Κέικ από μακαρόνια | Υλικά:
400 ml κρέμα γάλακτος
4 μεγάλα αυγά
Αλάτι
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
100 γρ παρμεζάνα τριμμένη
100 γρ τυρί Cheddar τριμμένο
100 γρ τυρί φέτα κομμένη σε μεγάλα κομμάτια
3 κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες
3 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
400 γρ μακαρόνια, μαγειρεμένα
Βούτυρο (για το ταψί)
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ° C. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και τα αυγά με μια καλή πρέζα αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε το τριμμένο τσένταρ, την παρμεζάνα, την φέτα, τα κολοκυθάκια, τις πιπεριές και τα βρασμένα μακαρόνια. Απαλά ανακατεύουμε για να αναμειχθεί καλά.
Λιώνουμε το βούτυρο και βουτυρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα για κέικ. Σιγά-σιγά ρίχνουμε το μείγμα με τα μακαρόνια και ανακινούμε τη φόρμα για να πάει παντού. Ψήνουμε στο φούρνο για 40 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα. Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά. Σερβίρουμε σε φέτες με φρέσκια πράσινη σαλάτα στο πλάι.
https://www.missbloom.gr/gourmet/kyriws-piata/keik-apo-spageti/?fbclid=IwAR393_jaTkC90pUROKBcVl-A1BE2MZvzPeXVvm6RvoGY1PWL-HesNxy5N2c
https://www.missbloom.gr/gourmet/kyriws-piata/keik-apo-spageti/?fbclid=IwAR393_jaTkC90pUROKBcVl-A1BE2MZvzPeXVvm6RvoGY1PWL-HesNxy5N2c
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου