Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

Η είσοδος του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου!! Και εσύ να γράφεις Greeklish?! (Εικόνες)


Αυτή που βλέπετε είναι…η είσοδος του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου
 και όχι μόνο σε πάρα πολλά Πανεπιστήμια σε όλο τον Κόσμο:
 Εσύ τώρα…συνέχιζε να γράφεις Greeklish!….












Πηγή:

The Best Ever Strawberry Shortcake Trifle



uncommondesignsonline.com



Χειροποίητα

Αποθήκευση
uncommondesignsonline.com



· 29 αξιολογήσεις · Vegetarian · This is the easiest ever dessert recipe for a strawberry shortcake trifle. Layers of angel food cake, vanilla pudding and fresh strawberries come together for the perfect dessert idea for any…
Περισσότ


Uncommon Designs

6 υλικά
Μαγειρική & Μπαχαρικά
5 01 oz vanilla instant pudding mix
1 Box Angel food cake box mix
2 tbsp Granulated sugar
1 Whipped cream
Γαλακτοκομικά προϊόντα
3 cups Milk

Υγρά
1 1/4 cups Water


Δοκιμάσατε αυτό το pin;
Προσθέστε μια φωτογραφία για να δείξετε το αποτέλεσμα.https://gr.pinterest.com/pin/2744449760381915/

Υδατάνθρακες: Οι 12 τροφές που πρέπει να αποφεύγετε (pics)





16/11/2019 19:00



Αυτές οι πηγές υδατανθράκων είναι πραγματικός «εχθρός» της υγείας 
και της σιλουέτας σας…

Οι υδατάνθρακες ανήκουν στην κατηγορία των μακροθρεπτικών συστατικών,
 μαζί με τις πρωτεΐνες και τα λιπαρά, δηλαδή αποτελούν συστατικά που 
χρειάζεστε καθημερινά σε μεγάλη ποσότητα.

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να καταναλώνετε άκριτα όποια τροφή
 με υδατάνθρακες βρεθεί στο διάβα σας, αφού δεν είναι όλα τα είδη τους
 εξίσου υγιεινά, θρεπτικά και χρήσιμα για τον οργανισμό.

Ενώ κάποιες πηγές υδατανθράκων προσφέρουν ποιοτική ενέργεια καθ’ όλη 
τη διάρκεια της ημέρας και βελτιώνουν τη διάθεση, άλλες δεν προσφέρουν 
στον οργανισμό τίποτα παραπάνω από ζάχαρη, ανεβάζοντας έτσι απότομα
 τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα χωρίς να έχουν ταυτόχρονα θρεπτική αξία 
για τον οργανισμό.


Τέτοιου είδους «κακοί» υδατάνθρακες πρέπει να αποφεύγονται στο πλαίσιο
 μιας υγιεινής και ισορροπημένης διατροφής και να καταναλώνονται σπάνια,
 μόνο ως λιχουδιά.


Πατώντας επάνω στις φωτογραφίες της παρακάτω gallery θα δείτε ποιες τροφές
 με υδατάνθρακες δεν έχουν θέση στο καθημερινό σας διαιτολόγιο.


Πηγή: womenshealthmag.com


Δείτε κι αυτό:


Υδατάνθρακες-πρωτεΐνες-λιπαρά: Η ιδανική κατανομή για εύκολη απώλεια κιλών


Το βότανο που ρίχνει το σάκχαρο και διευκολύνει τον μεταβολισμό των υδατανθράκων


Δείτε πώς θα μειώσετε στο μισό τις θερμίδες από τα μακαρόνια!


Τα 10 υπέροχα πράγματα που θα σου συμβούν μόλις κόψεις τη ζάχαρη (εικόνες)





1. Ρυζογκοφρέτες: Θεωρούνται υγιεινό σνακ, ωστόσο παρέχουν 
«κενές» θερμίδες που δεν σας χορταίνουν. Μία γκοφρέτα παρέχει 
περίπου 17 γραμμάρια υδατανθράκων, ποσότητα διόλου αμελητέα




2. Λευκό ρύζι: Είναι ένα νόστιμο συνοδευτικό για κάθε πιάτο,
 όμως η απουσία φυτικών ινών το καθιστά φτωχό θρεπτικά. 
Προτιμήστε αντ’ αυτού το καστανό ρύζι ή την κινόα, καθώς 
παρέχουν χορταστικές φυτικές ίνες, αλλά και περισσότερες βιταμίνες.


3. Δημητριακά πρωινού: Αν διαβάσετε προσεκτικά την ετικέτα τους
 θα διαπιστώσετε ότι πολλά είδη είναι εξαιρετικά πλούσια σε ζάχαρη.
 Μια πιο υγιεινή επιλογή για το πρωινό σας είναι η βρόμη, 
αφού θα σας δώσει αρκετές φυτικές ίνες για να ξεκινήσετε
 τη μέρα σας με ποιοτική ενέργεια.




4. Λευκό ψωμί: Μία φέτα μπορεί να περιέχει έως 
και 31 γραμμάρια υδατανθράκων και μάλιστα επεξεργασμένων,
 δηλαδή χωρίς ιδιαίτερη θρεπτική αξία.




5. Πατατάκια: Δυστυχώς η υπέροχη γεύση τους δεν συνδυάζεται 
και με υψηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά. 
Επίσης, η υπερβολική ποσότητα αλατιού που περιέχουν 
συμβάλλει στην αύξηση της αρτηριακής πίεσης 
και την κατακράτηση υγρών.

6. Μάφιν: Ακόμη κι αν κάποιο από τα συστατικά τους

είναι υγιεινό (π.χ. μούρα ή βρόμη) ουσιαστικά πρόκειται

 για ένα μικρό κέικ πλούσιο σε ζάχαρη και κακά λιπαρά.



7. Λευκά ζυμαρικά: Όπως και το λευκό ρύζι, έτσι και 
τα λευκά ζυμαρικά θεωρούνται «κακοί» υδατάνθρακες. 
Ένα φλιτζάνι λευκά μακαρόνια μπορεί να φτάνει μέχρι 
και τα 43 γραμμάρια υδατανθράκων. Από την άλλη, 
ίδια ποσότητα ζυμαρικών ολικής άλεσης έχει περίπου 
37 γραμμάρια υδατανθράκων, οι οποίοι είναι όμως 
και πιο ποιοτικοί.




8. Τορτίγια: Μπορεί να είναι λεπτή, όμως «χωράει» την… εντυπωσιακή ποσότητα των 35 γραμμαρίων υδατανθράκων κατά μέσο όρο.




9. Μπέιγκελ: Ιδανικό για ενδιάμεσο σνακ, αλλά ιδιαίτερα
 πλούσιο σε θερμίδες που προέρχονται από υδατάνθρακες.
 Μόλις ένα μπέιγκελ μπορεί να περιέχει έως και 66 γραμμάρια
 υδατανθράκων, ποσότητα που αντιστοιχεί σε δύο φέτες λευκό ψωμί.



10. Έτοιμος χυμός: Αρκετοί χυμοί του εμπορίου κρύβουν 
την «παγίδα» της επιπρόσθετης ζάχαρης. 
Διαβάστε προσεκτικά την ετικέτα του προϊόντος
 για να βεβαιωθείτε ότι ο χυμός που θα αγοράσετε είναι 100%
 φυσικός, χωρίς προσθήκη ζάχαρης, ή ακόμα καλύτερα επιλέξτε
 ένα ολόκληρο φρούτο (π.χ. πορτοκάλι) αντί για τον χυμό του
 για να πάρετε και έξτρα φυτικές ίνες.




11. Γιαούρτι με γεύση: Το γιαούρτι είναι πολύ υγιεινό και 
καλή πηγή πρωτεϊνών, αρκεί να επιλέξετε ένα προϊόν που
 δεν περιέχει πρόσθετα πλούσια σε ζάχαρη. 
Αν θέλετε να δώσετε γλυκιά γεύση στο γιαούρτι σας, 
προτιμήστε να του προσθέσετε λίγα φρέσκα φρούτα ή μία κουταλιά μέλι.




12. Μπάρες δημητριακών: Είναι πολλά τα είδη που θα βρείτε στο εμπόριο και φυσικά δεν είναι όλα εξίσου υγιεινά. Φροντίστε το προϊόν που θα επιλέξετε να μην έχει πρόσθετη ζάχαρη και να είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες.





https://www.onmed.gr/diatrofi/story/366390/ydatanthrakes-oi-12-trofes-poy-prepei-na-apofeygete-pics








































Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020



Αρχιτέκτονας εφηύρε σκηνή που συλλέγει βρόχινο νερό και αποθηκεύει ηλιακή ενέργεια
Πάνος Τσινόπουλος
Όμορφος Κόσμος





Ο πόλεμος στην Συρία έχει εκτοπίσει εκατομμύρια ανθρώπους, με την προσφυγική κρίση να έχει γίνει ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα τα τελευταία πέντε χρόνια.

H Αμπιερ Σεκάλυ, είναι μία αρχιτέκτονας παγκοσμίου φήμης που σχεδίασε και δημιούργησε μια smart σκηνή προσφύγων που συγκεντρώνει νερό της βροχής αλλά και αποθηκεύει ηλιακή ενέργεια. Το Project ονομάζεται “Υφαίνοντας ένα σπίτι” και σίγουρα θα έχει θετική επίδραση σε πρόσφυγες που διαμένουν σε καταυλισμούς σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Η Σεκάλυ είναι Ιορδανή-καναδή σχεδιάστρια, που επηρεάστηκε βαθύτατα από τα ολέθρια αποτελέσματα του πολέμου στην Συρία και έτσι σκέφθηκε να βοηθήσει με αυτό τον τρόπο.


Το βρόχινο νερό που συλλέγεται από την κορυφή της σκηνής φιλτράρεται και από τις δύο πλευρές. Οι κάτοικοι μπορούν να κάνουν στην πραγματικότητα μπάνιο χρησιμοποιώντας το νερό που έχει συλλεχθεί. Η σκηνή μετατρέπει επίσης την ηλιακή ενέργεια σε ηλεκτρική και σε θερμότητα ώστε να ζεστάνει το νερό που θα χρησιμοποιηθεί για το μπάνιο.


Φωτογραφίες: Abeer Seikaly

Εμπνευσμένο από υλικά που βρίσκουμε στη φύση και από παραδοσιακές πολιτισμικές δραστηριότητες, όπως το πλέξιμο, η σκηνή διαθέτει μια επιφάνεια διπλού στρώματος με διττό στόχο. Επιτρέπει στην είσοδο αέρα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού ενώ κρατά έξω την υγρασία και το κρύο κατά τη διάρκεια του χειμώνα.


Φωτογραφίες: Abeer Seikaly



Φωτογραφίες: Abeer Seikaly

Ελεύθερη απόδοση Πάνος Τσινόπουλος

Φωτογραφίες: Abeer Seikalyhttps:/

/enallaktikidrasi.com/2020/02/arxitektonas-efhure-skini-sillegei-nero-apothikeuei-iliaki-energeia/

Προζύμι, πως Φτιάχνουμε το Προζύμι


ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣby ΑΝΔΡΕΑΣ on 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016 


Προζύμι Και Πως Το Φτιάχνουμε

Όλα τα παρασκευάσματα με προζύμι είναι πολύ πιο νόστιμα και πιο υγιεινά από τα αντίστοιχα με μαγιά. Επιπλέον διατηρούνται φρέσκα περισσότερες μέρες. Θα φτιάξουμε μόνοι μας προζύμι για σπιτικό ψωμί με την δικιά μας πινελιά και γεύση (προζυμένιο). Είναι πάρα πολύ εύκολο και δεν είναι πυρηνική φυσική για να τρελαθούμε, όπως διαβάζουμε σε διάφορα άλλα blog και άρθρα που καταλήγουμε στο να μη βγάζουμε καμία άκρη, διότι μας μπερδεύουν με γραμμάρια κ.λπ.
Προζύμι Και Τα Συν Αυτού

Το καλοκαίρι είναι η πιο εύκολη εποχή για να “πιάσουμε” προζύμι λόγω της αυξημένης θερμοκρασίας περιβάλλοντος, η οποία επιταχύνει την διαδικασία. Βέβαια το χειμώνα η διαδικασία δεν είναι διαφορετική, απλά παίρνει λίγο παραπάνω χρόνο. Από την στιγμή που θα έχουμε μια υγιή καλλιέργεια, το προζύμι μπορεί να διατηρηθεί αρκετά εύκολα και όποτε το χρειαστούμε μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε μετά από ένα μικρό φρεσκάρισμα.

Για να κάνουμε προζύμι πρέπει να αναπτυχθούν μικροοργανισμοί σ’ ένα απλό μείγμα από αλεύρι και νερό και χρειάζεται μια διαδικασία που θέλει κάποιο χρόνο αλλά δεν είναι καθόλου δύσκολη.

Θα κάνουμε μια ποσότητα για να κάνουμε κατευθείαν το ψωμάκι μας ή οτιδήποτε άλλο επιθυμείτε.
Σχετικά Βήματα Για Να Φτιάξουμε Το Προζύμι Μας.

Βήμα 1
Σε ένα βάζο ή σε κάτι βαθύ βάλτε ένα φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι, βάλτε λίγο χλιαρό νερό να αντέχει το δάχτυλό σας και το ανακατεύετε με ένα κουτάλι μέχρι να ενωθεί και να γίνει ένας χυλός χωρίς σβόλους, εγώ βάζω και μια κουταλιά μέλι, είναι προαιρετικό, άλλοι δεν βάζουν τίποτε ή βάζουν διάφορα όπως λεμόνι, ζάχαρη, βασιλικό κλπ. . Το σκεπάζετε και το αφήνετε σε ένα ζεστό μέρος 24 ώρες ή ακόμα και για 48 ώρες αν δείτε ότι παρέμεινε όπως το κάνατε χωρίς ελάχιστες τρυπούλες. Η φωτογραφία είναι μετά 24 ώρες.

Βήμα 2
Βάζετε άλλο ένα φλιτζάνι αλεύρι και το ανακατεύετε με λίγο νεράκι χλιαρό και έτσι γίνεται ένα μεγαλύτερο απαλό ζυμάρι. Το σκεπάζετε με μια κουβέρτα και το αφήνετε 24 ώρες. Σύνολον 48 ώρες

Βήμα 3
Μετά από 24 ώρες ξανακάνετε το ίδιο για μία φορά ακόμα. Βάζετε άλλο ένα φλιτζάνι αλεύρι και το ανακατεύετε με λίγο νεράκι χλιαρό. Το σκεπάζουμε με μια κουβέρτα και το αφήνουμε για άλλες 24 ώρες. Εδώ να σας πω, πως θα μπορούσαμε από την αρχή να ξεκινήσουμε να βάζουμε κάθε φορά από μια κουταλιά αλεύρι για να μην ξοδεύουμε τσάμπα το αλεύρι, θα έχουμε το ίδιο αποτέλεσμα, εγώ βάζω αυτήν την ποσότητα για να έχω έτοιμο προζύμι στην ποσότητα που θα χρειαστώ. Σύνολον 72 ώρες.

Βήμα 4
Αφού πέρασαν οι 24 ώρες βλέπουμε το ζυμαράκι μας φουσκωμένο και μάλιστα με μικρές τρύπες .Θα σας μυρίζει λίγο ξινίλα αλλά αυτό είναι το φυσιολογικό. Αν δεν το βρείτε έτσι προσπαθήστε πάλι κάνοντας τα ίδια για άλλες 24 ώρες , δηλαδή για μια τέταρτη φορά. Αφού φουσκώσει και έχει τις τρυπούλες και μυρίζει ευχάριστα ξινό, σημαίνει ότι είναι έτοιμο. Αν το αφήσετε έτσι κάποια στιγμή θα το δείτε να καθίσει ,να ξεφουσκώσει λίγο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν πέτυχε ή ότι χάλασε. Παίρνετε την ποσότητα που θέλετε και προσθέτετε ξανά λίγο αλεύρι και νερό κάνοντας πάλι ένα απαλό ζυμαράκι. Αν δεν σκοπεύουμε να το χρησιμοποιήσουμε άμεσα το ταΐζουμε και το τοποθετούμε στο ψυγείο (στη συντήρηση) .
Διατηρήστε Το Προζύμι Για Πάντα! Και Όμως Γίνεται!

Για να διατηρήσετε το προζύμι μας για πάντα το αφήνετε στο ψυγείο και διατηρείστε το έτσι για 10-12 μέρες σκεπασμένο σε ένα τάπερ και αλειμμένο με λαδάκι. Όποτε το χρειαζόσαστε θα το βγάζετε από το ψυγείο και θα το αφήνετε να παίρνει θερμοκρασία δωματίου φυσιολογικά και θα το χρησιμοποιείτε φροντίζοντας να κρατάτε μια μικρή ποσότητα για να το έχετε για την επόμενη φορά μέσα στο ψυγείο αλειμμένο με λίγο λάδι, έτσι μπορείτε να το κρατάτε για πάντα.

Αν δεν το χρειάζεστε θα πρέπει κάθε δέκα ημέρες να αφαιρείτε λίγο για να μην αυξάνετε και στην συνέχεια το ταΐζετε με λίγο αλεύρι και χλιαρό νερό και να το ανακατώνετε για να μπορέσει να κρατηθεί στη ζωή, το αφήνετε έξω σκεπασμένο για να γίνει η ζύμωση και την άλλη μέρα το βάζετε στο ψυγείο. Αυτήν την ενέργεια θα την κάμνετε πάντα προκειμένου να έχετε εφόρου ζωής το προζύμη σας. Τάϊσμα κάθε 10ήμερο.Αν το αφήσετε περισσότερο δεν θα χαλάσει, απλώς θα αργήσει να αναπτυχθεί το ένζυμο. Αν πάλι δεν το χρειαστείτε για πολύ καιρό βάλτε το στον καταψύκτη. Και στις δυο περιπτώσεις θα πρέπει όταν είναι να χρησιμοποιηθεί πρέπει να επανέλθει σε θερμοκρασίες φυσιολογικές.
Πώς Αναπιάνουμε Το Προζύμι

Για ένα κιλό αλεύρι θα βάζετε ένα κομματάκι προζύμι όσο ένα πορτοκάλι. Θα το διαλύετε σε χλιαρό νεράκι και θα το ανακατεύετε με 300 γρ. περίπου αλεύρι που θα αφαιρέσετε από το ένα κιλό, θα το ζυμώνετε λίγο θα το σκεπάζετε και θα το αφήνετε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος σκεπασμένο για 10 περίπου ώρες ή όλο το βράδυ. Έτσι <αναπιάνουμε> το προζύμι. Μετά προσθέτετε το υπόλοιπο αλεύρι και το νεράκι που χρειάζεστε και ζυμώνετε κανονικά και συνεχίζετε όπως ακριβώς θα κάνατε με τη μαγιά. (Αν χρειάζεστε προζύμι κάθε δέκα ημέρες δεν χρειάζεται να αναπιάνετε, το κάνετε όπως είπαμε στις ποσότητες που θέλουμε και ταΐζοντας το έχουμε πάντα έτοιμο προζύμι για να κάνουμε κατευθείαν το ζυμάρι μας).

Στο ψυγείο η ζύμωση επιβραδύνεται αλλά δεν σταματά. Αν δεν χρησιμοποιήσουμε το προζύμι για περισσότερο από 10 – 13 ημέρες καλό είναι να το βγάλουμε από το ψυγείο να το ταΐσουμε και να το ξαναβάλουμε στη συντήρηση. Το αλεύρι είναι το φαΐ των μικροοργανισμών. Το φούσκωμα είναι ένδειξη ότι πολλαπλασιάζονται, το πέσιμο είναι ένδειξη ότι το (φαΐ) τέλειωσε. Αυτό δεν σημαίνει ότι το προζύμι χάλασε αλλά ότι θέλει τάισμα. Φυσικά αν μείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα ατάιστο το προζύμι θα πεθάνει.
Προζύμι Και Χημεία

Τι είναι το προζύμι; Από χημική άποψη είναι ένας συνδυασμός ζυμομυκήτων και γαλακτικών βακτηριδίων. Οι ζυμομύκητες αυτοί δημιουργούν την παραγωγή διοξειδίου του άνθρακα και αιθανόλης , η ανάπτυξη αυτή παράγει διάφορες αρωματικές συνθέσεις . Το διοξείδιο του άνθρακα και η αιθανόλη δημιουργούν το φούσκωμα, το ανέβασμα της ζύμης μας. Τα αρωματικά σύνθετα ευθύνονται για την ιδιαίτερη οσμή και γεύση που χαρακτηρίζουν τα προζυμένια αρτοσκευάσματα. Περισσότερα για τα χημικά συστατικά του προζυμιού εδώ
Προζύμι, μαγιά και ιστορία σε αυτό το πολύ ωραίο άρθρο.
Μοναδική δικιά μου Συνταγή για Σπιτικό Ψωμί με Προζύμι
EMAIL
PREVIOUS ARTICLE
Ψωμί Σπιτικό Με Προζύμι