Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Όλα 200!Το αλμυρό κέικ που έχει ξετρελάνει το διαδίκτυο!


Μάρτιος 21, 2017


Share428
+1
Tweet
Share
Pin
Stumble
SHARES428





Με εχει βγαλει πολλες φορες απο τη δυσκολη θεση και ηρθε η ωρα να σας το παρουσιασω,ιδανικο για Γιορτες,για το σχολειο,για μια Κυριακη! ειναι η βασικη συνταγη απο τις απο τις συνταγες της παρεας!!!που τη μετατρεψαμε ΛΙΓΑΚΙΙΙΙ

Τι χρειαζόμαστε:

200 γρ. αλεύρι φαρίνα
200 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη…


Με εχει βγαλει πολλες φορες απο τη δυσκολη θεση και ηρθε η ωρα να σας το παρουσιασω,ιδανικο για Γιορτες,για το σχολειο,για μια Κυριακη! ειναι η βασικη συνταγη απο τις απο τις συνταγες της παρεας!!!που τη μετατρεψαμε ΛΙΓΑΚΙΙΙΙ

Τι χρειαζόμαστε:



200 γρ. αλεύρι φαρίνα
200 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
200 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
200 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
200 γρ. γιαούρτι
4 αυγά
κομματακια φετας
Αλάτι, πιπέρι (κατά προτίμηση)

Πώς το κάνουμε:

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο να «αφρατέψει» και μετά προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.
Χαμηλώνουμε την ένταση και συνεχίζουμε προσθέτοντας το αλεύρι, το τυρί, το ζαμπόν και το γιαούρτι. Τέλος προσθέτουμε αλατάκι, πιπεράκι.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα του κεικ μας και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 40 περίπου λεπτά μέχρι να έχει ροδοκοκκινίσει καλά.
Μπορειτε να τα κανετε και σαν σαν αλμυρά cupcakes τα εκανα και βγήκαν τέλεια!!!!Θέλουν γύρω στο μισάωρο ψήσιμο!!!



Πηγή: daddy-cool.gr

Σάββατο 29 Απριλίου 2017

Μια αργή, θανατηφόρα διατροφική «βόμβα» στο τραπέζι μας


Μάιος 15, 2016





Η ομάδα του Πανεπιστημίου Αθηνών αγόρασε 13 παρτίδες παραγωγής από καθένα από τα παραπάνω τρία τρόφιμα που καλλιεργήθηκαν στη Θήβα, από 13 σούπερ μάρκετ της Αθήνας και το κάθε ένα από αυτά αναλύθηκε 3 φορές συγκρίθηκε με 2 δείγματα από «καθαρές» περιοχές κάθε ένα από τα οποία αναλύθηκε επίσης 3 φορές.

Η μελέτη φέρνει στο φως συγκλονιστικά στοιχεία:Καρότα που παράχθηκαν στη Θήβα και αγοράστηκαν από σούπερ μάρκετ της Αθήνας, βρέθηκαν να έχουν έως και 700% νικέλιο παραπάνω από καρότα που παράχθηκαν σε μη βιομηχανικές περιοχές. Επίσης, ενώ στα καρότα από άλλες περιοχές το χρώμιο ήταν κατά μέσο όρο 20 μg/kg, στα καρότα Θήβας έφτασε μέχρι 76 μg/kg. Ακόμα, εντοπίστηκε μόλυβδος μέχρι και 43 μg/kg, ενώ ο μέσος όρος στα καρότα από άλλες περιοχές είναι 35 μg/kg.
Διπλάσιο είναι το κάδμιο στα καρότα Θήβας από τα καρότα άλλων περιοχών.
Κρεμμύδια που παράχθηκαν στη Θήβα περιέχουν έως 688 μg/kg νικελίου, ενώ ο μέσος όρος στα κρεμμύδια άλλων περιοχών είναι μόλις 57 μg/kg, δηλαδή 640% παραπάνω.
Στα κρεμμύδια άλλων περιοχών το χρώμιο ήταν κάτω από το όριο ανίχνευσης. Παρόλα αυτά σε κρεμμύδια Θήβας βρέθηκε έως και 26 μg/kg.
Επίσης, ενώ στα κρεμμύδια άλλων περιοχών ο μόλυβδος είναι κατά μέσο όρο 24 μg/kg σε αυτά της Θήβας βρέθηκε έως και 72 μg/kg. Λίγο αυξημένες ήταν οι τιμές του καδμίου στα κρεμμύδια Θήβας σε σχέση με άλλες περιοχές.

Πατάτες που παράχθηκαν στη Θήβα περιέχουν έως 1.894 μg/kg νικελίου, ενώ στις άλλες περιοχές ο μέσος όρος είναι 78 μg/kg, δηλαδή 926% πάνω!
Κι εδώ το χρώμιο σε άλλες περιοχές ήταν κάτω από τα ανιχνεύσιμα όρια, αλλά στη Θήβα έφτασε μέχρι και 170 μg/kg. Δηλαδή 350% παραπάνω.
Βρέθηκε ακόμη στις πατάτες Θήβας έως 36 μg/kg μολύβδου, ενώ στις άλλες περιοχές ο μέσος όρος είναι 18 μg/kg. Σε λογικά επίπεδα εντοπίστηκε κάδμιο.

Με βάση αυτά τα αποτελέσματα προκύπτει ότι τα καρότα, κρεμμύδια και πατάτες Θήβας είναι κατά υπερβολικό βαθμό επιβαρημένα με πολύ επικίνδυνα βαρέα μέταλλα και κυρίως με νικέλιο, χρώμιο και κάδμιο. Οι επιστήμονες θεωρούν ότι η επιμόλυνση αυτή οφείλεται στη ρύπανση του Ασωπού και του υπόγειου υδροφορέα της ευρύτερης περιοχής.
Το θέμα είναι πόσο επικίνδυνα είναι τα επίπεδα νικελίου και χρωμίου στα τρόφιμα αυτά για τον ανθρώπινο οργανισμό.



Σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Αθηνών αν λάβουμε υπόψη την ανεκτή ημερήσια πρόσληψη νικελίου για παιδιά που είναι 300 μg την ημέρα, τότε από τα στοιχεία της έρευνας προκύπτει ότι αρκούν λίγα γραμμάρια καρότου, κρεμμυδιού και πατάτας Θήβας για να τεθεί σε κίνδυνο η υγεία ενός παιδιού!

ΜΗ ΞΕΧΝΑΤΕ ΝΑ ΠΛΕΝΕΤΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΟΛΑ ΤΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΤΕ ΜΕ ΞΥΔΙ!

πηγη https://expresstime.gr/

Μπιφτέκια λαχανικών



Τα μπιφτέκια λαχανικών με αλεύρι από φακές που σας είδα δείξει εδώ, ενώ σαςάρεσαν πολύ, δεν μπορέσατε να βρείτε εύκολα το αλεύρι από φακές και το καταλαβαίνω. Σήμερα λοιπόν θα σας δείξω μπιφτέκια λαχανικών με υλικά που έχετε όλοι στο σπίτι σας. Σήμερα δηλαδή τα είδατε, σήμερα τα φτιάξατε!!


Υλικά για 10 μπιφτέκια:
- 600 γρ πατάτες (3)
- 300 γρ καρότα (2)
- 280 γρ σελινόριζα (1)
- 500 γρ κρεμμύδια ξερά (2 μεγάλα)
- 3 κ.σ ελαιόλαδο
- αλάτι (χρησιμοποίησα θαλασσινό)
- λεμόνι


Εκτέλεση:
1. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τις πατάτες, τα καρότα και τη σελινόριζα και βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 12-15 λεπτά (ανάλογα το μέγεθος τους)





2. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, προσθέτουμε αλάτι και τα σοτάρουμε με 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο μέχρι να καραμελώσουν ελαφρά (περίπου 6-9 λεπτά)


3. Σουρώνουμε πολύ καλά τα λαχανικά και τα πατάμε με το ειδικό εργαλείο. Προσοχή θέλουμε να φύγουν όλα τα υγρά. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι εάν χρειάζεται







4. Προσθέτουμε και τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε καλά





5. Εάν θέλετε να προσθέσετε ένα αυγό και τυρί, μπορείτε να το κάνετε τώρα.
Πλάθουμε στο επιθυμητό μέγεθος, τα τοποθετούμε στη λαμαρίνα του φούρνου στην οποία έχουμε στρώσει λαδόκολλα, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 2-3 ώρες στο ψυγείο ή στην κατάψυξη για 30 λεπτά.


6. Βάζουμε ένα τηγάνι να κάψει καλά χωρίς να προσθέσουμε ελαιόλαδο και τοποθετούμε τα μπιφτέκια μας. Τα αφήνουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Θέλουμε να μαυρίσουν λίγο από κάτω.





7. Έπειτα προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά ακόμη. Θα μαυρίσουν λίγο αλλά θα είναι πεντανόστιμα. Αν θέλετε προσθέστε και άλλο ελαιόλαδο. Μην βλέπετε τις φωτογραφίες μου και ξεγελιέστε. Τα δικά σας θα μαυρίσουν περισσότερο. Εγώ το σταμάτησα σε αυτό το σημείο για να βγάλω τις φωτογραφίες και μετά συνέχισα το μαγείρεμα. Όταν είναι έτοιμα τα τοποθετούμε σε ένα πιάτο, σκουπίζουμε με χαρτί το τηγάνι και συνεχίσουμε και στα επόμενα. Μπορείτε να τα ψήσετε βέβαια και στο φούρνο








http://healthy-and-delicious-recipes.blogspot.ro/

Κρέμα λεμονιού χωρίς βούτυρο και αυγά






Υπέροχη κρέμα λεμονιού χωρίς βούτυρο και αυγά. Ταιριάζει υπέροχα σε ψωμί, γιαούρτι, τούρτες, μπισκότα, κέικ, ωμοφαγικά γλυκά και άλλα πολλά, τα οποία θα σας δείξω τις επόμενες μέρες. Έχει υπέροχη, φίνα γεύση και γίνεται

πάρα πολύ εύκολα. Φτιάξτε τη και διατηρήστε τη στο ψυγείο.
Υλικά:

- 500 γρ λεμόνια ακέρωτα και βιολογικά (6 μικρά)

- 200 γρ σιρόπι αγαύης

- 100 γρ κρέμα καρύδας

Εκτέλεση:

1. Βάζουμε τα λεμόνια να βράσουν και ανά 5 λεπτά αλλάζουμε το νερό. Χρησιμοποιούμε ζεστό νερό από τον βραστήρα




2. Αφού έχουν περάσει 15 λεπτά και έχουμε αλλάξει 3 φορές το νερό, χρησιμοποιούμε ένα πιρούνι και ένα μαχαίρι ώστε να τα κόψουμε και να βγάλουμε τα κουκούτσια

3. Πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ





4. Προσθέτουμε την αγαύη και την κρέμα καρύδας




5. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για λίγο ακόμη - σχεδόν 5 λεπτά



Η Ανθή έφτιαξε την κρέμα λεμονιού




http://healthy-and-delicious-recipes.blogspot.ro

Αδυνάτισμα Μόνο με Περπάτημα: Αναλυτικό Πρόγραμμα Απόσταση και Θερμίδες [Πίνακες]





Έχετε βαρεθεί/κουραστεί με το υπάρχον πρόγραμμα γυμναστικής σας; Ψάχνετε κάτι καινούργιο που θα σας βοηθήσει να χάσετε γρήγορα μερικά κιλά; Δείτε ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα που, αν το ακολουθήσετε, θα χάσετε αρκετά κιλά ενόψει... καλοκαιριού.
Ο γυμναστής/φυσιολόγος, Michael Brazeal, δίνει πρώτα μερικές συμβουλές για το πώς θα πάρετε τα μέγιστα οφέλη στο αδυνάτισμα από το περπάτημα που θα κάνετε για λόγους άσκησης και γυμναστικής:
Να κοιτάτε ευθεία. Το πηγούνι σας πρέπει να είναι παράλληλο με το έδαφος.
Κρατήστε τους αγκώνες σας λυγισμένους και κοντά στα πλευρά σας.
Να κινείτε του αγκώνες και τα χέρια εμπρός και πίσω σε συγχρονισμό με τον βηματισμό σας. Μην φτάνετε να διασταυρώνετε τα χέρια σας μπροστά σας καθώς κάνετε αυτή την κίνηση. Το κάθε βήμα συντονίζεται με την αντίστοιχη κίνηση του ενός χεριού προς τα εμπρός (αντίθετο χέρι ως προς το πόδι).
Τραβήξτε τους ώμους σας προς τα πίσω και κρατήστε το στήθος σας ελαφρώς ανυψωμένο.
Στον βηματισμό, η ώθηση (πίσω πόδι) πρέπει να έρχεται από το κάτω μέρος των δακτύλων, στην βάση του πέλματος. Η φτέρνα του άλλου ποδιού θα πρέπει να είναι το πρώτο μέρος του πέλματος που ακουμπάει στο έδαφος και στη συνέχεια το βάρος να κυλάει σε όλο το πέλμα, προτού δώσετε ώθηση ξανά.

Εβδομαδιαίο πρόγραμμα
Ημέρα 1: Περπάτημα #1 (Έκρηξη ενέργειας)
Ημέρα 2: Περπάτημα #2 (Κάψιμο λίπους σε 3 χιλιόμετρα)
Ημέρα 3: Περπάτημα #3 (Μέγιστη προσπάθεια)
Ημέρα 4: Επανάληψη του #1
Ημέρα 5: Επανάληψη του #2
Ημέρα 6: Επανάληψη του #3
Ημέρα 7: Ξεκούραση
Αν είναι η πρώτη φορά που θα ξεκινήσετε ένα τέτοιο πρόγραμμα άσκησης με το περπάτημα, τότε ξεκουραστείτε τις ημέρες 4 και 7 και επαναλάβετε τα #1 και #2 κατά τις ημέρες 5 και 6.

Πώς λειτουργεί αυτή η μέθοδος
Για κάθε “βόλτα”, επιλέξτε μια διαδρομή που να ταιριάζει με την καθορισμένη απόσταση και να περιλαμβάνει και ανηφόρες σε κάποια σημεία.
Χρησιμοποιήστε ένα βηματόμετρο (αν έχετε), για να παρακολουθείτε την απόσταση που διανύετε. Ρυθμίστε την ταχύτητά σας, για να πιάσετε τον στόχο με τα αρχικά “RPE” που θα δείτε στους παρακάτω πίνακες. Αυτά τα αρχικά είναι “Rate of Perceived Exertion” και περιγράφει έναν αριθμό στην κλίμακα της προσπάθειας που πρέπει να καταβάλετε κάθε φορά.
Επίσης θα δείτε και τις ενδείξεις “easy”, “moderate” και “brisk”. Αυτές αντιστοιχούν στην ένταση του περπατήματος “χαλαρό” (σαν να κάνετε απλή βόλτα), “μέτριο” (σαν να βιάζεστε να πάτε κάπου) και “έντονο” (λίγο πριν φτάσετε να κάνετε ελαφρύ τρέξιμο).
Οι πρώτες δύο στήλες είναι "απόσταση" (distance) και "χρόνος" (time) και αναγράφονται σε εκατοντάδες μέτρα (πχ 0.25 = 250 μέτρα) και λεπτά.
Περπάτημα #1 – Έκρηξη ενέργειας
Απόσταση: 1,5 χλμ
Χρόνος: 22 λεπτά (ανάλογα με το ρυθμό σας)
Θερμίδες που καίγονται: 750
Περπάτημα #2 – Κάψιμο λίπους σε 3 χιλιόμετρα
Απόσταση: 3 χλμ
Χρόνος: 45 λεπτά (ανάλογα με το ρυθμό σας)
Θερμίδες που καίγονται: 1.254
Περπάτημα #3 – Μέγιστη προσπάθεια
Απόσταση: 5 χλμ
Χρόνος: 1 ώρα και 15 λεπτά (ανάλογα με το ρυθμό σας)
Θερμίδες που καίγονται: 1.672

Φώτο Ρεπορτάζ Ρεπόρτερ Nionioshttp://wwwlefkaslive.blogspot.ro/2017/04/blog-poshttps://www.blogger.com/blogger.g?

Ξέρεις που να ρίξεις το λάδι μετά το μαγείρεμα στο σπίτι;




Απρίλιος 29, 2017





Ξέρεις που να ρίξεις το λάδι μετά από το μαγείρεμα στο σπίτι; Ίσως ναι, αλλά πάντα είναι καλό να διαδίδουμε τέτοιου είδους πληροφορίες:

Ακόμη και όταν δεν τηγανίζουμε πολύ, όταν το κάνουμε, ρίχνουμε συνήθως το χρησιμοποιημένο λάδι στο νεροχύτη της κουζίνας, αλήθεια; Αυτό είναι από τα μεγαλύτερα λάθη που μπορούμε να κάνουμε.

Γιατί το κάνουμε; Γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει κανείς να μας πει το σωστό τρόπο. Γι΄ αυτό λοιπόν, το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τοποθετούμε το λάδι σε ένα πλαστικό μπουκάλι (νερού, αναψυκτικού), να το κλείνουμε καλά και να το πετάμε στα κανονικά σκουπίδια.



Και αυτό, γιατί ένα λίτρο λαδιού μολύνει σχεδόν ένα εκατομμύριο λίτρα νερού, ποσότητα η οποία είναι ικανή να καλύψει τις ανάγκες σε νερό ενός σπιτιού για 14 χρόνια. Αν επιλέξεις να διαδόσεις αυτό το μήνυμα στους φίλους σου, το περιβάλλον θα σε ευγνωμονεί. Στο κάτω κάτω, είναι καλό για όλους…





Πηγη: diakonima.gr

https://expresstime.gr

Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Πασχαλινά αυγά: Πόσο αντέχουν εκτός ψυγείου





Η σαλμονέλα είναι η πιο κοινή μορφή τροφικής δηλητηρίασης και τα μολυσμένα αυγά είναι μια κύρια αιτία που συμβαίνει αυτό. Η σωστή προετοιμασία και συντήρηση των αυγών είναι καίριας σημασίας, ειδικά την περίοδο του Πάσχα.

Και αυτό επειδή τα αυγά που παραδοσιακά βάφουμε το Πάσχα, συνηθίζουμε να τα χρησιμοποιούμε και ως διακοσμητικά αντικείμενα στο σπίτι. Αυτό σημαίνει ότι τα αφήνουμε πολλές ώρες εκτός ψυγείου, κάτι που δεν κάνουμε σε καμία άλλη περίοδο του έτους.

Η “ζώνη κινδύνου”

Αφήνοντας τα βραστά αυγά σε θερμοκρασία δωματίου για παρατεταμένες χρονικές περιόδους επιτρέπει σε επικίνδυνα βακτήρια, συμπεριλαμβανομένης της σαλμονέλας, να αυξάνονται με ταχύ ρυθμό. Τα τροφιμογενή παθογόνα αναπτύσσονται γρήγορα σε θερμοκρασίες μεταξύ 10 και 60 βαθμών Κελσίου. Αυτή θεωρείται η “ζώνη κινδύνου”. Η μέση θερμοκρασία δωματίου κυμαίνεται στους 20-25 βαθμούς Κελσίου. Τα ψυγεία αποθηκεύουν τις τροφές κάτω από τους 5 βαθμούς Κελσίου, κάτι που επιβραδύνει τον ρυθμό ανάπτυξης των βακτηρίων.

Συστάσεις υγείας για τα αυγά

Σύμφωνα με τους ειδικούς θα πρέπει πάντα να απορρίπτετε οποιαδήποτε ευπαθή τρόφιμα, όπως είναι και τα βραστά αυγά, τα οποία έχουν μείνει σε θερμοκρασία δωματίου για περισσότερο από δύο ώρες. Η κατευθυντήρια γραμμή για αυτές τις δύο ώρες ισχύει για τα αυγά που μόλις τα έχετε βράσει, καθώς και για εκείνα που τα έχετε στην συντήρηση του ψυγείου και τα βγάζετε πάλι έξω. Κατά τη διάρκεια των ζεστών καλοκαιρινών μηνών, ή οποιαδήποτε στιγμή η θερμοκρασία περιβάλλοντος υπερβαίνει τους 30 βαθμούς Κελσίου, πρέπει να πετάτε οποιαδήποτε ευπαθή τρόφιμα έχουν μείνει εκτός ψυγείου για περισσότερο από μία ώρα.

Βραστά και ωμά αυγά

Δεδομένου ότι τα βραστά αυγά είναι μαγειρεμένα, μπορεί να πιστεύετε ότι είναι ασφαλέστερα από τα ωμά. Σύμφωνα με την αμερικανική Ακαδημία Διατροφής και Διαιτολογίας, τα βραστά αυγά είναι στην πραγματικότητα πιο επιρρεπή σε βακτηριακή μόλυνση, λόγω των ζημιών κατά τη διαδικασία μαγειρέματος στο κέλυφός τους. Μόλις τα βράσετε και κρυώσουν λίγο σε θερμοκρασία δωματίου, είναι σώφρον να τα βάλετε στο ψυγείο και να τα καταναλώσετε μέσα σε μία εβδομάδα.

Συμβουλές για την ασφάλεια των αυγών

Ένα χαλασμένο αυγό δεν έχει πάντα αποκρουστική μυρωδιά, γι’ αυτό και πρέπει να μην το ριψοκινδυνεύετε αν δεν σας μυρίζει άσχημα. Πριν βράσετε τα αυγά, πετάξτε όποιο έχει ρωγμές και ατέλειες στο κέλυφος. Βράστε τα καλά μέχρι ο κρόκος και το ασπράδι να είναι σφιχτά. Όταν τα σερβίρετε στο τραπέζι, ή όταν τα βγάζετε έξω ως διακοσμητικά, θυμηθείτε να τα μαζέψετε πάλι μόλις συμπληρώσουν δύο ώρες εκτός ψυγείου. Εάν τα αφήσετε έξω περισσότερο από όσο πρέπει, διακινδυνεύετε να πάθετε δηλητηρίαση.


πηγη vimaorthodoxias.gr

https://expresstime.gr/

Μπέικιν πάουντερ και μαγειρική σόδα - διαφορές και ομοιότητες - με τι τα αντικαθιστούμε



Το μπέικιν πάουντερ (baking powder) και η μαγειρική σόδα (baking soda), αποτελούν χημικά διογκωτικά υλικά μαγειρικής.
Πρόκειται δηλαδή για ουσίες, που όταν προστίθενται σε προϊόντα που ψήνονται, παράγουν διοξείδιο του άνθρακα και βοηθούν στο φούσκωμά τους.

Η μαγειρική σόδα είναι σκέτο διττανθρακικό νάτριο (sodium bicarbonate), ενώ τo μπέικιν πάουντερ είναι διττανθρακικό νάτριο (μαγειρική σόδα), μαζί με κάποιον παράγοντα οξέως, συνήθως κρεμόριο (τρυγικό κάλιο) ή θειϊκό αργίλιο, και κάποιον παράγοντα απορρόφησης της υγρασίας, που συνήθως είναι άμυλο (κορν φλάουρ).

Η διαφορά τους είναι ότι, το μπέικιν πάουντερ προστίθεται σε στερεά υλικά, ενώ η μαγειρική σόδα, (είναι 4 φορές πιο δυνατή από το μπέικιν πάουντερ), διαλύεται οπωσδήποτε σε κάποιο υγρό, ενώ πρέπει να συνδυάζεται πάντα με κάποιο οξύ στις συνταγές, όπως χυμό πορτοκαλιού ή λεμονιού.

Για το λόγο αυτό, αν υπάρχουν όξινα υλικά στη συνταγή, συνήθως χρησιμοποιούμε μαγειρική σόδα, ενώ αν δεν υπάρχουν, βάζουμε μπέικιν πάουντερ.

Αν χρειαζόμαστε και δεν έχουμε μπέικιν πάουντερ, μπορούμε να φτιάξουμε δικό μας, αν έχουμε μαγειρική σόδα, ξυνό ή κρεμόριο και κορν φλάουρ.
Ανακατεύουμε 2 μέρη ξυνό ή κρεμόριο, με 1 μέρος μαγειρική σόδα και 2 μέρη κορν φλάουρ.
Το χρησιμοποιούμε ακριβώς, στις ίδιες αναλογίες, όπως το μπέικιν πάουντερ.

Κι αν δεν έχουμε κόκκινη φαρίνα που φουσκώνει;

Για να μετατρέψουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ή καλύτερα αλεύρι κατηγορίας Π), σε αλεύρι φαρίνα που φουσκώνει, αρκεί σε κάθε μισό κιλό αλεύρι, να προσθέσουμε 3½ κουταλάκια του γλυκού μπέϊκιν πάουντερ, ή αλλιώς 1½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα, μαζί με το ¼ από το χυμού ενός λεμονιού.

https://faghta-giagias.blogspot.com/

Μην πετάτε ποτέ τις φλούδες λεμονιού!



Πολλοί επαγγελματίες σε εστιατόρια και χώρους μαζικής εστίασης καταναλώνουν ΟΛΟΚΛΗΡΟ το λεμόνι δίχως να πετούν τίποτε…

Πως μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ολόκληρο το λεμόνι χωρίς να πετάξουμε τίποτε? Απλά. ….

Τοποθετήστε το λεμόνι στην κατάψυξη. Όταν το λεμόνι παγώσει , πάρτε τον τρίφτη σας, και τρίψτε ολόκληρο το λεμόνι (δεν χρειάζεται να το ξεφλουδίσετε! Όπως τρίβουμε το λεμόνι στα γλυκά) και ρίξτε το πάνω σε όλα ΟΛΑ σας τα φαγητά. Τοποθετήστε το μέσα στο ουίσκυ σας, το κρασί σας, την σαλάτα, τα γλυκά, τον καφέ τα φαγητά, στο παγωτό γενικά ΠΑΝΤΟΥ! Το λεμόνι θα δώσει σε όλα μια ανέλπιστα καλή γεύση. Κυρίως κάτι που σίγουρα δεν έχετε δοκιμάσει ποτε.

Οι περισσότεροι από εμάς γνωρίζουν μόνο την πορτοκαλάδα σαν πηγή βιταμίνης c. ΟΧΙ ΠΙΑ!

Τώρα που μάθατα αυτό το μυστικό του λεμονιού μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε παντού. Ποιο είναι το κύριο πλεονέκτημα της χρήσης ολόκληρου του λεμονιού? (εκτός του ότι πετάτε λιγότερα σκουπίδια κι ότι βελτιώνει την γεύση σε όλα σας τα ροφήματα και φαγητά):

ΥΓΕΙΑ = Οι φλούδες λεμονιού περιέχουν 5 έως 10 φορές περισσότερες βιταμίνες από ότι ο χυμός του λεμονιού και δυστυχώς εμείς αυτό το τμήμα το πετάμε….. Οι φλούδες του λεμονιού έχουν την δυνατότητα να ανανεώνουν τα κύτταρα του σώματος μας με το να εκτοπίζουν τα τοξικά στοιχεία που εισέρχονται στον οργανισμό μας από τις τροφές και το περιβάλλον.

ΤΟ ΛΕΜΟΝΙ= Το κίτρο που περιέχει είναι ένα μαγικό συστατικό καθώς σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα!!!!

ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΟΤΙ ΕΊΝΑΙ 10.000 ΦΟΡΕΣ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ?????

Γιατί δεν το γνωρίζουμε αυτό? Γιατί οι φαρμακευτικές έχουν τεράστια κέρδη με το να κατασκευάζουν φάρμακα καταπολέμησης του καρκίνου αλλά και να κατασκευάζουν προιόντα από την φλούδα του λεμονιού (κοσμετολογία) με αποτέλεσμα να επωφελούνται οικονομικά.

Βοηθήστε τους φίλους κι αγαπημένους σας ανθρώπους μεταδίδοντας τους αυτή την πληροφορία εξηγώντας τους πόσο ευεργετική είναι η φλούδα του λεμονιού για την υγεία τους! Σκεφτείτε πόσοι άνθρωποι πεθαίνουν από καρκίνο καθημερινά στον πλανήτη αλλά ταυτόχρονα και τι τεράστιο κέρδος βγάζουν οι φαρμακευτικές παράγοντες ψεύτικες ελπίδες ίασης. Τα δέντρα του κίτρου έχουν μια τεράστια γκάμα κατηγοριών.

Από λεμονια, πορτοκάλια, γκρέιπφρουτ, lime κλπ. Μπορείτε όλα να τα καταναλώνετε με διαφορετικούς τρόπους. Μπορείτε να τα τρώτε ωμά, σε χυμό, σε σορμπέ, σε γλυκά κλπ ΟΜΩΣ ο ευεργετικότερος τρόπος είναι να τρίβετε την φλούδα τους στο φαγητό σας ωμή!!!!

ΜΟΝΟ αυτή η μέθοδος καταπολεμά όλους τους όγκους αλλά και τις κύστες στο ανθρώπινο σώμα. Η λεμονιά σαν δέντρο έχει αποδειχτεί σωτήρια για όλους τους τύπους καρκίνου! Έχει ταυτόχρονα και μια τεράστια αντιμικροβιακή δράση κυρίως ως προς τους μύκητες, βακτήρια, μικρόβια, παράσιτα, σκουλήκια.

Το λεμόνι ρυθμίζει άψογα την αρτηριακή πίεση και είναι φυσικό αντικαταθλιπτικό!!!! Ταυτόχρονα καταπολεμά το στρες και τις νευρικές διαταραχές. Η πηγή αυτής της πληροφορίας έρχεται από μια τεραστια φαρμακευτικη εταιρία που αναφέρει πως έχουν γίνει πάνω από 20 μακροπρόθεσμα εργαστηριακά τεστ από το 1970 μέχρι και σήμερα που απέδειξαν την συντριπτική δράση κι επιτυχία του λεμονιού στην καταπολέμηση των καρκινικών κυττάρων κυρίως στο δέρμα, σε 12 τύπους καρκίνου όπως : παχέως εντέρου, στήθους, προστάτη, πνευμόνων και παγκρέατος.

Τα στοιχεία του λεμονιού έχουν 10.000 φορές ισχυρότερη δράση από την ουσία Adriamycin που χρησιμοποιείται ευρέως σε όλα τα φάρμακα χημειοθεραπείας παγκοσμίως.

ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΟΛΩΝ ΣΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΕΝΩ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΑ ΚΑΡΚΙΝΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ ΤΑ ΥΓΙΗ ΚΥΤΤΑΡΑ!!!!!

Κάτι που η χημειοθεραπεία έχει παταγωδώς αποτύχει….. Οι ασθένειες που βγάζει το σώμα μας δεν είναι απαραίτητα κληρονομικές από τα γονίδια μας αλλά μάλλον είναι αποτέλεσμα του τρόπου με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε και αντιδρούμε στο περιβάλλον μας: (Bruce Lipton Phd)

Πηγή
http://www.greekmasa.gr/i

Μετατροπή κοινού αλευριού σε φαρίνα που φουσκώνει… Σεπ 24, 2015




Για να μετατρέψουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις (στα μπλε σακουλάκια), σε αλεύρι φαρίνα που φουσκώνει αρκεί :
σε κάθε μισό κιλό αλεύρι να προσθέσουμε 3 +1/2 κουταλάκια του γλυκού μπέϊκιν παουντερ,

ή αλλιώς:
1 +1/2 κουταλάκι σόδα βικαρμπονατε (φαγητού) με ποσότητα χυμού 1/4 του λεμονιού πάντα για κάθε μισό κιλό αλευριού.

Να θυμάστε πάντα :
το μπεϊκιν παουντερ = σόδα μπικαρμπονατε και λίγος χυμός λεμονιού.









πηγή : greekmasa.gr

trikalaview.gr

Κυριακή 9 Απριλίου 2017

Βάψε οικολογικά τα πασχαλινά αυγά με υλικά που έχεις στο ψυγείο


By Anagnostirio Team -Apr 5, 2017
0





Το βάψιμο των αυγών το Πάσχα γίνεται παραδοσιακά τη Μεγάλη Πέμπτη ή το Μεγάλο Σάββατο. Σύμβολα γονιμότητας και νέας ζωής στην αρχαιότητα, τα αυγά βάφονται κυρίως κόκκινα, αν και οι απόψεις γιατί καθιερώθηκε αυτό, διίστανται.
Γιατί επικράτησε το κόκκινο χρώμα στα πασχαλινά αυγά;

Μία από τις περισσότερο αποδεκτές θεωρίες είναι, ότι το κόκκινο χρώμα συμβολίζει το αίμα του Χριστού, ενώ άλλες θεωρίες κάνουν λόγο για τα δάκρυα της Παναγίας, που έβαψαν κόκκινα τα αυγά, τα οποία πήγε να προσφέρει στους φρουρούς, παρακαλώντας για το γιο της.

Μία τρίτη αντίληψη θεωρεί, ότι η Μαρία Μαγδαληνή έβαψε κόκκινα μερικά αυγά για να επιβεβαιώσει στον Ρωμαίο αυτοκράτορα την Ανάσταση του Χριστού. Εκείνος, νωρίτερα αδυνατώντας να το πιστέψει, είπε ότι οι πιθανότητες να έχει συμβεί κάτι τέτοιο είναι «όσες και το να βαφτούν τα αυγά κόκκινα». Μία τελευταία ερμηνεία, για το καθιερωμένο χρώμα των αυγών έχει πρωταγωνίστρια μία άγνωστη γυναίκα, η οποία αντί του Ρωμαίου αυτοκράτορα, πείστηκε για την Ανάσταση, μόνο όταν είδε τα αυγά της να βάφονται κόκκινα.

Όποια και αν είναι η αλήθεια, ένα στοιχείο παραμένει σταθερό: Τα πασχαλινά αυγά θέλουν χρώματα.
Πλέον, η σύγχρονη «μόδα» επιτάσσει τα αυγά να βάφονται σε διάφορα χρώματα και με διάφορα σχέδια. Γνωρίζετε όμως πως μπορούμε να τα βάψουμε και να διακοσμήσουμε τα πασχαλινά μας αυγά, χωρίς να χρησιμοποιήσουμε τις γνωστές βαφές του εμπορίου;

Παρακάτω θα δείτε μερικούς τρόπους για να βάψετε τα πασχαλινά σας αυγά με φυσικό τρόπο και χωρίς χρωστικές.
Επιλέξτε τι χρώμα θέλετε να δώσετε στα πασχαλινά σας αυγά.



Αρχικά πρέπει να επιλέξουμε τι χρώμα θα βάψουμε τα αυγά μας. Οι επιλογές από τη φύση εντυπωσιακές, ας δούμε μερικές.
Κόκκινα πασχαλινά αυγά με παντζάρι

Μένοντας πιστοί στην παράδοση του κόκκινου χρώματος, βράζουμε 3-4 φλιτζάνια κομμένο και καθαρισμένο παντζάρι (μόνο τη ρίζα) με 2 κουταλιές ξίδι και νερό. Στη συνέχεια, σουρώνουμε και βάζουμε μέσα στο ζουμί τα αυγά, για να βράσουν. Μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15 ακόμη λεπτά.

Όσο νωρίτερα τα βγάλουμε, τόσο πιο ροζ το χρώμα τους. Αντίθετα, αν δείξουμε υπομονή, το βαθύ κόκκινο χρώμα θα μας εκπλήξει.

Προσοχή, όμως χρησιμοποιούμε πάντα γάντια, γιατί το παντζάρι εκτός από τα αυγά θα βάψει και τα χέρια μας.
Πορτοκαλί πασχαλινά αυγά με φλούδες κρεμμυδιού

Η πιο κλασική συνταγή είναι να χρησιμοποιήσουμε τις φλούδες από τα κρεμμύδια. Βράζουμε τις φλούδες από 4-5 ξερά κρεμμύδια σε μία κατσαρόλα, έπειτα βράζουμε μέσα τα αυγά, για μισή ώρα περίπου, μαζί με 2 κουταλιές ξίδι. Προσοχή: τα αυγά πρέπει να έχουν θερμοκρασία δωματίου (για να μη σπάσουν). Η τεχνική αυτή δημιουργεί μοναδικούς κυματισμούς στα αυγά. Για πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα, πρώτα βράζουμε το ζουμί, το σουρώνουμε και μετά συνεχίζουμε με τα αυγά.
Κίτρινο πασχαλινά αυγά με κουρκουμά

Το βαθύ κίτρινο χρώμα, μπορούμε να το πετύχουμε χρησιμοποιώντας κουρκουμά. Μάλιστα, 5 γενναίες κουταλιές αρκούν. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα τον κουρκουμά, προσθέτουμε νερό (μέχρι το σημείο που να μπορεί να καλύψει τα αυγά που θα βάλουμε μετά) και 2 κουταλιές ξίδι. Βράζουμε για περίπου μισή ώρα και έπειτα σουρώνουμε καλά.

Βάζουμε τα αυγά στο ζουμί, μαζί με μία ακόμη κουταλιά ξίδι και μόλις πάρουν βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για μισή ώρα ακόμα.
Μοβ πασχαλινά αυγά με κόκκινο λάχανο

Για να βάψουμε τα αυγά μας μοβ/μπλε, ο καλύτερος τρόπος είναι να χρησιμοποιήσουμε τα φύλλα του κόκκινου λάχανου. Με αναλογία ¼ λάχανο ανά 4 αβγά, βράζουμε σε μία κατσαρόλα τα φύλλα με λίγο ξίδι και νερό. Βράζουμε τα αυγά μαζί με το λάχανο για 15 λεπτά, βγάζουμε την κατσαρόλα από την εστία και περιμένουμε 6 ώρες.

Μπορεί να είναι χρονοβόρα διαδικασία, αλλά το υπέροχο χρώμα θα μας ανταμείψει. Επίσης, στη συγκεκριμένη περίπτωση πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς τα αυγά έχουν μείνει αρκετές ώρες εκτός ψυγείου και ενδεχομένως να μην ενδείκνυνται για κατανάλωση. Καλύτερα να τα κρατήσουμε ως διακοσμητικά.

Πως να κάνετε ανοιξιάτικα σχέδια στα πασχαλινά σας αυγά



Για έξτρα διακόσμηση υπάρχει και η τεχνική του φύλλου…
Για αρχή, μαζεύουμε και πλένουμε καλά μικρά φύλλα από λουλούδια και έπειτα τα στεγνώνουμε. Παίρνουμε παλιά καλσόν και τοποθετούμε μέσα το αυγό, όπου στη μία πλευρά έχουμε τοποθετήσει (απλωμένο) το φύλλο του λουλουδιού.
Δένουμε το καλσόν κόμπο, ώστε να σταθεροποιηθεί το φύλλο πάνω στο αυγό και συνεχίζουμε με τη βαφή μας. Όταν τα αυγά βαφτούν, αφαιρούμε το καλσόν και το φύλλο. Το αυγό μας πλέον έχει ένα δικό του ανοιξιάτικο σχέδιο.
Εναλλακτικά, μπορούμε να κολλήσουμε πάνω στα αυγά μας κορδέλες, χάντρες και ό,τι άλλο ικανοποιεί την καλλιτεχνική μας φύση.
Ζεστή ή κρύα βαφή για τα πασχαλινά αυγά;

Υπάρχουν δύο τρόποι για να βάψουμε τα πασχαλινά μας αυγά: με κρύο και ζεστό χρώμα.
Και οι δύο διαδικασίες έχουν την ίδια λογική αλλά στην περίπτωση της ζεστής βαφής έχουμε πιο έντονα χρώματα.
1. Ζεστή βαφή

Βάζουμε τα αυγά να βράσουν μέσα στο διάλυμα. Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν περίπου 20 με 30 λεπτά. Αποφεύγουμε να βράσουμε τα αυγά και το υλικό (π.χ κρεμμύδια) μαζί, γιατί τα αυγά μας θα έχουν στίγματα πάνω τους. Για να αποκτήσουν ένα λαμπερό ομοιογενές χρώμα, βράζουμε το διάλυμα ξεχωριστά.
2. Κρύα βαφή

Αφού έχουμε βράσει το διάλυμα, το αφήνουμε μέχρι να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου. Το ίδιο κάνουμε και με τα αυγά. Έπειτα τοποθετούμε τα αυγά στο διάλυμα και περιμένουμε ανάλογα με την απόχρωση που θέλουμε να έχουν τα αυγά μας.
6 tips για πετυχημένα πασχαλινά αυγά

Υπάρχουν ορισμένες οδηγίες (από τις γιαγιάδες μας), οι οποίες παραμένουν ακόμα και σήμερα, οι ιδανικές συμβουλές για να πετύχουμε την καλύτερη βαφή αυγών.

1. Για ομοιόμορφο χρώμα στα αυγά μας, επιλέγουμε εκείνα που έχουν άσπρο τσόφλι.
2. Τα αυγά θέλουν πολύ καλό πλύσιμο για να απομακρυνθούν σκόνες και ειδικά λιπαρές ουσίες από το τσόφλι. Εάν παραμείνουν, δε θα βαφτούν καλά και το χρώμα δε θα σταθεροποιηθεί.
3. Για να μη σπάσουν τα αυγά, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν, μόλις πάρουν βράση. Με τον τρόπο αυτό, τα αυγά σταματούν να «χοροπηδούν» κατά τον βρασμό, προστατεύοντας το τσόφλι.
4. Χρησιμοποιούμε πάντα γάντια και καλύπτουμε την κουζίνα και τον πάγκο μας, γιατί ακόμη και τα φυσικά προϊόντα βάφουν, ειδικά μάλιστα το παντζάρι.
5. Πάντα χρησιμοποιούμε ξίδι στο διάλυμα με το νερό. Το ξίδι, όχι μόνο αποστειρώνει το αυγό, αλλά σκληραίνει και το τσόφλι.
6. Μετά τη βαφή και εφόσον έχουν στεγνώσει τα αυγά, χρησιμοποιούμε μία μαλακή χαρτοπετσέτα και τα αλείφουμε απαλά με λίγο λάδι. Έτσι, θα διατηρήσουν τη γυαλάδα και το χρώμα τους.

http://www.anagnostirio.gr/

Τετάρτη 5 Απριλίου 2017





Σαβόρο Λευκαδίτικο
Βιολέττα Σάντα6 Απριλίου 2017
Share 3



Συνταγή από την γειτονία της Αγίας Κάρας

Σημείωση: Πρώτα Αγοράζουμε μια καλή γιαλωμένη πήλινη τζάρα (μικρό πιθάρι) με καπάκι.

Διαλέγουμε φρέσκα μικρά ψάρια, (λιανόματα ) για τηγάνι, ( γοβιούς αυγομένους – μαρίδες αυγομένες- ζαργάνες – σπαράκια –χέλια –μπαρμπουνάκια) είναι καλό να έχουμε μεγάλη ποικιλία ψαριών χαρίζουν πιο καλή γεύση.

Αφού τα καθαρίσουμε τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε στο σουρωτήρι να τα πιάσει το αλάτι περίπου μια ώρα.

Καθαρίζουμε ένα κεφάλι σκόρδα ξερικά και τα ψιλοκόβουμε.

Ένα ποτήρι του κρασιού ξύδι αψύ λευκό.

Σταφίδες μαύρες καλές δυο χούφτες.

Δυο κλωνάρια δενδρολίβανο.

Βάζουμε το τηγάνι στην φωτιά (καλό είναι το τηγάνισα να γίνει σε πετρογκαζ) βάζουμε αρκετό λαδί καλής ποιότητας για να μην ξεροκαούν τα ψαριά και το αφήνουμε να κάψει καλά.
Αλευρώνουμε καλά τα ψάρια με σκληρό αλεύρι και τα τηγανίζουμε καλά γυρνώντας τα πολλές φορές μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.

Κάθε τηγανιά που βγάζουμε με προσοχή την ποστιάζουμε στην τζαρα, συνεχίζουμε το πόστιασμα (στρώσεις) μέχρι και την τελευταία τηγανιά (προσέχουμε το λάδι να μην είναι πιο λίγο από την αρχική ποσότητα συμπληρώνοντας το κατά διαστήματα).

Χαμηλώνουμε λιγάκι την φωτιά και ρίχνουμε μέσα στο λάδι τα σκόρδα και τα καβουρδίζουμε απαλά μέχρι να ξανθύνουν, αμέσως μετά ρίχνουμε τις σταφίδες το δενδρολίβανο (χωρίς τα ξύλα) και τα αφήνουμε για δυο λεπτά να ψηθούν και μετά ρίχνουμε το ξύδι, ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα κανα δυο φόρες και μόλις φύγει ο αφρός από το ξύδι σβήνουμε την φωτιά και αφήνουμε το μείγμα πέντε λεπτά λιγάκι να κρυώσει, και μετά το χύνουμε πάνω από τα τηγανισμένα ψάρια που έχουμε ποστιάσει στην τζάρα.

Αυτό το επαναλαμβάναμε συνέχεια κάθε μέρα ή κάθε δεύτερη (την ίδια συνταγή) μέχρι να γεμίσει εντελώς η τζάρα.
Την σκεπάζουμε με το καπάκι της και την αφήνουμε σε δροσερό μέρος να σιτέψει ο σαβόρος δυο εβδομάδες, μετά από τις δυο εβδομάδες βγάζουμε τα ψάρια ένα ένα με προσοχή και τα σερβίρουμε σε πιάτο τα περιχύνουμε από πάνω με τις σταφίδες και το λάδι μαζί με παλιό μαύρο ψωμί (ψωμί δυο ημερών ) και με ουζάκι.

Καλή σας Όρεξη

(Η συνταγή αυτή είναι αυθεντική όπως την έκανε η νόνα μου και οι γειτόνισσες στην άγια Κάρα στον μόλο της Λευκάδας)http://aromalefkadas.gr/