Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Φλούδα λεμονιού και πείτε αντίο στον πόνο στις αρθρώσεις! FEBRUARY 26, 2017




Το λεμόνι είναι ένα από τα πλέον χρήσιμα συστατικά στον κόσμο, το οποίο παρέχει προστασία ενάντια σε πολλές ασθένειες και μπορεί δικαίως να αποκαλείται υπερ-τροφή. Πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά – περιέχει πηκτίνη, βιοφλαβονοειφή, φολικό οξύ, βιταμίνη Α, Β1, Β6, C, κάλιο, μαγνήσιο, ασβέστιο, φώσφορο και μαγγάνιο. Το λεμόνι επηρεάζει θετικά το συκώτι, το στομάχι, τα έντερα, το ανοσοποιητικό σύστημα, το καρδιαγγειακό και το νευρικό σύστημα. Αν τρώτε τακτικά λεμόνι μπορείτε να αποτρέψετε ασθένειες όπως βρογχίτιδα, γρίπη, κρυολόγημα, λαρυγγίτιδα, αρθρίτιδα, βακτηριακή λοίμωξη, πέτρες στα νεφρά και στη χολή, υψηλή αρτηριακή πίεση. Σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες, το λεμόνι μπορεί να αποτρέψει ακόμη και καρκίνο. Αλλά ξέρατε ότι το λεμόνι μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως επάλειψη για τη θεραπεία του πόνου των αρθρώσεων; Θα σας παρουσιάσουμε μια συνταγή που, αν προετοιμαστεί κατάλληλα, θα σας φέρει ανακούφιση στα πόδια και τα χέρια σας. Συστατικά που απαιτούνται: Φλούδα από 2 λεμόνια Ελαιόλαδο Τρόπος παρασκευής: Βάζουμε την φλούδα λεμονιού σε ένα βάζο και ρίχνουμε το ελαιόλαδο στο βάζο μέχρι την κορυφή. Κλείνουμε το βάζο και το αφήνουμε σε ακινησία για 14 ημέρες. Μόλις το φάρμακό μας είναι έτοιμο βάζουμε ορισμένη ποσότητα του προκύπτοντος ελαίου σε καθαρή γάζα και τοποθετούμε τη γάζα στον πληγέντα καρπό. Βάζουμε μια πλαστική σακούλα πάνω από την γάζα και ένα μάλλινο σάλι πάνω από την πλαστική σακούλα. Αυτό πρέπει να γίνει το βράδυ πριν πάμε για ύπνο, γιατί θα πρέπει να κρατήσουμε την επένδυση όλη τη νύχτα. Το πρωί, όταν ξυπνήσουμε, δεν θα αισθανόμαστε πόνο στις αρθρώσεις μας. Πηγή

Πηγή: http://idiva.gr/flouda-lemoniou-ke-pite-antio-ston-pono-stis-arthrosis/

Μπιφτέκια λαχανικών χωρίς λάδι

Αύγουστος 4, 2016







Υλικά για 3 μερίδες:

1 φλιτζάνι βρασμένα φασόλια λευκά ή κόκκινα
1 καρότο
½ κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
3 μικρές πατάτες
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 φλιτζάνι καλαμπόκι
7 κουταλιές σούπας τριμμένη φρυγανιά
½ σκελίδα σκόρδο λιωμένο
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι και πιπέρι
ρίγανη


Εκτέλεση
Μουλιάζουμε αποβραδίς τα φασόλια σε κρύο νερό. Το πρωί τα πλένουμε καλά και τα βράζουμε σε άφθονο νερό μέχρι να μαλακώσουν πολύ καλά.
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τα καρότα, τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και να λιώνουν με το πιρούνι (καλύτερα τα καρότα βάλτε τα να βράσουν πριν από τις πατάτες)
Χτυπάμε στο μούλτι όλα τα υλικά μαζί με τα μπαχαρικά και με 1-2 κουταλιές σούπας τριμμένη φρυγανιά.
Αφού κρυώσει το μίγμα, εκτός ψυγείου, με ελαφρά αλευρωμένες παλάμες, πλάθουμε κεφτεδάκια με τα χέρια μας και τα περνάμε πάλι από τη φρυγανιά.
Τα βάζουμε σε λαδόκολλα (αντικολλητικό χαρτί) στο ταψί και στο φούρνο στο γκριλ στους 200 °C για 30 λεπτά περίπου ανάλογα με το φούρνο.
Καλή σας όρεξη!!!

Πηγή:mydiatrofi.gr
https://archangelosmichail.gr/

ΣΑΜΑΛΙ ΤΗΣ Μ.ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ ΛΑΔΙ!



Σεπτέμβριος 3, 2016

OLYMPUS DIGITAL CAMERA






Μεγάλη Εβδομάδα και όλοι λίγο ή πολύ νηστεύουμε. Πολλοί δεν τρώνε ούτε λάδι.Όσο πιο σκληρή νηστεία κάνουμε τόσο πιο πολύ θέλουμε ένα γλυκό για να ενισχύσουμε τον οργανισμό μας. Το σάμαλι της Μεγάλης Εβδομάδας δεν έχει ούτε λάδι είναι και πανεύκολο και τονωτικό.
Συστατικά
1 κιλό σιμιγδάλι (μισό ψιλό και μισό χονδρό)
½ κιλό ζάχαρη
1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού
2 ποτήρια νερό
1 ποτήρι πορτοκάλι χυμό
2 φακελάκια μπέικιν πάουντερ

Για το σιρόπι
4 ποτήρια νερό
4 ποτήρια ζάχαρη

Τρόπος παρασκευής

Προθέρμανε το φούρνο στους 180 βαθμούς.


Βάλε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακάτεψέ τα ελαφρά.

Βάλε το χυλό σε λαδωμένο ταψί.

Ψήσε για περίπου 50 λεπτά.

Στο μεταξύ βάλε τα υλικά για το σιρόπι σε κατσαρόλα και άφησε να πάρει 2-3 βράσεις.

Περίχυσε το σάμαλι ζεστό με το καυτό σιρόπι.

Κόψε σε κομμάτια και άφησε να απορροφήσει καλά το σιρόπι κάποιες ώρες

https://archangelosmichail.gr/

πηγη mpoufakos.com

Αν χρησιμοποιείτε Αλουμινόχαρτο Σταματήστε το αμέσως αλλιώς…

Προειδοποίηση ΒΟΜΒΑ από τους Γιατρούς: 
 FEBRUARY 16, 2017 */ / 333 VIEWS 


Το αλουμινόχαρτο, είναι πολύ χρήσιμο και υπάρχει σίγουρα σε κάθε κουζίνα. 
Χρησιμοποιείται συνήθως για να καλύψει τα φαγητά στο φούρνο. 
Μια έρευνα όμως έδειξε, ότι εάν κάποιος μαγειρέψει με αλουμινόχαρτο, 
βάζει τον εαυτό του σε μεγάλο κίνδυνο και προβλήματα υγείας. 
Το αλουμίνιο βλάπτει τον εγκέφαλό. 
Είναι ένα νευροτοξικό βαρύ μέταλλο και συνδέεται με τη νόσο του Αλτσχάιμερ.
 Το μαγείρεμα με αλουμινόχαρτο, μπορεί να οδηγήσει σε πνευματική εξασθένηση. 
Υπάρχει κίνδυνος για έλλειψη συντονισμού, σωματικό έλεγχο, μνήμη και ισορροπία.
 Δυστυχώς, πολλοί είναι αυτοί που δηλητηριάζονται με αυτή τη νευροτοξίνη, 
αλλά δεν γνωρίζουν ότι η βλάβη που προκαλεί είναι μόνιμη. 
Αυτή η χημική ουσία δημιουργεί κενά μνήμης και είναι ότι χειρότερο. 
Εκτός από την καταστροφή του εγκεφάλου, το μαγείρεμα με αλουμινόχαρτο 
μπορεί επίσης να επηρεάσει αρνητικά και τα οστά.
 Αυτό το μέταλλο, συσσωρεύεται μέσα στα οστά. 
Αυτό είναι κακό, διότι ανταγωνίζεται το ασβέστιο για το χώρο που θα καταλάβει 
μέσα στα οστά και συχνά κερδίζει το βασικό μεταλλικό στοιχείο. 
Ένας σκελετός από αλουμίνιο, ακούγεται σαν επιστημονική 
φαντασία, αλλά αυτό είναι κάτι που συμβαίνει στον οργανισμό. 
Το μαγειρεμένο αλουμίνιο, κάνει επίσης κακό και στους πνεύμονες.
 Η εισπνοή σωματιδίων αργιλίου έχει αποδειχθεί ότι οδηγεί
 σε αναπνευστικά προβλήματα, όπως είναι η πνευμονική ίνωση.
 Η εισπνοή αυτών των σωματιδίων, θα μπορούσε σιγά-σιγά 
να καταστρέψει τους πνεύμονές. «Τα κουτάκια αλουμινίου, 
εδώ και καιρό έχει βρεθεί πως είναι επικίνδυνα. 
Αλλά για κάποιο λόγο, το αλουμινόχαρτο αγνοήθηκε.
 Οχι πια…» Αν κατά λάθος κάποιος καταπιεί φύλλο αλουμινίου,
 υπάρχει κίνδυνος για όλα αυτά τα προβλήματα
. Όταν μαγειρεύουμε και σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο, 
μπορεί να μην τρώμε απευθείας το φύλλο αλουμινίου, 
αλλά σε υψηλές θερμοκρασίες τμήματα του μετάλλου πηγαίνουν μέσα στο φαγητό.
 Οι υψηλές θερμοκρασίες, δημιουργούν ρωγμές στο μέταλλο
 και έτσι σωματίδια μετάλλου πέφτουν μέσα στο φαγητό.
 Επίσης, εάν το φαγητό περιέχει καρυκεύματα ή λεμόνι, αυτό 
βοηθά ακόμη περισσότερο στην απόσπαση του μετάλλου
. Ο χημικός μηχανικός και ερευνητής στο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο τ
ης Sharjah, Essam Zubaidy, ανακάλυψε ότι σε ένα γεύμα 
που μαγειρεύεται με αλουμινόχαρτο, μπορούν να περάσουν 400 mg 
του αλουμινίου μέσα σε αυτό.
 «Όσο υψηλότερη είναι η θερμοκρασία, τόσο περισσότερη η έκπλυση.
Το φύλλο αλουμινίου δεν είναι κατάλληλο για το μαγείρεμα, αλλά ούτε και για τη χρήση λαχανικών, ντοματών, το χυμό εσπεριδοειδών και τα μπαχαρικά». 
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, προειδοποιεί τους πολίτες 
να μην καταναλώνουν περισσότερο από 60 mg αλουμινίου καθημερινά.

 Συμπέρασμα: 
Εάν μαγειρεύετε με αλουμινόχαρτο, διακινδυνεύετε την υγεία σας. 

Πηγή http://idiva.gr

Πηγή: http://idiva.gr/proidopiisi-vomva-apo-tous-giatrous-chrisimopiite-alouminocharto-stamatiste-amesos-allios/

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017

Ρεβυθόρυζο







Είναι ένα νόστιμο πιλάφι που συνήθιζαν παλιότερα να το φτιάχνουν προσθέτοντας ρύζι στη ρεβιθόσουπα που είχε περισσέψει

Υλικά (για 6 μερίδες)
½ κιλό ρεβύθια
1 φλιτζάνι ρύζι
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1/2 λεμόνι, χυμός
1 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τα ρεβύθια από το προηγούμενο βράδυ σε μια λεκάνη με μπόλικο νερό μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσει καλά 1 κ.τ.σ σόδα.. Τα αφήνουμε να φουσκώσουν, τα τρίβουμε και τα ξεπλένουμε πολύ καλά (3-4 νερά) και τα βάζουμε να βράσουν ξαφρίζοντας συνεχώς, μέχρι να πάψει να βγαίνει αφρός. Μόλις μαλακώσουν τα σουρώνουμε και κρατάμε το νερό τους. Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε 3 φλιτζάνια από το νερό των ρεβυθιών (αν δεν φθάνει συμπληρώνουμε ζεστό νερό) και μόλις πάρουν βράση προσθέτουμε το ρύζι. Ρίχνουμε και το λεμόνι, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το ρύζι να βράσει να πιει τα υγρά του. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να μείνει λίγο πριν το σερβίρουμε
Σερβίρισμα
Συνοδεύουμε το φαγητό με χωριάτικο ψωμί, λαχανοσαλάτα, ψητές πιπεριές Φλωρίνης, ταραμοσαλάτα ή και παστά ψάρια (σαρδές ή αντζούγιες, λακέρδα, ρέγκα κλπ)
Τιπ
Εναλλακτικά μπορούμε να προσθέσουμε 1-2 κ.τ.σ ντοματοπελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό

http://www.tanea.gr/todaysmenu/article/5230522/rebythoryzo

http://www.tanea.gr/todaysmenu

Λευκαδίτικη ρυζόπιτα Γιάννης Δεβετζόγλου | ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 15/10/2015 08:20 |






«Είναι ελαφριά, ευπαρουσίαστη, γίνεται εύκολα και είναι εξαιρετική για πρωινό», μου λέει η κ. Όλγα Μανωλίτση. Πρόκειται για μία παραδοσιακή λευκαδίτικη συνταγή, η οποία είχε ξεχαστεί στο πέρασμα του χρόνου, αλλά η ίδια τη σερβίρει ακόμη στο ιδιαίτερο κατάστημά της «Το μπακάλικο με τα καλούδια»!

Υλικά
1 λίτρο γάλα
1 κούπα του τσιαγιού ρύζι
1/2 κούπα ελαιόλαδο
5 αβγά (μεγάλα, βιολογικά)
1 κοφτή κουταλιά της σούπας αλάτι
1/2 κοφτή κουταλιά του γλυκού πιπέρι
1/2 λίτρο νερό για να βράσουμε το ρύζι
Προαιρετικά φέτα βαρελίσια
2 κουταλιές ψιλό σιμιγδάλι

Εκτέλεση
Πλένουμε το ρύζι και βράζουμε το νερό. Μόλις πάρει βράση το νερό προσθέτουμε το ρύζι και χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά. Μόλις αρχίσει να τραβάει το νερό, ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς. Όσο πήζει, συνεχίζουμε να προσθέτουμε γάλα. Το βάζουμε σχεδόν όλο, αλλά κρατάμε λίγο (ένα φλιτζανάκι του καφέ) για να χτυπήσουμε με τα αβγά. Στη συνέχεια προσθέτουμε όλο το λάδι (κρατάμε λίγο για το ταψί μας), το αλάτι και το πιπέρι με σιγοβράζουμε μέχρι να χυλώσει καλά το μείγμα. Σβήσουμε τη φωτιά και το αποσύρουμε από το μάτι. Χτυπάμε τα αβγά μας με το γάλα και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε και γίνεται ένα παχύρρευστο μείγμα. Τρίβουμε με τα χέρια τη φέτα μας χοντρά κομμάτια τη φέτα και την προσθέτουμε και αυτή.

Κάποιοι τη θέλουν λεπτή και πιο τραγανή την πίτα, άλλοι πιο αφράτη. Οπότε βάζουμε και το αντίστοιχο μικρό ή πιο μεγάλο ταψάκι. Το λαδώνουμε. Αν θέλουμε βάζουμε δύο κουταλιές της σούπας ψιλό σιμιγδάλι γύρω γύρω και στον πάτο, ώστε να μας κάνει ωραία κρούστα στο ψήσιμο. Βάζουμε το μείγμα μέσα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου μία ώρα μέχρι να ροδίσει καλά.

Αφήνουμε 15 λεπτά να κρυώσει και την κόβουμε.


http://www.tanea.gr/todaysmenu/article

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Νηστίσιμα κουρκουμπίνια και μάλιστα είναι και πολύ οικονομικό γλυκό.

Τα κουρκουμπίνια είναι ένα γλυκό που μπορείτε να ετοιμάσετε σήμερα,
 εύκολα και γρήγορα για τους μικρούς σας ήρωες.
 Και μάλιστα είναι και πολύ οικονομικό γλυκό.

Υλικά
6 φύλλα κρούστας
Λίγο νερό
2 ποτήρια νερό
1 ποτήρι ζάχαρη
Λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση
Παίρνετε ένα φύλλο κρούστας και το κόβετε κάθετα σε λωρίδες.
 Παίρνετε την κάθε λωρίδα και με ένα πινελάκι βουτηγμένο σε νερό, 
περνάτε κάθε ένα από αυτά ώστε να κολλήσουν όταν τα ρολάρετε.


Φτιάχνετε ένα ρολό μικρό και συνεχίζετε με τις υπόλοιπες λωρίδες. 
Όταν έχετε έτοιμα τα ρολά, αρχίζετε να τηγανίζετε σε λάδι που έχετε ζεστάνει αρκετά. 
Χρειάζεται κάθε ρολό να ξανθίνει αρκετά, όχι όμως να καεί, γι’ αυτό προσοχή.
 Βάζετε τα τηγανισμένα ρολάκια σε απορροφητικό χαρτί για να μην
έχουν πολλά λάδια.

Στο μεταξύ δημιουργείτε το σιρόπι. 
Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε το νερό και τη ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά και 
να ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Όταν έχετε έτοιμα όλα τα ρολάκια,
 ρίχνετε λίγα λίγα μέσα στο σιρόπι και τα αφήνετε να ποτίσουν. 
Τα βγάζετε σε μία πιατέλα και τα σερβίρετε για να τα απολαύσουν 
όλα τα μέλη της οικογένειάς σας.


loading...
http://igastronomie.gr

RELATED ITEMS:ΓΛΥΚΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΕΣ