Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020
Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020
Κέικ από μακαρόνια | Υλικά:
400 ml κρέμα γάλακτος
4 μεγάλα αυγά
Αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
100 γρ παρμεζάνα τριμμένη
100 γρ τυρί Cheddar τριμμένο
100 γρ τυρί φέτα κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
3 κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες
3 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
400 γρ μακαρόνια, μαγειρεμένα
Βούτυρο (για το ταψί)
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ° C. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και τα αυγά με μια καλή πρέζα αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε το τριμμένο τσένταρ, την παρμεζάνα, την φέτα, τα κολοκυθάκια, τις πιπεριές και τα βρασμένα μακαρόνια. Απαλά ανακατεύουμε για να αναμειχθεί καλά.
Λιώνουμε το βούτυρο και βουτυρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ. Σιγά-σιγά ρίχνουμε το μείγμα με τα μακαρόνια και ανακινούμε τη φόρμα για να πάει παντού. Ψήνουμε στο φούρνο για 40 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα. Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά. Σερβίρουμε σε φέτες με φρέσκια πράσινη σαλάτα στο πλάι.
https://www.missbloom.gr/gourmet/kyriws-piata/keik-apo-spageti/?fbclid=IwAR393_jaTkC90pUROKBcVl-A1BE2MZvzPeXVvm6RvoGY1PWL-HesNxy5N2c
https://www.missbloom.gr/gourmet/kyriws-piata/keik-apo-spageti/?fbclid=IwAR393_jaTkC90pUROKBcVl-A1BE2MZvzPeXVvm6RvoGY1PWL-HesNxy5N2c
Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020

Κοτόπουλο με μουστάρδα, πράσα και λιαστές ντομάτες στο χαρτί
(20)
Έχετε ήδη βαθμολογήσει τη συνταγή.
Ένα πιάτο με ιδιαίτερη νοστιμιά με κοτόπουλο Νιτσιάκος που πρώτα μαρινάρεται σε ένα ωραίο μίγμα με βάση το μέλι και τη μουστάρδα και στη συνέχεια «πακετάρεται» σε λαδόκολλα και ψήνεται στο φούρνο. Σερβίρεται ιδανικά με ρύζι μπασμάτι ή πλιγούρι ή σαλάτα με κινόα.
Μερίδες:4
Χρόνος προετοιμασίας:15'
Χρόνος μαγειρέματος:30'
Έτοιμο σε:45'
afnitsiakos_paidid, κοτόπουλο, μουστάρδα, Νιτσιάκος, ντομάτα λιαστή, πράσο

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ:
Ντίνα Νικολάου
όλες οι συνταγές του chef
Υλικά
700γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου Νιτσιάκος
½ φλιτζάνι (100 ml) ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι μουστάρδα, απαλή
λίγο μπούκοβο γλυκό (ή γλυκιά πάπρικα, σε σκόνη)
1 κουτ. σούπας μέλι
4 πράσα μεγάλα (μόνο το λευκό μέρος), καθαρισμένα και κομμένα σε κομμάτια των 5 εκ.
1 φλιτζάνι ντομάτες λιαστές, σε μέτρια κομμάτια
4 κλωνάρια δεντρολίβανο φρέσκο
2 αβγά, ελαφρώς χτυπημένα
1 λεμόνι ακέρωτο, σε λεπτές στρογγυλές φέτες
½ φλιτζάνι (100 ml) βαλσαμικό ξίδι λευκό
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ΔιαδικασίαΠλένετε και σκουπίζετε καλά τα φιλέτα του κοτόπουλου. Τα κόβετε σε λεπτά μπαστουνάκια, πάχους 1 εκ., τα ρίχνετε σε ένα πολύ μεγάλο μπολ (ή σε μια λεκανίτσα) και προσθέτετε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το γλυκό μπούκοβο (ή την πάπρικα), το μέλι, τα κομμένα πράσα, τις λιαστές ντομάτες, το δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύετε πολύ καλά. Σκεπάζετε το μπολ με διάφανη μεμβράνη, το βάζετε στο ψυγείο και αφήνετε το κοτόπουλο να μαριναριστεί για 30 λεπτά.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Κόβετε 4 μεγάλα και τετράγωνα κομμάτια λαδόκολλας των 40 εκ., και με ένα πινέλο τα αλείφετε με λίγο χτυπημένο αβγό.
Βγάζετε το μπολ με το κοτόπουλο από το ψυγείο, προσθέτετε τις φέτες λεμονιού και το βαλσαμικό ξίδι και ανακατεύετε και πάλι. Μοιράζετε το μίγμα στο κέντρο κάθε λαδόκολας, φροντίζοντας να μοιράσετε ισόποσα τα πράσα, τα κλωναράκια δεντρολίβανο, τις λιαστές ντομάτες και τις φέτες λεμονιού και να στραγγίξετε κάθε δόση από τα πολλά υγρά, αφήνοντας μια μικρή ποσότητα (1-2 κουτ. σούπας). Ενώνετε τις άκρες κάθε λαδόκολλας και στερεώνετε με σπάγκο ψησίματος δημιουργώντας 4 πουγκιά.
Βάζετε τα πουγκιά σε ένα μεγάλο ταψί ή σε μια λαμαρίνα του φούρνου και ψήνετε για 30 λεπτά ή μέχρι τα πουγκιά να φουσκώσουν (καθώς είναι σφραγισμένα με το αβγό, θα φουσκώσουν από τον εγκλωβισμένο ατμό στο εσωτερικό τους). Τα σερβίρετε αμέσως, ανοίγοντάς τα την ώρα του σερβιρισμάτος, μέσα στα πιάτα.
Φωτογραφία-Food Styling: Αντωνία Κατή
Tips
Bαλσαμικό ξίδι λευκό θα βρείτε σε σούπερ μάρκετ αλλά και καταστήματα με βιολογικά προϊόντα, αλλά αν δεν βρείτε, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με κλασικό βαλσαμικό.
https://www.olivemagazine.gr/recipe/%ce%ba%ce%bf%cf%84%cf%8c%cf%80%ce%bf%cf%85%ce%bb%ce%bf-%ce%bc%ce%b5-%ce%bc%ce%bf%cf%85%cf%83%cf%84%ce%ac%cf%81%ce%b4%ce%b1-%cf%80%cf%81%ce%ac%cf%83%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%bb%ce%b9%ce%b1%cf%83/
https://www.olivemagazine.gr/menu/%cf%84%ce%bf-%ce%bc%ce%b5%ce%bd%ce%bf%cf%8d-
Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2020
Διατροφή κατά του καρκίνου: Ποιες μορφές καταπολεμούν αυτές οι 10 τροφές (εικόνες)

Μια διατροφή πλούσια σε τροφές που έχει αποδειχθεί επιστημονικά πως έχουν αντικαρκινική δράση, βοηθά τον οργανισμό να προστατευτεί από τις διάφορες μορφές της ασθένειας.
Οι περισσότερες από τις τροφές που παρουσιάζονται στις παρακάτω φωτογραφίες, είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά που αναστέλλουν την ανεξέλεγκτη δράση των ελεύθερων ριζών και κατά συνέπεια την εμφάνιση του καρκίνου.
Δείτε ποιες είναι οι κορυφαίες αντικαρκινικές τροφές:
- ΔΕΣ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Κουρκουμάς: Είναι γνωστός για τις αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές του ιδιότητες.
Πολλοί επιστήμονες έχουν συνδέσει τα χαμηλά ποσοστά ορισμένων μορφών καρκίνου
στην Ινδία με την κατανάλωση του συγκεκριμένου μπαχαρικού, σε αντίθεση με τα αντίστοιχα
υψηλά ποσοστά στις δυτικές χώρες, όπως οι ΗΠΑ. Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου
του Τέξας, ο κουρκουμάς έχει την ιδιότητα να «διαχωρίζει» τα καρκινικά κύτταρα
από τα φυσιολογικά και να σκοτώνει τα καρκινικά.
Πράσινο τσάι: Λόγω των πολυφαινολών που περιέχει, προλαμβάνει την ανάπτυξη όγκων,
κυρίως σε καρκίνους του μαστού, των πνευμόνων, του οισοφάγου, του παχέος εντέρου
και του δέρματος, διορθώνοντας το DNA που έχει υποστεί βλάβες
από την υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου.
Σκόρδο: Μαζί με το κρεμμύδι είναι τροφές πλούσιες σε πολυφαινόλες και ενώσεις
με βάση το θείο, που θεωρείται ότι αναστέλλουν την ανάπτυξη καρκίνου,
κυρίως του οισοφάγου, του στομάχου, του παχέος εντέρου και του μαστού.

Κακάο: Οι κατεχίνες και οι προκυανιδίνες (ισχυρά αντιοξειδωτικά) που περιέχει
περιορίζουν το οξειδωτικό στρες και τη χρόνια φλεγμονή, τα οποία αυξάνουν
τις πιθανότητες για την εμφάνιση καρκίνου και άλλων χρόνιων παθήσεων

Λιπαρά ψάρια: Είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, που έχει αποδειχθεί
ότι έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες. Έρευνες συνδέουν τη συστηματική κατανάλωση των συγκεκριμένων λιπαρών οξέων με προστασία από τον καρκίνο του παχέος εντέρου,του μαστού και του προστάτη.
συνέχεια ...............
Μπρόκολο: Λόγω των φυτοχημικών ενώσεων που περιέχουν, τα σταυρανθή λαχανικά μειώνουν θεαματικά τον κίνδυνο εκδήλωσης διάφορων μορφών καρκίνου, κυρίως του παχέος εντέρου, του πνεύμονα και του στομάχου.

Ντομάτα: Το λυκοπένιο που περιέχει και της δίνει το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα, καταστρέφει τις ελεύθερες ρίζες, που προκαλούν βλάβες στο DNA των κυττάρων και οδηγούν στην εμφάνιση χρόνιων νοσημάτων. Μάλιστα, πρόσφατες μελέτες συσχετίζουν αυτή την ουσία με μειωμένες πιθανότητες εκδήλωσης διαφόρων μορφών καρκίνου και κυρίως του προστάτη.
Φράουλες: Όπως και τα βατόμουρα και τα μύρτιλλα, είναι πλούσιες
σε πολυφαινόλες, που είναι γνωστές για τις αντικαρκινικές τους ιδιότητες.
Πορτοκάλια: Τα εσπεριδοειδή γενικότερα, εκτός από εξαιρετική πηγή βιταμίνης C, είναι πλούσια και σε φυτοχημικά συστατικά, που έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν τις πιθανότητες εκδήλωσης καρκίνου του προστάτη, του δέρματος και του μαστού.
https://www.onmed.gr/ygeia/story/381784/diatrofi-kata-toy-karkinoy-poies-morfes-katapolemoyn-aytes-oi-10-trofes-eikones
από τα φυσιολογικά και να σκοτώνει τα καρκινικά.

Πράσινο τσάι: Λόγω των πολυφαινολών που περιέχει, προλαμβάνει την ανάπτυξη όγκων,
κυρίως σε καρκίνους του μαστού, των πνευμόνων, του οισοφάγου, του παχέος εντέρου
και του δέρματος, διορθώνοντας το DNA που έχει υποστεί βλάβες
από την υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου.

Σκόρδο: Μαζί με το κρεμμύδι είναι τροφές πλούσιες σε πολυφαινόλες και ενώσεις
με βάση το θείο, που θεωρείται ότι αναστέλλουν την ανάπτυξη καρκίνου,
κυρίως του οισοφάγου, του στομάχου, του παχέος εντέρου και του μαστού.

Κακάο: Οι κατεχίνες και οι προκυανιδίνες (ισχυρά αντιοξειδωτικά) που περιέχει
περιορίζουν το οξειδωτικό στρες και τη χρόνια φλεγμονή, τα οποία αυξάνουν
τις πιθανότητες για την εμφάνιση καρκίνου και άλλων χρόνιων παθήσεων

Λιπαρά ψάρια: Είναι πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, που έχει αποδειχθεί
ότι έχουν αντικαρκινικές ιδιότητες. Έρευνες συνδέουν τη συστηματική κατανάλωση των συγκεκριμένων λιπαρών οξέων με προστασία από τον καρκίνο του παχέος εντέρου,του μαστού και του προστάτη.
συνέχεια ...............
Ελαιόλαδο: Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, η μεσογειακή διατροφή με βάση το ελαιόλαδο σχετίζεται με μείωση του κινδύνου ανάπτυξης καρκίνου του μαστού στις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση.
Μπρόκολο: Λόγω των φυτοχημικών ενώσεων που περιέχουν, τα σταυρανθή λαχανικά μειώνουν θεαματικά τον κίνδυνο εκδήλωσης διάφορων μορφών καρκίνου, κυρίως του παχέος εντέρου, του πνεύμονα και του στομάχου.

Ντομάτα: Το λυκοπένιο που περιέχει και της δίνει το χαρακτηριστικό κόκκινο χρώμα, καταστρέφει τις ελεύθερες ρίζες, που προκαλούν βλάβες στο DNA των κυττάρων και οδηγούν στην εμφάνιση χρόνιων νοσημάτων. Μάλιστα, πρόσφατες μελέτες συσχετίζουν αυτή την ουσία με μειωμένες πιθανότητες εκδήλωσης διαφόρων μορφών καρκίνου και κυρίως του προστάτη.
σε πολυφαινόλες, που είναι γνωστές για τις αντικαρκινικές τους ιδιότητες.
Πορτοκάλια: Τα εσπεριδοειδή γενικότερα, εκτός από εξαιρετική πηγή βιταμίνης C, είναι πλούσια και σε φυτοχημικά συστατικά, που έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν τις πιθανότητες εκδήλωσης καρκίνου του προστάτη, του δέρματος και του μαστού.
https://www.onmed.gr/ygeia/story/381784/diatrofi-kata-toy-karkinoy-poies-morfes-katapolemoyn-aytes-oi-10-trofes-eikones
Ελαιόλαδο: Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου Αθηνών σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, η μεσογειακή διατροφή με βάση το ελαιόλαδο σχετίζεται με μείωση του κινδύνου ανάπτυξης καρκίνου του μαστού στις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση.
Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020
Αλμυρό κέικ με τυρί
Το έφτιαξα το Σαββατοκύριακο που πέρασε και μας άρεσε πάρα πολύ. Έχει γεύση πιο πολύ σαν του ψωμιού με λίγη ιδέα τυριού. Γίνεται δηλαδή κάτι σαν τυρόψωμο.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:
2 φλυτζάνια τυρί κεφαλοτύρι ή κεφαλογραβιέρα τριμμένο
11/2 φλιτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
2 αβγά
Λίγο γάλα μία ιδέα
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
Λίγο αλάτι
Πώς παρασκευάζεται:
Βάζουμε το βούτυρο και τα αβγά και τα χτυπάμε καλά με το μίξερ. μετά προσθέτουμε το αλεύρι με το αλάτι μαζί. Ρίχνουμε λίγο γάλα να υγρανθεί η ζύμη μας. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το τέλος το τυρί. Το τυρί μην το τρίψετε πολύ, γιατί χάνεται η γεύση. Τα υλικά μας όλα χωράνε σε μία φόρμα μεταλική κέικ.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά στις αντιστάσεις πάνω κάτω. Μόλις φουσκώσει βάζουμε μία οδοντογλυφίδα να δούμε αν ψήθηκε. Αν βγαίνει η οδοντογλυφίδα άθικτη το κέικ μας έχει ψηθεί.


Καλή σας όρεξη!
Αναρτήθηκε από Natassas blog tips στις Οκτωβρίου 16, 2019https://natassasblogtips.blogspot.com/2019/10/blog-post_16.html
Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020
Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020
H British Pathé, μία από τις παλαιότερες εταιρείες παραγωγής στον κόσμο, μας δίνει τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε online 85.000 ταινίες εντελώς δωρεάν.επιμέλεια: Βιβή Συργκάνη
Από το 1890 που ιδρύθηκε, η British Pathé άρχισε να καταγράφει κάθε πτυχή του παγκόσμιου πολιτισμού σε φιλμ. Δημιούργησε χιλιάδες ταινίες, ντοκιμαντέρ, ενημερωτικές εκπομπές και σίριαλ, τα οποία είναι πλέον διαθέσιμα online.
Μπορείτε να βρείτε ολόκληρη την συλλογή των 85.000 ταινιών συγκεντρωμένη στο παρακάτω link και να απολαύσετε δωρεάν στον υπολογιστή σας 3.500 ώρες μοναδικού κινηματογραφικού υλικού.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: www.britishpathe.com/
Καλή διασκέδαση!
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)