Για να μετατρέψουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις (στα μπλε σακουλάκια), σε αλεύρι φαρίνα που φουσκώνει αρκεί :
σε κάθε μισό κιλό αλεύρι να προσθέσουμε 3 +1/2 κουταλάκια του γλυκού μπέϊκιν παουντερ,
ή αλλιώς:
1 +1/2 κουταλάκι σόδα βικαρμπονατε (φαγητού) με ποσότητα χυμού 1/4 του λεμονιού πάντα για κάθε μισό κιλό αλευριού.
Να θυμάστε πάντα :
το μπεϊκιν παουντερ = σόδα μπικαρμπονατε και λίγος χυμός λεμονιού.
πηγή : greekmasa.gr
trikalaview.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου