ψωμί τοστ χωρίς την κόρα,
τυριά διάφορα τριμμένα, κατά προτίμηση ,γκούντα έμενταλ ,.
τυριά διάφορα τριμμένα, κατά προτίμηση ,γκούντα έμενταλ ,.
4 αβγά ,
1 γάλα εβαπορέ , 1 κρέμα Γάλακτος
Αλάτι , πιπέρι
1 γάλα εβαπορέ , 1 κρέμα Γάλακτος
Αλάτι , πιπέρι
- Εκτέλεση
- Στρώνουμε το μισό ψωμί σε κύβους σε πυρίμαχο ταψάκι , απλώνοντας λίγο από τα ανακατεμένα τυριά πάνω από κάθε στρώση ψωμιού, ( στην επάνω στρώση καταλήγουμε με τυριά )
- Σε μπώλ χτυπάμε σιγά- σιγά το γάλα εβαπορέ ,την κρέμα Γάλακτος , το αλάτι και το πιπέρι μέχρι να αφρατέψουν
- Περιχύνουμε με το μείγμα το σουφλέ . Το σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και το αφήνουμε να σταθεί για 1 ώρα.
- Ψήνουμε το σουφλέ μας για 40 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει και ροδίσει , σε προθερμαμένο φούρνο στους 180°C
- Αν θέλουμε προσθέτουμε , ζαμπόν ή μπέικον τσιγαρισμένο , κολοκυθάκια τηγανισμένα ,φέτα Ελληνική , μανιτάρια ,ή ότι άλλο αρέσει
- Γεμιστή σερβίρεται για δείπνο Καλή επιτυχία !
- αρχείο κ Σταύρακα Κατερίνας Λευκάδα .1960
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου