Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2017

Ρεβυθόρυζο







Είναι ένα νόστιμο πιλάφι που συνήθιζαν παλιότερα να το φτιάχνουν προσθέτοντας ρύζι στη ρεβιθόσουπα που είχε περισσέψει

Υλικά (για 6 μερίδες)
½ κιλό ρεβύθια
1 φλιτζάνι ρύζι
2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1/2 λεμόνι, χυμός
1 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τα ρεβύθια από το προηγούμενο βράδυ σε μια λεκάνη με μπόλικο νερό μέσα στο οποίο έχουμε διαλύσει καλά 1 κ.τ.σ σόδα.. Τα αφήνουμε να φουσκώσουν, τα τρίβουμε και τα ξεπλένουμε πολύ καλά (3-4 νερά) και τα βάζουμε να βράσουν ξαφρίζοντας συνεχώς, μέχρι να πάψει να βγαίνει αφρός. Μόλις μαλακώσουν τα σουρώνουμε και κρατάμε το νερό τους. Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε 3 φλιτζάνια από το νερό των ρεβυθιών (αν δεν φθάνει συμπληρώνουμε ζεστό νερό) και μόλις πάρουν βράση προσθέτουμε το ρύζι. Ρίχνουμε και το λεμόνι, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το ρύζι να βράσει να πιει τα υγρά του. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να μείνει λίγο πριν το σερβίρουμε
Σερβίρισμα
Συνοδεύουμε το φαγητό με χωριάτικο ψωμί, λαχανοσαλάτα, ψητές πιπεριές Φλωρίνης, ταραμοσαλάτα ή και παστά ψάρια (σαρδές ή αντζούγιες, λακέρδα, ρέγκα κλπ)
Τιπ
Εναλλακτικά μπορούμε να προσθέσουμε 1-2 κ.τ.σ ντοματοπελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό

http://www.tanea.gr/todaysmenu/article/5230522/rebythoryzo

http://www.tanea.gr/todaysmenu

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου