Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Η ΠΙΟ ΝΟΣΤΙΜΗ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΗ ΤΟΥΡΤΑ ΧΩΡΙΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ!







Χωρίς να είναι ιδιαίτερα γλυκιά, σχεδόν με κίνδυνο να χαρακτηριστεί υγιεινή, είναι μία τάρτα που θα μας δροσίσει ευχάριστα και δεν θα μας επιβαρύνει με περιττές θερμίδες!
Υλικά για 1 στρογγυλή φόρμα με διάμετρο 23 εκ.
Για τη βάση
450 γραμμ. μπισκότα πτι-μπερ θρυμματισμένα
250 γραμμ. βούτυρο λιωμένο


Για την κρέμα
3 μεγάλες μπανάνες κομμένες σε ροδέλες
400 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό (χρησιμοποίησα με 2% λιπαρά)
2 κουταλιές μέλι
50 ml κονιάκ
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη καστανή
1 φακελάκι ζελέ μπανάνα
100 γραμμ. (1 φακελάκι) τρούφα σοκολάτας






Eκτέλεση
Ετοιμάζουμε πρώτα το ζελέ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας του και το αφήνουμε να κρυώσει, μέχρι να πήξει ελαφρά και να αποκτήσει την υφή του μελιού.
Πολτοποιούμε τις μπανάνες στο μούλτι μαζί με το μέλι, το κονιάκ και τη ζάχαρη. Αδειάζουμε το μίγμα σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους και προσθέτουμε το γιαούρτι. Ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Ρίχνουμε και το ζελέ και ανακατεύουμε με το σύρμα για λίγο ακόμα.
Σε δεύτερο μπολ ανακατεύουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα με το βούτυρο.
Τοποθετούμε ένα στρογγυλό τσέρκι με διάμετρο 23 εκ. πάνω σε πιατέλα και στρώνουμε ομοιόμορφα τη μπισκοτένια βάση. Από πάνω αδειάζουμε την κρέμα μπανάνας. Βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον (ιδανικά για ολόκληρο το βράδυ).
Το ξεφορμάτουμε και το σερβίρουμε γαρνιρισμένο με την τρούφα σοκολάτας.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΑΙ ΦΩΤΟ:THEONEWITHALLTHETASTES.COM// WWW.ATHENSMAGAZINE.GR


ΣΧΟΛΙΑ

http://be2news.gr/


ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ

Βαθμός δυσκολίαςΑπό τον Pastry Chef Χρήστο Βέργαδο



Ημέρα προβολής 23/10/14. Πατήστε εδώ για να δείτε την εκπομπή.

ΥΛΙΚΑ

8-10 φρέσκα φύλλα κρούστας ΚΑΝΑΚΙ
1 ½ λίτρο φρέσκο γάλα
400 γρ. ζάχαρη
70 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
70 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
2 αβγά
2 βανίλιες
100 γρ. βούτυρο Lurpak (για επάλειψη)


Για το σιρόπι:

500 γρ. ζάχαρη
250 ml νερό
50 γρ. γλυκόζη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την κρέμα:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα, τη ζάχαρη, τα αβγά και ανακατεύουμε συνεχώς σε δυνατή φωτιά, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Ρίχνουμε το χοντρό και το ψιλό σιμιγδάλι. Προσθέτουμε, εκτός φωτιάς, τη βανίλια και ανακατεύουμε για 1 λεπτό, ακόμη, μέχρι να αρχίσει η κρέμα να δένει. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε την κρέμα να σφίξει, για περίπου 10-15 λεπτά.

Για το σιρόπι:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, τη γλυκόζη και τα αφήνουμε να πάρουν μερικές βράσεις. Το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.

Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο και το ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Βουτυρώνουμε ένα ταψί. Διπλώνουμε 2 φύλλα και τα βάζουμε στο ταψί το ένα δίπλα στο άλλο. Απλώνουμε άλλα δύο φύλλα, βουτυρώνοντας ενδιάμεσα. Ρίχνουμε την κρέμα, κλείνουμε τα φύλλα και τα βουτυρώνουμε.
Απλώνουμε άλλα 5 φύλλα από πάνω. Βουτυρώνουμε την επιφάνεια και κόβουμε περιμετρικά τα φύλλα που περισσεύουν.
Χαράζουμε επιφανειακά το γαλακτομπούρεκο και το ραντίζουμε με νερό. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, για περίπου 30 λεπτά.
Σιροπιάζουμε το γαλακτομπούρεκο, ζεστό από τον φούρνο, με κρύο σιρόπι.

http://chefonair.gr/syntages/

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

Βασιλόπιτα ΚέικBY ALEXIS EPITHYMIADIS 12/28/2015 06:45:00 Μ.Μ.









Πριν κάποια χρόνια δοκίμασα την Βασιλόπιτα μιας καλής μου φίλης και πραγματικά εντυπωσιάστηκα! Μου αποκάλυψε την οικογενειακή τους συνταγή και από τότε περιμένω κάθε Πρωτοχρονιά για να τη φτιάξω.

Τώρα ήρθε η στιγμή να μοιραστώ μαζί σας αυτή τη συνταγή.

Το μυστικό είναι ότι ζυγίζουμε τα αυγά με τα τσόφλια τους και βάσει το βάρους τους, μετράμε τα υπόλοιπα υλικά.

Υλικά Συνταγής

- 300 γρ. αυγά ζυγισμένα με τα τσόφλια τους (5 μεσαία των 60 γρ.)
- 300 γρ. βούτυρο αγελάδος
- 300 γρ. ζάχαρη
- 300 γρ. αλεύρι φαρίνα που φουσκώνει μόνο του
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1/2 κουταλάκι φυσικό εκχύλισμα βανίλιας ή 2 βανιλίνες
- 65 ml κονιάκ (1/4 ποτήρι του νερού)
- 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- ζάχαρη άχνη για στόλισμα
- χρυσή ζάχαρη για στόλισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση Συνταγής




Αρχικά χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους σε 2 μπωλ.

Χτυπάμε με το μίξερ τα ασπράδια σε μαρέγκα και μόλις σφίξει την διατηρούμε στο ψυγείο για να προχωρήσουμε με την υπόλοιπη συνταγή.






Στη συνέχεια χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.

Προσθέτουμε στο μίξερ το λιωμένο βούτυρο και χτυπάμε καλά ώστε να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα.

Τέλος προσθέτουμε τη βανίλια, το ξύσμα του πορτοκαλιού, το ελαιόλαδο και το κονιάκ και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο.



Στον κάδο προσθέτουμε σε δόσεις τη μαρέγκα και ανακατεύουμε κυκλικά με μία σπάτουλα σιλικόνης ώστε να παραμείνει αφράτο.



Από πάνω κοσκινίζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε πάλι απαλά και κυκλικά.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί πλάτους 28 εκατοστών, με αποσπώμενο δαχτυλίδι και προσθέτουμε το μείγμα της βασιλόπιτας.



Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175-180 °C πάνω κάτω, για 1 ώρα περίπου, τοποθετώντας τη σχάρα στη θέση κάτω από τη μέση.

Tip: όπως σε κάθε κέικ, με ένα μαχαίρι τρυπάμε τη βασιλόπιτα στη μέση και αν βγει στεγνό τότε είναι έτοιμη, διαφορετικά πρέπει να ψηθεί λίγο ακόμη. Αν είναι δυνατός ο φούρνος σας και έχει πάρει αρκετό χρώμα, μπορείτε να κάνετε αυτό τον έλεγχο από τα 45 λεπτά και μετά.



Αφήνουμε τη βασιλόπιτα να κρυώσει και μετά την ξεφορμάρουμε σε μία πιατέλα.

Αχνίζουμε με τη ζάχαρη άχνη και προσθέτουμε προαιρετικά την χρυσή ζάχαρη.

Tip: ζωγραφίστε ότι σχήμα θέλετε πάνω σε ένα χαρτί και κόψτε το προσεκτικά με ένα κοπίδι. Τοποθετήστε το χαρτί με τις τρύπες πάνω στην Βασιλόπιτα και ρίξτε με προσοχή την χρωματιστή ζάχαρη. Αφαιρέστε το χαρτί, τοποθετήστε πάνω από το κάθε σχήμα το αντίστοιχο χάρτινο και αχνίστε με άχνη ζάχαρη όλη την πίτα. Στο τέλος αφαιρέστε τα χάρτινα σχήματα με ένα τσιμπιδάκι.

Αν θέλετε να μην χάνετε καμία συνταγή, γραφτείτε στο newsletter εδώ!













Γλυκά, Κέικ, Παραδοσιακές Συνταγές, Συνταγές
http://www.alwayshungry.gr/

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2017

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΓΛΥΚΙΣΜΑ ΜΕ MALTESERS ΚΑΙ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΓΑΛΑ ΧΩΡΙΣ ΨΗΣΙΜΟ!



5 4



Μια πανεύκολη συνταγή για ένα υπέροχο, σοκολατένιο γλύκισμα με maltesers και ζαχαρούχο γάλα, περιχυμένο με γλάσο σοκολάτας χωρίς ψήσιμο.



Υλικά συνταγής

Για το κέϊκ:
125 γρ. βούτυρο + extra για άλειμμα του ταψιού
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρας, σε μικρά κομματάκια
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα [397 γρ.]
300 γρ. σοκολατάκια maltesers

Για το σοκολατένιο γλάσο:
2 φύλλα ζελατίνης
100 ml κρέμα γάλακτος [παχύρευστη με πολλά λιπαρά τύπου MEGGLE]
150 γρ. ζάχαρη
120 ml νερό
20 γρ. κακάο σκόνη
20 γρ. ρόφημα σοκολάτας σε σκόνη





Εκτέλεση συνταγής

Για το κέϊκ: Λιώνετε, σε μεγάλο μπολ, σε μπεν μαρί, το βούτυρο μαζί με τα κομματάκια κουβερτούρας ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα.

Προσθέτετε στο μείγμα το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Το αφαιρείτε από τη φωτιά και το αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου για 20 λ περίπου, να μισο-κρυώσει.

Λαδώνετε ένα στρογγυλό ταψί 20 εκ. με αποσπώμενη βάση και στρώνετε τη βάση του με χαρτί ψησίματος.

Μόλις μισοκρυώσει το σοκολατένιο μείγμα προσθέτετε τα maltesers και ανακατεύετε να κατανεμηθούν ομοιόμορφα. Ρίχνετε το μείγμα στο έτοιμο ταψί, ισιώνετε την επιφάνεια, με μια μαρίζ ή με την ανάποδη ενός κουταλιού και βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 2 τουλάχιστον ώρες ή μέχρι να κρυώσει καλά και να σφίξει.

Για το γλάσο: 20 λ περίπου πριν βγάλετε το γλυκό σας από το ψυγείο φτιάχνετε το γλάσο. Σε ένα μπολ με παγωμένο νερό βάζετε τη ζελατίνη και την αφήνετε για 8-10 λ μέχρι να μαλακώσει.

Σε μια κατσαρολίτσα βάζετε τη κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και 120 ml νερό και μόλις κοχλάσει, προσθέτετε το κακάο και το ρόφημα σοκολάτας, πασπαλιστά σαν να “ψιχαλίζει” με ένα σουρωτήρι, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να ενσωματωθεί. Μειώνετε τη φωτιά στο χαμηλό και αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει για 15 λ, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.

Αφαιρείτε τη κατσαρολίτσα από τη φωτιά. Στύβετε τη ζελατίνη τη προσθέτετε στο μείγμα και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει/διαλυθεί και ενσωματωθεί. Βγάζετε το γλυκό σας από το ψυγείο το ξεφορμάρετε και βγάζετε προσεκτικά το χαρτί ψησίματος σε πιατέλα και το περιχύνετε με το γλάσο. Αφήνετε το γλάσο να “σφίξει” για 1 περίπου ώρα, το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.
SINTAYES.GR

http://be2news.gr

Λικέρ μανταρίνι


Στην Υγειά σας .

Η μαμά μου πάντα σε γιορτές ξεκινούσε με λικέρ!

Τώρα εμείς οι εργαζόμενες ,ούτε λικέρ ,ούτε γιορτές

Δεν υπάρχει χρόνος .

Μήπως πρέπει να τα ξαναθυμηθούμε ?

το λικέρ το μυρωδάτο







Εποχή  μανταρινιού  !
Δώρο του θεού μες το χειμώνα
 νέκταρ όλων πάνω  στη γη !!!

Τί θα λέγατε να το κάνουμε  λικέρ μανταρίνι!

παίρνουμε 1 κιλό μανταρίνι και το τρυπάμε με γαρυφαλλάκια γύρω γύρω, και ένα κιλ'ο τσίπουρο
Τα τοποθετούμε σε μεγάλο γυάλινο βάζο που κλείνει ερμειτικά και το ξεχνάμε για 1 περίπου μήνα στην σκοτεινή μας αποθήκη
Προσθέτουμε σιρόπι της αρεσκείας μας ( σε αναλογίες 2 ζάχαρη 1 νερό ,βρασμένο για περίπου 20 λεπτά κα αναμειγνύουμε αφού αφαιρέσουμε τα μανταρίνια ,τα οποία μπορούμε να βράσουμε με ζάχαρη για μερμελάδα   ή ίσως και γλυκό κουταλιού  !!!!


Καλή σας επιτυχία !!!!

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Περισσότερη Υεία -Λιγότερα τηγανισμένα λάδια Κεφτεδάκια όχι στο τηγάνι αλλά στο φούρνο !



Κεφτεδάκια όχι στο τηγάνι αλλά στο φούρνο !


                               

1 κιλό κιμά της αρεσκείας σας

( ο μοσχαρίσιος περασμένος  2 φορές απ την μηχανή Το ξέρουν πλέον τα χασάπικα )

λάδι . αλάτι, πιπέρι , ρίγανη, ξύδι ,φρυανιά τριμμένη ( η οποία μπορεί να αντικατασταθεί με ψωμί 

μουλιασμένο η νιφάδες βρώμης ή κουάκερ )

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά σε μπώλ δοκιμάζοντας για αλάτι ή ρίγανη

Αυγό δεν βάζουμε γιατί είναι ζωική ύλη και ζωική με ζωική ύλη δεν ταιριάζει

Αν η ζύμη μας είναι σφιχτή προσθέτουμε λίγο νερο με λάδι 'η γιαούρτι κατά προτίμηση

Το αφήνουμε σκεπασμένο να ξεκουραστεί 1 ώρα και πλάθουμε σε κεφτεδάκια

Στρώνουμε σε ταψί ή επιφάνεια ψησίματος στου200 βαθμούς για μισή ώρα 

Ραντίζουμε με λάδι ή βούτυρο

Ρίχνουμε κατά διαστήματα μια ματιά ,γυρίζοντάς τα και σερβίρουμε με Φαντασία και με βάση το 

γούστο της Οικογένειας 

( ρίζότο πιλάφι  με τριμμένο τυρί    ή πατάτες  φούρνου  ή κριθαρότο  κλπ )

















                              


Αν θέλετε να προσθέσετε μαιντανό,σκόρδο ή τριμμένο κολοκύθι ( στιμμένο να μην έχει νερά)
 μπορούμε

Επίσης ,αν θέλουμε πριν το φούρνο τα αλευρώνουμε ελαφρά




καλή σας επιτυχία !

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017

Κύβοι ζάχαρης σε σχήμα καρδιάς








Μιας και πλησιάζει η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, βρήκαμε αυτήν την ωραία κι εύκολη ιδέα στο www.inspirationsbyd.com για να κεράσεις τον καλό σου καφεδάκι με καρδιά από ζάχαρη. Αν του αξίζει… Εναλλακτικά, μπορείς να διαλέξεις κι άλλα σχήματα. Ας πούμε νεκροκεφαλές! Για δες. Είναι εύκολο!Θα χρειαστείς:

– Ζάχαρη
– Νερό
– Φορμίτσες σιλικόνης (ότι σχήμα επιλέξεις)
– Κουτάλι γλυκού
– Μπώλ

Γεμίζεις το μπώλ με ζάχαρη και προσθέτεις νερό (περίπου 3 κουταλιές), ώστε η ζάχαρη να δίνει την αίσθηση της βρεγμένης άμμου.

Γεμίζεις τις φόρμες με το μίγμα και τις πιέζεις με το κουτάλι για να φύγουν τυχόν τρύπες από αέρα.


Τοποθετείς τις φόρμες στον φούρνο μικροκυμάτων για 40» και μετά τις βάζεις στο ψυγείο για να κρυώσουν.

Μόλις κρυώσουν καλά οι καρδιές σου είναι έτοιμες. Τις βγάζεις από τις φορμίτσες και σεβίρεις!

Εύκολο ε;

Καλή διασκέδαση!
Ετικέτες
Αγ. Βαλεντίνος, δώρο, ζάχαρη, καρδιές, κύβοι, σπίτι

Μοιράσου αυτό το άρθρο

http://www.ftiaxto.gr/