Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2015

Σουφλέ χειμωνιάτικου πρωινού .

 ψωμί  τοστ  χωρίς την κόρα,
τυριά διάφορα  τριμμένα, κατά προτίμηση ,γκούντα  έμενταλ ,
4  αβγά  ,
1 γάλα εβαπορέ  , 1  κρέμα Γάλακτος 
Αλάτι  ,  πιπέρι


  • Image result for ομελετα φωτο
  • Εκτέλεση 
  • Στρώνουμε το μισό ψωμί σε κύβους σε  πυρίμαχο ταψάκι , απλώνοντας  λίγο από τα ανακατεμένα τυριά   πάνω από κάθε στρώση  ψωμιού, ( στην επάνω στρώση καταλήγουμε με   τυριά ) 
  • Σε μπώλ χτυπάμε   σιγά- σιγά  το γάλα εβαπορέ  ,την κρέμα Γάλακτος  , το  αλάτι   και το πιπέρι   μέχρι να αφρατέψουν 
  • Περιχύνουμε με το μείγμα  το σουφλέ . Το σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και το αφήνουμε να σταθεί για 1 ώρα.
  • Ψήνουμε  το σουφλέ μας για 40 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και ροδίσει  , σε  προθερμαμένο  φούρνο  στους 180°C 
  • Image result for ομελετα φωτο

  • Αν θέλουμε προσθέτουμε , ζαμπόν  ή μπέικον τσιγαρισμένο , κολοκυθάκια τηγανισμένα ,φέτα Ελληνική , μανιτάρια ,ή ότι άλλο αρέσει 
  •  Γεμιστή  σερβίρεται  για δείπνο  Καλή επιτυχία !
  • Image result for ομελετα φωτο
  • αρχείο κ Σταύρακα  Κατερίνας Λευκάδα .1960







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου