Τσιζκέικ, παγωμένη σούπα και ζελέ με σιρόπι δυόσμου... Τρεις πρωτότυπες συνταγές που έχουν ως βάση το πεπόνι και καταρρίπτουν την εικόνα που έχουν οι περισσότεροι ότι είναι μόνο ένα καλοκαιρινό φρούτο...
Υλικά για 10-12 άτομα
250 γρ. μπισκότα τύπου digestive
80 γρ. βούτυρο λιωμένο
2 κουτ. σούπας ζάχαρη
Για την κρέμα
500 γρ. τυρί κρέμα τύπου Philadelphia
200 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
500 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
12 γρ. ζελατίνα σε φύλλα
1/2 πεπόνι Κρήτης
Για το ζελέ πεπόνι
1/2 πεπόνι Κρήτης
40 γρ. ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
6 γρ. ζελατίνα σε φύλλα
Eκτέλεση
Τρίβουμε τα μπισκότα, τα ανακατεύουμε με το βούτυρο και τη ζάχαρη και απλώνουμε το μείγμα σε φόρμα. Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο. Κόβουμε το πεπόνι σε κυβάκια. Μουλιάζουμε τη ζελατίνα σε παγωμένο νερό. Ζεσταίνουμε τη μισή κρέμα γάλακτος. Λίγο πριν βράσει στύβουμε τη ζελατίνα και την προσθέτουμε στο υγρό. Ανακατεύουμε να διαλυθεί και χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος σε απαλή σαντιγί. Χτυπάμε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε το μείγμα τυριού-ζάχαρης, τη σαντιγί, το μείγμα κρέμας-ζελατίνας και το πεπόνι. Αδειάζουμε στη φόρμα και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου. Για το ζελέ πεπόνι πολτοποιούμε το φρούτο, μουλιάζουμε τη ζελατίνα, ζεσταίνουμε το μισό μαζί με τη ζάχαρη και ρίχνουμε τη ζελατίνα, αφού τη στύψουμε. Ανακατεύουμε να λιώσει και προσθέτουμε τον πολτό του φρούτου. Απλώνουμε πάνω στο γλυκό και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
http://www.womenonly.gr/article.asp?catid=37816&subid=2&pubid=130136847
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου