φτάσει στους 103° C. βαθμούς.
3. Βάζουμε το ζαχαρούχο γάλα σε ένα μεγάλο μπολ, και όταν το σιρόπι φτάσει στους 103° C. το αδειάζουμε μέσα στο γάλα, ανακατεύοντας με το σύρμα δυνατά.
4. Προσθέτουμε την μαύρη κουβερτούρα, και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα να λιώσουν και να ενσωματωθούν.
5. Τέλος προσθέτουμε και την ζελατίνη, και ανακατεύουμε να λιώσει όσο είναι ακόμα ζεστό το μίγμα.
6. Το αφήνουμε μερικές ώρες ώστε να κρυώσει, να σταθεροποιηθεί, και να ανέβουν οι φυσαλίδες στην επιφάνεια.
7. Ανακατεύουμε ελαφρά να μην δημιουργήσουμε άλλες φυσαλίδες, και είναι έτοιμο να γλασάρουμε.
Γλάσο σοκολάτας gianduja:
1. Μουσκεύουμε την ζελατίνη με τα 80 γρμ. νερό.
2. Βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη, και τη γλυκόζη, να φτάσει στους 103° C.
3. Σε ένα μπολ βάζουμε τα γάλατα, την κουβερτούρα, τη σοκολάτα gianduja, και την μουσκεμένη ζελατίνη.
4. Όταν η ζάχαρη φτάσει στους 103° C. την αδειάζουμε στο μπολ με τα υλικά.
Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα να διαλυθούν, και κατόπιν χτυπάμε πολύ καλά με ένα ραβδομπλέντερ, να έχουμε ένα ομοιογενές και λείο μείγμα, μια σάλτσα. (εδώ δεν μας πειράζει αν πάρει αέρα, αντιθέτως, το θέλουμε). Το βάζουμε στο ψυγείο για 24 ώρες.
5. Κατόπιν, το ζεσταίνουμε σε θερμοκρασία 28° C. βαθμούς, και το χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ, να ακουμπά στον πυθμένα, διότι τώρα δεν θέλουμε να πάρει καθόλου αέρα, και δημιουργήσει φυσαλίδες. Το γλάσο μας είναι έτοιμο για χρήση.
Γλάσο φράουλας
1. Μουσκεύουμε την ζελατίνη στα 50 γρμ. νερό.
2. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το χυμό φράουλας, τη ζάχαρη, τη γλυκόζη, και το σιρόπι φράουλας, και βράζουμε σε δυνατή φωτιά έως ότου φτάσει στους 103° C. βαθμούς.
3. Βάζουμε το ζαχαρούχο γάλα σε ένα μεγάλο μπολ, και όταν το σιρόπι φτάσει στους 103° C. το αδειάζουμε μέσα στο γάλα, ανακατεύοντας με το σύρμα δυνατά.
4. Προσθέτουμε τη λευκή κουβερτούρα, και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα να λιώσουν και να ενσωματωθούν. Τέλος προσθέτουμε και την ζελατίνη, και ανακατεύουμε να λιώσει όσο είναι ακόμα ζεστό το μείγμα.
5. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το χρώμα ζαχαροπλαστικής, ανακατεύοντας πολύ καλά, ώστε να πάρει το επιθυμητό χρώμα.
6. Το αφήνουμε μερικές ώρες ώστε να κρυώσει, να σταθεροποιηθεί, και να ανέβουν οι φυσαλίδες στην επιφάνεια.
7. Ανακατεύουμε ελαφρά να μην δημιουργήσουμε άλλες φυσαλίδες, και είναι έτοιμο να γλασάρουμε.

Γλάσο καραμέλας-σοκολάτας
1.Τεμαχίζουμε τις σοκολάτες και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
2. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη και το σιρόπι γλυκόζης, και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά.
3. Παράλληλα, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, και μουσκεύουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό.
4. Όταν η ζάχαρη γίνει καραμέλα αδειάζουμε προσεχτικά μέσα την ζεστή κρέμα γάλακτος. (προσέξτε διότι πιτσιλάει).
5. Ανακατεύουμε καλά, και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνης καλά στραγγισμένα.
6. Κατεβάζουμε από την φωτιά, και ανακατεύουμε καλά να λιώσει η ζελατίνη.
7. Αδειάζουμε την καυτή καραμέλα πάνω στη μαύρη και λευκή σοκολάτα, και ανακατεύουμε καλά να λιώσουν. Αφήνουμε να κρυώσει, χλιαρή.
8. Ρίχνουμε το ζεστό γλάσο πάνω στο παγωμένο γλυκό που θέλουμε να γλασάρουμε. Παγώνει γρήγορα, και είναι σχετικά σφιχτό γλάσο για κορμούς κ.λ.π. Δεν κάνει εντελώς λεία επιφάνεια.
Δείτε εκόμα Πώς να φτιάξουμε μία τούρτα κούκλα!

Συμβουλές:
1) Δεν πρέπει να είναι πιο κρύο, ή πιο ζεστό από 28° C. θερμοκρασία.
2) Αν είναι πιο ζεστό, υπάρχει κίνδυνος να μας λιώσει την επιφάνεια του γλυκού, κάτι που δεν πρέπει να γίνει. Αν είναι πιο παγωμένο, θα σφίξει πολύ γρήγορα, λόγο του παγωμένου γλυκού, και δεν θα προλάβουμε να το στρώσουμε, ώστε να έχουμε το επιθυμητό και τέλειο αποτέλεσμα.
3) Το γλυκό που θα γλασάρουμε, πρέπει να είναι εντελώς λείο, και αρκετά καλά παγωμένο, 8-10 ώρες στην κατάψυξη. Τότε θα έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα.
Εγγυημένα αποτελεσματικό… κάνει εξαιρετική γυαλάδα!
Δείτε και το video

via sintagespanos
by
Διάφορα γλάσα για επικάλυψη τούρτας, και διαφόρων γλυκών

Υλικά για να καλύψουμε μια τούρτα 24-26 εκ. διάμετρο περίπου.
Γλάσο καραμέλας:
140 γρμ. ζάχαρη
130 γρμ. σιρόπι γλυκόζης
175 γρμ. νερό
90 γρμ. ζαχαρούχο γάλα
150 γρμ. λευκή σοκολάτα κουβερτούρα, τεμαχισμένη
10 γρμ. ζελατίνη σκόνη
50 γρμ. νερό, για το μούλιασμα της ζελατίνης
κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής, (προαιρετικά)
Δείτε ακόμα Τούρτα Αλμυρή σε 2 Παραλλαγές!!!!
Γλάσο καραμέλας, χωρίς σοκολάτα:
200 γρμ. ζάχαρη
200 γρμ. νερό χλιαρό
172 γρμ. κρέμα γάλακτος
14 γρμ. κορν φλάουρ
9 γρμ. φύλλα ζελατίνη, (5, 5 φύλλα των 1,6 γρμ.)

Βασικό γλάσο, ουδέτερο το οποίο χρωματίζεται:
75 γρμ. νερό
150 γρμ. ζάχαρη
150 γρμ. σιρόπι γλυκόζης
90 γρμ. ζαχαρούχο γάλα
150 γρμ. λευκή σοκολάτα κουβερτούρα, ή μαύρη κουβερτούρα 35% – 52% κακάο, για σοκολατένιο
9 γρμ. ζελατίνη σκόνη
50 γρμ. νερό για το μούσκεμα της ζελατίνης
χρώμα ζαχαροπλαστικής, σε σκόνη ή ζελέ, (στην απόχρωση που προτιμάτε)

Γλάσο σοκολάτας 1:
265 γρμ. ζάχαρη
85 γρμ. νερό
85 γρμ. σκόνη κακάο, άγλυκο
170 γρμ. κρέμα γάλακτος
13 γρμ. φύλλα ζελατίνας
Δείτε ακόμα Πανεύκολη τούρτα παγωτού με 5 υλικά!

Γλάσο σοκολάτας 2: (χωρίς προσθήκη κρέμας γάλακτος)
125 γρμ. νερό
195 γρμ. ζάχαρη
35 γρμ. κακάο σκόνη
7 γρμ. ζελατίνη
22 γρμ. γλυκόζη
Γλάσο μαύρης σοκολάτας:
75 γρμ. νερό
150 γρμ. ζάχαρη
150 γρμ. σιρόπι γλυκόζης
90 γρμ. ζαχαρούχο γάλα
130 γρμ. μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα, 70% και πάνω σε κακάο
9 γρμ. ζελατίνη σκόνη
50 γρμ. νερό για το μούσκεμα της ζελατίνης

Γλάσο σοκολάτας gianduja:
112 γρμ.
νερό225 γρμ. ζάχαρη άχνη
225 γρμ. σιρόπι γλυκόζης
75 γρμ. γάλα ζαχαρούχο
75 γρμ. γάλα εβαπορέ
75 γρμ. σοκολάτα κουβερτούρα 55% κακάο, τεμαχισμένη
150 γρμ. σοκολάτα gianduja, τεμαχισμένη
80 γρμ. νερό
13,5 γρμ. ζελατίνη σκόνη

Γλάσο φράουλας:
75 γρμ. χυμό φράουλας
150 γρμ. ζάχαρη
130 γρμ. σιρόπι γλυκόζης
20 γρμ. σιρόπι φράουλας
90 γρμ. ζαχαρούχο γάλα
150 γρμ. λευκή σοκολάτα κουβερτούρα
9 γρμ. ζελατίνη σκόνη
50 γρμ. νερό για το μούσκεμα της ζελατίνης
κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής

Γλάσο καραμέλας-σοκολάτας
180 γρμ. ζάχαρη
20 γρμ. σιρόπι γλυκόζης
200 γρμ. κρέμα γάλακτος
70 γρμ. μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα
70 γρμ. λευκή σοκολάτα κουβέρτα
6,5 γρμ φύλλα ζελατίνης (4 φύλλα συσκευασίας σούπερ μάρκετ)

Εκτέλεση:
Γλάσο καραμέλας:
1. Μουσκεύουμε την ζελατίνη στα 50 γρμ. νερό. Κατόπιν ζεσταίνουμε καλά το νερό μαζί με την ζελατίνη, και ανακατεύουμε να λιώσει εντελώς.
2. Σε αντικολλητικό τηγάνι λιώνουμε την ζάχαρη να πάρει ένα πολύ απαλό χρώμα καραμέλας.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, και προσθέτουμε σιγά-σιγά τα 175 γρμ. νερό, ανακατεύοντας. Προσεχτικά σε δυο τρεις δόσεις, διότι είναι επικίνδυνο να καούμε από τους ατμούς.
3. Προσθέτουμε το σιρόπι γλυκόζης, και το ζαχαρούχο γάλα, και ανακατεύουμε.
4. Προσθέτουμε την τεμαχισμένη λευκή κουβερτούρα, ανακατεύουμε να λιώσει, και τέλος προσθέτουμε την ζελατίνη.
5. Ανακατεύουμε πολύ καλά να ενσωματωθούν, και ρίχνουμε αν θέλουμε μερικές σταγόνες κίτρινο χρώμα, για καλύτερη απόχρωση.
6. Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Ανακατεύουμε ελαφρά να μην δημιουργήσουμε φυσαλίδες, και είναι έτοιμο να γλασάρουμε.
Γλάσο καραμέλας, χωρίς σοκολάτα:
1. Μουσκεύουμε την ζελατίνη σε κρύο νερό.
2. Βάζουμε ένα κατσαρολάκι στη φωτιά να κάψει, και ρίχνουμε σε δυο δόσεις την ζάχαρη ανακατεύοντας με το σύρμα, ώστε να λιώσει και να πάρει ένα απαλό χρώμα καραμέλας. Όχι να την κάψουμε.
3. Αφού έχουμε έτοιμη την καραμέλα, ρίχνουμε σιγά-σιγά το νερό χλιαρό από χαμηλά, σε δυο-τρεις δόσεις, προσεχτικά διότι πιτσιλάει και είναι επικίνδυνο να καούμε, ανακατεύοντας γρήγορα με το σύρμα. (Κρατάμε 4-5 κουταλιές νερό για το κορν φλάουρ).
Αν μας δημιούργησε μπάλα η καραμέλα, ανακατεύουμε έντονα να λιώσει.
4. Διαλύουμε το κορν φλάουρ στο νερό που κρατήσαμε, και το ρίχνουμε στην καραμέλα. Ανακατεύουμε, και μαγειρεύουμε για 30-40 δευτερόλεπτα.
5. Κατόπιν ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε, και ρίχνουμε και την ζελατίνη καλά στραγγισμένη.
6. Ανακατεύουμε καλά να λιώσει η ζελατίνη, και την αφήνουμε να κρυώσει, σε μια θερμοκρασία 23-27 βαθμούς περίπου. Το γλάσο μας είναι έτοιμο για χρήση.
Βασικό γλάσο:
1. Μουσκεύουμε την ζελατίνη στα 50 γρμ. νερό.
2. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό, τη ζάχαρη, και τη γλυκόζη, και βράζουμε σε δυνατή φωτιά έως ότου φτάσει στους 103° C. βαθμούς.
3. Βάζουμε το ζαχαρούχο γάλα σε ένα μεγάλο μπολ, και όταν το σιρόπι φτάσει στους 103° C. το αδειάζουμε μέσα στο γάλα, ανακατεύοντας με το σύρμα δυνατά.
4. Προσθέτουμε τη λευκή κουβερτούρα, και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα να λιώσουν και να ενσωματωθούν. Τέλος προσθέτουμε και την ζελατίνη, και ανακατεύουμε να λιώσει όσο είναι ακόμα ζεστό το μίγμα.
5. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το χρώμα ζαχαροπλαστικής, ανακατεύοντας πολύ καλά, ώστε να πάρει το επιθυμητό χρώμα.
6. Το αφήνουμε μερικές ώρες ώστε να κρυώσει, να σταθεροποιηθεί, και να ανέβουν οι φυσαλίδες στην επιφάνεια.
7. Ανακατεύουμε ελαφρά να μην δημιουργήσουμε άλλες φυσαλίδες, και είναι έτοιμο να γλασάρουμε.
Σημείωση
Υπάρχει και μια δεύτερη εκδοχή. Το βάζουμε στο ψυγείο για 24 ώρες, κατόπιν το ζεσταίνουμε στους 28 C. βαθμούς, και το δουλεύουμε με το ραβδομπλέντερ να γίνει λείο, και να διαλυθούν οι φυσαλίδες. (Προσοχή όμως, το ραβδομπλέντερ να πατά στον πυθμένα, για να μην τραβήξει αέρα, και δημιουργήσει περισσότερες φυσαλίδες),
Δείτε ακόμα Τούρτα Kinder Pingui
Γλάσο σοκολάτας 1:
1. Μουσκεύουμε την ζελατίνη σε κρύο νερό.
2. Βάζουμε το νερό με τη ζάχαρη στη φωτιά να ζεσταθεί, και φτιάχνουμε ένα σιρόπι.
3. Όταν αρχίσει να βράζει και έχει λιώσει εντελώς η ζάχαρη, ρίχνουμε το κακάο, και ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα.
4. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, και ρίχνουμε την ζελατίνη στραγγισμένη καλά. Δουλεύουμε με το σύρμα να διαλυθεί καλά η ζελατίνη.
5. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος-ζελατίνη, στη σοκολάτα, και ανακατεύουμε ελαφρά με το σύρμα να ομογενοποιηθούν. Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς, ανακατεύοντας τακτικά.
6. Για να επιταχυνθεί η διαδικασία, τοποθετούμε το μπολ σε ένα άλλο δοχείο γεμάτο με κρύο νερό.
Πρέπει να φθάσει σε θερμοκρασία 22-25° C. Είναι η ιδανική θερμοκρασία για γλασάρισμα. Καλό θα είναι να έχουμε ένα θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής.
Γλάσο σοκολάτας 2: (χωρίς προσθήκη κρέμας γάλακτος)
1. Βάζουμε το νερό την ζάχαρη και την γλυκόζη σε ένα κατσαρολάκι, και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά.
2. Μουσκεύουμε την ζελατίνη σε κρύο νερό.
3. Κοσκινίζουμε το κακάο σε ένα μεγάλο μπολ.
4. Βράζουμε το σιρόπι για ένα λεπτό από την ώρα που θα πάρει βράση, και το αδειάζουμε σιγά σιγά μέσα στο μπολ με το κακάο, ανακατεύοντας δυνατά με ένα σύρμα να διαλυθεί το κακάο.
5. Στραγγίζουμε καλά την ζελατίνη, και την αδειάζουμε στο μπολ με το μείγμα κακάο.
Ανακατεύουμε πολύ καλά να λιώσει, και σουρώνουμε με σήτα το μείγμα σε καθαρό μπολ.
6. Σκεπάζουμε με μεμβράνη να εφάπτει επάνω στο γλάσο, και αφήνουμε να κρυώσει και να πέσει η θερμοκρασία σε 25-28 C. βαθμούς.
Γλάσο μαύρης σοκολάτας:
1. Μουσκεύουμε την ζελατίνη στα 50 γρμ. νερό.
2. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το νερό, τη ζάχαρη, και τη γλυκόζη, και βράζουμε σε δυνατή φωτιά έως ότου φτάσει στους 103° C. βαθμούς.
3. Βάζουμε το ζαχαρούχο γάλα σε ένα μεγάλο μπολ, και όταν το σιρόπι φτάσει στους 103° C. το αδειάζουμε μέσα στο γάλα, ανακατεύοντας με το σύρμα δυνατά.
4. Προσθέτουμε την μαύρη κουβερτούρα, και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα να λιώσουν και να ενσωματωθούν.
5. Τέλος προσθέτουμε και την ζελατίνη, και ανακατεύουμε να λιώσει όσο είναι ακόμα ζεστό το μίγμα.
6. Το αφήνουμε μερικές ώρες ώστε να κρυώσει, να σταθεροποιηθεί, και να ανέβουν οι φυσαλίδες στην επιφάνεια.
7. Ανακατεύουμε ελαφρά να μην δημιουργήσουμε άλλες φυσαλίδες, και είναι έτοιμο να γλασάρουμε.
Γλάσο σοκολάτας gianduja:
1. Μουσκεύουμε την ζελατίνη με τα 80 γρμ. νερό.
2. Βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη, και τη γλυκόζη, να φτάσει στους 103° C.
3. Σε ένα μπολ βάζουμε τα γάλατα, την κουβερτούρα, τη σοκολάτα gianduja, και την μουσκεμένη ζελατίνη.
4. Όταν η ζάχαρη φτάσει στους 103° C. την αδειάζουμε στο μπολ με τα υλικά.
Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα να διαλυθούν, και κατόπιν χτυπάμε πολύ καλά με ένα ραβδομπλέντερ, να έχουμε ένα ομοιογενές και λείο μείγμα, μια σάλτσα. (εδώ δεν μας πειράζει αν πάρει αέρα, αντιθέτως, το θέλουμε). Το βάζουμε στο ψυγείο για 24 ώρες.
5. Κατόπιν, το ζεσταίνουμε σε θερμοκρασία 28° C. βαθμούς, και το χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ, να ακουμπά στον πυθμένα, διότι τώρα δεν θέλουμε να πάρει καθόλου αέρα, και δημιουργήσει φυσαλίδες. Το γλάσο μας είναι έτοιμο για χρήση.
Γλάσο φράουλας
1. Μουσκεύουμε την ζελατίνη στα 50 γρμ. νερό.
2. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το χυμό φράουλας, τη ζάχαρη, τη γλυκόζη, και το σιρόπι φράουλας, και βράζουμε σε δυνατή φωτιά έως ότου φτάσει στους 103° C. βαθμούς.
3. Βάζουμε το ζαχαρούχο γάλα σε ένα μεγάλο μπολ, και όταν το σιρόπι φτάσει στους 103° C. το αδειάζουμε μέσα στο γάλα, ανακατεύοντας με το σύρμα δυνατά.
4. Προσθέτουμε τη λευκή κουβερτούρα, και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα να λιώσουν και να ενσωματωθούν. Τέλος προσθέτουμε και την ζελατίνη, και ανακατεύουμε να λιώσει όσο είναι ακόμα ζεστό το μείγμα.
5. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το χρώμα ζαχαροπλαστικής, ανακατεύοντας πολύ καλά, ώστε να πάρει το επιθυμητό χρώμα.
6. Το αφήνουμε μερικές ώρες ώστε να κρυώσει, να σταθεροποιηθεί, και να ανέβουν οι φυσαλίδες στην επιφάνεια.
7. Ανακατεύουμε ελαφρά να μην δημιουργήσουμε άλλες φυσαλίδες, και είναι έτοιμο να γλασάρουμε.

Γλάσο καραμέλας-σοκολάτας
1.Τεμαχίζουμε τις σοκολάτες και τις βάζουμε σε ένα μπολ.
2. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη και το σιρόπι γλυκόζης, και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά.
3. Παράλληλα, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος, και μουσκεύουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό.
4. Όταν η ζάχαρη γίνει καραμέλα αδειάζουμε προσεχτικά μέσα την ζεστή κρέμα γάλακτος. (προσέξτε διότι πιτσιλάει).
5. Ανακατεύουμε καλά, και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνης καλά στραγγισμένα.
6. Κατεβάζουμε από την φωτιά, και ανακατεύουμε καλά να λιώσει η ζελατίνη.
7. Αδειάζουμε την καυτή καραμέλα πάνω στη μαύρη και λευκή σοκολάτα, και ανακατεύουμε καλά να λιώσουν. Αφήνουμε να κρυώσει, χλιαρή.
8. Ρίχνουμε το ζεστό γλάσο πάνω στο παγωμένο γλυκό που θέλουμε να γλασάρουμε. Παγώνει γρήγορα, και είναι σχετικά σφιχτό γλάσο για κορμούς κ.λ.π. Δεν κάνει εντελώς λεία επιφάνεια.
Δείτε εκόμα Πώς να φτιάξουμε μία τούρτα κούκλα!

Συμβουλές:
1) Δεν πρέπει να είναι πιο κρύο, ή πιο ζεστό από 28° C. θερμοκρασία.
2) Αν είναι πιο ζεστό, υπάρχει κίνδυνος να μας λιώσει την επιφάνεια του γλυκού, κάτι που δεν πρέπει να γίνει. Αν είναι πιο παγωμένο, θα σφίξει πολύ γρήγορα, λόγο του παγωμένου γλυκού, και δεν θα προλάβουμε να το στρώσουμε, ώστε να έχουμε το επιθυμητό και τέλειο αποτέλεσμα.
3) Το γλυκό που θα γλασάρουμε, πρέπει να είναι εντελώς λείο, και αρκετά καλά παγωμένο, 8-10 ώρες στην κατάψυξη. Τότε θα έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα.
Εγγυημένα αποτελεσματικό… κάνει εξαιρετική γυαλάδα!
Δείτε και το video

via sintagespanos
Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020
Σάββατο 7 Μαρτίου 2020
paul uhlmann αρχιτέκτονες σχεδιάζει σύγχρονο αχυρώνα στην Αυστραλία
paul uhlmann αρχιτέκτονες έχουν σχεδιάσει μια αγροικία απόδραση που ονομάζεται «ο αχυρώνας » σε ένα αυστραλιανό προάστιο που διαθέτει καθεδρικό ναό-όπως οροφές και επεκτατικές ανοίγματα στυλ πόρτα αχυρώνα. ο σχεδιασμός του κτιρίου, επενδυμένος εσωτερικά και εξωτερικά με αυστραλιανό σκληρό ξύλο με οροφή από ψευδάργυρο, δημιουργεί μια ισχυρή μοναδική αγροτική μορφή που κάθεται σαν αγροτικό υπόστεγο σε ένα περιβάλλον τόσο αγροτικών περιοχών όσο και θάμνων.

εικόνες ευγένεια του paul uhlmann αρχιτέκτονες
φωτογραφίες από andy macpherson στούντιο
που βρίσκεται στο pullenvale, ένα προάστιο του Μπρίσμπαν, στην Αυστραλία, η περιοχή είναι προσβάσιμη μέσω ενός οδοστρωλού δρόμου που είναι διακοσμημένο με ζακάρες. paul uhlmann αρχιτέκτονες έχει σχεδιάσει το σχέδιο του ισογείου για να ασχοληθεί με το γκαζόν και το έδαφος της ιδιοκτησίας μέσω μιας συρόμενης πόρτας που τρέχει κάτω από τη μία πλευρά.

επιτρέπει τον εγκάρσιο εξαερισμό επιτρέποντας στους κατοίκους του αχυρώνα να ρέουν μέσα και έξω απρόσκοπτα. εν τω μεταξύ, ένα παράθυρο οροφής που καλύπτεται από εκτεθειμένα δομικά πλαίσια ξύλου πλημμυρίζει τον χώρο με το φως.

στο ισόγειο, τα υπνοδωμάτια χαρακτηρίζονται ομοίως από ξύλινη επένδυση, καμπύλες τοξωτές οροφές και μεγάλα παράθυρα που φωτίζουν το χώρο. ένα μεγάλο κουκέτα με έθιμο σχεδιασμένα κρεβάτια-κουκέτα έχει σχεδιαστεί με τα παιδιά στο μυαλό.








πληροφορίες σχεδίου
Έτος κατασκευής: 2019
Τοποθεσία: pullenvale, QLD, Αυστραλία
αρχιτέκτονας: paul uhlmann αρχιτέκτονες (συμπεριλαμβανομένων εσωτερικών χώρων)
φωτογράφος: andy macpherson
οικοδόμος στούντιο : κατασκευές CGH
Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020
Δίαιτα της τελευταίας στιγμής - Χάσε 4,5 κιλά σε μία εβδομάδα (pics)
Θέλεις να χάσεις βάρος αλλά σε πιέζει ο χρόνος; Με αυτό το πρόγραμμα διατροφής θα χάσεις 4,5 κιλά μέσα σε μία εβδομάδα.

Είναι δυνατόν να καταφέρεις να χάσεις 4,5 κιλά σε μία μόλις εβδομάδα; Η απάντηση είναι ναι. Είναι ασφαλές να χάσεις 4,5 κιλά σε μία μόλις εβδομάδα; Η απάντηση είναι και πάλι ναι, αρκεί να τρέφεσαι σωστά και παράλληλα να γυμνάζεσαι.
Η μαμά blogger Chrystal μοιράστηκε την δική της εμπειρία στο gorgeousyouamazinglife.com και μας εκμυστηρεύτηκε ότι με θέληση και το πρόγραμμα διατροφής που μπορείτε να δείτε παρακάτω, κατάφερε να χάσει κιλά εύκολα, γρήγορα και μάλιστα χωρίς να τα ξαναπάρει. Παράλληλα έκανε γυμναστική, έπινε ένα ποτήρι με λεμόνι και νερό κάθε πρωί. αλλά το καθοριστικό για την απώλεια βάρους ήταν η καθημερινή της διατροφή.
Δείτε το πρόγραμμα διατροφής που πρέπει να ακολουθήσετε για μία εβδομάδα, στην gallery που
Δευτέρα Πρωινό:

σκέτος καφές + ένα μπολ φρούτα + ένα βραστό αυγό Μεσημεριανό: στήθος κοτόπουλο + σαλάτα με μαρούλι και λίγο μπέικον Βραδινό: ψητός σολομός + σαλάτα με μπρόκολο και καρότα
Τρίτη Πρωινό :

smoothie με παντζάρι και καρότο Μεσημεριανό: σαλάτα με σπανάκι, κολοκύθι και λάχανο Βραδινό: ένα πιάτο με αβοκάντο και μία φέτα χαλούμι
Τετάρτη Πρωινό :

Πρωινό: σκέτος καφές Μεσημεριανό: σαλάτα με πορτοκάλι και παντζάρι Βραδινό: σκέτο στήθος κοτόπουλο ή σνίτσελ κοτόπουλο πανέ στο φούρνο
Πέμπτη: Πρωινό :

Πρωινό: σκέτος καφές + scrambled eggs Μεσημεριανό: σαλάτα με τόνο και αβοκάντο Βραδινό: μακαρονάδα με γαρίδες και μανιτάρια

Παρασκευή Πρωινό: smoothie me chai seeds, γάλα αμυγδάλου και κακάο Μεσημεριανό: σαλάτα με πεκάν και ρόδι Βραδινό: στήθος κοτόπουλο με σπαράγγια και λεμόνι

Σάββατο Πρωινό : : Σήμερα μπορείς να φας ό,τι θέλεις (με μέτρο φυσικά) αλλά φρόντισε να μην φας κάτι μετά τις 7 το απόγευμα μέχρι και τις 11 το πρωί της Κυριακής.

Κυριακή : Για την τελευταία μέρα της δίαιτας, απόφυγε το πρωινό και επέλεξε μία σαλάτα με κοτόπουλο για το μεσημέρι. Για βραδινό μπορείς να φας ένα ριζότο λαχανικών ή μία σούπα με λαχανικά.
https://www.mothersblog.gr/mama/diaites/story/91093/diait
a-tis-teleytaias-stigmis-xase-4-5-kila-se-mia-evdomada-pics?utm_source=onmed.gr&utm_medium=BestOfNetwork
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)