Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2016

Χριστουγεννιάτικη κούπα με ντεκουπάζ


Χριστουγεννιάτικη κούπα με ντεκουπάζ




Δες πως μπορείς να μεταμορφώσεις μια απλή πορσελάνινη κούπα με την τεχνική της χαρτοπετσέτας από το κατάστημα Art & Hobby! Ιδανικό δώρο για τις γιορτινές ημέρες που έρχονται.
Για την κατασκευή μας θα χρειαστούμε:
Μία λευκή κούπα από πορσελάνη
Κόλλα για πορσελάνη PORZELLAN POTCH
Μία χαρτοπετσέτα με Χριστουγεννιάτικα σχέδια της αρεσκείας μας
Ένα πινέλο πλακέ
Έναν κόκκινο μαρκαδόρο για πορσελάνη
Ένα ψαλιδάκι



Αφαιρούμε με προσοχή τα δυο λευκά φύλλα από το εσωτερικό της χαρτοπετσέτας και κρατάμε μόνο το εξωτερικό φύλλο, που έχει τα σχέδια. Φροντίζουμε να επιλέξουμε μία χαρτοπετσέτα με λευκό φόντο. Κόβουμε τα σχέδια της χαρτοπετσέτας που μας ενδιαφέρουν. Επιλέγουμε χαρτοπετσέτες με λευκό φόντο, για καλύτερο αποτέλεσμα.



Πλένουμε την κούπα για να είναι εντελώς καθαρή. Εφαρμόζουμε με το πινέλο μικρή ποσότητα κόλλας στο εξωτερικό της. Τοποθετούμε κάθε μοτίβο στο σημείο που θέλουμε. Με το πινέλο εφαρμόζουμε μία ακόμα στρώση κόλλας από πάνω με απαλές κινήσεις.

Με ένα μωρομάντηλο καθαρίζουμε προσεκτικά την κόλλα που έχει ξεφύγει γύρω από κάθε μοτίβο και αφού τελειώσουμε, αφήνουμε την κούπα να στεγνώσει.



Γράφουμε το μήνυμα που θέλουμε πάνω στην κούπα, με το μαρκαδόρο πορσελάνης.

Αφού στεγνώσει καλά, τοποθετούμε την κούπα στο φούρνο, τον ανάβουμε στους 130οC και την αφήνουμε για 90’.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο φούρνος πρέπει να είναι κρύος όταν βάλουμε μέσα την κούπα και αφού τον σβήσουμε μετά από 90’, αφήνουμε να κρυώσει και πάλι εντελώς πριν βγάλουμε την κούπα.



To άρθρο αυτό είναι μια προσφορά από τα καταστήματα Art & Hobby!

ART & HOBBY
ΑΘΗΝΑ : Πραξιτέλους 31, 210 3221963
Ν. ΨΥΧΙΚΟ: Δημοκρατίας 4, 210 6724066
ΓΛΥΦΑΔΑ: Λαζαράκη 10, 210 8944223
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ: Βασ. Αλεξάνδρου 65, 210 5787888
www.hobby.gr

http://www.ftiaxto.gr/

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

Panettone από το Innovation & Training Web TV της LAOUDIS foods





             

Εύη Βουτσινά ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ 09.12.2016 : 10:58 Tρία χρόνια μαζί











Τρία χρόνια που έφυγε η Εύη από κοντά μας, τρία χρόνια καθημερινά μαζί μας. Μιλάμε και λέμε τις κουβέντες της, βάζουμε «τίτλους» και μάς έρχονται στο νου οι λέξεις που μάς έμαθε. Επτά χρόνια συνεργάτιδα του Γαστρονόμου, από τους πρωτεργάτες του περιοδικού.

«Υδνον λεγόταν στα αρχαία ελληνικά η τρούφα» σχολίαζε όταν άκουγε ότι η τρούφα μάς ήρθε εξ Ιταλίας. Αυτολεξί ο τίτλος του ρεπορτάζ μας στο προηγούμενο τεύχος του περιοδικού. Ενσυνειδήτως και ασυνείδητως την «χρησιμοποιούμε». Ρουαγιάλ είναι οι σαλάτες μας όπως ρουαγιάλ ονόμαζε η ίδια το «φαγάκι»της με ρεβύθια και μεδούλι, μιασοαστεία αλλά κυρίως μισοσοβαρά, συγκατανέμοντας μέσα στα «βασιλικά» φαγητά τα όσπρια και τα κόκκαλα. Και ξέραμε ότι είχε δίκιο. Τα φαγητά της, βγαλμένα μέσα από την μελέτη της αγροτικής μας κουζίνας ήταν όντως βασιλικά κι’ ας ήταν ένα μπριαμ με δυο κεφτέδες. «Και θα φας να χορτάσεις και θα νομίζεις ότι έφαγες και κρέας».

Ανθρωπος με χιούμορ και με καλλιέργεια, «μαγείρισσα» με Μ κεφαλαίο, καθόλου «σεφ» καθόλου «δήθεν» πρόθυμη να μοιραστεί τις γνώσεις, που με τόσο κόπο είχε αποθησαυρίσει.

Πολλά μαθήματα πήραμε από την Εύη όσοι είχαμε την τύχη να την συναναστραφούμε και να δουλέψουμε μαζί της. Πολλές γνώσεις για τον τόπο μας, την ιστορία της μαγειρικής του, τις πρώτες ύλες του.

Πολλά περισσότερα μάς έμαθε η στάση της απέναντι στην ζωή και στις δυσκολίες της. Ανθρωπος τυρρανισμένος από τις αρρώστειες, πολλές και δύσκολες μαζεμένες, δεν έχασε ποτέ την δημιουργικότητά, την περιέργεια και την φιλομάθειά της. Δεν έχασε ποτέ το χιούμορ της, σαρκαστικό χωρίς να σαρκάζει, εύστοχο πάντα. Σπανίως είδαμε την Εύη να μιλά δυνατά, αλλά η σιγανή εξιστοριτική φωνή της, όσα μάς έμαθε, το χαμόγελο και το κουράγιο της, θα είναι πάντα μαζί μας όσα χρόνια κι αν περάσουν.
Ολόκληρο το αφιέρωμα για την αγαπημένη μαγείρισσα Εύη Βουτσινά.
http://www.gastronomos.gr/afieromata/5093/Tria-chronia-choris-ti-mageirissa-kai-logia-Eui-Boutsina

Μπισκοτόσπιτο από έτοιμα μπισκότα

ΣΥΝΤΑΓΕΣ 09.12.2016 : 01:46




Φωτογραφία: ΠΕΤΡΟΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:Μπισκότα, Συνταγές, Γλυκά, Αυγά, Χριστούγεννα, Ζάχαρη και Αλεύρι


Αν δεν θέλουμε να ψήνουμε ζύμη για μπισκότα, χρησιμοποιούμε μπισκότα τύπου πτι μπερ και «χτίζουμε» σπιτάκια σε ό,τι μέγεθος μας αρέσει.

Προετοιμασία: 1½ ώρα Αναμονή: 1 νύχτα + 6 ώρες

Υλικά (για 1 κομμάτι)
3 πακέτα μπισκότα βουτύρου τύπου πτι μπερ
1 δόση αυγόγλασο

Πως φτιάχνουμε αυγογλάσο
Χτυπάμε στο μίξερ 2 ασπράδια με 3 - 4 κουταλιές της σούπας άχνη, 1/2 κουταλιά χυμό λεμονιού και 1 κάψουλα βανίλιας μέχρι να γίνουν μαρέγκα.
Μπορούμε να χρωματίσουμε το αυγόγλασο ρίχνοντας μερικές σταγόνες χρώματος μέσα στη μαρέγκα όσο τη χτυπάμε.
1 κουτί πουράκια τύπου Caprice, καραμελάκια και ζαχαρωτά, για διακόσμηση


Διαδικασία

Στρώνουμε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλας στην επιφάνεια εργασίας. Τοποθετούμε μπισκότα το ένα δίπλα στο άλλο, κολλώντας τα με λίγο αυγόγλασο.

Συνεχίζουμε να κολλάμε στρώσεις μπισκότων δίνοντας ύψος στον τοίχο μας. Πόσα θα βάλουμε εξαρτάται από το πόσο μεγάλο θέλουμε τον μπροστινό τοίχο του σπιτιού.

Στην τελευταία στρώση κολλάμε μόνο μπισκότα στη μέση, αφήνοντας κενές τις δύο ακριανές θέσεις.

Κόβουμε ένα μπισκότο διαγώνια, σχηματίζοντας δύο τρίγωνα. Κολλάμε τα τρίγωνα στις θέσεις της τελευταίας στρώσης που είχαμε αφήσει κενές.

Καπακώνουμε με άλλο ένα τριγωνικό κομμάτι μπισκότου την κατασκευή, ώστε ο τοίχος να καταλήγει σε μύτη.

Με τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε τα άλλα πέντε τμήματα του σπιτιού: έναν ίδιο για την πίσω όψη, δύο πλαϊνούς, οι οποίοι δεν θα πρέπει να καταλήγουν σε μύτη, άρα δύο παραλληλόγραμμα, και άλλα δύο παραλληλόγραμμα για τη σκεπή. Συνθέτουμε κάθε τμήμα σε διαφορετική λαδόκολλα.

Αφήνουμε τα τμήματα του σπιτιού να στεγνώσουν όλη νύχτα, χωρίς να μετακινούμε τις λαδόκολλες. Την επομένη τα συναρμολογούμε σηκώνοντάς τα προσεκτικά από τις λαδόκολλες και κολλώντας τα ακόμη πιο προσεκτικά μεταξύ τους, ξεκινώντας από τους τοίχους και αφήνοντας τη σκεπή για το τέλος.

Είναι πιο εύκολο να διακοσμήσουμε τη σκεπή πριν τη σηκώσουμε από τις λαδόκολλες: Κολλάμε με αυγόγλασο πουράκια σε σχετικά πυκνές σειρές. Οταν ολοκληρώσουμε την κατασκευή, αφήνουμε το σπίτι να στεγνώσει για τουλάχιστον 6 ώρες.

Μετά αρχίζουμε να διακοσμούμε το σπίτι όπως μας αρέσει, σχηματίζοντας πόρτα και παράθυρα με αυγόγλασο και κολλώντας πάνω του καραμελάκια.

Εμπλουτίζουμε την κατασκευή με ό,τι διακοσμητικά έχουμε στη διάθεσή μας.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

http://www.kathimerini.gr/886268/ar

Σπανακόπιτα της στιγμής στο τηγάνι, χωρίς φύλλο

ΣΥΝΤΑΓΕΣ 05.12.2016
Σπανακόπιτα της στιγμής στο τηγάνι, χωρίς φύλλοΝΙΚΗ ΧΡΥΣΑΝΘΙΔΟΥ



Φωτογραφία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:Σπανάκι, Ζύμες / Πίτες / Τάρτες, Συνταγές, Πρώτο Πιάτο


Προετοιμασία: 20΄, Τηγάνισμα: 10΄

Αντί για σπανάκι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 4 - 5 μέτρια πράσα (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος), κομμένα σε μέτριες ροδέλες. Τα μαγειρεύουμε με τον ίδιο τρόπο. Μη σας προβληματίζει η ποσότητα του σπανακιού. Είναι αρκετή για 4 άτομα. Μπορείτε να τη συνοδεύσετε με τυρί φέτα, κάποιο αλλαντικό της αρεσκείας σας και φρέσκο ψωμί.
Υλικά (για 4 άτομα)
40 ml ελαιόλαδο
300 - 350 γρ. φρέσκο σπανάκι (ζυγισμένο καθαρισμένο. Για ευκολία, χρησιμοποιούμε έτοιμο, συσκευασμένο καθαρισμένο σπανάκι που θα βρούμε στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ και σε μανάβικα)
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα ή 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε καρέ
120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 φλιτζ. τσαγιού άνηθος (όχι τα κοτσάνια), ψιλοκομμένος
4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
100 ml γάλα
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Διαδικασία

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη το αυγό με το το γάλα, το μπέικιν, το αλάτι, το πιπέρι. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα προσθέτοντας το αλεύρι, τον άνηθο και το κρεμμύδι. Φτιάχνουμε ένα χυλό και στο τέλος προσθέτουμε και το σπανάκι.

Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι (διαμέτρου περίπου 28 εκ.) ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το μείγμα του χυλού και αφήνουμε να ψηθεί για 4-5 λεπτά έως ότου πάρει χρυσαφί χρώμα.

Καλύπτουμε το τηγάνι με ένα μεγάλο πιάτο, το γυρίζουμε ανάποδα, ώστε να γυρίσει η πίτα με την ψημένη πλευρά προς τα πάνω και την αδειάζουμε πάλι στο τηγάνι με την άψητη πλευρά προς τα κάτω. Ψήνουμε για άλλα 4-5 λεπτά και από την άλλη πλευρά και σερβίρουμε τη σπανακόπιτα στιγμής ζεστή.

Τι πίνουμε
Σπανάκι και αυγά δεν τα πάνε πολύ καλά με το κρασί. Σίγουρα μια φινετσάτη ρετσίνα θα τα πάει καλά μαζί τους, όπως άλλωστε και μια δροσερή μπίρα.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Πατάτες σε ροδέλες, Πανδαισία Γεύσεων!


IN ΑΛΜΥΡΈΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΊΕΣ, ΝΌΣΤΙΜΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΊΕΣ - ON 12:11 Μ.Μ. - NO COMMENTS


Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και κατασκευές!

Αυτό είναι το πιο εύκολο ορεκτικό και μόλις το δοκιμάσετε, σίγουρα θα το αγαπήσετε! Η συνταγή είναι γρήγορη και τέλεια για τα καλοκαιρινά σας τραπέζια! Επίσης, είναι πολύ απλή και οι πατάτες βγαίνουν τραγανές επειδή ψήνονται με την φλούδα.




Ξεκινήστε πλένοντας και κόβοντας τις πατάτες σε φέτες πάχους περίπου 1 εκατοστό και βάλτε τις σε ένα ταψί καλυμμένο με αλουμινόχαρτο.

Αλείψτε και τις δύο πλευρές με βούτυρο και ρίξτε αλάτι. Ψήστε τις πατάτες για περίπου 40 λεπτά στον φούρνο μέχρι να ροδίσουν. Γυρίστε τις πατάτες από την άλλη πλευρά μετά από 15 λεπτά, για να ροδίσουν και από την άλλη.




Μετά, βγάλτε τις από τον φούρνο και ρίξτε από πάνω τυρί, μπέικον και φρέσκο κρεμμυδάκι. Μπορείτε να προσθέσετε ό,τι υλικό θέλετε!

Τέλος, βάλτε τις πατάτες στο φούρνο ξανά για λίγα ακόμη λεπτά. Όταν τις βγάλετε, θα είναι έτοιμες να τις φάτε – προσοχή μόνο μην καείτε!


via keyrecipes

Πώς να φτιάξουμε πανεύκολα DIY Θήκη για Ψαλίδι



ΚΑΤΑΣΚΕΥΈΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΊΤΙ, ΧΡΉΣΙΜΑ - ON 1:28 Μ.Μ. - NO COMMENTS

Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και κατασκευές!


Αν έχετε βαρεθεί να ψάχνετε συνέχεια το ψαλίδι σας από εδώ και εκεί, δείτε μια όμορφη ιδέα για θήκη. Ιδανικό για τους λάτρεις του ραψίματος και όσους θέλουν να νοικοκυρέψουν τα εργαλεία τους.




Θα χρειαστείτε:
Ύφασμα
Ραπτομηχανή
Κουμπιά
Πελότα καρφιτσών φράουλα. Εκτυπώστε εδώ το πρότυπο.

Εκτυπώστε το σχέδιο της θήκης, μαρκάρετε και κόψτε το σχέδιο στο ύφασμα. Διπλώστε στις διακεκομμένες και ράψτε.





fotos via fabartdiy
http://www.toftiaxa.gr/

45 μοναδικές ιδέες για ένα υπέροχο πάρτυ -μπουφέ!


Και μην ξεχάσετε! Κάντε την εγγραφή σας στην ομάδα μας facebook για να ενημερώνεστε ή να στέλνετε τις δικές σας ιδέες, δημιουργίες και κατασκευές!

Σε ένα πάρτυ ή σε ένα μπουφέ σημασία δεν έχει μόνο η νοστιμιά των φαγητών, αλλά και η καλαισθησία. Με απλές τεχνικές και πολύ έμπνευση μπορείτε να απογειώσετε τα τραπέζια σας!

Χρησιμοποιήστε την αγαπημένη σας γέμιση για πίτες, τους αγαπημένους σας συνδυασμούς για πίτσες και μεγαλουργήστε!























































via pinterest

http://www.toftiaxa.gr/